Arkadaşlar vistada bazı oyunların performasında sorun yaşıyorum bilgisayarıma ayrıca xp yi kurup gerektiğinde bilgisayarımı xp den başlatmak istiyorum bunun nasıl yapılacağını bilen biri varsa ve yardımcı olursa sevinirim.Ayrıca bu konularda fazla deneyimli olmadığım için mümkünse anlaşılır olursa iyi olur
Şöyle bir yazı buldum, umarım işinize yarar.
quote:
Öncelikle lazım olan toolları indirelim,
Öncelikle linktenhttp://www.vistabootpro.org/ VistaBootPRO programını indirelim. Birde bize EasyBCD lazım onu dahttp://neosmart.net/dl.php?id=1 buradan indirebilirsiniz. Evet arkadaşlar öncelikle VistaBootPRO programını xp ye kurup çalıştırıyoruz karşımıza aşağıdaki pencere geliyor.
1. Adım olarak gösterilen "Sistem bootloader" a tıklıyoruz gereken ayarları yapıyoruz. Ayarları yaptıktan sonra "install bootloader" seçeneğine tıklıyoruz ve artık bir sonraki açılışta Windows Vistamız etkin olacak.
Daha sonra Pc'mizi yeniden başlatıyoruz vista açıldıktan sonra 2. tool'umuz olan EasyBCD programını kurup çalıştırıyoruz. Karşımıza şu ekran geliyor.
vista'nin C sürücüsünde, xp'nin de D sürücüsünde kurulu olduğunu varsayıyorum, EasyBCD programında "add an entry" kısmında "windows nt/2k/xp" seçeneğini seçince aşağıdaki "drive" seçeneği default olarak C oluyor ve değiştirilemiyor. Bunu önlemek için işletim sistemini seçmeden önce drive'ı seçmek yeterli. Yani ilk önce drive olarak D'yi seçip sonra işletim sistemi olarak windows xp seçiyoruz. "add entry" seçeneğini seçip "save" ediyoruz. Pc'mizi yeniden başlatıyoruz.
Evet hepsi bu kadar arkadaşlar artık çift işletim sisteminin tadını çıkarabilirsiniz. Sağlıcakla kalın...
Anahtar: iki işletim sistemi kurma, vista ve xp beraber kurulum, iki işletim sistemi aynı anda, çift işletim sistemi...
Alıntıdır...
teşekkürler
Teşekkürler
çoook teşekkürler... çok işime yaradı thanks...... thanks......
programa gerek yokki bunun için önce xpyi kuracaksın örnek cye sonra vistayı kuracaksın d sürücüsü yada başka bi sürücü bu program bitek kurulmuş ama bozulmuşlar için geçerli olabilir bazıları dicek bu programın amacı zaten bu format atmasını bilen çoktur ama bu programı kullanmasını bilen çok azdır programla uğraşıncaya kadar format atabilirsiniz yeniden sistem yüklemek her zaman iyidir zaten performans alabilmek için 1 ile 2 ay arası formatlamak gerekiyor bi seferindede bu süreyi beklemeyin :D iyi çalışmalar..
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme