Şimdi Ara

Din mi? Bilim mi? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
1.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: tapdk

quote:

Orjinalden alıntı: alisagir

quote:

alisagir, islamdaki ilimle ne kastedildiğini yazdım OKU!
    prokizya, edebiyatla uğraşanlarla bizler genellikle sanatçı deriz.

eğer bilim adamlarının sayısına göre değerlendirirsek islam gerilerde kalır
    bence siz en iyisi o konuya hiç girmeyin.

hodri meydan.

konu sapıyor kardeşim

birinci dereceden bilgi kaynağı ilim mi islam mı? çelişki durumunda ne yaparsın

ikisi de değil güzel kardeşim. BİLİM...

YUNUS diyor ki

İlim Bilim Demektir
    İlim Kendin Bilmektir
    Sen Kendini Bilmezsin
    Bu Nice Okumaktır

• quote:

quote:

hodri meydan.

konu sapıyor kardeşim

çelişki yok bana göre ... benim dinim her türlü ilime destek veriyor...dinimi de yaşarım ilimide öğrenirim ... ben öğrenmek istedikten sonra dinimin kuralları bana köstek olmuyor...

• quote:

sen benim soruma cevap vermedin. konuyu tıkamaya yönelik soru sordun ama konu açılacak. şuan kullandığım klavye mouse bilgisayar elektronik eşyalar iletişimimizi sağlayan elektrik hep gayrimüslimlerin icadı ben bunları bir müslüman olarak kullanıyorum. ve buadamlar elbette bilim adamı. birzamanlarda biz ilimde üstündük onlar kullanıyordu bizim icatlarımızı. peygamber efendimiz ilim çinde de olsa gidin alın demiştir. yani gavur icadı diye onlara sırtımızı dönecek değiliz. ve uzak diye almak zor diye vazgeçmeyin diyor bize. ama o bilim adamı islamı inkar ediyor diye ilminden çok fazla bişey kaybetmez. ama cenneti kaybeder. ben senin soruna cevap verdim şimdi sen benim isteğimi yerine getir.

ve konuyu saptırmayalım soryu tekrar yazıyorum birinci dereceden bilgi kaynağı islammı bilimmi yani çelişki olduğunda hangisine uyacağız. lütfen topici bir kez daha okuyun.

yok konuyu saptırmıyorum.benim cevabım elbet belli.islama inanacak değilim.ama sadece sana bazi şeyleri düşündürmek istedim.

şimdi sen tanrı olsaydın,elektiriği bulan ve tüm dünyaya yüzyıllar boyu yaptığı bu keşifle fayda sağlayan bu adamı cehenneminde ilelebet yakıp,hiçbir faydası olmayan ama sana inandığını söyleyen bir müslümanı cennetine koyar mıydın?

bana bunun cevabını ver?

ha bir de şu var.o vaad ettiğin cennette de dünyada kendi yasakladığın şeyleri helal kılıyorsun.gögüsü yeni tomurcuklanmış çocuk yaştaki cariye kızları ve gılmanları sana inanlara vereceğin bir hediye olarak sunuyorsun.şaraplar akan nehirleri vaad ediyorsun.

sen şimdi kendini tanrı yerine koy ve bana bunların yanıtını ver.

sana o yüzde yüz doğrudur dediğin dininin ne kadar ilkel ve anlamsız olduğunu ispat edebilirim.

onu bırak aynı dine inanan milyonlarca insan birinin doğru dediğine diğeri yanlış diyebiliyorken sen deney,gözlem ve araştırmaya dayanan bir bilgiyi reddedip kafanda ispatsız kabullendiğin bir inanışa göre mi davranacaksın?

not:yukarıda yazdığım bilgiler tamamiyle kuranda yer alan ifadelerdir.küfür zannedip karşı saldırıya geçmeyin.

• quote:

quote:

quote:

quote:

hodri meydan.

konu sapıyor kardeşim

YUNUS diyor ki

İlim Bilim Demektir
    İlim Kendin Bilmektir
    Sen Kendini Bilmezsin
    Bu Nice Okumaktır

yunusu da kendinize benzettiniz ya bir şey demiyorum. o dize "ilim ilim bilmektir" şeklinde olacak. iki kitap açın okuyun ya geliştirin kendinizi...

• quote:

Orjinalden alıntı: nofrost

quote:

sen benim soruma cevap vermedin. konuyu tıkamaya yönelik soru sordun ama konu açılacak. şuan kullandığım klavye mouse bilgisayar elektronik eşyalar iletişimimizi sağlayan elektrik hep gayrimüslimlerin icadı ben bunları bir müslüman olarak kullanıyorum. ve buadamlar elbette bilim adamı. birzamanlarda biz ilimde üstündük onlar kullanıyordu bizim icatlarımızı. peygamber efendimiz ilim çinde de olsa gidin alın demiştir. yani gavur icadı diye onlara sırtımızı dönecek değiliz. ve uzak diye almak zor diye vazgeçmeyin diyor bize. ama o bilim adamı islamı inkar ediyor diye ilminden çok fazla bişey kaybetmez. ama cenneti kaybeder. ben senin soruna cevap verdim şimdi sen benim isteğimi yerine getir.

ve konuyu saptırmayalım soryu tekrar yazıyorum birinci dereceden bilgi kaynağı islammı bilimmi yani çelişki olduğunda hangisine uyacağız. lütfen topici bir kez daha okuyun.

yok konuyu saptırmıyorum.benim cevabım elbet belli.islama inanacak değilim.ama sadece sana bazi şeyleri düşündürmek istedim.

şimdi sen tanrı olsaydın,elektiriği bulan ve tüm dünyaya yüzyıllar boyu yaptığı bu keşifle fayda sağlayan bu adamı cehenneminde ilelebet yakıp,hiçbir faydası olmayan ama sana inandığını söyleyen bir müslümanı cennetine koyar mıydın?

bana bunun cevabını ver?

ha bir de şu var.o vaad ettiğin cennette de dünyada kendi yasakladığın şeyleri helal kılıyorsun.gögüsü yeni tomurcuklanmış çocuk yaştaki cariye kızları ve gılmanları sana inanlara vereceğin bir hediye olarak sunuyorsun.şaraplar akan nehirleri vaad ediyorsun.

sana o yüzde yüz doğrudur dediğin dininin ne kadar ilkel ve anlamsız olduğunu ispat edebilirim.

onu bırak aynı dine inanan milyonlarca insan birinin doğru dediğine diğeri yanlış diyebiliyorken sen deney,gözlem ve araştırmaya dayanan bir bilgiyi reddedip kafanda ispatsız kabullendiğin bir inanışa göre mi davranacaksın?

not:yukarıda yazdığım bilgiler tamamiyle kuranda yer alan ifadelerdir.küfür zannedip karşı saldırıya geçmeyin.

kesinlikle kurandan dır. ama bunun sorun neresinde.

1. şarabı alkolle karıştırma şarab meşrubat şurub hep içecek anlamına gelir aynı kökten türemiştir. Allah alkolü yasaklamıştır(içki) çünkü zararlıdır. su içki değilmidir. kelimeler üzerinde dönen yanılsamaları görüyormusun.
    2. bu dünyada göğsü yeni tomurcaklanmış kişi çocuk değil artık ergin oluyor. ve erginlerle ilişkiye Allah bu dünyada da izin veriyor. yeterki akit yap.

iki iddianda geçersiz...

Allah'ın varlığını kim nasıl inkar edebilir. bu enbüyük suçtur. kendisinin yaratılmadığını dünyaya fırlatıldığını nasıl düşünebilir insan. insan kendiliğinden nasıl var olabilir. işte en temel doğruya yanlış derseniz sınavı baştan kaybedersiniz. ve sakın bu Allah'ı inkar eden bilim adamlarının insanları çok sevdiğini söyleme. onlar sadece vaybe nasıl icat etti desinler diye mucittirler.

birde kuran diliyle cevap verelim.

Peygamberimiz(as)in amcası Hz. Abbas daha müslüman olmadan önce Peygamberimize Allah sizi cennete koyacakta bizi neden koymasın bizde iyilik yapıyoruz kabeye gelenler su veriyor bakım ve onarım işlerini yapıyoruz deyince şu ayetler indi:
    TEVBE 19 - Siz hacılara su dağıtma ve Mescid-i Haram'ı imar etme işiyle Allah'a ve ahiret gününe iman edip, Allah yolunda cihad edenlerin yaptığı işi bir mi tutuyorsunuz? Bunlar Allah katında eşit olamazlar. Allah zalimler topluluğuna hidayet ihsan etmez.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hodri meydan.

konu sapıyor kardeşim

YUNUS diyor ki

İlim Bilim Demektir
    İlim Kendin Bilmektir
    Sen Kendini Bilmezsin
    Bu Nice Okumaktır

yunusu da kendinize benzettiniz ya bir şey demiyorum. o dize "ilim ilim bilmektir" şeklinde olacak. iki kitap açın okuyun ya geliştirin kendinizi...

şaka yaptım da anla boşuna mı gülüyoruz.

ama sen bilmiyorsun arapça ilim=bilim türkçe
    ilim deyince aklına fıkıh kelam gelmesin. ne diyor Atamız Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir

bilim deyince aklına batı gelmesin bilim heryerde.

• inanmayanlara :::::::: ve insan insan yaptı ....... evet insan sonunda koyun kedı köpek vs vs vs kopyaladı kopyaladı dedıkı sıra ınsan da onuda becerdıler hemde topraktan... Yaradanın karsısına cıkıp sana inanmanın gereksızlıgı içindeyiz senın varlıgına gerek yok (haşa) seni kabuletmıyoruz sen bızı yarattıysan aynısından (insan)bızde yaptık derler ... Yarada tamam der yapın kandınız gıbı ınsan der ve bekler bilim adamı topluluğu aşar düşer gelir gecer ve yerden toprak alırlar o sırada Yarada araya girer ::::::Hayır kendi toprağınızdan alın der.......

bu yazı Kur'an-ı Kerim den ayet değildir sadece bir kıssadan hissedir inanmayan insanlara önce hidayet dilerim önemli değil inanmasınlar inanana saygı göstersinler kötüleyip zulüm etmesinler anlatılanlar onlara gülünç gelmektedir... olsun nasıl olsa diğer taraf var ve orda torpil yok

bu sözler kimseye itafen değildir sadece içimden gelenleri yazdım ...

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

hodri meydan.

konu sapıyor kardeşim

YUNUS diyor ki

İlim Bilim Demektir
    İlim Kendin Bilmektir
    Sen Kendini Bilmezsin
    Bu Nice Okumaktır

şaka yaptım da anla boşuna mı gülüyoruz.

ama sen bilmiyorsun arapça ilim=bilim türkçe
    ilim deyince aklına fıkıh kelam gelmesin. ne diyor Atamız Hayatta En Hakiki Mürşit İlimdir

bilim deyince aklına batı gelmesin bilim heryerde.

seninkiler yanlış anlamasın diye sonuna bir de "fendir"i eklemiş

• quote:

Orjinalden alıntı: prokizya

inanmayanlara :::::::: ve insan insan yaptı ....... evet insan sonunda koyun kedı köpek vs vs vs kopyaladı kopyaladı dedıkı sıra ınsan da onuda becerdıler hemde topraktan... Yaradanın karsısına cıkıp sana inanmanın gereksızlıgı içindeyiz senın varlıgına gerek yok (haşa) seni kabuletmıyoruz sen bızı yarattıysan aynısından (insan)bızde yaptık derler ... Yarada tamam der yapın kandınız gıbı ınsan der ve bekler bilim adamı topluluğu aşar düşer gelir gecer ve yerden toprak alırlar o sırada Yarada araya girer ::::::Hayır kendi toprağınızdan alın der.......

bu ne hoşter. bende bi hikaye yazıcam:

Densizin biri bir alime gelmiş demişki ben size üç soru soracam bütün densizler gibi:(densizlerin ortak özelliğidir: çünkü şüphe içindedirler bilim bilmediklerinin şüphesi şüphenin sonucu soru sorar)

1. Allah var diyorsun hani nerde olsa görmezmiydik yav
    2. insanları niye bırakmıyorsunuz istediklerini yapsınlar neden bir sürü yasağınız var. Allah neden böyle yasaklar oymuş yav.
    3. şeytan ateşten yaratıldı diyorsunuz cehennemde yanacak diyorsunuz ateş ateşte yanar mı yav.

alim(bilen) elindeki kiremiti bu densizin kafasına indirmiş.

adam koşmuş yaygarayı kopararak kadının yanına şikayetçiyim yav. kafamı kırdı başım çok ağrıyor yav.

kadı sormuş alime doğrumu

alim(bilen) ben onun sorusuna cevap verdim.

nasıl ya hu demişler.

1. sorusu Allah varsa nerde: başım ağrıyor diyor hani nere ben göremiyorum
    2. sorusu neden yasaklar var isteyen yapsın: ozaman beni kadıya niye şikayet ettin bre adam. ben istediğimi yaptım.
    3. sorusu ateş ateşi yakmazmış: sende topraktan yaratıldın bu kiremitte toprak nasıl yardı kafanı bak.

işte böyle bir hikaye bir kiremit ne sorulara cevap oluyor değil mi:

• quote:

quote:

quote:

bana bunun cevabını ver?

kesinlikle kurandan dır. ama bunun sorun neresinde.

1. şarabı alkolle karıştırma şarab meşrubat şurub hep içecek anlamına gelir aynı kökten türemiştir. Allah alkolü yasaklamıştır(içki) çünkü zararlıdır. su içki değilmidir. kelimeler üzerinde dönen yanılsamaları görüyormusun.
    2. bu dünyada göğsü yeni tomurcaklanmış kişi çocuk değil artık ergin oluyor. ve erginlerle ilişkiye Allah bu dünyada da izin veriyor. yeterki akit yap.

iki iddianda geçersiz...

Allah'ın varlığını kim nasıl inkar edebilir. bu enbüyük suçtur. kendisinin yaratılmadığını dünyaya fırlatıldığını nasıl düşünebilir insan. insan kendiliğinden nasıl var olabilir. işte en temel doğruya yanlış derseniz sınavı baştan kaybedersiniz. ve sakın bu Allah'ı inkar eden bilim adamlarının insanları çok sevdiğini söyleme. onlar sadece vaybe nasıl icat etti desinler diye mucittirler.

birde kuran diliyle cevap verelim.

Peygamberimiz(as)in amcası Hz. Abbas daha müslüman olmadan önce Peygamberimize Allah sizi cennete koyacakta bizi neden koymasın bizde iyilik yapıyoruz kabeye gelenler su veriyor bakım ve onarım işlerini yapıyoruz deyince şu ayetler indi:
    TEVBE 19 - Siz hacılara su dağıtma ve Mescid-i Haram'ı imar etme işiyle Allah'a ve ahiret gününe iman edip, Allah yolunda cihad edenlerin yaptığı işi bir mi tutuyorsunuz? Bunlar Allah katında eşit olamazlar. Allah zalimler topluluğuna hidayet ihsan etmez.

hayır efendim.bakın daha inandığınız dini tam bilmiyorsunuz.sürekli kurandaki mantık dışı ifadeleri mantıklı halde sokmak için bir sürü bahaneler arıyorsunuz.ben bir şey idda edersem desteksiz idda etmem.bakın ne diyor:

Nahl Suresi 67 Hurmalıkların meyvalarından, üzümlerden de sarhoş edici bir içecek ve güzel bir rızık elde edersiniz. İşte bunda, aklını işleten bir topluluk için kesin bir mucize vardır.

yani kuranda bahsedilen içki bildiğiniz sarhoşluk verici alkol içeren şaraptır.

Muhammed Suresi 15 Sakınanlara vaat olunan cennetin durumu şöyledir: Orada, bozulmayan sudan ırmaklar; tadı bozulmayan sütten nehirler, içenlere lezzet sunan bir şaraptan nehirler, süzme bir baldan oluşan nehirler var. Ve orada kendileri için her türlü meyvenin yanında, Rablerinden bir de bağışlanma var. Bu nimetler içindekiyle, sürekli ateşte olup da içirildiği sıcak su tarafından bağırsakları parçalanan kimse aynı olur mu?
    -----------

neyse geçelim bunu.bir de gögüsleri yeni tomurcuklanmış kız meselesi.
    nebe
    33- Göğüsleri henüz tomurcuklanmış yaşıt kızlar.

bu cennette vaad edilen kız.peki gögüsleri henüz tomurcuklanmış kız en fazla kaç yaşında olabilir?En fazla 10 yaşında olur.siz 10 yaşındaki kızlarla cennette ilişkiye girmek için mi inanıyorsunuz?

diğer mesele

İnsan 19 O insanların etrafında öyle ölümsüz genç nedimler dolaşır ki, onları gördüğünde, etrafa saçılıp dağılmış inciler sanırsın.

Tur 24 Hizmetlerine verilmiş, (kabuğunda) saklı inci gibi gençler etraflarında dönüp dolaşırlar.

İnci gibi nedimler (gılmanlar) cennette müslüman erkeklere hizmet ediyorlar. İslam eşcinselliği
    lanetlemişken (Lut kavmi) , cennette ödül olarak oğlanlar niçin veriliyor?

şimdi onlar hizmetkardır deyip başka anlamlara çekersiniz.ama burada bahsedilen bal gibi gılmandır.''o'' amaçle hizmettir.başka ne hizmet olacak?

Gördünüz mü şimdi?

sizleri kırmak değil amacım.sizlere sataşmak değil.yanlış anlamayın.ama siz inanın ki inandığınız dini tanımıyorsunuz.içindeki çelişkilerin bir çoğunu bilmiyorsunuz bildiklerinize de bir kılıf uydurup kendinizi inandırıyorsunuz.

şimdi nasıl olur da benden bilim yerine dine inanmamı istersin?

üstelik sen tanrı olsan elektirği bulan edisonu kendine inanmadığı için ilelebet yakar mıydın?bunun bana cevabını ver.

• iyide nofrost ayetleri sen yorumlamışsın bize bişey bırakmamışsın.

öncelikle nahl 67 deki çevirme yanlış nerden bulduğunu söylersen bu meali, daha iyi anlaşırız.

diğerleri ise senin yorumun mealde senin dediğin gibi bir anlam çıkmıyor. istersen yorumlamadan dire mealini yaz ve elmalılı hamdidedn mi mehmet vehbidenmi nasuhi bilmenden mi aldığını yazarsan bizde bakar ona göre birşey söyleriz.
  • nofrost kardeş yazdıklarında hata var sanırım elmalılı mealinde nahl 67 aynen şöyle ve diğer verdiğin ayetler

67- Hurma ve üzüm ağaçlarının meyvalarından da hem içki, hem de güzel gıdalar edinirsiniz. Şüphesiz ki bunda aklını kullanan kimseler için büyük bir ibret vardır.

78-NEBE':

--------------------------------------------------------------------------------

1- Birbirlerine neyi soruyorlar?

2- O büyük haberden (kıyametten) mi?

3- Ki onlar onda ayrılığa düşmektedirler.

4- Hayır, ilerde bilecekler.

5- Hayır hayır, ilerde bilecekler.

6- Biz yeryüzünü bir beşik yapmadık mı?

7- Dağları da birer kazık kılmadık mı?

8- Sizleri çift çift yarattık.

9- Uykunuzu bir dinlenme yaptık.

10- Geceyi bir örtü yaptık.

11- Gündüzü de bir geçim zamanı yaptık.

12- Üstünüze yedi sağlam bina (gök) çattık.

13- İçlerine ışık saçan bir kandil astık.

14- Yoğunlaşmış bulutlardan şarıl şarıl bir su indirdik.

15- Onunla taneler ve otlar çıkaralım diye.

16- Ve sarmaş dolaş bağlar bahçeler (çıkaralım diye).

17- Kuşkusuz o hüküm günü kararlaştırılmış bir vakit olmuştur.

18- O gün Sûr'a üflenir, bölük bölük gelirsiniz.

19- Gök de açılmış, kapı kapı olmuştur.

20- Dağlar yürütülmüş, serap olmuştur.

21- Kuşkusuz Cehennem gözetleme yeri olmuştur.

22- Azgınlar için son varılacak yer olmuştur.

23- Orada çağlarca kalacaklardır.

24- Orada ne bir serinlik tadacaklar, ne de içecek bir şey.

25- Ancak bir kaynar su ve irin (içecekler).

26- Bir ceza ki tam yaptıklarına uygun.

27- Çünkü onlar hiçbir hesap ummazlardı.

28- Âyetlerimizi yalanlaya yalanlaya tam bir yalancı olmuşlardı.

29- Biz ise herşeyi sayıp bir kitaba geçirmişiz.

30- (Onlara): "Şimdi tadın (cezanızı). Artık size azabınızı artırmaktan başka bir şey yapmayacağız" (denir).

31- Kuşkusuz takva sahipleri için bir kurtuluş var.

32- Bahçeler var, bağlar var.

33- Memeleri tomurcuklanmış yaşıt kızlar var.

34- Dopdolu kadehler var.

35- Orada ne boş bir söz işitirler, ne de bir yalan.

36- (Bunlar) Rabbinden yeterli bir bağış olarak (verilir).

37- O, göklerin, yerin ve bu ikisi arasındakilerin Rabbidir. Rah-mân'dır. Hiç kimse ondan bir hitaba mâlik olamaz.

38- O gün Ruh ve melekler sıra sıra dururlar. Rahmân'ın izin verdikleri dışında hiç kimse konuşamaz. İzin verilen de doğruyu söyler.

39- İşte bu hak gündür. Artık dileyen Rabbine bir yol tutar.

40-Biz sizi yakın bir azap ile uyardık. O gün kişi ellerinin ne takdim ettiğine bakacak ve kâfir diyecek ki: "Ah ne olaydı, ben bir toprak olaydım."

insan----19- Etraflarında ölümsüz hizmetçiler dolaşır, onları görünce saçılmış inciler sanırsın.

tur ---24- Kendilerine ait bir takım hizmetçiler de onların etrafında dönerler. Bu gençler sanki sedefleri içine gizlenmiş inci gibidir.

Yüce kitabı kendinize göre yorumlamayın lütfen hangi meal den alıntı yapıyorsun merak ettim doğrusu .....

• Hurma ağaçlarının meyvelerinden ve üzümlerden hem içki, hem de güzel bir rızık edinirsiniz. Elbette bunda aklını kullanan bir toplum için bir ibret vardır
    nahl 67
    diyanetin meali içki diyor sarhoşluk veren demiyor alkol demiyor.
  • kardeşim nasıl yazmadım mealleri?daha nasıl yazacaktım?

neyse daha fazla bu muhabbeti uzatmak istemiyorum.çünkü konu bu bağlamda giderse birbirimizi ister istemez kıracağız.sen diyeceksin kutsalıma küfür ediyorsun ben diğeceğim o senin inandığın zaten bunları söylüyor...vs. kavga çıkacak.

ben bu konuya atlamakla sana bazı şeyleri düşündürmek istedim.sen inandığın dini kesin ve tartışılmaz bir doğru olarak kabul ediyorsun.oysa bunu destekler hiçbir kanıtın yok.sadece aklen doğru yol olarak onu görüyorsun ve vicdanen inanıyorsun.oysa inandığın dinin içeriğini tam öğrensen ona inanamazsın.çünkü çok mantıksızdır.bir yaratıcı kelamı olmaktan uzaktır.

bu durumda bilim yani deneysel bilgi,araştırma ve gözleme dayalı bilgi sizin sadece doğru olduğunu kabul ettiğiniz dogma bilgiden çok daha sağlıklıdır.

benden bu kadar

kal sağlıcakla

• quote:

Yüce kitabı kendinize göre yorumlamayın lütfen hangi meal den alıntı yapıyorsun merak ettim doğrusu .....

Yaşar Huri ...
  • ben nasıl var oldum bunun cevabını ver yeter. bana yardım etmek isteyen varlığın başlangıcını bana bilidirsin.
  • quote:

quote:

Yaşar Huri ...

kardeş ne desek boş

küçük bir hikaye bu saat te kısadan geceyım bir amca tanıdım : iki genc otobuste tartısıyormus yok Allah var-yok yok dogadan geldık yok sperm yok hucre derken bizim amca yerınden kalkıyo inanmayan cocuga aynen soyle: eve gıdınce babana soyle bahcedekı agacala ilişkiye girsin 9 ay sonra senın gıbı bı veled cıkacakmı bakalım der bunun uzerıne cocuk mor....

Allah'a emanet olasın Allah sabahlarımızı hayra cıkarsın

• quote:

bu arada iftira attığımı düşündünüz herhalde.hayır.dedim ya benim iftira ile işim olmaz.ben sizin inandığınız kaynakları kullanırım.

http://www.kuranikerim.gen.tr/

bu adreste 5-6 tane farklı çeviri karşılaştırılmıştır.bakabilirsin.

neyse.size tek bir naçishane tavisyem şudur;bir işin aslını öğrenmek istiyorsanız sadece onu destekler kaynaklardan değil eleştiren ve karşı çıkan kaynaklardan da okuyun lütfen.

ayvallah

• quote:

quote:

bu arada iftira attığımı düşündünüz herhalde.hayır.dedim ya benim iftira ile işim olmaz.ben sizin inandığınız kaynakları kullanırım.

http://www.kuranikerim.gen.tr/

bu adreste 5-6 tane farklı çeviri karşılaştırılmıştır.bakabilirsin.

neyse.size tek bir naçishane tavisyem şudur;bir işin aslını öğrenmek istiyorsanız sadece onu destekler kaynaklardan değil eleştiren ve karşı çıkan kaynaklardan da okuyun lütfen.

ayvallah

ayvallah heee acaba yazım hatası mı ? yoksa boyle mı kullanıyorsun ...

nofrost kardeeeeşşşş verdiğin site tefsirdir meal değil yaşar nuri meal yazacak bi adam değil ve bu sitenin yapımcısı kimdir nedir belli değil ilk defa senden duydum...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Prokizya -- 5 Kasım 2006; 2:01:09 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.