Arkadaşlar premium pack im 3k verince yeni arcade aldım...Şimdi elimde eski makinamdan kalma bazı oyunlarım var hafif çizik olanlarda var makina okuyor sorunsuz bi problem olur mu acaba? ilk makinası 3k veren ve yeni makinasının üstünden dantelli örtüsünü eksik etmeyen arkadaşlar anlıycaktır:D bir de ninja gaiden 2 var elimde philips marka dvd...Verbatim dışında medya kullanmanın bi sakıncası olur mu arkadaşlar cd nin arkasında çizikler var makina okuyor ama dvd rom un yıpranmasını istemiyorum çünkü o unreadeble disc hatası 3 k kadar illet bi hata bence...
arkadasım her medyanın verbatın olucek dıye bır kaıdesı yok. gonul rahatlıgıyla dıger medyalarıda okutabılırsın. cok cızık olmadıgı muddetce dvdromuna zarar verıcegını dusunmuyorum
Paso don değiştirir gibi medya değiştirirsen dvd-rom'un aşırı derecede yıpranır.
Genelde hep aynı medya kullanmaya bak.
Eğer elindeki eski oyunların çoğu aynı medya ise ve ufak tefek çizikler varsa pek sorun olmaz.
Ama farklı medya kullanmamaya özen göster
Benim PC'de Sony DRU-800A Double Layer DVD yazıcı var. Onunla 50 Adet'e yakın 8,5 GB'lik DVD, 300'e yakın 4,7 GB DVD sorunsuz DVD yazmışımdır. 2 Günden beri SONY DVD Writer 8,5 GB'lik Verbatim Double Layer Diskleri okumuyor. Yazdıklarımı görmüyor. Devamlı dönüp uğraşmasına rahmen bir türlü okumuyor. Son Friemwere KY06 yüklememe rahmen. Diğer 4,7 DVD'leri boş olsun, dolu olsun hatta yeniden yazmaları sorunsuz okuyor ve yazıyor... Verbatim 8,5 Diskler sağlam. Laptop'ta sorunsuz çalışıyor...
Benim anlamadığım? Neden çift katmanlı disklerde okuma problemi yatıyor? Diğer 4,7 Disklerde herhangi okuma ve yazmada problem yok? Sizce sebep ne olabilir? Verbatim sağlam, 4,7 GB sorunsuz? Double Layer'de okumada problem?
verbatimden şaşma ve diğer marka dvd lerde çok çizik varsa bence kullanma...