Şimdi Ara

Dizel Araçta Kızdırma Bujisi Tek Tek Mi Değişir Hepsi Birden Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
10.003
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Dizel araçlarda kızdırma bujilerinde sadece sorun olanı mı değişir yoksa hepsi birden değişmeli mi ? tek tek değişirse diğerlerini de bozma ihtimali var mıdır ?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dizel Araçlarda Kızdırma Bujisi Değişimi Hakkında Bilgiler

Dizel Araçlarda Var mı?

Dizel araçlarda bujiler, benzinli araçlardaki bujilerden farklı olarak kızdırma bujisi olarak adlandırılır. Başlıca görevleri, soğuk hava koşullarında dizel yakıtın tutuşmasını kolaylaştırmaktır.

Kaç Tane Var?

Dizel araçlarda genellikle silindir sayısına eşit sayıda kızdırma bujisi bulunur. Örneğin, 4 silindirli bir dizel araçta 4 adet kızdırma bujisi bulunur.

Tek Tek mi, Hepsi Birden mi Değiştirilir?

Kızdırma bujilerinin tek tek mi yoksa hepsi birden mi değiştirileceği, aracın üreticisinin tavsiyelerine bağlıdır. Ancak genel olarak, bir kızdırma bujisi arızalandığında, diğerlerinin de benzer kullanım süresine sahip olma ihtimali yüksektir. Bu nedenle, bir kızdırma bujisi arızalandığında, hepsinin aynı anda değiştirilmesi önerilir.

Arızası Zararları

Kızdırma bujisi arızası, özellikle soğuk hava koşullarında, aşağıdaki sorunlara yol açabilir:

• Motorun zor çalışması veya çalışmaması
    • Düşük motor performansı
    • Artan yakıt tüketimi
    • Egzoz emisyonlarında artış

Değişimi Zor mu?

Kızdırma bujilerinin değişimi, aracın modeline ve motor konfigürasyonuna bağlı olarak farklı zorluk seviyelerinde olabilir. Genellikle mekanik bilgi ve beceri gerektiren bir işlemdir. Eğer kendine güvenmiyorsanız, bu işlemi yetkili bir servise yaptırmanız önerilir.

Sonuç

Dizel araçlarda kızdırma bujileri, motorun sorunsuz çalışması için hayati öneme sahiptir. Arızalandıklarında, çeşitli sorunlara neden olabilirler. Bu nedenle, kızdırma bujilerinin düzenli olarak kontrol edilmesi ve gerektiğinde değiştirilmesi, aracınızın performansını ve ömrünü korumak için önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Voltmetre ile ölçülüp sadece bozuk olan değişir.
  • buji kafaları + dır

kafaları Sök

Akü + kutuptan ufak bir kablo çek

buji kafalarına sürt

eğer kıvılcım atıyorsa çalışıyor demektir

çalışmayanı değiştir

hepsi birbirine paralel bağlıdır bozma gibi bir durum olmaz

hepsini değiştirmeye gerek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tekini de sökse değişse, 4 ünü birden de değişse yetkili servis ve usta aynı işçilik ücretini alıyor.

Sırayla patlıyor diyorlar ama şuana kadar 1 tanesi patladı benim 1 tanesi değişti. 1 yıl olacak nerdeyse geri kalan 3 ü eski duruyor. Bu kışı çıkarır mı bilmiyorum patlayana kadar devam edeceğiz

yani tekini daha doğrusu arızalı olanı değiştirmen kafi ama dediğim gibi işçilikten yada sanayiye gitmekten uğraşmak istemezsen 4 ü de değişebilir orası sana kalmış hocam.
  • Sökmesi Tehlikeli iştir kırılırsa ve tornacı çıkartamazsa üst kapak sökülür.

Ayrıca bujiler sağlam olup ama buji sigortası atmışta olabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sissil

buji kafaları + dır

kafaları Sök

Akü + kutuptan ufak bir kablo çek

buji kafalarına sürt

eğer kıvılcım atıyorsa çalışıyor demektir

çalışmayanı değiştir

hepsi birbirine paralel bağlıdır bozma gibi bir durum olmaz

hepsini değiştirmeye gerek yok
    Hocam bujileri sökmeden, sadece buji başlıklarını mı sökcez?

Benim eski bi dizel araç var bi kontrol etmek isterim öyleyse

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alisilin07 kullanıcısına yanıt
    aynen öyle komple sökmene gerek yok.

bujinin gövdesi eksidir gövdesine sakın değdirme. sadece kafasına değdireceksin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araçda sorun olabilir mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: mob411

tekini de sökse değişse, 4 ünü birden de değişse yetkili servis ve usta aynı işçilik ücretini alıyor.

Sırayla patlıyor diyorlar ama şuana kadar 1 tanesi patladı benim 1 tanesi değişti. 1 yıl olacak nerdeyse geri kalan 3 ü eski duruyor. Bu kışı çıkarır mı bilmiyorum patlayana kadar devam edeceğiz

yani tekini daha doğrusu arızalı olanı değiştirmen kafi ama dediğim gibi işçilikten yada sanayiye gitmekten uğraşmak istemezsen 4 ü de değişebilir orası sana kalmış hocam.
    Neden farklı sürelerde patlıyor bunlar yani 1 2 yıl gibi bir süre fazla geldi bana

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • o.lut03 O kullanıcısına yanıt
    1 ay sureyle de patlayan var artarda ama benim 1 i patladi suana kadar nerdeyse 1 yil olacak digerleri saglam duruyor. Bu soguklarda belki patlar . Ustada dedi hepsini degistirmeye gerek yok belki kullanacan baya dedi iykide degistirmemisim hepsini duruyorlar saglam simdilik nazar degmesin 😂

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.