Şimdi Ara

Dragon Age: Origins (2009) [ANA KONU] (26. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.916
Cevap
12
Favori
369.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Party sistemi multiyle mi oluyor sadece.Birde archer seçsek iyi iş yapabiliyormuyuz indirmeyi düşünüyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: _RadagasT_

quote:

Orijinalden alıntı: Usak_Efesi

Yahu oldukca fazla yer kapliyor oyun. Karakter yaratma ekranini gectikten sonra oyuna girdigimde tuhafima gitti. Oyun evreni bulanik gorunuyo
    bu sonra kaybolacak mi? Bir de oyuna alisamadim hem kamera acisi daha da yakinalstirilabiliyor mu ? Bu oyunu sokmus birileri
    biraz anlatirsa memnun olacam.

Hem karakter , dusmandan darbe aldiginda sanki pek gercekci durmadi tepkisi ses bile cikmiyor. Mass Effect'e gore bu oyun gercekten
    iyi mi sizce?

Mass Effect ile Dragon Age:Origins farklı türler.Mass effect action RPG'dir.Dragon Age ise eski tarz,daha çok taktik isteyen ve D&D kuralları olmasa bile daha "ağır" bir RPG'dir ve turn based'dir,başka bir deyişle hamlelere dayalı bir oyundur.Bu iki türü birbirine karıştırmamak lazım.Eğer daha fazla aksiyon seviyorsanız,savaşların daha gerçekçi ve real-time olmasını istiyorsanız tabi ki Mass Effect sizin için doğru seçim olacaktır.Dragon Age biraz daha eski RPG'cilere hitap eden bir oyun.

Bu arada D&D sisteminin olmaması kötü olmuş bence,oyunu WoW'a benzetmişler.Sanırım yeni RPG'ciler oyuna ısınabilsin diye,ama keşke D&D kuralları olsaymış,ikide bir mana potion içmek ve büyülerin cooldown'lı olması canımı sıktı biraz benim.Kendimi WoW oynuyor gibi hissediyorum oyunu oynarken ,ama yine de oyun çok başarılı.

Bence tam zıttı D&D olmaması otuz kat iyi olmuş. Bir türlü sevemedim o NW ve BG tarzı rpg. Hani bi sığlık söz konusu geldi. İki oyunu da bitirdim ama action rpgler her zaman daha zevkli gelmiştir. Daha lvl 11 ' im o açıdan çok ciddi bir yorum yapmak istemiyorum; ama bence Dragon Age : Origins gelmiş geçmiş oynadığım en zevkli solo RPG. Hem BG, hem NW, hem Diablo, hem IW bööle alıp harmanlanmış bir oyun olmuş.

Oyunun akıcı olması inanılmaz hoşuma gitti. Oynarken cidden zevkten eriyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kralhasanyigit -- 8 Kasım 2009; 18:48:37 >

• ben kılıç kalkan insan savaşçı açtım.30dk falan oynadım.Tabi daha düşmanlar falan güçsüz daha bir şey anlaşılmıyor ama acaba duel wield karekter mi açsaydım.2 kılıç iyi olurdu sanki.Ama insan açmak istiyorum.Bi yandan da ilerde oyun çok zorlaşırsa falan ne bileyim kalkan da iyi koruma sağlayacak gibi.Karar veremedimİlerleyenler varsa tavsiye vereilir mi? kılıç kalkan mı çift el insan savaşçı mı?
  • arkadaşlar yeni savimde morgana piskopata bağladı tam adama dalacam küt donduruyor benide elemanıda. ve ben bunu elemanın healthi %50 nin altına düşmesinde yap diyorum dinlemiyor. direk olarak saldırıyor buzla. bu neden olabilir. kafasına göre takılıyor anlayacağınız. oyunu durdurup iptal ederek elektrik gönderiyoum ondna sonra savaş içinde dinliyor. ama illaki ilk emri benim evrmem gerekiyor malesef
  • Arkadaşlar ben Redcliff'e level 7'de geldmi fakat bu yer bana cok cok zor geldi...Acaba düşük level damı geldim diyorum gfakat alabildiğim bütün yan questleri aldım...Kafayı yiyeceğim burada ...
    Hani diyorsunuz taktik kas da neyin taktiği köyü savunduğum bölümde bitmiyor undead'lar ben öldürdükce yenisi geliyor...30-40 indirmeme rağmen bitmiyor...Ne yapsam ne etsem gecemedim...
  • Ya biri bu oyun nasil oynaniyor anlatsin. Bir suru ayrinti var . Boguldum cikamiyorum. Daha cok basindayim oyunun ve sapittim. Karsima
    cikan en basit dusman bile cildirtiyor. Ayni spell'den birden fazla koyabiliyoruz quickbara ama sanki her zaman kullanilamiyor gibi
    bir suru sorun.

Napacam?
  • quote:

Orijinalden alıntı: MeaCulpa_27

Arkadaşlar ben Redcliff'e level 7'de geldmi fakat bu yer bana cok cok zor geldi...Acaba düşük level damı geldim diyorum gfakat alabildiğim bütün yan questleri aldım...Kafayı yiyeceğim burada ...
    Hani diyorsunuz taktik kas da neyin taktiği köyü savunduğum bölümde bitmiyor undead'lar ben öldürdükce yenisi geliyor...30-40 indirmeme rağmen bitmiyor...Ne yapsam ne etsem gecemedim...

önce seni alttan adam çağırıcak biraz orda savaş baktın ölüyolar geri kaç üst tarafa sonra ordan tek tek geliyo

çoğunuda birlikte indirmiş oluyosunuz aşşada çok kalmıyo indir ordakileride bitiyo

• quote:

Orijinalden alıntı: colddragon

@meaculpa 27 adlı arkadaşa katılıyorum bende o savaşı level 7 ile zor kazandım ve oraya gelene kadar yan görev yaptığım halde fazla gelişemedim itemde zor buldum
    @dipchinio isimli kişiyede bütün herkes üstte zaten çaylaklar aşağıda savaşıyor ve aşağıdakiler öldür öldür bitmiyor birisi ölmeden 2 tane geliyor çok zor aşağıdaki savaş
    gerçekten buralara gelmeden level nasıl atlanır birisi anlatabilir mi veya dlc lerle mi level atlayacağım dlc lerle ise stone prison ve warden keep i korsan oyuna uyarlayabilir miyiz orjinal için 20 sine kadar beklemem lazımda

Not: Bu mesaj "colddragon" isimli üye giriş yapamadığından onun adına yazılmıştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi L-S-D -- 8 Kasım 2009; 23:26:47 >
  • quote:

Kule'de ki Ogre'yi Nightmare zorluk seviyesinde öldürenin elinden öpeceğim valla ...O neydi öyle yaw!!! Hard'da oynuyordum,zati yanımda 2 tane dandirik asker kıytırısı var,bi adam gibi benim gibi karakter ile Ali-stair var...En az 8-9 defa denedim her türlü taktik ile ama banamısın demedi (Aslında öldürmenin yolu Ogre'nin fire veya spirit büyü atmak,bunlar iyi zarar veriyor,kılıclar etkisiz eleman Ogre'de...Eee niye öldüremedin diyenlere mana potion kalmadı tam oraya girerken ve büyücüyü cok etkili kullanma sansım kalmadı)...Bende en sonunda normal'e indirip öyle indirdim keratayı...Gerci onda bile 2 defa öldüm 3.cü deneyişte indirebildim...Herhalde Kangaxx'dan sonra bir oyunda daha sonu gelmeden zorlayan ender boss'lardan

Ya o bi felaket şu Redclife olayı ondan daha felaket hayır baktım olmuyo oyunun daha başlarında bu kadar zorlayıcı olması ne bileyim ilgimi artırdı ama çok zor be kardeşim :) ogreyi roque karakterle geçtim ama redclifi görünce dur bi warior yapayım dedim şimdide ogrede takıldım geçemiyorum

• Oyun gayet stabil bir şekilde devam ediyor benim için. Tek sorunum BioWare'in tipik yetenek resetleme olayına izin vermemesi. Bunun yanında Drake Scale'ler ile yaptığım ilk set toplam %40, ikincisi ise %70 Fire Resistance veriyor. Alistair arkadaşımıza Juggernaut setini tamamladıktan sonra gayet kullanışlı oldu zaten. Tek sorunum benim gibi bir büyücü olan zavallı Morrigan. Büyücüler için yaptıkları sistemi şiddetle kınıyorum; zira Inferno, Blizzard veyahut herhangi bir atak yeteneği, AOE (Area of Effect) olarak tanımlanmış ve atmayı imkansız hale getiriyor. Kendi parti arkadaşlarım varken bunları nasıl atayım Allah aşkına ey BioWare diyorum, ama duyan yok tabii ki. Fire Resistance arıyorum bu nedenle deli gibi.

Ayrıca bu Drake Scale'leri başka yerlerden bulabilme imkanım var ise; açgözlülük yapıp onları da öğrenmek istiyorum sevgili arkadaşlar. :)
  • quote:

Arkadaşlar ben Redcliff'e level 7'de geldmi fakat bu yer bana cok cok zor geldi...Acaba düşük level damı geldim diyorum gfakat alabildiğim bütün yan questleri aldım...Kafayı yiyeceğim burada ...

Bende lvl 8 dim ama olmuyo zor bayağı lvbl almak için ordan çıktım ama lvl de alınmıyoki başka yerde ne yapan 5-6 lvl alığ geleceğn bi yer yok sanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: colddragon

o setler nerden bulunuyor güzel itemlar bulamadım birde yetenek en güzel nerelerde geliştirilir ormanda ejderha çıkıyor karşıma yan quest yapcıam gene ejderha(büyük ejderha hemde) e başka şehre gidicem başka rakipler turuncu isimli veya kalabalık şekilde dağıtıyorlar

Not: Bu mesaj "colddragon" isimli üye giriş yapamadığından onun adına yazılmıştır.
  • Nihayet gectim orayı...Epey zorlandım,zati Hard'da oynuyorum ve deli gibi taktik kastım...Her hamleden sonra düşünüyorum savaş alanına bakıp ...
    Benim şu anda tek sıkıntım hic iyi eşya bulamam ve paramında nedense öyle cok olmayışı...Malum iyi alet edavatta iyi para gerektiyor...Neredeyse bütün party elemanlarımın resistance sıfır ...Gerci oyun uzun oldugundan ve level 8'e yeni adım attıgımdan belki ileride iyi item'ler gelecektir diye düşünüyorum...Yukarıda ki arkadaş setten bahsetmiş benim daha bırakın seti öyle aman aman özellikli item'im bile yok ki su ana kadar aldıgım bütün questleri tamamlayıp sağı solu iyice araştırarak oynuyorum...
    Son olarak Alistair'e Dual silah kullanma özelliği verdim fakat elimde 2 tane tek elli kullanılan kılınc oldugu halde ikisini kullanamıyorum...Shield gelen yere bir türlü silahı yerleştiremedim...Acaba 2.silahın silah özelliği main hand olmaması mı gerekiyor...Aklıma gelen tek acıklama su anda bu...Bilen biri varsa aydınlatırsa beni sevinirim

• Set tamamlamanın bir getirisi oluyor mu? Bonus vs.?
  • @AnimePiggy, bana bir getirisi olmadı. Zira, Drake Scale'ler ile yapılan set toplam 3 parça. Juggernaut ise 4; fakat ekstra bir bonus vermedi ne hikmetse. Strategy Guide'daki eleman, Drake Scale'ler ile toplam %75 Resist alacağımızı söylüyordu ama 70 alıyorum mesela. Garip.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Blackworms

@AnimePiggy, bana bir getirisi olmadı. Zira, Drake Scale'ler ile yapılan set toplam 3 parça. Juggernaut ise 4; fakat ekstra bir bonus vermedi ne hikmetse. Strategy Guide'daki eleman, Drake Scale'ler ile toplam %75 Resist alacağımızı söylüyordu ama 70 alıyorum mesela. Garip.

Yahu üstad sen bunları ne zaman buldun...%70 resist felan ...Yuh diyorum...Acep sen level 20 felan mı oldun...Cünkü ben daha Redcliff Village'da ki yan görevleri yeni temizledim ve Castle doğru yola cıkmak üzere olup Level 8'im daha üstümde öyle aman aman birsey yok...Takıldı aklıma...Gerci Hard'da su ana kadar 2 yerde ck zorlandım...Bir Ogre'li yerde ki orada Normal'e düşürüp gectim bir de Rivercliff Village'da ki şu köyü kurtarma görevi...Onun icin ileri de gelicek diye beklemekteyim...

• @MeaCulpa_27,

Warrior klasmanı için olan Juggernaut Armor'un 4 parçası, Brecilian Forest'da bulunuyor. Parçaları almak için 3 farklı Gravestone'a tıklayıp, Summon olan koruyucuları öldürmeniz gerekiyor. Bunlar takım oyunu yapmazsanız inanılmaz zorlayacaktır; zira Revenant var ve ne lanet bir şey olduğunu bilen biliyordur. Bir Gravestone West Brecilian Forest'da, bir tanesi East Brecilian Forest'da, diğeri ormanda yapacağınız bir Quest nedeniyle açılak bir yerde -Spoiler vermeyeyim-, diğeri de o açılacak yerde girmeniz gereken Elven Ruins. Yalnız son parçaya ulaşmanız için bir bulmacayı çözmeniz gerekiyor haberiniz olsun.

Drake Scale'leri ise, Urn Ashes Quest'i nedeniyle gitmeniz gereken yolculukta edineceksiniz. Mağaraların derinliklerine inmeyi unutmayınız diye bir de ipucu vereyim. Toplam 6 adet Drake Scale (DS) bulabiliyorsunuz -ki daha fazla bulabilen varsa ve yardımlaşırsa çok sevinirim- ve bunları Denerim'deki Armorer Wade'e verip, işletiyorsunuz. Setler için 3 DS veriyorsunuz ve bu aşamada size seçenekler sunuluyor. Ya hızlı yaptırır ve heyecanlı arkadaşı daha fazla heyecanladırır ve kötü set yaptırtırsınız, ya da 10 altın verirsiniz ve biraz daha hızlı yapmasını söylersiniz -ki ben öyle yapmıştım. Bu aşamada ne yaparsanız yapın ilk set ikincisinden kötü olacaktır. Bu nedenle ilk setini beğenmeyen Wade, ikinci bir set için DS olup olmadığı konusunda yanıp tutuşmaya başlar. E tabi tutarlı insanlar olduğumuz için, çantamızda taşıdığımız ekstra 3 adet DS'yi verip, üzerine 20 altın -ikinci sette 20 altın verin, cimri olmayın- ekledikten sonra, parçaları %10 Fire Resistance + 1 Dexterity (x2) ve %50 Fire Resistance + 2 Dexterity şeklinde çantanızdan edineceksiniz.

Bu arada 13. seviyedeyim ve yan Questlere neredeyse hiç önem vermedim. Bu nedenle ana hikayeyi bir kenara atıp, o şehir sizin bu kamp benim dolaşıyorum. Mesela Orzammar'ın Derin Yollar'ında kaybolmuş durumdayım. Şu Quest oku zımbırtısı düzgün çalışsa her görevi alacağım ama çıkmaması nedeniyle, devamlı olarak paragrafları okumak durumunda kalıyorum. Ayrıca sizden; Specialization konusunda yardım bekliyorum. Spirit Healer ve Arcane Warrior'u buldum; fakat içimi kötülük kapladığı için Blood Mage olmak istiyorum. Manuel alınan bir özellik olmadığı içinde, Altar'ının nerede olduğunu soruyorum?

Saygılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Blackworms

@MeaCulpa_27,

Warrior klasmanı için olan Juggernaut Armor'un 4 parçası, Brecilian Forest'da bulunuyor. Parçaları almak için 3 farklı Gravestone'a tıklayıp, Summon olan koruyucuları öldürmeniz gerekiyor. Bunlar takım oyunu yapmazsanız inanılmaz zorlayacaktır; zira Revenant var ve ne lanet bir şey olduğunu bilen biliyordur. Bir Gravestone West Brecilian Forest'da, bir tanesi East Brecilian Forest'da, diğeri ormanda yapacağınız bir Quest nedeniyle açılak bir yerde -Spoiler vermeyeyim-, diğeri de o açılacak yerde girmeniz gereken Elven Ruins. Yalnız son parçaya ulaşmanız için bir bulmacayı çözmeniz gerekiyor haberiniz olsun.

Drake Scale'leri ise, Urn Ashes Quest'i nedeniyle gitmeniz gereken yolculukta edineceksiniz. Mağaraların derinliklerine inmeyi unutmayınız diye bir de ipucu vereyim. Toplam 6 adet Drake Scale (DS) bulabiliyorsunuz -ki daha fazla bulabilen varsa ve yardımlaşırsa çok sevinirim- ve bunları Denerim'deki Armorer Wade'e verip, işletiyorsunuz. Setler için 3 DS veriyorsunuz ve bu aşamada size seçenekler sunuluyor. Ya hızlı yaptırır ve heyecanlı arkadaşı daha fazla heyecanladırır ve kötü set yaptırtırsınız, ya da 10 altın verirsiniz ve biraz daha hızlı yapmasını söylersiniz -ki ben öyle yapmıştım. Bu aşamada ne yaparsanız yapın ilk set ikincisinden kötü olacaktır. Bu nedenle ilk setini beğenmeyen Wade, ikinci bir set için DS olup olmadığı konusunda yanıp tutuşmaya başlar. E tabi tutarlı insanlar olduğumuz için, çantamızda taşıdığımız ekstra 3 adet DS'yi verip, üzerine 20 altın -ikinci sette 20 altın verin, cimri olmayın- ekledikten sonra, parçaları %10 Fire Resistance + 1 Dexterity (x2) ve %50 Fire Resistance + 2 Dexterity şeklinde çantanızdan edineceksiniz.

Bu arada 13. seviyedeyim ve yan Questlere neredeyse hiç önem vermedim. Bu nedenle ana hikayeyi bir kenara atıp, o şehir sizin bu kamp benim dolaşıyorum. Mesela Orzammar'ın Derin Yollar'ında kaybolmuş durumdayım. Şu Quest oku zımbırtısı düzgün çalışsa her görevi alacağım ama çıkmaması nedeniyle, devamlı olarak paragrafları okumak durumunda kalıyorum. Ayrıca sizden; Specialization konusunda yardım bekliyorum. Spirit Healer ve Arcane Warrior'u buldum; fakat içimi kötülük kapladığı için Blood Mage olmak istiyorum. Manuel alınan bir özellik olmadığı içinde, Altar'ının nerede olduğunu soruyorum?

Saygılar.

Cok sağol dostum daha oralara gitmeme epey var gibi ama gittiğimde dediklerin aklımda...Bu arada bende Blood Mage olmak istiyordum fakat onu belli bir levelden sonra biz secmiyor muyuz...Yani Blood Mage ya Arcane Warrior olmak icin bir de kitabını mı bulacağız ...Bende diyorum level 8'e gectikten sonra secebilirsiniz yazmasına rağmen niye acılmıyor Blood Mage olayı diyorum...

• Blood Mage specialization`ı öğrenebilmek için Redcliffte içine şeytan giren çocuğun quest serisini tamamlamanız gerek, ancak bu quest çok farklı şekillerde tamamlanabildiği içi o noktayı kaçırırsanız başka şansınız olmayacaktır.

Spoiler:

Questi Fade`e geçip çocuğun içine giren Demon`la yüzleşme şeklinde yapmanız gerekli, bu yol ile Desire Demon denen ve çocuğu etkisinde bulunduran düşmanla yüzleşebilirsiniz. Burada onu öldürmek yerine çocuğun ruhunu ileriki bir zaman için satarsanız size ödül olarak Blood Magic specialization öğretmeyi önerecek. Bu fırsatı kaçırırsanız bir daha öğrenemiyorsunuz. Blood Magic iyi büyücülerin yapacağı bir büyü sınıfı değil, bu nedenle zaten kötü ruhlu bir karakter ile ancak alabilirsiniz. Yani çocuğu gerçekten kurtarmayarak bu yolu açabilirsiniz.

• yavv biri şu oyunun türkçe yamasını yapamazmı ya şöyle saglam ingilizcesi olan bir babayigit çıksada şunu bi çevittiriverse geçmişine azmı hayır dua ederiz bea degerli kardeşlerim benim...
  • 
Sayfa: önceki 2425262728
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.