Şimdi Ara

DonanımHaber'de Geçen 13 Yıl 8 Ay ve 11 Gün + SS'li (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
156
Cevap
5
Favori
5.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
59 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: thorondor06

Eski üyeleri görmek insany duygulandyryyor. Sanki samimi bir arkada?ymy görmü? gibi oldum :)

Foruma 2004 senesinde Siemens SX1 konusuna yazabilmek için üye olmu?tum. O zamanlar üniv 4. synyftym. ?imdi evlendik çoluk çocu?a kary?tyk, ama DH a?kymyz hiç sönmedi. Her gün mutlaka birkaç kez girer bakarym.

Sx1 ne aletti ama ya :) zamanında symbian uygulamalarla çok haşır neşirdik bende n-gage vardı yanlız o zamanlar cepforum.com donanımhaberden daha aktifti mobil kısım konusunda , o yüzden sürekli orda takılırdık binlerce online üye olurdu şimdi orası kapanmış Dh hala ayakta :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thelastairbender -- 18 Eylül 2014; 11:34:10 >
  • 7 yaşlardaymışım o zamanlar vay be Babam internete girerdi çevirmeli bağlantı sesi hala kulağımda çınlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: doblocuk

Eskiden floppy disket ler vardi. Ilk usb bellegimi alinca bayagi devrim olmustu boyutta 256 mb zamaninda büyük yenilikti. Usb hdd ise 120 gb ile bilgisayardaki harddiskten 40 gb daha buyuktu ve dolmuyodu. Şimdi tbler havada ucusuyor. Ne gunlerdi

5,25 likler vardı ben bilgisayar ile tanıştığımda ;)
  • thorondor06 kullanıcısına yanıt
    Aynen öyle :) eski dostluklar muhabbetler bamba?ka :)

Bende hemen hemen her gün girer bakarym mutlaka.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Commandotore

quote:

Orijinalden alıntı: Treyarch

hala takılman ilginç 13.5 yıl sıkılmadan

bu arada saygıyla eğiliyorum reyiz

Yoo hiç sıkılmam, her zaman takılırım. Askerlik dışında girememiştim, onun dışında hemen hemen her gün girer bakarım.

Üyelik Bilgileri

Katılım zamanı: 6 Ocak 2001

Çok sessiz bir uyeymişsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: LGSalesB

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Treyarch

hala takılman ilginç 13.5 yıl sıkılmadan

bu arada saygıyla eğiliyorum reyiz

Yoo hiç sıkılmam, her zaman takılırım. Askerlik dışında girememiştim, onun dışında hemen hemen her gün girer bakarım.

Üyelik Bilgileri

Katılım zamanı: 6 Ocak 2001

Çok sessiz bir uyeymişsin

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alinti: HTCquietlyBrilliant

quote:

Orijinalden alinti: Commandotore

quote:

Orijinalden alinti: Treyarch

hala takilman ilginç 13.5 yil sikilmadan

bu arada saygiyla egiliyorum reyiz

Yoo hiç sikilmam, her zaman takilirim. Askerlik disinda girememistim, onun disinda hemen hemen her gün girer bakarim.

Üyelik Bilgileri

Katilim zamani: 6 Ocak 2001

Mesaj sayisi: 671

Çok sessiz bir uyeymissin

Sessizlikten de?il, silinen konulardan ve bölümlerden dolayy mesaj sayym dü?tü.

• Abi benim merak ettiğim bu ilk üyeler forumu nasıl bulmuş? Yani internet bile yaygın değilken siz donanımhaber diye bir foruma üyesiniz. 2001den bahsediyoruz yani şöyle bir düşününce dünya değişti abi o dönemden bu döneme.

Senin sebebin neydi abi mesela? Nasıl buldun dhyi niye üye oldun? Şimdi üye olmak normal çünkü zaten en bilinen forumlardan biri ve birçok şey konuşuluyor bu forumda. Ama 13 sene öncesi için sebep neydi acaba :)

• quote:

Orijinalden alıntı: armutyus

Abi benim merak ettiğim bu ilk üyeler forumu nasıl bulmuş? Yani internet bile yaygın değilken siz donanımhaber diye bir foruma üyesiniz. 2001den bahsediyoruz yani şöyle bir düşününce dünya değişti abi o dönemden bu döneme.

Senin sebebin neydi abi mesela? Nasıl buldun dhyi niye üye oldun? Şimdi üye olmak normal çünkü zaten en bilinen forumlardan biri ve birçok şey konuşuluyor bu forumda. Ama 13 sene öncesi için sebep neydi acaba :)
    quote:

Orijinalden alinti: armutyus

Abi benim merak ettigim bu ilk üyeler forumu nasil bulmus? Yani internet bile yaygin degilken siz donanimhaber diye bir foruma üyesiniz. 2001den bahsediyoruz yani söyle bir düsününce dünya degisti abi o dönemden bu döneme.

Senin sebebin neydi abi mesela? Nasil buldun dhyi niye üye oldun? Simdi üye olmak normal çünkü zaten en bilinen forumlardan biri ve birçok sey konusuluyor bu forumda. Ama 13 sene öncesi için sebep neydi acaba :)

Çok güzel bir soru. O zamanlar bilgisayar benim isimdi. Geçim kaynagimdi. Google daha yeni yeni yayginlasiyordu. Altavista'dan Google'a transfer oluyorduk. Bilgi paylasimi için o zamanlar arkadaslarla icq'dan msn'e geçmistik. Msnde muhabbet esnasinda arkadasimin arkadasi böyle bir site kurmus muhabbeti geçti. Tamamen destek olmak için üye olduk. PC sektöründe ki bilgilerimizi forum üzerinde paylastik. O zamanlar Darkhardware'de de takiliyorduk o da yeniydi. Ama popüler olmadi DH kadar. DH'nin muhabbeti daha güzeldi çünkü :)

Ayrica ikinci el konusunda o dönem çok güzel para kazaniyorduk. Evren ve ben ve bir arkadasim daha sürekli parça alir satardik.

Mesela 1998 yilinda ilk cd yazicimi almistim 2x2x8 hizinda :) cd kopyalama yedekleme isi yapardik. 1 cd için 10 Mark ücret alirdik. Ama 1 cd yi yazmak 45dakika sürüyordu. Yine o zamanlar Çernobil virüsü patlak vermisti. Türkiye'de tüm pc sistemleri mahvolmustu. Teknik servis, sirketin koridorlari yüzlerce pc kasasi ile dolmustu. Çözümü ise WinCIH programiydi. O zaman bir sirket bilgisayarindan Çernobil'i temizlemek için 150 Usd para alirdik. Ne günlerdi :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erhanbabacan -- 18 Eylül 2014; 13:52:11 >

• Adam reyislerden, beğenerek takip ediyorum konunuzu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustLetmego

Adam reyislerden, beğenerek takip ediyorum konunuzu.
    quote:

Orijinalden alinti: kaan955

Adam reyislerden, begenerek takip ediyorum konunuzu.

Eyvallah karde?im.
  • Bende 2004 yılında (10 yaşındayken) üye olmuştum..
    Gel gelelim ergenliğin verdiği haytalıktan çok üyelik banlattık
  • Hocam peki ?imdi ne i? yapyyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Huseyinn31

Hocam peki ?imdi ne i? yapyyorsunuz?
    quote:

Orijinalden alinti: Huseyinn31

Hocam peki ?imdi ne i? yapyyorsunuz?

Su anda kendi is yerim var. Esnafim. Bilgisayar uzerine degil malesef. Ama web sitemi vs kendim yapar, tum teknik sorunlari kendim cozerim. Amaaa hala bilgisayar uzerine bir sikintisi olanlar beni arar.
  • Oo nostalji alırım bir dal.

Şaka bir yana güzel konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rodoplu-

Bende 2006 uyesiyim

Naptın eski nicke yav senin csblerde süperdi bi ara
  • quote:

Orijinalden alıntı: aseriousman

Oo nostalji alırım bir dal.

Şaka bir yana güzel konu

Nostalji güzeldir.

Eski bilgisayarcıları Edo Ram'lerden yaptıkları anahtarlıkla tanırdınız. Ve benim çalıştığım dönemde bilgisayar teknisyenleri aç kalmazdı. Çünkü iş çoktu. Firmalar arası transferler olurdu. Çok güzel rakamlar dönerdi. İşin hakkını verirdik. . O zamanlar Baraküda Uydu internet yeni çıkmıştı. 400K'yı görüyorduk.

1999 yılında odama ayrı telefon hattı çektirmiştim. İşten eve dönerken (o zamanlar nokia 3210 kullanırdım) modemin wake up özelliğini kullanarak cep telefonu ile ev telefonunu çaldırarak bilgisayarı uzaktan açardım. Böylelikle ben eve geldiğimde bilgisayar açılmış ve internete bağlanmış, downloadlar başlamış, msn açılmış ve winampden müzik yayını başlamış olurdu. Teknolojiyi son damlasına kadar kullanırdım.

• Eskiden iş çoktu ve bu işi yapabilen insan sayısı azdı. Şimdi ise her köşe başında bilgisayarcı var neredeyse. Yazılım konusunda uzmanlaşmamış kimseler para kazanamıyor sektörde. Bizim gibi bilgisayar okumuş, ortalama elemanlar ise işsizliğe mahkum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namütenahi. -- 18 Eylül 2014; 14:44:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aseriousman

Eskiden iş çoktu ve bu işi yapabilen insan sayısı azdı. Şimdi ise her köşe başında bilgisayarcı var neredeyse. Yazılım konusunda uzmanlaşmamış kimseler para kazanamıyor sektörde. Bizim gibi bilgisayar okumuş, ortalama elemanlar ise işsizliğe mahkum

Malesef sana katılıyorum. Bu gerçekle askerden döndükten sonra karşılaştım. Diplomam ve sektörde kazandığım 14 sertifika hiç bir işe yaramadı. Şimdi başka bir sektörde kendi işimi yapıyorum.
  • Bizde 6 yıllık üyeyiz diye hava atıyorduk. :))
  • quote:

quote:

Orijinalden alinti: armutyus

Abi benim merak ettigim bu ilk üyeler forumu nasil bulmus? Yani internet bile yaygin degilken siz donanimhaber diye bir foruma üyesiniz. 2001den bahsediyoruz yani söyle bir düsününce dünya degisti abi o dönemden bu döneme.

Senin sebebin neydi abi mesela? Nasil buldun dhyi niye üye oldun? Simdi üye olmak normal çünkü zaten en bilinen forumlardan biri ve birçok sey konusuluyor bu forumda. Ama 13 sene öncesi için sebep neydi acaba :)

Çok güzel bir soru. O zamanlar bilgisayar benim isimdi. Geçim kaynagimdi. Google daha yeni yeni yayginlasiyordu. Altavista'dan Google'a transfer oluyorduk. Bilgi paylasimi için o zamanlar arkadaslarla icq'dan msn'e geçmistik. Msnde muhabbet esnasinda arkadasimin arkadasi böyle bir site kurmus muhabbeti geçti. Tamamen destek olmak için üye olduk. PC sektöründe ki bilgilerimizi forum üzerinde paylastik. O zamanlar Darkhardware'de de takiliyorduk o da yeniydi. Ama popüler olmadi DH kadar. DH'nin muhabbeti daha güzeldi çünkü :)

Ayrica ikinci el konusunda o dönem çok güzel para kazaniyorduk. Evren ve ben ve bir arkadasim daha sürekli parça alir satardik.

Mesela 1998 yilinda ilk cd yazicimi almistim 2x2x8 hizinda :) cd kopyalama yedekleme isi yapardik. 1 cd için 10 Mark ücret alirdik. Ama 1 cd yi yazmak 45dakika sürüyordu. Yine o zamanlar Çernobil virüsü patlak vermisti. Türkiye'de tüm pc sistemleri mahvolmustu. Teknik servis, sirketin koridorlari yüzlerce pc kasasi ile dolmustu. Çözümü ise WinCIH programiydi. O zaman bir sirket bilgisayarindan Çernobil'i temizlemek için 150 Usd para alirdik. Ne günlerdi :)

Darkhardware Levent Pekcanın sitesi değilmi,bana kalsa dh yerine keşke ora tutsaymış Dh son zamanlarda teknoloji konusunda çok taraflı oldu gerçekten bu arada saygıyla selamlıyorum sizi

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.