Şimdi Ara

DSLR makina hk. Yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
1.321
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Dslr makina alacağım ama çok kararsızım düşündüğüm 2-3 farklı ürün var ama karar veremiyorum. 1 haftadır kurcalamadığım site kalmadı makinalar hakkında. Birinde bi özellik varken diğerinde yok falan filan kafayı yedim,

Düşündüğüm makinalar pahalı cihazlar değiller giriş seviyesi cihazlardır.

Canon 1100d
    Canon 450d
    Nikon 3100

Mesela bi sitede bi arkadaş yazmış, Nikonun fotoğraf çekimi canon dan daha iyi, canon video da iyi. vs. çok fazla yorum var,

Benim için MP. önemli değil sonuçta baskı yapmayacağım fotoğraflarda, şuan kullandığım ürün slr-like bi ürün, fotoğraf çekmekten az çok anlıyorum gibi yani,

Benim gözlemlerimden bazılar;

-1100d video çekiyor fakat sensor temizleme özelliği yok. Digic 4 işlemci.

-450d video yok sensor temizleme özelliği var. Digic 3 işlemci

(ISO hassasiyetleri göz ardı ettim)

-Video benim için çok önemli değil ama günümüz şartlarında da olması bazen işe yaramaktadır. (şuan kullandığım makina 10.000 Fotoğraf çektiysem 1 saat toplam video çekmemişimdir 1 yılda.)

-Sensor temizleme benim için ne kadar önemli olabilir?

-D3 işlemci ile D4 arasında ki gözle görülür (Fotoğraf için (hız göz ardı ettim) ) en önemli fark nedir? Biz türküz 3, 4 ten büyük deriz her zaman...

-ISO slr-like makinada çok uğraşmadığım bi fonksiyon, DSLR de bana artıları ne olabilir? (Gece çekimi çok yapmıyorum sadece Tripod ile AY ın güzel göründüğün günlerde)

Veya ismini yazmayayım buraya bi sitede,

-Canon EOS 450D 12.2 MP 3" LCD DSLR Fotoğraf Makinesi + 18-55 mm + 55-250 mm IS Lens Kit

1900 TL

-Canon EOS 1100D 12.1 MP Dijital SLR Fotoğraf Makinesi + 18-55 IS Lens Kiti
    1200 TL

18-55 tek başına pek işe yaramıyor açıkcası,

şimdi 1100d yi alıp, 55-250mm lens tahmini ( IS olmayan) 300-500 TL civarında, kabaca bana maliyeti, 1100d+lens=1600TL civarında,

300-500 TL hesabı yapmam,

450d mi almak mantıklı yoksa 1100d mi bu durumda,

veya Nikon, Nikondur arkadaş diyip,

nikon 3100 e 1500 tl verip lens almak mı? (aşağı yukarı 1800 TL ye maliyet çıkıyor)

Kafam darma dağın olmuş vaziyettedir.

Cihazları kullanan arkadaşlar varsa ürünler hakkında olumlu olumsuz yorum yaparlarsa sevinirim.

Yazacağınız yorumlar için şimdiden Teşekkür Ederim.

Not:Yanlış yere konu açtıysam Mod. arkadaşlardan özür dilerim.
    Not2:Sürç-ü Lisan ettiysem affola

• Ben olsam 1100d alırdım.mediamarkta denedim .gayet başarılı. 3ü de giriş seviyesi modelleri.çok para vermenin anlamı yok.
    zaten 550d yi anlıyorum da,450d neden bu kadar pahalı anlamak mümkün değil.
  • Pentax K-r yı ıncelemenı onerırım
  • Pentax K-r giriş seviye gövdeler arasında F/P oranı en iyilerden biri.Ben bu gövdeyi öneririm,sizide uzun yıllar götürebilecek bir gövde ancak bir Nikon,Canon kadar yaygın lens,flaş,ekipman yelpazesi tabiki yok...Size artısı bütçenizle en iyi F/P cihazlardan birini alırsınız ve titreşim engelleme gibi güzel bir özellik elinizin altında olur..Eksisi ise 2. el piyasasında ürün azlığı yada hiç olmaması,aksesuar-ekipman olarak bir Canon,Nikon olamaması baş nedenler.
    Diğer yandan Nikon D3100 1500 TL ise önermem şahsen..Gene yazdığınız 450D setin fiyatıda oldukça yüksek..

.Bahsettiğiniz bütün gövdeler croplu sensör ,fotoğraf kalitesinde birbirlerine üstünlük sağlayamazlar % bilmem kaç crop yapmadığınız müddetçe hepsi eşit sayılır bir amatör gözünde,yazılım sayesinde iso,video gibi konularda üstünlükleri olabilir birbirlerine..
    Sensör temizleme çok etkin bir özellik değil çokta işe yaradığı söylenemez, kullandığım çoğu gövdede vardı ancak bir iki kez kullanmışımdır fazlası olmadı..

• Bende 1100D var aldigim ilk günden beri(Temmuzda aldım) çok memnunum.
    1000d iyi degildi ama baktım 1100 hakkaten Türkiyede f/p ürünü (5 Taksit 1270 TL aldim Vatandan) .
    ABD fiyati ile cok az fark var.

Simdide IS(Dengi neyse bilmiyom VS galiba) olmayan tamron 70-300 aldim (344 TL 10 Taksit vatandan)
    Bide 50mm 1.8 alirsam bütceme göre set hazir olcak :D

Benim gibi DSLR Like dan geçmiş birine fazlasıyla yetiyor.Hatta şöyle diyim eğer iso da çok mühim değilse (ki bence 1600 ISO ya kadar gayet kabul edilebilir)

Benim planladığım gibi en az 3-4 sene sonra kendinizi de verecekseniz bu işe direk 5DMark ?? ye geçersiniz.

Video özelliği çok kritik olmayabilir ama bazen video çekmek gerektiğinde hayat kurtariyor(Anı videoları).Elimdeki Camcorderı bir köşeye attım resmen :)

Şu ana kadar 6-7 defa lens takıp çıkardım ve dikkat ettim sensör ile ilgili bir kirlilik problemi çıkmadı.Ha çıkarsada 10 dk da serviste temizliyorlarmış.

İçtenlikle şunu söyliyim ki tek isteğim özellik suya toza dayanıklı bir model.Yağmurda karda kışta çekmek istiyorum.Ama o da üst seviyelerde var.Ha iyice çıtkırıldım bir makine mi? derseniz.Ben hayır derim.Çiseleyen yağmur altında uv filtremi de takıp çekim yaptım.En az 30-40 damla yağmur damlası geldi.Sildim devam ettim ) Ama risk tabi, girmemek lazım.

Diğer modelleri bilmiyorum ama ben 1100D den memnunum.Ayrıca şunuda ek olarak belirtiyimki.Kit lens fena değil güzel işler çıkıyo ama illaki insan bir zoom bir de 50mm 1.8 istiyor.Ben bütçemden dolayı zoom lensi yeni alabildim ama alınca farkettimki ilk kampanyada 50 mm 1.8 i hemen almalıyım :)

Zoom lensim hakkaten kalitesi düşük bir lens ama giriş seviyesinde foto çeken biri için (ben oluyorum) hakkaten keyf verici oldu :) .

Bide body karmaşasından kurtulmanın en iyi yolu fotokritik , flickr gibi sitelere girip istediğiniz makinalarla çekilen fotolara bakınız.Görceksiniz ki iş body de değil daha çok çekende bitiyor.Size en uygun makineyi almanız dileği ile burada düşük çenemi kapatıyorum :) Gaza geldim galiba biraz.

Not: 4 rengi var.Hayyamda kırmızısını gördüm sevmedim :) siyah var o da diğerleri ile aynı en son olrak da kahverengi ve metalik gri.Benim diye demiyorum) metalik gri çok güzel.Alacak olursanız renklerini sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Felixculpa -- 1 Kasım 2011; 2:31:19 >

• Arkadaşlar çok sağolun yorumlar için,
    pentax araştırcam ondan sonra cihazı elime alıp bakcam, kafama yatmazsa 1100d ve lens alıp, böceğin çiçeğin resmini çekicem keyfime bakıcam :D

çok sağolun...
  • Valla hocam bocek cicek biraz hayal gibi onlar icin makro lensler sart, ve 1100d body fiyatina...
    Bu arada 55-250 İS versiyonunun 2.eline bakanilirsiniz 350 liraya rahat alirsiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DSLR Kamera Önerisi
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: SmT #

Pentax K-r giriş seviye gövdeler arasında F/P oranı en iyilerden biri.Ben bu gövdeyi öneririm,sizide uzun yıllar götürebilecek bir gövde ancak bir Nikon,Canon kadar yaygın lens,flaş,ekipman yelpazesi tabiki yok...Size artısı bütçenizle en iyi F/P cihazlardan birini alırsınız ve titreşim engelleme gibi güzel bir özellik elinizin altında olur..Eksisi ise 2. el piyasasında ürün azlığı yada hiç olmaması,aksesuar-ekipman olarak bir Canon,Nikon olamaması baş nedenler.
    Diğer yandan Nikon D3100 1500 TL ise önermem şahsen..Gene yazdığınız 450D setin fiyatıda oldukça yüksek..

.Bahsettiğiniz bütün gövdeler croplu sensör ,fotoğraf kalitesinde birbirlerine üstünlük sağlayamazlar % bilmem kaç crop yapmadığınız müddetçe hepsi eşit sayılır bir amatör gözünde,yazılım sayesinde iso,video gibi konularda üstünlükleri olabilir birbirlerine..
    Sensör temizleme çok etkin bir özellik değil çokta işe yaradığı söylenemez, kullandığım çoğu gövdede vardı ancak bir iki kez kullanmışımdır fazlası olmadı..

Uzun zamandır forumda gördüğüm en objektif ve bir markaya yöneltmeyen yorum.Bundan dolayıda ben sizi ayrıca tebrik etmek isterim.

• quote:

Orijinalden alıntı: diffriend

Valla hocam bocek cicek biraz hayal gibi onlar icin makro lensler sart, ve 1100d body fiyatina...
    Bu arada 55-250 İS versiyonunun 2.eline bakanilirsiniz 350 liraya rahat alirsiniz

2. el dedin 350 dedin mahvettin beni :) neyse ben tamronumla mesudum.En azından 10 taksit.Bitince satar bakarız artık :) Ankara uyuz kardeşim.Bizde hayyam istiyoruz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: secretsoul1978

quote:

Valla hocam bocek cicek biraz hayal gibi onlar icin makro lensler sart, ve 1100d body fiyatina...

2. el dedin 350 dedin mahvettin beni :) neyse ben tamronumla mesudum.En azından 10 taksit.Bitince satar bakarız artık :) Ankara uyuz kardeşim.Bizde hayyam istiyoruz.

HocamİS disinda optik kalite bakimindan Tamron ile ayni zaten hayirli olsun

Ayrica bilginize; Hayyamdaki dukkanlarin cogu havale veya kart ile turkiyenin heryerine urun yolluyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: secretsoul1978

quote:

HocamİS disinda optik kalite bakimindan Tamron ile ayni zaten hayirli olsun

Ayrica bilginize; Hayyamdaki dukkanlarin cogu havale veya kart ile turkiyenin heryerine urun yolluyor

Teşekkür ederim.

Objektif tecrübem olmadigi icin bi an üzülmüstüm.İyi geldi bu yorum. Gece fotolarını pek çekmiyorum zaten.
    Hayyamda aklımda bulunsun.Şu yeni objektifime ısınayım bir 50 mm 1.8 görünüyor yolda.

• @caca46

Forumda benzer başka konularda da belirttiğim gibi 1100d kasa görüntüsü dışında 450d'ye göre artıları olan bir gövde.Özellikle ölçüm sistemi çok daha iyi sayılır.
    1100d modelinde 550d,600d,60d ve 7d'deki ölçüm sistemi kullanılmış.Ayrıca 1100d'nin işlemcisi de Digic 4,yani daha yeni bir işlemci.
    Video modunu çok fazla önemsemediğiniz için bu konuya değinmek istemiyorum ama 1100d'nin video modunun olması da bir avantaj olarak görülebilir.

ISO konusuna gelince; Özellikle ışığın yetersiz olduğu çekim şartlarında ISO'ya ihtiyaç duyulabiliyor,ama istisna şartlar dışında çok yüksek ISO seviyelerine çıkmayı pek tavsiye etmiyorum.Gerçi yeni nesil dslr gövdelerin bir çoğu yüksek ISO seviyelerinde bile çok temiz sonuçlar verebiliyor.
    Sensör temizleme sistemi ise olmazsa olmaz bir özellik değil.Sensör çok tozlandığında bu sistem de yetersiz kalabiliyor.

Tavsiye konusuna gelince; D3100 ve 1100d modelleri arasında bir seçim yapmanızı tavsiye ederim.Bence iki makine de giriş sınıfı için oldukça iyi sayılır ama ben genelde Nikon'un renk sıcaklığını daha çok seviyorum.Ayrıca d3100'ün gövde kalitesi de 1100d'ye göre biraz daha iyi diyebilirim.
    1100d ise özellikle 50mm'lik (çok tercih ediliyor) lens konusunda biraz daha avantajlı.Çünkü Nikon'un AF-S (af motorlu) 50mm f1.8 lensi Canon'un benzer lensine göre biraz daha yüksek fiyat seviyelerinden listeleniyor.
    İyi geceler hoşçakalın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi c.james -- 1 Kasım 2011; 23:13:47 >

• suan dersteyim uzun yazamiyorum, pentax, sony gibi markalarin govdelerindeki titresim engelleme sistemleri ilerde lens secimi acisindan avantajli bisey. bunu goz onunde buljndurmanizi tavsiye ederim.. ozellikle sony i tavsiye ederim A33, A35 modellerini
  • Bende senin gibi bu 3lemde kalmıştım bir zamanlar.
    Daha sonra Canon 450D Çıkardım. Gerçekten çok eski bir makine. ve hayatımda olan bazı anıları videoya çekemeyeceğim bir makine.
    1100D Çok güzel bir makine fakat ISO :( Vatancomputerda denedikten sonra beğenmemiştim.
    Şuanda kısa süreliğine D3100 Kullanıyorum.. Video bakımından tam bir dünya harikasi. Paylaştığım ve izlediğim videolari herkez çok beğeniyor.
    İmaj iyi fakat çok mükemmel denilemez.
    Pentax K-R Body elime oturmadı fakat çeşitlikli aksesuarlar ile bunları halledebiliriz falan diyenler var.
    İmaj kalitesi bu makinelerden çok daha mükemmel fakat video olarak d3100 yaklaşamaz.
    Birde D3100'da HDR Çekimler yapamayacaksın
  • quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Bende senin gibi bu 3lemde kalmıştım bir zamanlar.
    Daha sonra Canon 450D Çıkardım. Gerçekten çok eski bir makine. ve hayatımda olan bazı anıları videoya çekemeyeceğim bir makine.
    1100D Çok güzel bir makine fakat ISO :( Vatancomputerda denedikten sonra beğenmemiştim.
    Şuanda kısa süreliğine D3100 Kullanıyorum.. Video bakımından tam bir dünya harikasi. Paylaştığım ve izlediğim videolari herkez çok beğeniyor.
    Pentax K-R Body elime oturmadı fakat çeşitlikli aksesuarlar ile bunları halledebiliriz falan diyenler var.
    İmaj kalitesi bu makinelerden çok daha mükemmel fakat video olarak d3100 yaklaşamaz.

1100d'nin iso basarimi d3100 ile ayni.
    Ayrica begenmediginiz d3100'in imaj kalitesi d7000 veya 7d ile hemen hemen ayni.

Onun disinda video konusunda 1100d d3100'a fark atacaktir. Cozunurluk degil renkler ve kontrastindan dolayi soyluyorum.

Ayrica d3100'da cok kolay sekilde HDR yapilabiliyor en az 2 fotograf cekerek hatta tek Rawdan cikarak cok kolay HDR yapabilirsiniz ps uzerinde

• 2,el temiz bir 40d bakabilirsin 900-100tl arasına bodyi bulabilirsin zoom lens önemli değil ise yine 150-200 arasına 15-55 canın is li lens alabilirsin ve 55-200 lenside 350 civarına alabilirsin elinde video olmaz ama orta seviye bir makina olur elinde. zoom lens öenmli deil dersen de tamronun 17-50 yada sigmanın 17-50 sine bakmanı öneririm 600-700 aralığında bu lenslerinde 2,elini bulabilirsin sanırım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: vahocan

Bende senin gibi bu 3lemde kalmıştım bir zamanlar.

1100d'nin iso basarimi d3100 ile ayni.
    Ayrica begenmediginiz d3100'in imaj kalitesi d7000 veya 7d ile hemen hemen ayni.

Onun disinda video konusunda 1100d d3100'a fark atacaktir. Cozunurluk degil renkler ve kontrastindan dolayi soyluyorum.

Ayrica d3100'da cok kolay sekilde HDR yapilabiliyor en az 2 fotograf cekerek hatta tek Rawdan cikarak cok kolay HDR yapabilirsiniz ps uzerinde

Hocam benim gibi acemilere bracketing lazım Internetde aradımda bir türlü nasıl yapılacağını bulamadık
    Sony ALPHA 35 ile Pentax K-R Arasında kalmış bulunmaktayım.
    Video olarak Sony Ezip geçmiş Nikon D3100'i bile. 1080p 30FPS ve Video boyunca AF.
    Pentax KR 720p ve 25 FPS :(
    Imaj kalitesi olarak sony mi pentax K-rmi?
    Birde Sony için 50mm lens bulabilmek mümkünmü Her Sony noktasında bu fotoğraf makinesi ve lens varmıdır?
    D3100 İle 1 hafta sonra ayrılıyoruz :( En kısa sürede bana ait olan makinemi alıp onu öğrenmek çok daha zevkli olacaktir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vahocan -- 1 Kasım 2011; 18:28:58 >

• secretsoul1978
    Teşekürler.

diffriend
    renkler ve kontrastindan dolayi... diye devam eden cümlen hakkında, renkler ve kontrast ne zamandan beri kişisel beğeniden çıktıda kıstas oldu ? Üstelik dediğine göre fark atacak derecede bir kıstas....
  • @vahocan
    sony ve pentax arasında tabii ki pentax k-r'yi seçerim ama işin içine video da giriyorsa zorlayıp canon 550d alırdım ben.

@SmT#
    sadece renkler ve kontrast değil, video içindeki detay, pozlama, ışık algılama vs sebeplerinide ekleyebiliriz.
    şu karşılaştırmaya bakmanızı öneririm.
  • Arkadaşlar yorumlar için çok teşekkür ederim,
    Ufkum açıldı diyebilirim

Forum'un bu konularda çok işe yaradığını bi kez daha görmüş oldum

İkinci el makina almak benim pek huyum değil onun için ikinci el hiç düşünmedim, zira ikinci el makina alacaksam bu da şu şekilde olur adam alır ben iki dk sonra o adamdan alırım :D sonuçta ikinci el durumdadır benim için :D

Canon 1100 d yi dün geceden beri araştıyorum bana yetecek gibi durmaktadır ki 2-3 yıl idare etse zaten bu gazla ben Canon Mark serilerinden alırım yani :D

Yorumlar için tekrar dan çok sağolun sipariş verildi büyük ihtimal bayramdan önce elime geçecek veya bayramdan sonra, çektiğim fotoğrafları yayımlayacağım.

Herkese iyi akşamlar dilerim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.