Şimdi Ara

Doğru düzgün konuşamayan yazamayan insanlar araç satıyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
14.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Öyle olupta fabrika sahipleri var rektörler var hatta tahtaya yazamayan başbakan vardi.İlginç bir ülkeyiz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aslanoto A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim yalnız ben alırken de çok fena artış oluyordu . 121 e şimdi ki aracımın en dolu paketini görmüştüm yetişemedim hemen almışlardı o 2 hafta içinde 130 lar 140 lar havada uçmaya başlayınca 3 e 5 e bakmadan almak zorunda kaldım, iyi ki de almışım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorum

İstetme😎

Alıntıları Göster
    Bunu yazmaya girmiştim

• Senin de doğru düzgün yazdığın söylenemez. Ne boşluk bırakmışsın ne imla kurallarına uymuşsun gelmiş milleti eleştiriyorsun.

• Eğitim camiasının içinden biraz daha detaylı bir açıklama yapayım.

Neredeyse ilkokuldan itibaren bütün çocuk ve gençlerin elinde akıllı telefonlar var. Bu sebeple hemen hiç kağıt-kalem kullanmak durumunda kalmıyorlar.

Okullarda ve üniversitelerde neredeyse bütün sınavlar test usulu yapılıyor. Zaten büyük çoğunluğun ödev yapmadan orta öğretimi geçerek geldiği bir yüksek öğretim basamağı da böylece hemen hiç yazı yazmadan tamamlanıyor.

Gerçek manada yazma kabiliyetini yitirmiş, hatta belki de hiç edinmemiş milyonlardan bahsediyoruz. Bir millete felaket olarak fazlasıyla yeter bu rezalet.
  • Çocuk yapıyorlar, ne araba satması

• Bir de o sarı sitede emlakçılar var hepsi mal yeminle. Adamın tek işi var satacağı evin fotoğrafını çekmek onu bile beceremiyor. Bazıları bilerek iyi çekmiyorlar evin tam olarak nerede olduğu belli olmasın diye ama çoğu mallığından kötü. Sorsan hepsinde akıllı telefon vardır. Geçenlerde ilana ilk defa düzgün fotoğraf koyan birisini gördüm bir baktım ki ev sahibiymiş emlakçı değil :)
  • Sonunda şu konuyu açan biri olmuş. Benim açtığım konular çok ilgi görmediğim için yeltenmiş ancak açamamıştım.

Milyonluk araba satıp Tramer yazamayanlar, daha önce bahsedildiği gibi türkçeyi cep sözlüğünden bakarak yazan emlakçılar (Ki bir tanesine özellikle ilan kaldırtıp gayrimenkulümün satış yetkisini geri almıştım. İlanda neredeyse hiçbir kelime doğru olmadığı gibi ilanı da dükkan kategorisi yerine düğün salonu kategorisine açmıştı.), telefondan ilan açıp yazmak istediği kelimenin doğrusunu takriben üç, beş saniye içinde google araması ile bulabilecek olup yapmayan, buna karşılık saatlerini whatsapp ile geçirebilen insanlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: falterubbix

kabut
    cant
    şanzuman
    fites/vides

bunları da ekleyebilirsin

bir de şeyler var, 249 parça lokal boya var, ONUN DIŞINDA HATASIZDIR.

ulan beyinsiz, hatasızsa hatasızdır zaten, aracın yarısında boya, onarım bilmem ne var, onları yazıp yazıp altına "onun dışında" yazmak nedir? dışı mı kalmış araç hasarlı,onarım görmüş işte.

bazen keyfiye ilanları dolaşıyorum adetten diye, piyasaya falan bakıyorum. sinirden barut gibi olmuş buluyorum kendimi.

örnek;

başlık "hatasız boyasız"
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-hatasiz-boyasiz-sadece-arka-iki-zincir-agzinda-iki-lokal-boyasi-797012998/detay
    sadece iki zincir arkası BOYA.

bu da TRANVERSİZ
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-kapora-alinmistir-795349505/detay
    Ciddiyim kabut ve şanzuman kelimelerini doğru yazılışına oranlarsan epey yüksek bir sayı çıkar. 10 kişi böyle yazıyorsa 1 kişi doğrusunu yazıyor. Gramer nazisi değilim ufak şeylere takılmam ama böyle adamların 150 200bin liralık araba satması zoruma gidiyor.

• tek_Türk kullanıcısına yanıt
    sorma hocam. bi de düzgün konuşan tipleri iş yapamıyor.

bir ev var kiraya veriyoruz, konuşması zor anlaşılan bir emlakçı vardı adam çatır çatır kiracı buluyor ama bulduğu tipler üçkağıtçı. birine kiraya verdik iki üç ay sonra geri çıkarmak zorunda kaldık kiracıyı.

düzgün konuşan bir emlakçı bulduk binadan birinin yakınıymış. gayet kibar konuşan okumuş tipler ama adam üç aydır bi tane kiracı bulamadı

eminim diğer emlakçıya versek anahtarı bir haftaya kalmaz tutulur ev.
  • Bir de otomotik yazanlar var, onların trafiğe bile çıkması zoruma gidiyor hocam.

• güney-666 G kullanıcısına yanıt
    onlar da 5-10 bin fazla istiyor düzgün konuşuyoruz bayiyiz ayağına.

geçen bir bayinin ikinci el bölümünde ilanlara baktım, kendi sıfır sattığı araca 213-217 bin liraya kaparo isteyen bayi aynı arabanın 30 bin km yapmış olanına 243 bin lira fiyat yazmış.

• Yeni nesiller daha cahil

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hiç bir şeye değil de "fort fukus" yazan adamların ford marka arabalara binmesi koyuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi edizz -- 6 Mart 2020; 16:30:28 >
  • Ilk arabami satarken adamla anlastik gittik notere, adini soyadini mi ne yazip imza atmasi gerekiyordu. Ben okuma yazma bilmiyorum dedi, baska yerden harfleri gosterek ismini yazdirmistim.

Adam da distan normal biri gibi gorunuyordu. Cok sasirmistim.

• Kabut, istetme falan neyse de arabanin arkasindaki 3-5 harfi yazamayanlar.

Doğru düzgün konuşamayan yazamayan insanlar araç satıyor

• İstetne, ford kornet/cornet, sanruf...

• Dediğin tipte kazmalarla uğraşmamak için millet doktordan, memurdan ilanlara rağbet gösteriyor.

• Bu kadar embesilin oldugu yerde dolandirici da cok oluyor haliyle. Piyasa kendi yagiyla her zaman kavrulmasini biliyor.

• Fiyat palyo,fiyat lineya,sıkoda fabya,ford fokus,mondeyo,fiyesta.daçya dastır.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.