Şimdi Ara

DİZEL MOTOR YAG FAZLALİGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracım 1.6 dizel. kısa mesafe sürüyorum uzun zamandır. Bugün yağını kontrol ediyim dedim bayağı yüksekte çıktı seviyesi. Forumlarda okuduguma göre partikül filtresiyle alakalı bı durummus.

Bu seviye nasıl iner? Yağı mi değiştirmem gerekiyor?

Bı sorum daha olacak acemiliğimi mazur görün, yağa bakicam diye motor kısmına bayağı bı damladı, bı sıkıntı oluşturur mu?

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• acilen komple yağ değişecek aracınızı devirli kullanmanız lazım rejenerasyon yapıyor. yağa mazot karıştırmış

• Araç nedir? Kaç km ve kaç model?
    Yakıtı nereden alıyorsunuz ve hangi motor yağını kullandınız?

DPF tıkanmış. Fazla basınçtan yağa mazot karışıyor. Seviye çok artmışsa yağ da incelir ve aşınma hızlanır. Yağ kalite sensörü varsa araç ikaz verir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paramedik 112 -- 24 Ekim 2022; 19:14:22 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mosasaurus kullanıcısına yanıt
    cuma gideceğim İnşallah zaten bakımı gelmişti. Sağolun cvp için.

• Paramedik 112 kullanıcısına yanıt
    Hyundai i 30. 2012 model 190 binde. Bpden alıyorum genelde, Castrol koyduk en son.

Sabahları hızlanmiyor sanırım o yüzden. Yağ değişince sorun çözülür mü hocam?

• Dizeli kısa mesafe kullanmaya devam ettiğiniz sürece bu sorun devam edecek.. önüne geçemezsiniz.

Nereden benzin alırsanız alın, ne yağ koyarsanız koyun.

Böyle kullanmaya devam ettiğiniz sürece çok sık yağ değişimi yapmanız şart. ama rejenerasyon sürecini tamamlamadığınız sürece Dpf sık sık tıkanıp eni sonu arıza verecektir.

Çözümü kısa mesafe kullanmamak. veya satıp 1.0 benzin veya hybrid bişiler almak..

• SuperVeloceJota kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam, ayda bı rejenerasyon yapsa sıkıntı olmaz sanırım. Teşekkür ederim cevap için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.