Şimdi Ara

Doğru düzgün konuşamayan yazamayan insanlar araç satıyor (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
14.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Motorcular evet ama kurye olarak calisanlari dusundugunuzde sizde hak vericeksiniz kaldirimda yaya olarak yuruyenlere carpiyorlar hemde

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ne bileyim sanırım kendim de motor sürdüğüm için yakıştıramadım bir an :-)

• Ben Türkçesi değil niyeti iyi olsun diye içimden geçiriyorum araç bakarken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sinoue S kullanıcısına yanıt
    Merak etmeyin ayni tepkiyi en yakin arkadaslarimdan biriside verdi kendide motorcu hemde iyibir motorsurucusu lafim sizlere degil ama kuryeleri hesaba katinca malesef sayilari cok oldugundan ve olabildigince kotu kullandiklarindan dolayi dedim yoksa sizi kastetmek istemedim 🙂

• Ricardo koltuk ricardinho koltuk rivaldo koltuk ronaldinho koltuk seklinde recaro isimli markayi isimlendiriyorlar romario ve ronaldoya henuz rastlamadim

• yaw ne yapsın aldığı arabayı satmayıp ömür boyu binsin mi dil bilgisi iyi olmayan adam

diyorum bi yandan.
  • Petrol satan bile var, ona mı takıldın?

• Ne yazık ki insanlar arasında sınıf ve kültür farkları var. Ne kadar görmek istemesek dahi hayatın olağan akışında bu belirginleşiyor.. Herkes kendine benzeyen insanlarla aynı semtte oturuyor herkes kendine benzeyen adamlarla muhattap çalışıyor malesef eğitimsizlik hat safhada.

• Bu ülkenin sonunu ne yazık ki kör cahillik getirecek.

• Ben tam tersinden şikayetçiyim. Arabamı ilana koydum. Açıklamada 4 parça boya var ve tarihlerini bile yazdım. Eksper raporunu da koydum.hala bana aynı şeyleri soruyorlar. Arayan kişilerin neredeyse hepsi karşısındakine nasıl hitap edeceğini bilmiyor. Hele bir tanesi beyefendi diye başlayıp en son kanka dedi. Arada abi, amca, dayımın oğlu, ortağım gibi ifadeler bile kullanıldı.

• Bir ailenin iki oğlu varmış, büyük olanı koyunların peşine sürmüşler 5. sınıfa kadar okuyabilmiş. Diğerini ise öğretmen okuluna göndermişler. Bahsettiğim yıllar 60lar falan. Öğretmen olan geri dönmemiş, öğretmenle evlenmiş çocukları okumuş biri doktor diğeri şehir plancısı olmuş. İki maaş zor geçinmişler, kirada sürünmüşler ama naif ve gösterişli bir hayat sürmüşler. Abisi ise köylü kızıyla evlenmiş, süs bitkileri yetiştirmiş ve onun ticaretine atılmış. Nakliye için borçla kamyon almış sıfır, Türkiye'nin her şehrine kendi götürüp satmış. Sonra peşpeşe 4 tane daha sıfır kamyon daha almış. Öğretmen kardeşine devamlı maddi olarak destek olmuş. Kazandığı paraları pazar çantasıyla 8 yaşındaki çocuğuyla bankaya yollarmış. Türkçeyi kendini ifade edebilecek kadarıyla düzgün konuşurmuş ama yazım yanlışları yaparmış. Yabancı kökenli kelimeleri okunduğu gibi yazarmış. Ama para ondaymış. Bir gün kenarda birikmiş parasıyla 7 yaşındaki oğluna daire alırken öğretmen kardeşine de alıp hediye etmiş. Fakat öğretmen kardeşi ve ailesi bunları küçük görüyormuş bayramlarda bile karşı komşusuna geldiği halde onlara uğramıyormuş. Bu ilkokul mezunu adam hayatı boyunca 8 tane sıfır araç almış hiç ikinci el almamış. Diğeri ise bir tane bile alamamış kiradan kurtulduktan sonra bile. Onun için bulduğunu yemek, lüks yaşamak, düzenli tatile çıkmak önemliymiş.

• Aynen he, dedem bile köylüdür şiveli konuşur ama ne dediğini anlarsınız. 70 lerde gerçekten güzel Türkçe öğretilerdi insanlara.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sizin gibi vetocü adamlarla istifade mi edecektik? Sizi tebrik ediyorum, biz gayet munhasir bir Turkce konusuruz.

• Stepneye işletme yazan gördü bu gözler.

Bir de passat baktığım zamanlar

Blue emışın
    TDCI passat
    Haylayn
    Ihhglıne

gibi yazılar gördüm.... Şaka gibi

• sanruf
  • Winter Is Coming kullanıcısına yanıt
    Avuç içinden lahmacuna

• quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet Serdar K.

Son 20 yılın bilançosunu çıkardığımızda en büyük kaybımızın, düşen insan kalitemiz olduğunu düşünüyorum.

Satılan milli değerler bir şekilde yerine konulur. Kilit noktalara atanmış liyakatsiz tipler de hallolur. Ama insan kalitemizi yükseltmek için en az iki nesil geçmesi gerekli. Çünkü bunların yetiştireceği çocukların da eğitim ile belli bir seviyeye çıkarılması, ondan sonraki nesillerin ancak çağdaş ve medeni fertler olması hedeflenebilir.

Şifresini unutarak kaybettiğim üyeliği de sayarsak 2005 yılından beri forumun üyesiyim.

Forumun ilk yıllarını kesinlikle özlüyorum.

Troll kavramını bilmeyen forumdaşların öğrendiği ve uyguladığı işlemleri, tecrübelerini, kameralı cep telefonu ve video imkanı çok ama çok kısıtlı olduğundan ayrıntılı ve tane tane anlatmalarını özlüyorum.

Eleştirilerin, seviyeli ve yapıcı olduğu günleri özlüyorum.

"Yaw, he he" "Boş yapma" vb. tabirlerin henüz ortaya çıkmadığı günleri özlüyorum.

Nostalji, belli bir yaşa gelindiğinin habercisiymiş. 52 yaşın birikimi ile sanıyorum bu kriter bana uyuyor.

Her şeyin aynı kalması zaten ilahi ve fiziki yasalara aykırı.

Ama yine de toplumun dejenerasyonu beni üzüyor işte...
    Maalesef felaket bir şekilde ayrışma kutuplaşma var. Siyaset sizin hayatinizi etkilemiyor siz siyasette gostermelik oy atiyorsunuz. Eleştirdikleriniz sadece ortami geriyor. İyi işler ile örnek olmak varken surekli eleştiride bulunmak var olani da yıkıyor. Neslimizin dandik olmasinin sebebi evlatlarimizi yetistiremedik.
    Herseyi boslayan genci annesi babasi boşlamiştir.
    Fiziki gorunumu, maddi durumu giyimi kuşami iyi olan gençlerin maneviyatı, ruhu, estetik dusuncesi vasat durumda. Bu gencin boyle olmasinin sebebi ise anne babasinin o cocugu maneviyatta vasat ornek olmasi ama maddiyatta en iyiyi vermis olmasindan kaynaklaniyor. Bu vasat durumun sebebi buyuklerimizdir. Gençlikten şikayet edenler buyuklere kızmalıdır. Çünkü çocuk ebeveynini örnek alir taklit eder, çocuktaki derin yaralari ebeveynleri açar, çocuğun hayallerini ebeveyni yıkar ya da yapar...

• Bende gicik oluyorum bu tiplere arkadaş.
    Fort mondiyo
    Sayibinden
    Deyişensiz
    Fuluans
    Akkamovic eksoz

• Daireye dayre diyeni gördüm ilanda malum sitede demin.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.