Şimdi Ara

Donanimhaber.com Hız Aşırtma Yarışması (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
172
Cevap
0
Favori
23.088
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar soğutma kısıtlaması yoktur işlemci için, zaten belli hız aralığı mevcut olduğu için işlemci soğutmasını kısıtlamaya gerek yok
  • yarışma yapılması güzelde olsa birincisi o.c. mhz üst limiti olması o.c. mantığına tamamen ters.. stok soğutma ile pahalı hava soğutmalar arasındaki fark azaltılmak istenmişde olsa amaç o.c. yapmaksa tabiki bu fark olmaslı neticede stok soğutma ile e8400 ile hatta e8200 ile stok soğutmayla bile bu testi alabilmek mümkünken... bu durumda yarışma havası çok kalmıyor kanımca aşağı yukarı herkes 4500 mhz de test alabileceğinden çoğu skor nerdeyse birbirinin aynısı olcak ve iş o.c. yarışması değil tweak yarışması haline gelecekkki bu hiç adil olmas aslında... tabiki birde e8600 kullanacakların aslında bence bir handikapı olacak.. sizin elinizde e8600 ile 4500 mhz de test alırken e8400 işlemci ile 4500 mhz de skorsal bir fark olacak.. nedeni ise e8400 ün düşük çarpanı burda bi vantaj olucak ve yüksek fsb den dolayı iyi puan verecek... dolayısıyla ramleri iyi zamalama yapan ve yüksek fsb yapan ha bide tweak kısmı var.. tabi fritz için ayrı bir tweak var mı bilgim yok... işi götürür... birde ufak bi eleştirim adı overclock yarışması olan bir yarışmada overclock olmayan bir anakartın ödül olarak verilmesi.. eleştirilerim yanlış olmasın kesinlikle yıkıcı olma niyetinde değilim.. düşünülmesi bile güzel ama az daha teferruatlı düşünülmeli ve eleştiriler ne olursa olsun dikakte alınmalı.. videoya çekmek ise çoğu kişi için handikap.. başka onay yöntemleri veye ispat yöntemleri düşünülmeli...

• Güzel bir yarışma olacak
  • Kolay Gelsin. Güzel Yarışma Olucak.
  • Her çeşit yarışmada tabii ki sınırlamalar ve yarışma düzenleyici ile sponsorun kuralları olacaktır. İşlemci sınırlaması ve MHz sınırlamasının mantığını anlamak mümkün. Intel de güncel işlemcileriyle yarışma düzenlemek isteyecektir doğal olarak...

Ancak kanaatimce aksayan noktalar şunlar:

İlk göze çarpan verilecek hediyenin Intel tarafından özensizce seçilmiş olmasıdır. En kötü ihtimalle X48 serisi bir anakart vermeliydiler. Intel anakartlar OC yeteneğinden ziyade stabiliteyi ön planda tutmaktadır, emniyetli ve sağlamdırlar ancak OC konusu göz ardı edilmiştir. Intel OC kısmını ürettiği başarılı chipsetleri kullanan anakart üreticilerine bırakmıştır, çok da mantıklı. Ancak hediye edilecek anakart OC yeteneği olan bir kart olsaydı çok daha şık olurdu. Madem böyle bir anakart bulmakta zorlanılıyor, güncel bir işlemci de hediye edilebilirdi...

İkinci konu ise video sınırlaması. Her arkadaşta böyle yakın plan çekim yapabilecek bir video makinesi var mı? Varsa sahibi iyi çekim yapabilecek mi? Videosu olanda işlemci yoktur, işlemcisi olanda video olanağı yoktur ve bu da katılımı azaltır.

Katılım azaldığında kırgın ve küskün kullanıcılar bırakılır bu yarışmalar ardında.

Aslen amaç kırgınlık ve küslük bırakmak olmamalı, özellikle Intel tarafında bu hiç istenmeyen bir durumdur.

Katılımcılara başarılar dilerim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi doktor_no -- 1 Kasım 2008; 16:24:45 >

• Yarışmaya imzamdaki sistem ile katılmak isterim. Tabi ki işlemci frekansını biraz aşağı çekmem gerekecek kurallara göre.

Videoda hava soğutma yazıyor ancak mesajda sadece hava soğutma yazmıyor ayrıca hey de soğutma kısıtlaması olmadığını söyledi. Sıvı soğutma kullanabiliyor muyuz, kullanamıyor muyuz?

Katılmak için yaş sınırlaması var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SSH -- 1 Kasım 2008; 17:04:36 >
  • bi video daha yaptım umarım kabul olur
  • bundan birkaç sene öncesinin overclock ruhu kalmamış anlaşılan burda amaç eğlenelim, aramızla yarışalım 3-5puan için de olsa video kayıt ne yazıkki durum itibariyle gerekli, digital foto makinesi hatta cep telefonları ile bile yeterli kalitede videonun çekilebileceğini düşünüyorum, olmayan arkadaşlar da olan birilerinden ödünç alabilir gerçekten istiyorsa katılmak. Ödüle gelince, baştaki amaç zaten oc odaklı ödül dağıtmak değildi; ben rica ettim overclock sever arkadaşlarımıza yönelik birşeyler olsun dedim, kendi aramızda bu tip bir yarışmanın eğlenceli olabileceğini düşündüm.Eksik yanlar tabiki daha sonraki tecrubelerimizde giderilir.. İçinde gerçek oc ruhu içeren sizlerin daha rekabetçi skorlarını görmek dileğiyle

kurallar ilk postta belirtildiği şekildedir, yani işlemci soğutmasında kısıtlama yoktur.

yaş sınırlaması konusunda emin değilim, bu konu hakkında en kısa zamanda bilgi verilecektir diye tahmin ediyorum..

• quote:

Orjinalden alıntı: EMRES754

bi video daha yaptım umarım kabul olur

3.videonuz kurallara uygun , dileyen aldığı skoru ve video linkini bu konuya msj atarsa kim kaç yapmış en iyi skor nedir, konuyu takip eden arkadaşlarda öğrenebilir..

sanırım şuanki en iyi skor halan 6544 ve santanio'ye ait, sonrasında 6519 ile EMRES754 geliyor,, çekilişe katılmak için 4299.0 ve üzeri bir hızda testi alıp videosunu kurallar dahilinde upload etmek gerekirken esas zevkin tabiki 4500e dayanan hızlarda alınan skorlar ile çıkacağı muhakkak.. herkese kolay gelsin

• güzel
  • P4 661 4,5GHz'de 1528 puan alabildi :)
  • Mesut hocam bende katilmak istiyorum sistemin ozellikllerini yazabilirim ama su anda video cekmem imkansiz onun icin video yu daha sonra eklemem mumkun mu ? kabul ediyorsaniz video yu ileriki bir zamanda ekleye bilirim

NICK: dark_town
    İŞLEMCİ : E8400
    İŞLEMCİ SOĞUTMA: Thermaltake BigTyp VX 120
    ANAKART : Asus Maximus II formula
    RAM: Crucial Balistix 8500 2*1gb
    EKRAN KARTI : His Icq4 4850 Turbo Crossfire
    PSU : Corsair thx 650W
  • quote:

Orjinalden alıntı: dark_town

Mesut hocam bende katilmak istiyorum sistemin ozellikllerini yazabilirim ama su anda video cekmem imkansiz onun icin video yu daha sonra eklemem mumkun mu ? kabul ediyorsaniz video yu ileriki bir zamanda ekleye bilirim

NICK: dark_town
    İŞLEMCİ : E8400
    İŞLEMCİ SOĞUTMA: Thermaltake BigTyp VX 120
    ANAKART : Asus Maximus II formula
    RAM: Crucial Balistix 8500 2*1gb
    EKRAN KARTI : His Icq4 4850 Turbo Crossfire
    PSU : Corsair thx 650W

Son Sonuç Gönderim Tarihi: 25 kasım 2008 saat 11.59
  • daha iyi bir ödül verilebilirdi. üstelik anakart yerine işlemci ödülü verilmesi daha mı anlamlı olurdu sanki
  • quote:

Orjinalden alıntı: kamiloglu

daha iyi bir ödül verilebilirdi. üstelik anakart yerine işlemci ödülü verilmesi daha mı anlamlı olurdu sanki

Yarışma Şimdiden Eğlenceli olmaya başladı bile Varını veren utanmamış.Hala Ödül Beğenmiyorlar
  • süper bi konu olmuş dh yi tebrik ediyor ve bu alanda başka yarışmalarında açılmasını rica ediyorum.( Q serisi ve AMD için )
  • guzel bı yarısma hernekadar katılma hakkımız olmasada bı resım koyayım

Donanimhaber.com Hız Aşırtma Yarışması

Donanimhaber.com Hız Aşırtma Yarışması

e6600 2.4@3.2 (gunluk kullandığım hız buraya resım koymak ıcın ekstra oc felan yapmadım)
    msı p965 platınum
    2x1 gb 1066 mhz ocz fatalıty

• overclock bnm göbek adım..katılmadan olurmu yha....

cpu:e8200
    anakart:maximus formula
    ram:crucial ballistix tracer 2*1gb 1066mhz 2.2v
    cpu cooler:zalman 9700nt nvıdıa
  • gzüel bir etkinlik olmuş
  • :D wallahi güzel olmuşta :D e8*** serisi olanlar katılabilecek demek cpu değiştirenler çıkacak gibi formda
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.