Şimdi Ara

Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
5
Favori
18.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Eskiden vergi alınamıyordu ÖTV yoktu kdv'yi bile iade ediyordu azda olsa gelir vergisi tahsil edebilmek için... Bu yüzden kamu ürünlerine aşırı zam yapılırdı mb'de buna istinaden devamlı para basardı bu yüzden TL devamlı değer kaybetti.Yoksa emekli memur işçi parasını nasıl ödeyecek devlet vergi tahsil edemiyorken

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows95 kullanıcısına yanıt

Şu an üretici olmak zor. Ancak dolandırıcılar ,kara borsacılar veya yandaş olanların ayakta kalacağı bir ekonomik sistem var

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

merkez bankasına 50 milyar dolar cash para girerse olabilir. Ayrıca piyasa 11-12 liradaki doları fiyatladı asgari ücret ücret vs arttı. Bu nedenle doların 10-11 altına inmesi üretime sanayiye turizme ihracata tarima zarar verir

• Faize faiz verecek ,faiz düşecek diyen bu sahtekarlar

• sizin o çok bilmiş ekonomi proflarınıda gördük! madara olunca finansçılığı bırakıp hayvan hakları savunuculuğuna döndüler!
    Özgür Demirtaştwitter
    Özgür Demirtaş
    https://twitter.com/ProfDemirtas/status/1473002827152863247

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mion -- 22 Aralık 2021; 14:34:55 >
  • Mion kullanıcısına yanıt

Sen git aşağıdaki gibi bir kariyer yap,gel burada bu yorumu gör Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, Sabancı Üniversitesi altında kurulan Finans Mükemmeliyet Merkezi kurucu başkanlığı, Akbank yönetim kurulu üyeliği,[5] FODER yönetim kurulu üyeliği, Yeni Bir Lider yönetim kurulu üyeliği ve birçok holding danışmanlıklarını yürütmektedir. Bunların yanında 2012-2014 yılları arasında Türkiye Genç İşadamları Derneği, TAYSAD ve DASK danışmanlıklarını da yürütmüştür.

Eğitimİzmir Atatürk LisesiBoğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Boston College'da Finans Doktorası yapmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi seko211 -- 22 Aralık 2021; 14:37:56 >

Adam sonuna kadar hakli . dolar 2 ay once 9 du 2x yapti simdi 13 oldu diye mi adam haksiz oldu. Bitcoin bile 2x yapinca duzeltme zaten yapar mesele olan bu degil. Rezalet bir sisteme gecis yapmamiz. Bu sekilde zenginin parasini fakir modeyecek ne anladik bundan

• seko211 kullanıcısına yanıt

Diplomasızın seçmeninden ne bekliyorsunuz kiDöviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı 

• Ucuz ekmek kuyruklarinda bekleyen garibanlardan, asgari ucretlilerden alip sayisi 200-300bin kisi olan zenginlere verme plani

• Satılmadık kurum kalmadı. Kiralanmadık tesis.
    Merkez bankasında rezerv kalmadı.
    Üstüne 25 senelik yid proje ödemeleri

Üstüne 450milyar dolar borç.

Anlayana; Arabanın motor mefta şarj dinamosu ile ilerletiyorlar.

Gelecek hükümete enkaz kalacak.

Yanlız kimse yanına kar kalacak sanmasın. Troller sizde nasibinizi alacaksınız merak etmeyin.

• Alıntı

metni:
    faiz çalışmadan emek harcamadan elde edilen bir kazanç değildir
    faiz tüketim veya yatırım harcamasını erteleyenler ile öne çekenler arasında bu zamanlama farkı için birbirlerine ödedikleri paranın zaman değeridir, fiyatıdır
    en net ve doğru tanımı budur
    ayrıca tüketimi öne çekmek isteyenlerin veya bir yatırımı finanse etmek isteyenlere bir eşik koyarak en gereksiz harcamaların yapılmasına engel olur, yatırımların tüm ekonomi sathında getirisi verimi en yüksek yerlere yapılmasını sağlar
    bu da zaten serbest piyasa ekonomisinin en güçlü, hatta tek güçlü moral gerekçesini ortaya koyar, yani kaynakların en verimli dağıtımını
    yani faiz sağlıklı, iyi işleyen, verimli bir ekonomi için olmazsa olmazdır
    faizsiz ekonomi insan fıtratına, tabiatına aykırıdır

Aşağı yukarı dedikleriniz doğru ama ben dinlerdeki baskın yaklaşımı ve en standart tanımı söyledim. Faizde ortada emek veya çalışma gerçekten yok ama kesinlikle bir risk veya zaman bedeli, self regulatif (görünmez elle idame edildiği) addedilen piyasayı düzenleme etkisi var. Risk veya zaman veya emek bunlar zaten bağıl kavramlar. Ekonomi insan fıtratından türeyen bağıl bir faaliyet. Dinler insan merkezli oldukları için kökten dinciler bağıllıkların dışına çıkıp pratik veya teknik düşünemiyorlar. Liberal nedenselci ve doğalcı perspektiften komple faiz karşıtlığı gibi verimsiz ve yersiz saplantılara sahip oluyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nat Alianovna -- 22 Aralık 2021; 15:24:8 >

• alix555 A kullanıcısına yanıt

öncelikle şunu söyleyelim

faizin eksi olması faiz olduğu gerçeğini değiştirmez

iki faizin eksi olması net reel faizin artı olabileceği gerçeğini değiştirmez, japonya ciddi dezenflasyon yaşamış yani negatif enflasyon görmüş bir ülke, ve o dönemde gelişen bir şey eksi faiz

eksi faiz de, eksi reel faiz de ekonomide hastalık belirtisidir, tıpkı aşırı yüksek faiz ve reel faiz gibi,

nasıl ki ateş 42 dereceye çıktıysa ciddi bir sorundur, 34e düşerse de ciddi sorundur

ideali 35-39 arasında hatta mümkünse 36-7 arasında olmasıdır

veya tansiyonun 8e düşmesi de sorundur, 22ye çıkması da, yaşa ve bünyeye göre 11-12 veya 13-4 ideal olabilir

faiz de bunun gibidir, gerekliliği seviyeden bağımsızdır, seviyesi sağlık / hastalık belirtisidir o ayrı

ekonomi doğru yönetiliyor olsaydı yüksek enflasyon ve bundan kaynaklı yüksek faiz olmayacaktı

• OPTİMİST kullanıcısına yanıt

Amaç dediğiniz gibi rağbeti durdurmak olabilir ama sonuç belli faiz yani ;)

hee ben destekliyorum tüm millet faize dolaylı yoldan bulaşmış oldu benim için hava hoş değil harika. Ben isterdim ki direk faiz artırsın böyle 1960-70 şeylerine gerek kalmasın ama onlar bunu seçti.

aradaki farkı elbet bu millet ödeyecek şükürler olsun herkes bulaşmak istemese dahi bulaşmış olacak bence güzel yaptılar.

Tek sıkıntı milletimizi faize ezdirmeyeceğiz dememeleri gerek onuda demezseler ben desteklerim.

• bilgi@sayar kullanıcısına yanıt

Doların artmasının sebebi döviz alımı değil. Merkez bankasının karşılıksız para basması.

Her bankamatiğe gittiğimde neden gıcır gıcır para alıyorum diye sordu mu kendine ?

Yukarıda aptala anlatır gibi bir kaç arkadaş anlatmış. Bu hesaplara para yatıranların kazanacağı FAİZİ millet cebinden ödeyecek.

Sonuçta faizi veren devlet hazine...

Hükümet 450milyar dolar borcunu kapamak için iç piyasadan döviz bulamıyor. Katar a kadar gidip yalvardılar. Gene yok. Son çare yastık altında parası olanların mevduatlarını çıkarmak için çözüm buldular

Kısaca mevcuat bozduranların elindeki dolarları da merkez Bankası harcayınca ne olacak ?

Piyasada döviz kalmayacak.

İkinci bir durum . Döviz için MB döviz fiyatı belirleyecek ama istediğinde alamayacaksın. Sen alım isteyeceksin ama o yok diyecek. Ozaman ne olacak? Kara borsa

Görünürde 20 TL olan doları millet 50 TL ye satacak. Belki hiç satmayacak.

Döviz borcu olanlar intihar edecek dışarıdan mal alması gerekenler fiyat artıracak vs.

Okadar sığ düşünüyorsunuz ki ülke zaten bundan dolayı bu hale geldi.

• seko211 kullanıcısına yanıt

senin ağa babaların cevap vermeye yüzleri olmadıkları için senin gibi 45 mesajlı ayakçıları öne sürüyorlar

• Faizin içeriği konusunda değerlendirme yapmadım, Kur korumalı Vadeli hesap sisteminin ana maksadının faiz almak / vermek olmadığına vurgu yapıyorum, amaç o değil. Yoksa faiz konusunda üç aşağı beş yukarı seninle aynı düşünüyoruz. Faiz vade farkıdır, enflasyon farkıdır, artı bir değer değildir mevcut düzende. Zaten dinlerin yasak kıldığı olay Faiz değil aslında RİBA'dır . Riba korkunç bir sömürü türüdür oralara girmeyelm şimdi, ben başka bir şey soracağım sana

Örnek olarak 10 TL'den 100 dolar alan kişi, bunu 1 ay sonra 15 TL'den bozduğunda ortaya çıkan 500 TL'lik fark kimin cebinden çıkıyordu. O 500 TL'yi kim finanse ediyor, nerden geliyo o para ? Yeni sistemde aradaki kur farkını kim ödeyecek deniyor ya , eski düzende aradaki farkı kim ödüyordu ?

İşte kendin gibi sandığın için o dediğin isme oy atıcağımı attığımı falan düşünüyorsun. Neyse kandırılmaya devam edinDöviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı 

ek olarak diplomasız olduğunu kabul etmenizde güzel gelişme yavaş yavaş tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-FF980A2B3 -- 22 Aralık 2021; 15:49:26 >
  • neden hükümetin dediğine güvensin ? yahu adamlar düne kadar her gün faiz haramdır nas nas nasss diye ekrana bakmayan adama bile dinlettiler. konuştukça kur yükseldi faiz düşürdükçe kur yükseldi. sonra piyasalar kapalıyken şak diye faiz arttırdı adını da mahmut koydu.

sen bir aktroll olarak tabi söylenene biat ettiğini yazacaksın ki algı kasasın. fakat herkese para gökten yağmıyor, çalışarak kazanıyor ve çoluğunun çocuğunun rızkını haramzadelere peşkeş çekmek istemiyor. yapacağız denilen sistemin ayrıntıları fecaat. onlar bile tam belli değil neden nasıl satsın millet dolarını eurosunu? neden güvensin. güvensizlikten oluyor bunlar hep. aynı gün 11 de oluyor kur 14 te. delilik bu fakat size verilen emir savunmak. savunun tabi paladin de basın bak işe yarar savunmada.

ayrıca aradaki fark para basılarak ödenecek bu neredeyse belli. öyle ödenmeyecekse de o zaman benim gibi çiftçilerin, üreticilerin emekleri bir başkasının faizdeki parasına meze olacak. böyle bir dünya var mı yahu? daha bir saat önce muhasebeci aradı. var mı fatura diye. yok dedim. kesmedim bu ay. nasıl keseyim ? hammadde satan yok tohum satan yok üretememişim üretsem satacağım mal kaça gidecek belli değil elektriğe zam geleceği söyleniyor asgari ücret fezada.

umarım erken seçimde sandığa gömülür gidersiniz de ardınızdan belgeseller çekilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylevi -- 22 Aralık 2021; 15:52:32 >

• İnternet kesilince mesaj gitmedi böyle gönderdim bende

Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.