Şimdi Ara

DÖVİZ DÜŞTÜ 0 ARAÇ FİYATLARI DÜŞMÜYOR (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
151
Cevap
2
Favori
48.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
340 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eylül başında,ÖTV indirimi diye her kanala ayrı ayrı çıkıp ağlıyordı.Şimdi gidiyorsun bayiye otomobil elimizde yok diyorlar.Ayak yapıyorlar, 2-3 bin lira için yine yokuş yapıyorlar.

Bu ağlamaya başladıkları ilk dönem, her konuda; yerin dibine batsın,almayın güzel kardeşim,daha kötü olsun diyorduk,ben ve benim gibi gerçeği görüp yazan arkadaşlar.

Bize dediler ki satış temsilcisine yazık değil mi?Servis personeline yazık değil mi?Onların ailesi yok mu vs diyorlardı.Servis personeli de,satış temsilcisi de kraldan çok kralcı.Müdürden, distribütörden daha çok paragöz,şirketçi.Biri prim için canını verir, öteki zaten servise giren arabadan ne koparırsam kâr diye düşünür.

Memlekette 2 elin parmağını zor geçen,adam gibi çalışana sahip bayi var.Bunları bir kenera koyuyorum.O zamanda diyorum şimdi de diyorum.Su veren itfaiyenin hortumunu...

Sülün Osman gibi bekleyeceksin bu enayileri bayi çıkışı,"boğaz köprüsünden %25 daha ucuza gecmek ister misin?" diyip yapacaksın vurgunu.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: bencem2

Dolar yılbaşı na 4.80 olarak girecek düşecek subat mart sonu 4.20 olacak
    Seçim sonrası eski yerine geri dönüş 7 TL
  • Arkadaşlar konunun linki ile beraber Skoda Türkiye’ye mail attım. Kimseye bu aracı aldırmayacağım! Yazdım. Sizde yapın da dikkatlerini çekelim.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Leaderjack1 kullanıcısına yanıt
    Hatta dövizin düştüğünü sanan kitle..

• Devlet:
    ÖTV indirimi yaptı
    6 Ay gümrükte araç tutmaya izin verdi
    Dolar/Euro'yu düşürdü

Araba firmaları:
    Ağladı sızladı araçlara zam yapıp ÖTV'yi kendi ceplerine attılar
    Şimdide araç yok diyip zam üstüne zam yapıyorlar
    İstediğin aracı değil onların sana satmak istediğini alman için zorluyorlar
    (6 ay sonra yine ağlayıp devlete yapışacaklar yine bir ÖTC indirimi ama bize değil onlara yarayacak)

Kısaca fiyat felan düşmez bu sistem böyle gelmiş böyle gider. Boşuna indirim beklemeyin. Alacaksanız alın almayacaksanız yatırım olarak Altın, Borsa, Faiz v.s değerlendirin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mlbozkurt

Bizden bir cacık olmaz. 65.000 param var araç bakıyorum. 1 aydır sitede geziyorum. Fakat görüyorum ki çoğu insan sıfır almak için aracını ilana koymuş yada galeriye veriyor. Sırf bu adamlar bu kurdan alıyor diye 2.el piyasası yüksek araç bulamıyorum. Az kaldı bende kendimi kandırıp egea alacam gidip ki fiatı hiç sevmem.

Gelecek yıl kura göre fiyat yazarsa bu elemanlar şimdi alanlar daha yüksek fiyata alacak bilmiyorlar
    Suzuki Swift baleno baktinizmi

• paranızla birilerinin işini görmeyin, fırsat gibi gelmiyorsa zaten kandırılıyorsunuz demektir, ne yani firmaların biz seni kandırıyorduk sen algıladın demesini felanmı bekliyorsunuz...

düzgün araç satışı yoksa alabildiğiniz kadar iyi 2. elden alıp geçin vatandaşın ve kendinizin işini görün

dediğim size ters geliyorsa hükümetle bayinin işini görebilirsiniz...
  • 900 dolarlık tv 9 bin tl ye satılıyor daha ne diyim

• Hiçbir medya kuruluşunda, tvde, gazetede de bu durumu anlatan bi haber göremezsin..

Halktan öyle kopuk..halka öyle uzak..

Nasıl olur da bu ahlaksız heriflere kimse bir şey demiyor, yapmıyor, kafayı yiyecem..

2009 da da aynısı olmuştu..

Satışlar bitti.

Ağladılar..

Ötv düştü.

Anında zam yaptılar..

Şimdi de ..

Satışlar düştü..

Ağladılar..

Ötv düştü..

Zam yaptılar..

Bir tanesi de "lan 2 ay sonra ötv eski haline gelecek, kredi faizleri zaten yüksek, satışlar yine eskiye dönecek, biz yine mi ağlayacağız, müşterinin yüzüne nasıl bakacağız, nasıl ötv indirimi isteyeceğiz tekrar"

Demiyor arkadaş..

Öyle ahlaksız..öyle vicdansız insanlar..

Suya muhtaç kalın inşallah.

• Arkadaşlar otomobili ucuza almanın çok basit bir yolu var.

ALMAYIN!

Biraz dişinizi sıkın 1 sene sabredin. Kapı kapı o müşteri temsilcilerini dolaştırcaklar, sokaklarda broşür dağıttırcaklar.

O zaman devlet ötv'yi de kaldıracak, kdv'yi de düşürecek.

Bu kardeşinize güvenin ve iç güdüsel davranmayı bırakın. Krizi fırsata çevirin
  • Ben 8 yıldır perakende sektöründeyim zam gelipte sonra düştüğünü görmedim.(nadir durumlar hariç) Döviz şu-bu bahane. Maliyetler hep artar hiç dusmez.

Not: Bende gidip alanlardanım. Rakam çokta önemli değildi şirket üzerine aldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Equris

Arkadaşlar otomobili ucuza almanın çok basit bir yolu var.

ALMAYIN!

Biraz dişinizi sıkın 1 sene sabredin. Kapı kapı o müşteri temsilcilerini dolaştırcaklar, sokaklarda broşür dağıttırcaklar.

O zaman devlet ötv'yi de kaldıracak, kdv'yi de düşürecek.

Bu kardeşinize güvenin ve iç güdüsel davranmayı bırakın. Krizi fırsata çevirin
    çok geç karınları doymuş durumda. geçen ay kapından girdiğimde wolksvagen bayinde 3 kişi kapıda karşılıyordu yardımcı olmak için. Şuanda hiç birinin umurlarında değil. Suzuki hariç, gezdiğim markların tamamında bu durum mevcut.

• Dolarin suni olarak dustugunu piyasa biliyor dollarin ederi su anki enflasyonda 7 tl

• sıfır araba almayın aldırmayın fiyatlar daha da düşsün
  • İkinci el araç satanlar da ayrı bir manyak.

Günlerdir Honda Pcx 2018 bakıyorum.bayide satış fiyatı 15700 TL. Pazarlıkla 15500'e alınır.Sahibinden ve Letgo'ya girdim,adamlar 6000 km yapmış motora 15250 TL yazmış. 8000 km yapmış motora 16000 TL yazmış.evet yanlış okumadınız sıfırından pahalıya 8000 km yapmış motoru satıyor.

Mesaj atıp "şaka mı yapıyorsunuz sıfırından pahalı fiyat yazmışsınız"dedim. "Mal benim piyasa serbest istersem 20 bin TL yazarım işine gelen alır"dediler.şimdi aklınıza gelecek ki acaba bu satılık motorlarda ekstradan aksesuar falan var da fiyat ondan mı yüksek.hayır o da olmadığı gibi kaportada çizikler falan da var.

Bayilere herkes isyan ediyor ama bizim insanımızda ahlak sorunu var.herkes s...ecek insan arıyor.bu ülkede 2. el araç almak da bir sorun.sıfır almak en mantıklısı.

• quote:

Orijinalden alıntı: IOserI

çok geç karınları doymuş durumda. geçen ay kapından girdiğimde wolksvagen bayinde 3 kişi kapıda karşılıyordu yardımcı olmak için. Şuanda hiç birinin umurlarında değil. Suzuki hariç, gezdiğim markların tamamında bu durum mevcut.

Alıntıları Göster
    Durun daha kriz derinleşmedi.

Kriz derinleşip firmalar iflas edip piyasada iyice yavaşlayan likidite dönüşü durma noktasına gelince yani insanlar birbirlerine borçlarını ödeme konusunda iyice isteksiz olunca ben göreceğim onları.

Hoş bu defa işten çıkarılanlar çıkarılır otomotiv sektöründe kalanlar da yine rahat olur ama sonuçta otomotiv sektörü satış rakamlarından 2019 yılında da emin olun mutlu olmayacak.

2016 yılında 118.000tl'ye BMW 1 Serisi M paket alırken şimdi aynı fiyata Volkswagen Polo Comfortline DSG alıyoruz.

Biz zor duruma düşüp neden yabancıları zengin ediyoruz? Tasarruf edin kardeşim! Bırakın onlar size araç satmak için çaba göstersinler! Siz müşterisiniz! Altınızda ki araba işinizi görüyorsa değiştirmeyin! Binmeye devam edin!

Siz tasarrufa gittikçe onlar seve seve ötv ve kdv'yi düşürecek, hurda teşvkini arttıracak ve bayiler fiyat kıracaklar!

FORUMDAŞLARIM LÜTFEN BİRAZ SABIRLI OLUN SADECE VE İÇGÜDÜSEL DAVRANMAYIN! DEVİR TASARRUF DEVRİ! BU KARDEŞİNİZi LÜFTEN DİNLEYİN!

• Aralığın ilk 10 günü zor geçerse o zaman görecez bayileri :)
  • 1- Her ötv indirimi döneminde bayiler mutlaka fırsatçılık yapar.
    2- Kurdaki dalgalanmalarda ise bayiler her daim zammı gecikmeksizin yapıştırır , düşüşleri ise çok geç ve düşüşü karşılamayacak oranda indirimlerle yaparlar.
    3- Devlet ise kısmen belli kriz dönemleri dışında her daim ötv ye zam yapar ,indirim gibi bir şey kesinlikle söz konusu olmaz.

Öncelikle bu yazdığım 3 kural kesinlikle değişmeyen ve her daim piyasada egemen olan kurallar. Bunun üstüne yüksek enflasyonu da ekleyince önümüzdeki dönem için otomobil fiyatlarında yine ulaşılmaz rakamları göreceğimiz kesindir.

Üzülerek söylüyorum ama maalesef ülkemiz alkol , tütün , otomobil ve akaryakıt üzerinden alınan vergilerle ayakta duruyor. Dolayısıyla bu kuralların değişmesi kısa , orta ve hatta uzun vadede mümkün değildir.

• 323gt ve 636 gf kasa vardı. Güzel araçlar yeni 3 serisi de çok şahane

• quote:

Orijinalden alıntı: mlbozkurt

323gt ve 636 gf kasa vardı. Güzel araçlar yeni 3 serisi de çok şahane
    Kardeşimde e39 var 5.25i onu kullandım kullanalı 500l kullanmak içimden gelmiyor manualde kullanmak istemiyorum, premiumlarda’da Mercedese içim gidiyor volvosuna audisine bindim ama en güzeli mercedes.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.