Şimdi Ara

Doğru düzgün konuşamayan yazamayan insanlar araç satıyor (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
14.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İlk okulda Türkçe dersinde ağzından dolayı kelimeleri zor anlaşılan öğretmen vardı. Lise daha da vahim.
    Lisede felsefe dersine gelen sözde öğretmen daha kendisi Türkçe'yi bile bilmiyordu.
    Geometri dersine giren öğretmen HOPATENÜS deyince sınıf gülme krizinden 5 dakika boyunca çıkamadı.
    Uzay geometri öğretmeni başka yere tayin olunca (belki de sürüldü), yerine gelen ve Türkçesi bozuk öğretmen "YAAAUUVVV AAOORRRKKKKOAAA TAAARRRAAOUFFF" diye bağırırdı. Tercümesini yapayım "yahu arka taraf".
    Daha neler neler vardı da, sabaha kadar yazsam bitmezler.

Yetişen bir embesil nesil kendi anadilini konuşmaktan aciz. Biz bu ülkede yabancı dilden önce anadil sorununu çözmeliyiz. Türkçe'yi konuşmasını beceremeyenlerle ben alışveriş yapmamayı bırakın, sokakta denk gelsem uzaklaşıyorum. Çünkü iğreniyorum bu insanlardan.
    Bu Türkçesi bozuk insanları savunan da gerçek hayatta karşıma gelmesin, çok fena söverim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kocaefe88 -- 9 Mart 2020; 0:58:18 >

• tigers615 T kullanıcısına yanıt
    Mesele araba satması değil aslında. Türkçeyi bilmemeleri asıl kriz. Türkçeyi temel hatlarıyla öğrenmek için yüksek lisansa falan da gerek yok. Biraz bireysel çabayla biraz da yardımla yeteri kadar öğrenebilir. Dili her alanda kullanıyorsun. Ama insanlar ne yazık ki hiçbir özelliğini birazcık da olsa iyileştirme ihtiyacı duymuyor. Ama çakallığa kafaları iyi basar, şark kurnazlığını iyi bilirler.
  • 1 dil 1 insan 2 dil 2 insan mantığı ile hareket ediyolar
  • Konuyu görünce şu video aklıma geldi
    M i r a c Hyoutube
    Ismail Kılıç Tamtepe - Meireles Mercedes - Altyazılı #1
    https://www.youtube.com/watch?v=8ROuWyM2EGw

• tigers615 T kullanıcısına yanıt
    Göründüğü kadarıyla, evet.
  • Okullarda hocalar zamanında borclu geçtiği dersleri öğretmeye başladılar . Balık baştan kokar kusura bakmayın . Malesef hocalarda hiç iş yok .

Doğru düzgün konuşamayan yazamayan insanlar araç satıyor

Doğru düzgün konuşamayan yazamayan insanlar araç satıyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• ldren L kullanıcısına yanıt
    Sen bu forumda ki aşşağılık kompleksli eziklere bakma dostum. Boş insan bunlar boş. Birinin zoruna gider öbürü ilan açıyorsun düzgün Türkçe ile yaz der vs. Sanırsın hepsi dil bilgisi kurallarına uygun konuşuyor günlük hayatta. İşi gücü sosyal medya ve forumda ağlamak olan, kendine bile faydası olmayan boş beleş insanlarla dolu forum. Karşına alıp adam diye konuşmayacağın tipler kendilerini burda bir halt sanıyor.

• erka1907 kullanıcısına yanıt
    Yazıyorum adresimi gelmezsen adam değilsin.

• fractal design kullanıcısına yanıt
    Bravo.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • erka1907 kullanıcısına yanıt
    Lan ne boş konuştun be.

• Adamlarin ana dili orta seviye Türkçe.
    Ne bekliyorsun ki?

• Öner kullanıcısına yanıt
    Ğ harfini çözememiş orta seviye mi olur ?
    “Eylence deyşen aşayı” iOS bile yanlışa izin vermiyor.

Hani kitap okumayı geçtim otobüsü okuyup yolu şöföre soranlardan...
    takisim’e geçer mi ? Nereye takisim’e..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 9 Mart 2020; 13:5:58 >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.