Şimdi Ara

Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
384
Cevap
5
Favori
18.720
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
56 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Erken çekersen hem faiz alamıyorsun hemde döviz düşerse eksik para veriyorlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aynen öyle faizini halka ödetecekler zaten Akp dönemi için de farklı değildi şimdiye kadar. En son hazine %23-24 faizle borclanıyordu bütçede 240 milyar TL faiz ödemesi var

• serty23 kullanıcısına yanıt

Öyle bir şey yok hocam ne tvde ne de başka yerde gördüm yüzde 25, 50 denmiş altını da kalın çizmiş konuda ama şu anlık uydurma bir bilgi gibi. Varsa aksi bir durum kaynakla bilgi alalım

• Novagate N kullanıcısına yanıt

Ne kadar para veriyorlar size çok merak ediyorum :D

• bilgi@sayar kullanıcısına yanıt

1 yıl yatırırsan ve vadeden ince çekersen zarar ediyorsun. 3 ay yatırırsan ise dövizin artisindan ancak 1/4 yararlanıyorsun yani dolar 10dan 14e çıktı 1 lira çıkmış gibi yararlanacaksın.. döviz %25 artmış 3 ayda ama sana %6.25 ödenecek

Zaten bu sistenin amacı insanlara para kazandırmak değil kısa zamanda para kazanma hayali kuranlar nedeniyle doların artmasını engellemek

• gulnare G kullanıcısına yanıt

O kadar fazla faktör var ki doğru grafiği oturtmak bile çok zor oluyor. İvedilikle kamanın(yeşil) içine girmemiz lazım. Sarı çizgi Günlük MA200. Şu anda 0.11'de. Öncelikle kamanın içine gireceğimizi ve bunu önümüzdeki ay yapacağını varsayarsak, 0.10 yani 10 lirayı görmemiz lazım. Sonrasında Günlük MA200 üzerine çıkabilmemiz için ki o da hareketli ortalama, fiyat hareketine göre değişecektir ancak şu anda 0.11 yani 9 lira görmemiz lazım.

Şimdi şu anda yapılan palyatif müdahalenin 2 tık üstü. Bunu reformlar ve mantıklı bir finansal yol ile desteklemeleri lazım. Hal böyle olursa, önce 10, sonra 9 üstünde kalmamız gerekiyor. Uzun zaman alacak ancak 0.14 üzeri işlerin çok iyi gittiğinin göstergesi olur. Bu da 7 lira.

Söylediklerim tamamen varsayım. Bu bir şirket grafiği değil. Ülke parası. Şirketi 1 senede çok yukarılara taşırsınız ama mevcut iktidar ile bu olmaz. Bu sistem ile olmaz.

Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı

• tanjugrudal T kullanıcısına yanıt

“ithalata gelince yine ithalatçı ülkeleri sabit kurla anlaşıp senden bu kadar hammedde alacağım ve bana bu kuru uygulayavaksın dedin mi nasıl yola geliyolar görün..” necmettin batırel, sen misin?

duymadıysan yahut duymak istemediysen de hatırlatayım ; daha bir sene önce ilaç aldığımız amerikanın türkiye büyükelçisi ; bizim firmalardan aldığınız ilaçların parasını ödeyin 2 sene oldu dedi. Bak bu rezalettir.. zaten ilaca sağlık ürününe euro 4.30 kur çekmiş parasını ödememiş, utanmadan bir de alacaklarınızın yüzde otuzundan vazgeçerseniz üzerini konuşuruz demiş damat bakan zamanında.

bunu yapmış memlekette şu an ilaç ve sıhhi malzeme eksikliği ciddi boyutlarda. Diğer ithal ürünlere de aynısını yaparsan çiftçin ekecek tohum bulamaz. 2006 da tohumculuk yasasını çıkaran akepe yurt içi tohum üretimini engelleyip türk tarımını yahudilerin kollarına atmıştı. Ben mantar üreticisiyim, tohumlar genel olarak sylvan markası ( fransa menşeili euro ) , futar ( ukrayna menşeili euro ) üzerinden alınıp satılıyor. Bu firmalara desen ki kendi memleketinde on euroya sattığın tohumun kolisini bana 3 euroya ver. Sittiri çalar kapatır dükkanı gider, türkiyede de mantar üretilmez tonla insan işsiz kalır. Bu benim örneğim, buna benzer milyon farklı durum var , neden? Kağıda şekere tohuma herşeyin fabrikası satıldı kapatıldı arazilerine apartuman dikildi. Senin söylediklerin iç piyasada dahi yapılamaz. Öyle olsa ilk benzin mazotu düz 5 liraya çeker hükümet , yapabilir mi? Rusyaya dese ya doğalgazı bana şu kurdan ver idare et falan :) yahu bunu mahallendeki bakkala diyemezsin.

• isimsiz60 İ kullanıcısına yanıt

Yalnız burada teorinin bir diğer ayağı da var. O da TL'nin değer kaybetmemesi. Dolar TL karşısında değer kazanmaz ve 10 liralara doğru yavaş bir düşüş olursa, o zaman hazine para vermek zorunda kalmayacak. Teorinin diğer ayağı ise, dolar buradan yine yükselmeye daha doğrusu TL değer kaybetmeye başlarsa, Hazine para basmak zorunda kalacaktır. Bir de Amerika ve Avrupa önümüzdeki sene en az 2 defa faiz yükseltecek. Onlar faiz yükselttiğinde, bizimkilerin de yükseltmesi gerek. Enflasyon artar ama dolarizasyon olmayacağı için, ülke parası değerini korur.

• tanjugrudal T kullanıcısına yanıt

2014'te düzen derken neyi kastettiğini anlamadım ancak sabit kur ancak kısa süreli olabilir . İktidarlar sabır kur sisteminde gerçekten üreticiyi koruyan bir kur ortaya koyamadığı uzun yılların deneyimiyle ortaya çıkmıştır. Üretim de ancak serbest piyasa ile ve devletin kuru aşırı müdahale ile düşürmeye çalışmadığı müddetçe oluşmakta... Devlet ne kadar emekliyi memuru ve onlardan gelecek oylarını düşünerek kuru düşürmeye çalıştıkça piyasaya devamlı müdahale ettikçe ülkede üretim yapacak, çalışacak insan kalmıyor ancak savaştan kaçan mülteciler göçmenler falan kalıyor sadece

• CWaRRioR kullanıcısına yanıt

Dolar 3 ayda 10'dan 15'e çıkınca yine ekonomi bozuluyor... Ayrıca adamlar %50 faiz vermiyor 3 ay için 1/4unu yani %12.5 ödeyecekler

Dolar 3 ayda %50 artmışsa zaten hiperenflasyona gidiyor demektir. Enflasyon konusunda birşey değişmez yani daha kötü yapmaz

Adamlar çok kötü yaptıkları ekonomiyi dengelemek için zaman kazanmaya çalışıyorlar

• Dediğin gibiyse zaten bu ölü doğar ama hiçbiryerde böle bi açıklama yok bekleyip görücez.

• Bu dolara göre Garantili vadeli hesaba her isteyen girebilecek mi yoksa sadece dolar hesabından TL ye geçenler mi girebilecek?

• -vade minimum 3 ay olacak. 

-vade bozulursa, destek verilmeyecek.

-dolar destekli mevduattan sadece 1 kez faydalanabileceksiniz. sadece 1 kez.

-faydalanmak için, 20 aralık 2021 tarihinde hesabınızda dolar olması gerekiyor.

geçmiş olsun arkadaşlar, panik satış yapan olduysa allah kolaylık versin diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylevi -- 22 Aralık 2021; 0:12:19 >
  • barlas_dnz B kullanıcısına yanıt

Gerçek kişi olman yeterli , para nereden geldi diye sorulmuyor..

• Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandı

• https://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2021/12/20211221M1-1.htm

bir defa yararlanabileceğiz, yararlanabilmek için hesabımızda ayın 20sine kadar döviz bulundurmuş olmamız gerekli, vade bozulursa para mara yok , doğmuş ilk çocuğunu malum beşliye kurban edeceksin filan falan

• serty23 kullanıcısına yanıt

Bi üst mesajda arkadaş tam sorunun cevabını vermiş. 20 Aralık itibariyle hesabinda dolar yoksa bundan yararlanamayacaksin.

Ali cengiz oyunlarına bak bunların ya...

Döviz tevdiat hesapları ve katılım fonlarının vadeli Türk lirası mevduat veya katılma hesaplarına dönüşümü

MADDE 4 – (1) 20/12/2021 tarihinde mevcut olan ABD doları, Euro ve İngiliz Sterlini cinsinden döviz tevdiat hesapları ve döviz cinsinden katılım fonu hesapları, hesap sahibinin talep etmesi halinde dönüşüm kuru üzerinden Türk lirasına çevrilir.

(2) Bankanın bu işlem sonucunda elde ettiği döviz dönüşüm kuru üzerinden Merkez Bankası tarafından satın alınır ve karşılığı Türk lirası ilgili bankaya aktarılır.

her aklına esen giremiyor , iki gün öncesine kadar doları eurosu olanlar niyeti bozarsa gel anam gel diyecekler, “gösterelim anam”.

Döviz getirisi garantili yeni ekonomik sistemin detayları açıklandıBatuhan Korkmazyoutube
    Beyler, ağalar İstanbul ne tarafta
    https://www.youtube.com/watch?v=OGcv05ngiPE&feature=youtu.be

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mylevi -- 22 Aralık 2021; 0:22:52 >

Kaynak nedir ?

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.