Merhaba yeni bir monitör ve Display Port kablosu aldım. Display Port kablosu ilk günlerde görüntü veriyordu ama şu an görüntü alamıyorum nedenini anlayamadım bilgisayar açma tusuna basınca görüntü geliyor ama daha sonrasında görüntü gidiyor masaüstüne gelince siyah ekran oluyor ve görüntü gelmiyor. Ama BIOS ekranına veya güvenli modda görüntü geliyor önce HDMI kablosunu takıp HDMI ile bilgisayarı açarsam daha sonra display kablosunu takarsam görüntü geliyor nedenini anlayamadım kablo bozuk desem değil BIOS ekranında her zaman görüntü veriyor güvenli modda görüntü veriyor ama onun harici görüntü vermiyor yardımcı olursanız sevinirim acil çözüme ihtiyacım var. |
DisplayPort Görüntü Vermeme Sorunu: Nedenleri ve Çözümleri
DisplayPort, yüksek çözünürlüklü görüntü ve ses aktarımını sağlayan bir arayüzdür. Ancak bazı durumlarda DisplayPort görüntü vermiyor sorunu ile karşılaşabilirsin. Bu sorun çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve aşağıdaki çözümlerle giderilebilir.
1. Kabloları Kontrol Et
DP kablosu görüntü vermiyor ise ilk olarak kablonun hasarlı olup olmadığını kontrol etmen gerekir. Kabloda herhangi bir kırık veya hasar belirtisi olup olmadığına bak. Gerekirse yeni bir kablo dene.
2. Bağlantıları İncele
Hem bilgisayar hem de monitördeki DisplayPort bağlantı noktalarının sıkıca takıldığından emin ol. Bağlantı gevşekse görüntü gelmeyebilir.
3. Ekran Ayarlarını Kontrol Et
Monitörünün ekran ayarlarını kontrol et. Bazı monitörlerde, DisplayPort girişi varsayılan olarak etkin olmayabilir. Monitörün menüsüne giderek DisplayPort girişini etkinleştirdiğinden emin ol.
4. Ekran Kartı Sürücülerini Güncelle
Ekran kartı sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Eski veya bozuk sürücüler DisplayPort görüntüleme sorunlarına neden olabilir. Sürücüleri üreticinin web sitesinden indirip güncelleyebilirsin.
5. BIOS Ayarlarını Kontrol Et
Bazı anakartlarda, DisplayPort çıkışını etkinleştirmek veya devre dışı bırakmak için BIOS ayarlarında bir seçenek bulunur. Bilgisayarının BIOS ayarlarına girerek DisplayPort çıkışının etkinleştirildiğinden emin ol.
6. Donanım Sorunlarını Kontrol Et
Yukarıdaki çözümlerin hiçbiri işe yaramazsa, donanım sorunları olabilir. Ekran kartını veya monitörü başka bir bilgisayara bağlayarak donanımın düzgün çalışıp çalışmadığını test et.
DisplayPort görüntü gelmiyor sorunu, genellikle kablo sorunları, gevşek bağlantılar veya güncel olmayan sürücüler nedeniyle oluşur. Yukarıdaki çözümleri uygulayarak sorunu çözebilir ve DisplayPort'tan görüntü alman gereken cihazı kullanmaya devam edebilirsin.