Şimdi Ara

Divinity Original Sin 2 (istek) türkçe yama

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
10.113
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Divinity Original Sin - Enhanced Edition şu anda bu oyunu oynuyorum oyun tam olrak türkçe olmasa bile aşırı fazla iyi ve eglenceli oyun tamamen kanser odaklı oyun haftalarımı almasına ragmen cok az ilerleme kaydetim oyun başında bir görev aldım ben 4 lvl düşman 11 lvl taktik bile kasan admlar kardeş taktik maktik yok bam bam bam şeklinde vurdu kafama haritadaki bütün düşmanları alsanız bile şahsen ben aldım lvl yetmiyor ve oyun sizi taktik kasmak zorunda bırakıyor yani oyun cok zevkli lütfen 2 serisini de cevirin :)

• bu yama için abone olan insanların kaç ay daha paralarını alabiliriz diye düşündükleri için yakın zamanda çıkma ihtimali olmayan bir yamaya dönüştü bu yama. konuyu kilitletmeleri bi yana eleştiri bi yana en ufacık bir soruya bile tahammülleri yok girip discordlarına bakabilirsiniz. bu yama neden hala çıkmıyor demek sanki küfür etmişsiniz gibi algılanıyor ve ne onur kalıyor soranda ne şeref. abone olup her ay başında tıkır tıkır para yatırmanızı ve hiç bir şey sorup sorgulamamanızı istiyorlar.

kaç ay para ödediğinizden bağımsız ola ki sorgulamaya(bakın hakaret filan demiyorum sadece sorgularsanız) kalkarsanız direk her yerden banlıyorlar ve üstünede tehdit vari konuşup kimse bizi sorgulayamaz, canımız isterse açıklama yaparız sizin haddinize değil minvalinde konuşuyorlar. sanki ücretsiz/gönüllü bir çeviri yapıyorlarmış gibi insanların onlardan yana beklentiye girmemelerini istiyorlar bizimde hayatımız var vs diye acıtasyon hilelerine başvuruyorlar.
    alfa demo vs diyerek milletten ayrıca 2 defa para aldılar.

ÇOK NET SÖYLÜYORUM DÜM DÜZ TRANSLATE DEN ÇEVİRİP KOYMUŞLAR. deneyip gördüğüm bu.

insan utanır şunların yaptıklarından ve bu münferit bi olayda değil. batman yamasını kaç aydır sündürdüklerini ben hesap edemiyorum, vanpir yaması, dragon age vs artık ve diğer yamalarda aynı.

bu yamayı yapan grubun 1 amacı var.

her ay abonero olan iyi niyetli insanların ceplerindeki paraya ulaşmak. başka herhangi bir amaçları yok. bu arada bu mesajı sildirip beni banlatacaklardır malum. bundan da emin olabilirsiniz çünkü düzen kurulmuş ve işletiyorlar.
    Gelen açıklama rezalet. Yani abone sayısı 300'ü geçti. Mass effect andromeda'yı çevirecez dediler, DAI'yi çevirecez dediler. DOS 2 ellerinde patladı şuanda. Dragon Age: Inquisition askıya alınmış. Mass Effect yavaşlayacak diyorlar. 600.000 Kelimelik AC Odyssey (2 Ekim 2018 Tarihinde çıktı) 2020 Mart ayındayız daha ortada Tam yama yok. DLC'ler çevrilmemiş. DLC'lerde herhalde 1 yıl sürer. 3 yılda 1 yama veriyor ekip o derece olacak neredeyse. Ortada rezalet bir durum var. Said abinin yokluğu işte böyle çıkıyor. Lider yok ki Animusta. Çıkıp el atsın yönlendirsin. Aboneliği sonlandırma vakti geldi artık. Buraya abone olacağıma Anonymousa 2.defa abone olurum daha iyi. 1 yıl yada 1 yıl 3 ay falan oldu herhalde 8 9 tane Yama sundular. Ki hepsi de AAA, 400.000 - 600.000 kelimelik oyunlar. Haftası haftasına güncelleme verdiler. Ortada böyle bir durum var. Neyse Anonymous var allahtan.
    Abone olan üyeler düşünsün, sesini çıkarsın. Ben şahsen yama çıkmadan, yamaya para vermem. Olmayan ürünün parasını niye vereyim ki? Sistemlerini artık değiştirmeleri lazım. Anonymous Çeviri grubu gibi yama çıktığı zaman, tek seferlik ücret tarifesi yapmaları lazım. Böyle tepkiler çığ gibi büyür.
    Öncelikle yapılan açıklamayı tane tane anlayarak okudum. Bu grubun oluşum sürecinde ve daha sonrasında elimden geldiğince destek oldum. Haksız eleştirenlere karşı savunduğum da oldu. Hatta bana yalak tarzı kelime diyenler çıktı karşıma.Şu an gelinen nokta ilginç. Evet çok büyük bir oyun oldukça devasa metinlere sahip ama işlerin bir yerde ters gittiği belli hemde uzun süredir. Yapilan açıklama da hatasını kabul etmiş grup ama bunun karşılığı özür dilemek olmamalı. Sonuçta insanlar maddî destek de bulunuyor ve özür dileyerek işin içinden çıkılmamalı.

Umarım bundan sonra bu tarz hatalar yaşanmaz. Ekibe kolaylıklar diliyorum. İnsanlar haklı bazı konularda. Bu ay aboneliğimi gözden geçirmeye karar verdim.
    Divinity: Original Sin 2 Yaması Hakkında açıklama yapmışlar kendi sitelerinde alın size animus.

sizin yaptığınız iş bu kadar olur. ayrıca şuan yamayı %70 e çekmek benim yukarda yazdığım her kelimeyi haklı çıkarıyor. bunlar tek ama tek amacı daha uzun süre sizden para koparmak. başka hiç bir şey değil.
    neye istinaden yalan söylediğimi düşünüyorsun? madem o dc desin şuan aç ve şunu sor bende takipteyim şuan. gece 1 gibi açıklamanızdan sonra burada düşüncelerini yazan, sizi defalarca desteklemiş bir kişiyi banladınız mı banlamadınız mı diye?

sana ya da buradaki herhangi birine yalan söylemek için bir sebebim yok. animus denen saçmalığın "kendi yaptıkları açıklama" ortada. açık açık biz sizi aylardır kandırdık, yalan söyledik, paranızı iç ettik diyorlar ve sen gelip burada hala onların borazanlığını yapıyorsan sıkıntı sendedir.
    akşam eleştiri yapan ilk ve tek kişiyi direk banladılar. bu da sana kapak olsun. hiç bir hakaret olmamasına rağmen eleştiriye en ufak tahammülleri olmadığından direk banladılar çünkü bazılarını uyandırmak istemiyorlar. içeriye öyle abidik gubidik tipler doluşmuş ki yamayı %95 ten %70 e çektik özür dileriz demelerine rağmen emeğiniz için teşekkürler diyebilecek ilginç kişiler mevcut. allah beyin ihsan eylesin diyorum.
    şimdi yazacaklarımı kişisel algılamayın ancak bu mesaj genelinde bir yorum yapacam.

bu yukarıdaki mesajı herkes okumalı. çok önemli bi mesaj olmuş çünkü.

olayların nereden baktığına göre sonuçlarının değiştiğini düşünen insanlar için gerçekten çok önemli bir mesaj bu.

halbuki hiç bir şey bakış açılarına göre değerlendirilemez. objektif olmadan yapılan yorumlar sadece kişisel düşüncelerdir ve kişisel düşünceler yanlış bir olayı olumlamak için geçerli bir sebep olarak gösterilemez.

hani bazen duyarsınız çok şey anlattın ama hiç bişi anlatmadın diye. işte bu mesaj tam olarak bu sözün karşılığı.

animusun yaptığı şey %100 hatalı. savunulacak en ufak bir yanı yok. bunu kim olursanız olun hangi açıdan bakarsanız bakın kabul etmek zorundasınız, etmiyorsanız emin olun size de farklı farklı açılardan bakılacak ve herkes kendi düşüncesini söyleyecektir. ha doğru ha yanlış? bilmem anlatabiliyor muyum?
  • Abi ne diyorsun? @KarapathiaN
  • LaHire kullanıcısına yanıt
    Görünen köy kılavuz istemez diyorum. oyun erken erişimde ayrıca, hala geliştiriliyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaHire

Abi ne diyorsun? @KarapathiaN

Dragon Age daha hayırlı şu süreçte :=)
  • Yok ben Ömür abinin içini dökmesini bekledim ama yapmadı Sütten ağzı yanan yoğurdu üfleyerek yer demesini bekledim @KarapathiaN @VII_outLaw
  • Yaparsa @KarapathiaN kardeşimiz yapar. O da yapmaz ilk çeviri de çok fazla sıkıntı yaşadı ve oyuna ilgi az.
  • koskoca oyunu çevirdiler, 300 kişi bile indirmedi adam akıllı. hâliyle çok az kişiye hitap eden böylesine büyük oyunları çevirmek ne yazık ki çok da akıl kârı değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Oyun en iyi rpglerden biri ki aksiyon rpglerden daha keyifli bana göre. Ayrıca original sin 2 Türkçe yaması var zaten. Bir ara indirmiştim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah44

Oyun en iyi rpglerden biri ki aksiyon rpglerden daha keyifli bana göre. Ayrıca original sin 2 Türkçe yaması var zaten. Bir ara indirmiştim.

Hocam nerden indirdiniz? Bildiğim kadarıyla o oyunun Türkçe yaması yok. Yanlış hatırlıyor olmayasınız?
  • Ben 1. ile karıştırdım galiba.
  • quote:

Orijinalden alıntı: emrah44

Ben 1. ile karıştırdım galiba.

Bence de karıştırdınız. :)
  • 1300 kişi indirmiş, bereket versin. Ama bizim insanımız oyun seçiyor veya seçemiyor. Divinity birçok açıdan kaliteli bir yapım, ama en büyük düşmanı izometrik kamera ve sıra tabanlı oluşu, bir de reklamla şişirilmemiş oluşu. bir daha bu çileyi herhalde beni maaşa bağlarlarsa katlanırım, bu oyunu çevirecek adam işine konsantre olamıyor çektiği yabancılıktan ötürü. hayrına insanla uğraşmak zor bu devirde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: KarapathiaN

1300 kişi indirmiş, bereket versin. Ama bizim insanımız oyun seçiyor veya seçemiyor. Divinity birçok açıdan kaliteli bir yapım, ama en büyük düşmanı izometrik kamera ve sıra tabanlı oluşu, bir de reklamla şişirilmemiş oluşu. bir daha bu çileyi herhalde beni maaşa bağlarlarsa katlanırım, bu oyunu çevirecek adam işine konsantre olamıyor çektiği yabancılıktan ötürü. hayrına insanla uğraşmak zor bu devirde...

Çok Haklisin Hocam Çok :)
  • KarapathiaN kullanıcısına yanıt
    Oyunu Çevirirseniz bende çevirmenlik yapabilirim
  • KarapathiaN
    DOS 1i sayende tadını çıkara çıkara oynadık. Biz verdiğin emeğin sayesinde oyuna verdiğimiz paranın karşılığını aldık. Umarım verdiğin emeğin karşılığını almışsındır.
    2i de satın alıp oynayasım var Sanırım tr çalışması yok.
  • Miralay Kaplan kullanıcısına yanıt
    Emeğimin karşılığını hiçbir zaman alamadım, o yüzden çeviri çalışmalarım ağır aksak geliyor. ama bir avuç insanı mutlu edebildiysek ne mutlu...

Daha önce belirtmiştim, yakında Dark Souls III'ü duyuracağım, o yüzden yeni oyunlara bakmıyorum bile...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 24 Eylül 2017; 0:24:54 >
    Meraklısı varsa buyurun oyunun dil dosyası, notepad++ ile düzenleyip dizini Data\Localization\English\English.xml olacak şekilde kopyalayıp oyunda test edebilirsiniz.

Google Tablosu - Divinity Original Sin II Dil Arşivi - İngilizce
    Google Docs
    Divinity Original Sin II Dil Arşivi - İngilizce
    https://docs.google.com/spreadsheets/d/12W94MPvts7Li8WVAYPkZQU7E0Ls7FAcwvhbnnDxRojU

Divinity Original Sin  2 (istek) türkçe yama Divinity Original Sin  2 (istek) türkçe yama Divinity Original Sin  2 (istek) türkçe yama

Classic Edition v3.0.226.993'daki rakamlar şöyle:
    Toplam satır sayısı: 82.686
    Toplam kelime sayısı: 1.061.809
    Toplam karakter sayısı: 6.000.282
    Toplam sayfa sayısı: 3499 word sayfası(calibri 11 punto)

Definitive Edition v3.6.28.9550'daki rakamlar da şu şekilde:
    Toplam satır sayısı: 89.139
    Toplam kelime sayısı: 1.124.937
    Toplam karakter sayısı: 6.365.961
    Toplam sayfa sayısı: 3749 word sayfası(calibri 11 punto)

Tabii satırlar sırasızdır ve bu haliyle oyunun çevrilmesi kolay olmaz. süreci daha ileri taşımak için bunların derlenmesi lazım, yani programcı lazım. Önce pak arşivleri açılıp içindeki dosyalar çıkarılmalı, lsb ve lsx dosyalarının düzeni bozulmadan sırasıyla satır id kodları bir belgeye yazdırılmalı. Keywordler, the divinity engine 2 ile görüntülenip onlar da ayrıca konuşmacısıyla birlikte bir belgeye yazdırılmalı. Pak dosyalarını çıkaracak programın kaynaklarını altta verdim, oyun içi konuşmaların geçtiği keywordleri sıralı olarak gösterecek resmi the divinity engine 2'yi de steamdaki araçlar menüsünden indirebilirsiniz. Bu şekilde sıralandıktan sonra satırların çevrilmesi daha kolay olur. Bu oyun bildiğiniz Pillars of Eternity veya Dragon Age'in büyüklüğüne ulaşmış, ilk oyunun 3 katı metin içeriği var.

https://s3.eu-central-1.amazonaws.com/nb-stor/dos/ExportTool/ExportTool-v1.8.4.zip

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KarapathiaN -- 31 Ağustos 2018; 20:45:27 >

Genelde böyle detaylı bir mesajın ardından konu sessizliğe bürünüyor.

Eskiden çevirmenler, ne kadar büyük işlere girerse o kadar kendinden söz ettirirdi. O yüzden de böyle işler iştah kabartırdı. Ama artık böyle bir ortam kalmadı maalesef...

Yama talep konusu açmak değil mesele, bir konu açılır bir konu kapanır.

Keşke firmalar istekli olsalar da, hiç bu çalışmalara gerek kalmasa...

Açık konuşmak gerekirse eğer resmi işlerimizin yoğunluğu olmasa, gerçekten ekibimizden bazı çevirmenlerimize Pillars of Eternity için izin verirdik, samimi söylüyorum. ( para için değil, oyunun hakkı için )

O yüzden Ömür dostuma da hak veriyorum. İlk oyundaki emeğinin hakkını ne maddi ne manevi olarak alamadı. İkinci oyun için istek ve arzusunun ne olduğunu hissedebiliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AsRuleS -- 24 Eylül 2017; 13:14:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• AsRuleS kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim dostum.
  • ingilizcem iyi olsa ben yardım edeyim derim çok da istekliyim ama liseden beri kopyayla zor geçtim o yüzden biraz sıkıntı 1 oyunuda çok sevmiştim bazı kararların sonucu ögrenmek bin türlü taktik yapmak degişik savaşcılar gurubunuza almak ve bir birleriyle tartışması falan çok süperdi 2 oyununuda oynamayı gerçekten istiyordum ama yakın zamanda böyle bir şey olmıcak galiba @KarapathiaN teşekür ederim yardım etmeye çalıştın
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.