Şimdi Ara

Dubai'den N72, N73 veya N93!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
1.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    ben dubaiden N72 veya N73 almak istiorum. daha doğrusu işletim sistemli bir telefon :D dubaiden türkiyeye gelip sorunsuz çalışması için hangi belgelerin gerekliolması lazım ve nelere dikkkat edilmesi lasım? forumda arama yaptırdım ama hi bişe annamadım :D

N73 da çıkmamış. N72'de 1390dirhem. galiba 385 dolar gibi bişey yapio tam emin deilim.be öle hesapladım :D N72'nin türkiye fiyatı:850-890 civarı
    1-)öncelikle 1390 dirhem kaç dolar yapio. dolar diorum çünkü kur habire deişio. ytl deil yani
    2-)dubai'den kaç telefon getirebilirim.
    3-)getirdiğim telefonun üstüne gümrük biner mi? gelirse tel ne kadar a gelir?
    4-)kayıt işi illa gümrüktemi yapılması gerekio.bide yeni yasa falan çıktı ya kayıt ettirmeye gerenk yok mu yoksa?

ben daha çok N73 düşünüyorum. N93de belki.

nese sorularımı cwaplandırırsanız sevinirim. şimdiden çok teşekkürler.

• n72 860 ytl civarlarında.ayrıca n70 ten farkı yok.tek kameralısı
  • BMW Man'a arkadasim, uzun zamandir dubaiye gidip gelirim is icabi. Sorularinin cevaplari;

1- 1390 dirhem/3,65 = 380 dolar yapar.
    2 ve 3- Dubaiden ya da baska bir yerden gelirken yaninda yalniz 1 adet telefon getirebilirsin. Bunun da fiyati 300 Euro dan fazla olmamali. Eger olursa cihazin gumrukte kayitli oldugu fiyatin %10 unu vergi olarak odersin. Gerci gumrukte kayitli fiyatlar dusuk. Eger gumrukte kayitli olmayan bir telefon aldiysan mesela N73, gumruk memuru N72 veya N70 in fiyatinina bakip bir fiyat belirleyebiliyor haberin olsun.
    4- Kayit isini mutlaka ama mutlaka havaalani gumrugunda yaptir. Faturanin arkasina kase vurulacak aksi takdirde kayit ettirmek icin Turkcell veya bir baska abone merkezine gittiginde kabul etmiyorlar, cihaz elinde patlar. Gerci 2-3 ay kullanirsin. Ama parana yazik olur.

Bir de benden sana kiyak olsun, Dubaideki telefon fiyatlarini takip etmek istersen oranin en buyuk telefon bayisi (bizim genpa gibi) olan jumbo nun web site adresi;www.jumbocorp.com

Baska sorun olursa haberim olsun.

Saygilar

• VAY BE DUBAI DEN VEYA BASKA ULKELERDEN TELEFON ALMAYA INSANLARI MECBUR BIRAKANLARA
  • çok teşekkürler...

www.jumbocorp.com'da geçen baktım 1600dirhem diodu. deişmiş demek.

benimde dubaide çalışan bi akrabam var. ordan almayı düşünüorum.

tekrar bilgilerin için teşekkürler...
  • Hocam biz alamanyadayiz sansliyiz. Bu Türkiye'nin hali ne olacak ben ona üzülüyorum. Insanimiz teknolojiden faydalanmak icin, dis ülkelerde uygun fiyata satilan telefonlara iki üc misli fiyat veriyor. Tabi burada kaznacli cikan ve sadece kesesini düsünen telefon sirketlerine
    Yazik ya.
    Birde dis ülkelerden telefon alinmak istendigi zaman yok gümrükdür yok faturadir yok kayit belgeleridir yok vergisidir iyice yokusa sürüyorlar.
    Bu isten birileri mali götürüyor ama devletmi baskalarimi hala kavrayamadim. Bunlar adami Türkiye'de büyük bir sirket kurmaya zorluyor. Bakalim hayirlisi...

quote:

Orjinalden alıntı: yegoadam

VAY BE DUBAI DEN VEYA BASKA ULKELERDEN TELEFON ALMAYA INSANLARI MECBUR BIRAKANLARA

• kardeşim azından bal damlıyor yaw... gerçekten türküyenin bu hali ne olacak bilmiorum. ve benim gibi diğer arkadaşlara da Allah kolaylık versin ne diyim başka... :( Böle sistem omaz

quote:

Orjinalden alıntı: alamanyadan

Hocam biz alamanyadayiz sansliyiz. Bu Türkiye'nin hali ne olacak ben ona üzülüyorum. Insanimiz teknolojiden faydalanmak icin, dis ülkelerde uygun fiyata satilan telefonlara iki üc misli fiyat veriyor. Tabi burada kaznacli cikan ve sadece kesesini düsünen telefon sirketlerine
    Yazik ya.
    Birde dis ülkelerden telefon alinmak istendigi zaman yok gümrükdür yok faturadir yok kayit belgeleridir yok vergisidir iyice yokusa sürüyorlar.
    Bu isten birileri mali götürüyor ama devletmi baskalarimi hala kavrayamadim. Bunlar adami Türkiye'de büyük bir sirket kurmaya zorluyor. Bakalim hayirlisi...

quote:

VAY BE DUBAI DEN VEYA BASKA ULKELERDEN TELEFON ALMAYA INSANLARI MECBUR BIRAKANLARA

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    k750i vs w700i
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • bence kacak telefon olayi devlete gelir degil yuk getirdi sonucta sistem bozuldu babamin ogluda olsa kim gayri mesru yollarla memleketin ekonomisini bozuyorsa ona

• gümrükten faturaya kaşe istiyorlar...o olması gerekli...
    ve alan kişinin pasaportu....
    bunları istiyorlar!!!
  • türkiyenin bu hali konusunda konuşcak o kadar şey var kii !!! bunlşar en küçük deetaylar
  • quote:

Orjinalden alıntı: dbekri

2 ve 3- Dubaiden ya da baska bir yerden gelirken yaninda yalniz 1 adet telefon getirebilirsin. Bunun da fiyati 300 Euro dan fazla olmamali. Eger olursa cihazin gumrukte kayitli oldugu fiyatin %10 unu vergi olarak odersin. Gerci gumrukte kayitli fiyatlar dusuk. Eger gumrukte kayitli olmayan bir telefon aldiysan mesela N73, gumruk memuru N72 veya N70 in fiyatinina bakip bir fiyat belirleyebiliyor haberin olsun.

bukısmı tam annamadım. yani yüzde 10 kısmını
  • quote:

bence kacak telefon olayi devlete gelir degil yuk getirdi sonucta sistem bozuldu babamin ogluda olsa kim gayri mesru yollarla memleketin ekonomisini bozuyorsa ona

Kacak telefon konusunda cok haklisin. Bunu kabul ediyoruz zaten. bizde kacak telefona karsiyiz.
    Ama burada degindigimz nokta farkli. Kendi ülkesinden fahis fiyat dolayisiyla telefon alamayan kardeslerimiz, yurtdisinda bulunan akrabalari, esi dostu vasitasiyla hediye olarak yada uygun fiyatla telefon
    getirtmek istiyor. Bu sekilde kacak olmuyoki. Zaten bu sekilde yurtdisindan alinan telefonlarin zaten yurtdisinda vergisi katma degeri hepsi ödeniyor. Birde yurda girerken ne demek oluyor bütün bunlar. Yani ne diye bir kez daha vergi kesiliyor.
    Önce gümrükten giren o telefonlardan vergi keseceklerine, yurticine telefon getiren ve o telefonlari fahis fiyata pazarlayan firmalara vergi kessinler. Ve dünya da telefon fiyatlari piyasasi nasilsa fiyatlari o fiyatlarin seviyesine getirsinler.
    Türkiye'de yasayan insanlarimizi enayi yerine koymasinlar. ikinci sinif yerine koymasinlar. Onlarin da bütün ülkeler gibi, teknolojiden faydalanmaya haklari var.
    Devlet bir an önce önlem alarak bu sömürgeciligin önüne gecmeli.
    Bu telefonlar Almanya'ya olsun Avrupa ülkelerine olsun ayni yerlerden geliyo ve ayni vergiler kesiliyo. böyle oldugu halde fiyatlari, Türkiye fiyatlarinin yarisi.
    Buna bir dur demenin zamani geldide geciyor bile.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.