2 gün önce bilgisayarımda aniden renkler gitmeye başladı ve pc dondu. Daha sonra açmaya çalıştığımda da ise hiçbir şekilde windows açılıyor ekranından öteye gidemedim. Her seferinde mavi ekran hatası verdi ve restart attı. İlk etapta yazılımsam bir sonra sorundur diyerekten format atayım dedim. Fakat format atarkende aynı aşağıdaki ekran görüntüleri gibi bir ekran oluyor. Bios ayarlarına girdiğimde de aynı şekilde çizgiler oluyor. Bilgisayarım asus f3s serisinden bir laptop. Sorunum nedir ve nasıl geçirilebilir?
harici ekran kartı varsa o arızalı olabilir renk değişikliğinde yola çıkarak söylüyorum bunu ama anakartta olabiliryor bu durum donanıma elin yatkınsa ekran kartını çıkarıp onboardan dene derim vga aya tak bakalım ne olacak düzelebilir
Kullandığım makina bi laptop. Söküp takabileceğim başka bir laptopta yok maalesef. Kasayı açtım baktım masaüstünede takılabilecek gibi değil.
ekran kartı arızalı kardeş bu cihazın
ekran kartı sorunu var gibi görünüyor.
Ekran kartı büyük ihtimalle.
Bunu kesin bilmek için onboard ekran kartını biostan aktif edip birde onunla deneyin.Eğer bir sorun çıkmazsa harici ekran kartından olduğu kesinleşir.
Merhaba, Bilgisayarımda sürekli donma yaşanıyor daha önce işlemcimde sıkıntı vardı 2 tane pini eğilmişti tamirci 2pini kesmiş sorun olmayacağını söylemişti.fakat bilgisayar ondan sonra düzen tutmadı işlemcim AMD athlon 64X2 dual core pro 5200 2.70 ghz ekran kartım Nvıdıa geforce 9800GT anakart asus M3N78-EH ramler hı level.2*2gb başka bir tamircide ramlar uyumsuz olduğundan anakarta zarar vermiş kuzey köprüsünden sorun var dedi..kısacası nerde ne sorun var herkes farklı bir şey söylüyor sorunun çözümü için yardımlarınızı rica ederim.PC kasmaya başladıktan sonraki değişimler için iki resim atıyorum umarım faydası olur.Şimdiden teşekkür ederim.