Şimdi Ara

Doğru düzgün konuşamayan yazamayan insanlar araç satıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
14.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son 20 yılın bilançosunu çıkardığımızda en büyük kaybımızın, düşen insan kalitemiz olduğunu düşünüyorum.

Satılan milli değerler bir şekilde yerine konulur. Kilit noktalara atanmış liyakatsiz tipler de hallolur. Ama insan kalitemizi yükseltmek için en az iki nesil geçmesi gerekli. Çünkü bunların yetiştireceği çocukların da eğitim ile belli bir seviyeye çıkarılması, ondan sonraki nesillerin ancak çağdaş ve medeni fertler olması hedeflenebilir.

Şifresini unutarak kaybettiğim üyeliği de sayarsak 2005 yılından beri forumun üyesiyim.

Forumun ilk yıllarını kesinlikle özlüyorum.

Troll kavramını bilmeyen forumdaşların öğrendiği ve uyguladığı işlemleri, tecrübelerini, kameralı cep telefonu ve video imkanı çok ama çok kısıtlı olduğundan ayrıntılı ve tane tane anlatmalarını özlüyorum.

Eleştirilerin, seviyeli ve yapıcı olduğu günleri özlüyorum.

"Yaw, he he" "Boş yapma" vb. tabirlerin henüz ortaya çıkmadığı günleri özlüyorum.

Nostalji, belli bir yaşa gelindiğinin habercisiymiş. 52 yaşın birikimi ile sanıyorum bu kriter bana uyuyor.

Her şeyin aynı kalması zaten ilahi ve fiziki yasalara aykırı.

Ama yine de toplumun dejenerasyonu beni üzüyor işte...

• falterubbix kullanıcısına yanıt
    araba satmak için ana dilini doğru mu konuşman gerekiyor?
  • tigers615 T kullanıcısına yanıt
    Yurttaş olmak için gerekiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tigers615

araba satmak için ana dilini doğru mu konuşman gerekiyor?
    evet doğru konuşman gerekiyor.

bir yere gidip bir arabayı reklam edeceksen ve açıklama yazman gerekiyorsa bir zahmet cehaletten kurtul kendi ana dilini adam gibi konuşmayı, yazmayı öğren. notere gidip resmi işlem yapacaksın, kendi dilinden bihabersin. trajikomik.

aksini bana savunacak mesajlar atacaksan cevap verme, zira savunulacak bir yanı yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi falterubbix -- 6 Mart 2020; 10:29:27 >
  • Dobloyu satan enişteler görüyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • falterubbix kullanıcısına yanıt
    yaw adam araba satıyor araba bu kadar büyük anlamlar yüklemeyin bu işe öğrenmemiş olabilir, okumamış olabilir, cahil kalmış olabilir bunun arkasında farklı sebepler de olabilir ee şimdi bu adam cahil kalmış diye ticaret yapmasın mı yani Allah aşkına adam diploma gerektiren, özel bir yetenek gerektiren bir iş yapsa anlayacağım da altı üstü araba satıyor.
  • Şahan'nın bir tiplemesi vardı. Pala Remzi Kermes diye. Opel'i satmadan önce bir gün bir telefon çaldı, adamın konuşması aynı Pala Remzi Kermes gibi. Anlamıyorum adamın dediklerini sürekli tekrar ettirmek zorunda kalıyorum. En sonunda ölücü olduğunu ve 38 e sar bu arabayı diyince sinirlenip yüzüne kapattım.

O kadar saçma sapan insanlar var ki anlatamam. Aşırı hızlı ve asla anlaşılmayacak bir dille abuk subuk konuşup, araç almaya ya da satmaya çalışan insanlar var ve kibar konuşursanız eğer enayi gözüyle bakıyorlar direkt.

• malın kusurunu gizlemek gerçekleri maskelemek içinde biraz böyle muğlak anlaşılmaz oluyolar yani sorma al git

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • mr4power M kullanıcısına yanıt
    Sar kelimesini ilk askerde iken arkadaşımdan duydum, kulakları çınlasın okuyosa yazsın Manavgatlı Kamyoncu Sait Van Çatak da askerdik ağır işitir idi Manavgattan domatesi sardık Antalyaya gittik, şurdan patates sardık, kamyoncuların yükleme alma ifadesi imiş

adam sana 38 e aldım demiş naaptın abi müşteriyi kaçırmışsın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslanoto -- 6 Mart 2020; 11:0:15 >
  • Ben ev satan tiplerini gördüm. Okul sıralarında dirsek çürüttüğüm yıllarıma acımıştım.
  • ustam bu tip adamlarla muhatap olmayın bırakın araba almayı gidin bayileri plazaların 2. el kısımlarını gezin orda daha temiz nezih insanlar araç alıp satıyor bi bundan önceki 2 aracımızı opel bayisinden aldık sahibi babamın arkadasıydı adam bize diyordu bu arabayı doktor getirip bıraktı şunu üniversitede hoca bıraktı yani oralara braz daha belli kesimin insanları gidiyor...
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    2004 model tam otomatik astra g idi hocam 43 yazmıştım osssekz oossssekz sar bana sar diyince sinirlenip 38 e bulursan söyle 4 5 tane alayım demiştim adam gülmeye başlatınca yüzüne kapatmıştım.

Araç 143.000km de, hiç lpg görmemiş, hor kullanılmamış babamın sıfır olarak aldığı ve full bakımlı bir araçtı. Sağ iki kapının altında kaldırıma sürtmeden dolayı lokal boya vardı ve arka iki çamurluk ağızlarında pastan dolayı lokal boya yaptırılmıştı. Kondisyonu falan süperdi.

9 Aralıkta sattık hala özlüyorum o aracı, çok özenerek kullanırdık o yüzden satarken de özellikle düzgün iyi birine gitsin hor kullanılmasın diye galericiye ya da al satçıya vermedim . Öğretmen ve ilk defa araba alacak bir hanımefendiye verdim aracı.

• Geçenlerde araba bakıyordum
    Uygun fiyatlı bir araç vardı galeride

Aradım adam konuşurken kusacakti neredeyse

Hayırlı işler dileyip kapattım telefonu

• quote:

Orijinalden alıntı: tigers615

araba satmak için oxford mezunu mu olmak gerekiyor?
    Bu tip insanlar çok türedi bu forumda.Sırf eleştirmek için yorum yazıyorlar

konunun sebebi açıklamsı hiç önemli değil ,karşıt yorular beğeni aldığı için illa bu tip insanlar zıt yönde bir yorum yazıcak...

Oxford mezunu olmana gerek yok .anadilini düzgün konuş yeter.
  • Bir ürün alımı/satımı için düzgün üslupla yapılan bir telefon görüşmesi ya da imla kurallarına uygun düzgün kelimelerle bezenmiş bir ilan her zaman lehinizedir.İnsan kalitesinin ufak bir tezahürüdür bu aslında.

Bu sayede çok net ve dürüst alışverişler gerçekleştirdim şükür.Parayı dahi hesabında görmeden,güvene dayalı sattığı malı yollayanlar oldu,üstelik parayı görmeden yollama dememe rağmen sahibinden sitesinden,aynı şekilde güvene dayalı araç alımı için şehir dışından gelip,ekspertize dahi uğramadan giderken içten Allah razı olsun diyenleri de ayrı.
  • beYendiğim arapayı bulma zor
    hayırlı olsun 9 Aralıktan bu güne fiyatlarda yüzde 20 ile 30 civarı yükselme oldu, yerine bir araba alabildinizmi ?

• aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Aracı ben 41 den sattım öyle çok pahalıya vermedim , 136.400tl den de allure+comfort+skypack+sport 308 aldım 2017 makyajsız kasalardan 1.6 dizel. Bayağı mutluyum 40.000 km deydi alırken ben. Muadillerine 160 falan yazmışlar geçen gün baktım şok oldum. Eski aracımın muadillerine baktım 50 55 60 arası gidiyor sahibindende yine şok oldum. Piyasa çok fena artış gösterdi yine.

hayırlı olsun zaman kaybetmeden yeni arabayı alarak iyi yapmışsınız,
    Ötv ve hurda indirimlerinin bitmesi ile böyle bir artış bekleniyordu
    aslında bitmeside gerekiyordu, 0 araba zengin işi dolayısı ile vergi zenginden alınmamış oluyo hep zenginler kayırılmış oluyordu

• ya kardeşim neden hemen yargılamaya başlıyorsun farklı fikirlerin fikirlerini paylaşmasında ne gibi bir sakınca var, beğeni umrumda olsa burada değil sosyal medya da olurdum, ben sizin gibi düşünmüyorum diye hemen yargılamak zorunda mısınız, bence saçma kardeşim, insanları cahillikleri ile yargılamak saçma, adamın başından ne geçtiğini biliyor musun? neden okuma yazma öğrenemediğini biliyor musun? hiçbirimiz bilmiyorum, belki adamın geçmişinde hepimizi yaralayacak sebepler vardı ve bu yüzden okuyamadı öğrenemedi, ee şimdi bu adamı araba satmasın doğru Türkçe konuşamıyor diye yerden yere mi vuralım, nice üst düzey Türkçe konuşan insanların pert araçları hatasız kazasız diye satmasından da, Türkçeyi yarım konuşan insanın dürüst şekilde araba satmasını tercih ederim, varsın stepne yerine istenpe yazsın varsın istetme yazsın.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.