Şimdi Ara

Do-re müzik saçmalığı

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
1
Favori
2.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1,5 hafta önce do-re müzikten bir amfi siparişi verdim. Günlerce kargoya verilmesini bekledim cumartesi sonunda kargoya verildi takip ettim gelir gelmez almaya gittim ama gönderdikleri tek şey buydu
     Do-re müzik saçmalığı
    Neyse ki kapıda ödemeyle almıştım bundan para istemediler kim bilir amfiyi kaç hafta sonra gönderecekler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• güzelmiş amfi ne aldınız?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Uçamayan Pegasus

güzelmiş amfi ne aldınız?

Blackstar id core 10 aldım, neyse ki konuyu açtıktan bir süre sonra tekrar gelip amfiyi de verdiler. Ne uğraştırdılar boşu boşuna
  • dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Amfiyi daha önce hiç denediniz mi? Ya da bugün denediniz mi yorumunuz ne amfi yönünde?

• quote:

Amfiyi daha önce hiç denediniz mi? Ya da bugün denediniz mi yorumunuz ne amfi yönünde?

Daha önce ibanez'in, cort'un ve marshall'ın 10w lık modellerini denemiştim hepsinin bir eksi yönü vardı tonlar yönünden ama id core'un ufak tefek eksiklikler dışında dikkat çeken sorunu yok, gerek clean olsun gerek distortion olsun gerek üzerindeki efektler olsun hepsi tatmin edici. Kulaklık takınca tonlarda biraz değişim oluyor pek kulaklıkla çalmayı tavsiye etmiyorum ama hoparlörlerin stereo oluşu diğer modellere göre büyük bir artı, ses çok hoş geliyor. Açıkça söyleyebilirim ki sesi internette dinlediğim demolarından daha güzel. Dün çok test edemedim 2-3 saat çalma fırsatı buldum ama şimdilik gözlemlerim güzel gerçekten

• dogukan733 kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım alacak bu akşam da. Ben line6 15w kullandım ama id core 10 deneme fırsatım olmadı. Siz olsanız hangisini seçersiniz?

• quote:

Arkadaşım alacak bu akşam da. Ben line6 15w kullandım ama id core 10 deneme fırsatım olmadı. Siz olsanız hangisini seçersiniz?

Malesef daha önce hiç line 6 spider iv kullanmadım, alırken de şehrimde müzik market olmadığı için kullanmış kişilerin yorumlarına ve internetteki videolara bakarak aldım.
    Ben de line 6 spider iv 15 ile blackstar id core 10 arasında kalmıştım herkes blackstar dedi, ayrıca line 6 ile ilgili hoş olmayan yorumlara rastladım. Forumdan görüştüğüm birkaç kişi de özellikle @VendettA id core'u seçmemde çok etkili oldu, iyi ki de id core almışım. Pişman değilim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Darısı başıma hocam.İd core 10 düşünüyorum bende.Hayırlı olsun hocam güle güle çal :-)

MÜZİK RUHUN GIDASIDIR:-)

• quote:

Orijinalden alıntı: quatrox

Darısı başıma hocam.İd core 10 düşünüyorum bende.Hayırlı olsun hocam güle güle çal :-)

MÜZİK RUHUN GIDASIDIR:-)

Teşekkür ederim alırsanız pişman etmeyecek bir amfi

• quote:

Orijinalden alıntı: dogukan733

quote:

Malesef daha önce hiç line 6 spider iv kullanmadım, alırken de şehrimde müzik market olmadığı için kullanmış kişilerin yorumlarına ve internetteki videolara bakarak aldım.
    Ben de line 6 spider iv 15 ile blackstar id core 10 arasında kalmıştım herkes blackstar dedi, ayrıca line 6 ile ilgili hoş olmayan yorumlara rastladım. Forumdan görüştüğüm birkaç kişi de özellikle @VendettA id core'u seçmemde çok etkili oldu, iyi ki de id core almışım. Pişman değilim

Hocam line6 ile ilgili nasıl bir sorun duydunuz acaba?

• quote:

quote:

quote:

Genel olarak tonları beğenilmiyor. Bir kişi clean'i güzel değil diyor bir kişi distortion'ını beğenmiyor ben de denemediğim için hiç bulaşmayayım dedim. Baktım herkesin ortak tavsiye ettiği id core 10 vardı onu seçtim.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Genel olarak tonları beğenilmiyor. Bir kişi clean'i güzel değil diyor bir kişi distortion'ını beğenmiyor ben de denemediğim için hiç bulaşmayayım dedim. Baktım herkesin ortak tavsiye ettiği id core 10 vardı onu seçtim.

Hocam clean ve distortion nasıl.Elinizde kayıt varsa atabilirmisiniz?Hem banada fikir olmuş olur.Tabi isterseniz :-)?

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hocam clean ve distortion nasıl.Elinizde kayıt varsa atabilirmisiniz?Hem banada fikir olmuş olur.Tabi isterseniz :-)?

Elimde hiç mini usb kablosu olmadığı için kayıt alma özelliğini deneyemedim. Ama akşam telefonla kaydedeyim bir şeyler isterseniz

Distortion olayı şöyle 2 kanal var Overdrive 1 ve Overdrive 2 olmak üzere ama seslerini karşılaştırmak biraz zor olur ikisinin de sesi hoş ve tatmin edici geldi bana. Bunun dışında clean warm, clean bright, crunch, super crunch seçenekleri de var clean'ler gayet güzel crunch'lar da idare edecek seviyede

Amfinin manual diye bir butonu var bu seçeneği kapatırsanız efektleri vs kafasına göre ayarlıyor preset'ları çok beğendiğimi söyleyeyemeyeceğim maalesef. En güzeli kendiniz ayarlamanız.

Tabi bunlar bir aceminin düşünceleri yani hayatımda hiç çok kaliteli bir amfi ile çalmadım belki çalmış olsaydım fikrim değişir miydi bilmiyorum daha önce dediğim gibi sadece cort ibanez marshall ın 10w lıklarını denemiştim bu onları açık ara tokatlıyor, şu ana kadar denediklerim arasında en iyisi buydu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Elimde hiç mini usb kablosu olmadığı için kayıt alma özelliğini deneyemedim. Ama akşam telefonla kaydedeyim bir şeyler isterseniz

Distortion olayı şöyle 2 kanal var Overdrive 1 ve Overdrive 2 olmak üzere ama seslerini karşılaştırmak biraz zor olur ikisinin de sesi hoş ve tatmin edici geldi bana. Bunun dışında clean warm, clean bright, crunch, super crunch seçenekleri de var clean'ler gayet güzel crunch'lar da idare edecek seviyede

Amfinin manual diye bir butonu var bu seçeneği kapatırsanız efektleri vs kafasına göre ayarlıyor preset'ları çok beğendiğimi söyleyeyemeyeceğim maalesef. En güzeli kendiniz ayarlamanız.

Tabi bunlar bir aceminin düşünceleri yani hayatımda hiç çok kaliteli bir amfi ile çalmadım belki çalmış olsaydım fikrim değişir miydi bilmiyorum daha önce dediğim gibi sadece cort ibanez marshall ın 10w lıklarını denemiştim bu onları açık ara tokatlıyor, şu ana kadar denediklerim arasında en iyisi buydu

Hocam size bir iyi bir de kötü haberim var.
    Manueli kapatınca rastgele efektler açıyor dediğiniz yerde aklıma direk amfinizi hiç bilgisyarınıza bağlamamış olabileceğiniz geldi. O rastgele dedikleriniz bilgisayardan amfinize attığınız patchlerdeki efektler oluyor. Ama siz amfinizi hiç bilgisayarınıza bağlayıp patch indirmediğiniz için(dolayısıyla Blackstar Insider diye bir dünyayı keşfetmediğiniz için) amfinin asıl olayını bilmiyorsunuz sanırım. Bir tarafı usb 2.0 yada 3.0 girişi bir tarafı da amfinin üstündeki küçük usb girişi olan bir kablo bularak amfinizi bilgisayara bağlayın. Sonra blackstar sitesinden Insider uygulamasını indirin. Biraz keşfetmeniz lazım uygulamayı her düğmeye tıklayın bakın ne işe yarıyor. Sonra alttaki şeritlerin birinde online community yazıyor ona tıklayın ve istediğiniz şarkının ismini yada grubun ismini girin ve o şarkıda/grupta kullanılan tonlamalar çıkacak. Onlardan birini 'Your Username'/Documents/Blackstar/Saved Patches adresine kaydedin. Sonra da online community şeridine tekrar tıklayarak amfi ekranına geri dönün. Ortada indirdiğiniz patchin ismini göreceksiniz. Sağ taraflarında ise amfi ayarlarını(gain volume bass mid...) göreceksiniz. Patchin ismine tıklayın amfiniz otomatik olarak o tonlamaya geçiyor(tüm potanslar indirdiğiniz patchin ayarlarına göre ayarlanıyor.) ve gitarınızdan o şarkıda kullanılan tonu alabiliyorsunuz.
    Bunları bir tahmin üzerine yazdım umarım sizi yanlış anlamamışımdır.
    Kötü haber ise hazır patchlere alıştıktan sonra amfinizi bilgisayara bağlamadan kullanmak istediğinizde(bilgisayardan amfiye yükleyebileceğiniz 6 hazır patch harici) aldığınız ses sizi memnun etmeyebiliyor. Bunun iki sebebi var bana göre. İlki ve en önemlisi amfinin üzerinde treble mid bass potansları yok(Bilgisayara bağladığınızda treble, mid ve bass potansları da çıkıyor karşınıza ve bana göre ISF potansı tam bir fiyasko). İkinci sebep ise bilgisayara bağlıyken her efekt için 2-3 farklı potans daha kontrol edebiliyorsunuz ve bu potanslar indiridiğiniz patch'e göre otomatik ayarlanıyor ama bilgisayarsız kullanımda efektleri istediğiniz gibi ayarlayamadığınız oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reardeltoit123 -- 23 Ocak 2016; 22:35:28 >

• Cevap için teşekkürler, manueli kapatınca rastgele ayarlıyor derken kastettiğim şey hazır efektlerin hoşuma gitmemesiydi. Amfiyi hiç bilgisayara bağlamadığım doğru evde mini usb kablosu yok yakın zamanda alırsam onu da deneyeceğim mutlaka. Uygulamayı biraz kurcaladım güzel şeyler eklemişler ayrıca youtube sayfalarından da amfiyle ve insider'la ilgili güzel rehberler paylaşmışlar hoşuma gitti bu yönden çalışmaları. Yarın bir kablo alıp test etmeyi istiyorum bu mesajdan sonra gaza geldim
  • @VendettA id
    @Randy_Rhoads
    @berdin123
    @dogukan733

Arkadaslar merhaba, blackstar id core 10 Wattlık cihazı almayı dusunuyorum. Ozellikle istediklerim pcye baglı değilken takılmak ama en çok da usb den pc ye bağlayarak, amplitube, guitar rig yardımıyla cubase vs tarzı bir programla zahmetsizce gitar kaydı yapmak. Bu tarz kayıt yapan oldu mu ses kalitesi ve yükseklği yeterlimidir ? bazı yerlerde kayıtta ses cılız geliyor denmiş.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • unpop kullanıcısına yanıt
    Selamlar kardeşim.2 yıl olmuş bu konuya mesaj atalı ne çabuk geçiyor zaman

Bu amfiyi aldım ve kullandım çok araştırıp almıştım ve ev için olan amfilerle kıyaslarsam kesinlikle en iyisi bu amfi.

Ses kartı+guitar rig ve revalver olayına geçtiğim için sattım.Mini usb b kablosu ile bilgisayarıma bağlayıp kayıtta aldım çeşitli programlar ile ve işimide gördü.Efekt olarak çok zengin ve bilgisayardaki insider yazılımı ile harika tonlar yazabiliyorsun.Reverb ve delay efektleri çok çok başarılı bence.

Tarzın eğer çok sert değilse tavsiye ederim dostum evde sesi gayet yeterli stereo etkiside hoş.

• Hocam hard rock yapmayı istiyorum. Id core 10, mx15 arasından hangisini önerirsiniz? 500 tl bandında başka bir amfi var mı daha sert tonlara sahip?

• Sansi Salvo kullanıcısına yanıt
    Bulunduğun şehire göre temiz 2.el id core 10 bulman yeterli eğer bütçen 500 TL ise id core 20 kovala dostum.
  • Teşekürler ikinci el düşünmüyorum büyük ihtimalle id core 10 alıcam. Bu arada malum müzik bölümüne açılan konulara cevap veren pek olmuyor. Bilginiz varsa başka bir soru sormak istiyorum. Gitarımın kalın telleri perdelere basınca cızlıyor. Mydukkan'dan aldım yollamadan önce gitarı test ediyorlar diye biliyorum. Bu bir sorun mu ?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.