Şimdi Ara

Doğru düzgün konuşamayan yazamayan insanlar araç satıyor (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
203
Cevap
3
Favori
14.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
224 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Okuma yazması zayıf olan eksik olan insanlar eskiden de vardı bunda ayıp bir şey yok. Yeni bir şeyde değil..

Ama bu insanlar gider çevresinde okumuş eski türkçe ile mürekkep yalamış birilerini bulur onlara ilan verdirir yada dilekçe falan yazdırırdı..

Şimdi artık bunu umursayanda kalmamış açıkcası ben o tip bir ilan görürsem es geçiyorum kapatıyorum çünkü öyle bir insanın aracına güzel bakıcağını resmi servisi geçdim zaten normal özel bir servise bile götürüp. Bakım kontrol yaptırdığını düşünmüyorum..

• Forumda da bir dolu onlardan. Özellikle 9 20 yaş aralığı. Sanırım forum üyeliği yaşı 9 a kadar inmişti. Bu en azından çalışıp bir doblo almış forumda ki lerin bir bok alabileceğini sanmıyorum. Kardeşim aileleri hariç 3600 personelin ekmek parasını kazandığı bir fabrika da çalışıyor patronunu görsen abartısız söylüyorum acır para verirsin. Ama çalışanlarını her türlü elinden geldiğince hakkını vermeye çalışan birisi on numara da insan işçilerine sorsan. Milleti hor görmeyin asagilamayin onları asagilayip hor gördüğünüz de tüm ailesine yapmış oluyorsunuz bunları. Belki ciğeri beş para etmez insanlarsınız onlar sizden 100 kat daha kaliteli bilemeyiz.

• Öyle deme piyasayı bu cahil adamlar belirliyor.

• Araba satmak için şart mı var yani bu ne saçma düşünce. Oy bile kullanıyorlar demişler bu da aşırı saçma.

• Aga biri veya birileri bu işe artık bi el atsın gözünü seveyim. Adam 2003 model Renault Megane orjinal yazmış 1400 tl hasar kaydı var 280.xxx km'de 50.000 tl istiyor olur olurda bukadar mı olur be yazık günah yahu el insaf yahuuu

• quote:

Orijinalden alıntı: xkrc

Hiç abartısız söylüyorum çoğu insan sosyal medya hesabı kullanıp çeşitli yazılar okuduğu halde iş yazmaya gelince ağız ve lehçe farklılığı yüzünden konuştuğu gibi yazıyorlar. Burada İstanbul Türkçesiyle konuşup yazamıyor diye insanların mal sahibi olamayacağı veya malını satamayacağı yönünde engel var mı? Bırakın böyle faşizanlıkları, gelip birde konu açıyorsun kimse malını zorla satmıyor, hoşuna gitmiyorsa hoşuna giden şekilde konuşan ve yazan insanların arabalarına bakarsın.
    Tamam o zaman muhatap olmayalım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cool Storm

Şey her zaman ayrı yazılır.

Alıntıları Göster
    bizim dönemimizde şey'i birşey ve herşey için birleşik yazıldığı şeklinde öğrendiğimizi hatırlıyorum. netten baktım haklısınız sanki yeni update gelmiş gibi şey kelimesine.
  • Oto ilan siteleri komisyon alacakmış. fiyatlar şişirildiği için.
    inşallah bütün ilanları silersiniz

• Hocam doblo ilanlarının %95'inde ak partili göbekli babasının zorla okuma yazma öğrettiği orta yaş kesimiyle muhatap olursun zaten. Ki onlarında Türkçe konuşamamaları normal.

• İstetme

Sanrof

Sanroff (bunu yazan, kelimede 2 harfli bi şey olduğunu biliyor ama hangisi onu bilmiyor)

Şanzuman.

Şibidak (Almanca sunroof)

Abartı egzoszt..(kırk yıllık italyan abarth modifiye firması, Türkiye'de oldu mu sana abartı egzoszt)

Bu halkla bugünlere gene iyi gelmişiz..

Cehalet Corona virüs gibi işlemiş içlerine..ama öyle de bi özgüvenliler..bildiğin gibi değil..

Cehaleti yüceltmeyin..acımayın..hoşgörmeyin..bugünlerimizi sayelerinde yaşıyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi superegoid -- 8 Mart 2020; 18:16:22 >
  • mathematician_01 kullanıcısına yanıt
    istetme
  • Olabilir, adam o zaman aracını satmasın mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Doblo üzerine çok geyik var normaldir.

• quote:

Orijinalden alıntı: cormen

Oy bile veriyorlar.
    Hahahahah sesli güldüm kardeşim.

• Mehmet Serdar K. kullanıcısına yanıt
    Forumun ilk yılları :)

https://forum.donanimhaber.com/ey-turk-kizi--3933184

• Doğru düzgün araba satıyorsa sorun yok. Yazdıklarında yalan dolan varsa istediği kadar düzgün yazsın konuşsun.

İstepne değil bu arada stepne

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • fırsatları iyi değerlendirmek lazım .
  • Siveden lehceye kaymis. Turkiye gercekleri. Kimse Istanbul Agzi ile konusamiyor... Ankara Agzi bile hafif farkli olsa da nuanslariyla yadirganir veya bilinir ...

Ben de malesef dikkat edemiyorum senin gibi de bu hallerde farketmeyenlerden de degilim ...

Ama SIFR bu konu uzerine bir konu acacaksan ozel isimler buyuk harfle yazilir, bosluklar dogru yerlerde birakilir ... Ironi misin ? Yoksa baskalarini elestirirken kendini bilmez bir varlik misin ? :( o.O ?

Cok degisiksin de ...
  • Malesef ülke insanın şivesi yıllarca geçtikçe kötüleşiyor ve giderek cahilleşiyor insanlar. Çoğu okumuyor kendini geliştirmiyor. Orta ve ileri yaşlı insanlarımızın yaptığı tek şey bütün gün facebook ta boş boş takılmak. Şimdi malesef gençlerimizde okumuyor sorgulamıyor. Gençlerde bütün zamanını tik tok, instagram gibi boş uygulamalarla harcıyor.

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.