Şimdi Ara

Dün açılan pc bugün açılmıyor (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.473
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • hadi geçmiş olsun.dene açılırsa ne mutlu.açılmazsa format at artık ;)
  • yok açılmıyor normal şekildede siyah ekranda kalıyor yine win 7 yükleme cd'si de yarıda kaldı hdd'den ses geliyor.Format bile atamıyorum.İçinde önemli belgeler var zaten.

Bu arada ilk hatayı verdi siyah ekranda : Error loading operating system

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00100 -- 7 Kasım 2009; 13:10:33 >
  • hdd yi tekrar çıkar win 7 kuracakmış gibi o ekrana yine gel.sonra nasıl yaptın bilmiyorum ama sen demiştin kuruluma geçti diye.işte orada kurulum ekranında r tuşuna basarak komut dosyasında onarmayı aç.Burdan fixmbr komutu verilerek harddisk başlama ayarları yeniden düzenlenmiş olur.Şayet sorununuz bu şekilde çözülmezse tekrar aynı adımları uygulayarak MS-dos ortamına kadar gelin ve yönetici parolanız yok ise eğer Enter tuşuna basarak geçin..

Dos komut ekranına fixboot yazıp ardından evet manasında Y tuşuna basın daha sonra bilgisayarınızı yeniden başlatın…

bi de bunu dene
  • ama onarımı hdd üzerine yapmıyormu hdd yi çıkarırsam nereye yapacak

hdd takılı iken loading files diyor ve sonra yükleme ekranı gelmeden kitlendi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 00100 -- 7 Kasım 2009; 13:26:09 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lrvtr

win 7 yükleme ekranı geldi bende zaten yüklü ben diski onarmak istiyorum.Daha önceden olmamıştı bu

burada demiştin.bu ekranı yine bul.oradan r ye basarak onar moduna geçemiyor musun.eğer olmazsa dostum tek çaren yeni hdd alıp yeni sistem kurmak.
  • oraya hdd'yi çıkararak görebiliyorum ama onarım yapdersem nereyi onarıcak hdd taklı olmayacak.Zararı olur mu?
  • hdd takılı olmadan zaten yapmaz.dostum sen yeni bi hdd al kurtul.kusura bakma herşeyi denedik olmadı.
  • Başka pcde denedin mi HDD'yi ?
  • @umut hayır

of zaten hdd 1 senelikti içinde bilgiler de var.Anlamadığım durup dururken ne oldu???
  • hdd bilgileri kurtarman için başka pc de bi dene.olmazsa teknik yardım al pc cilerden.neyse benden bu kadar tekrar geçmiş olsun.ayrıca pc ye her an ne olabileceğini bilemezsin.şans :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ceylankral -- 7 Kasım 2009; 13:37:38 >
  • az önce normal bir şekilde açıldı pc sonra disk birleştirme yapayım dedm %77 ye gelince hdd'den yine o sesler çıktı.Yavaşlamaya başladı pc ve sonunda kitlendi.Restart yapınca yine aynı yerde Gigabte logosunun orda kitleniyor HDD'den sesler geliyor.
  • Sabit diskte sorun olmalı. Bence sistemini knoppix'le açıp sabit diski oradan taratmalısın. Yine benzer bir sorun ortaya çıkarsa sabit diskini değiştir.
  • işte sorunda orda bazen cd'yi okumadan önce sistem başlar başlamaz kitleniyor.Bir kaç saat beklersem normal bir şekilde açılıyor ama sonra yine kitleniyor.HDD ısınınca bir şey oluyor herhalde zaten sesler geliyor kitlenince.İçindeki bilgileri nasıl kurtarırım önemli olan bu?
  • Aynı sorun bendede oldu. Win XP CD'si ile HDD'ye zorla format attım. HDD'dende bad sector oluşmuş olabilir. Eğer HDD'dende önmeli dosyalrın varsa live XP (Kurtrarma CD'leri var. CD üzrinden çalışan Windows CD'leri.). Dosyalarını kurtardıkdan sonra Win XP ile format at. Sonra yine Win 7'yi kurarsın.

Kolay gelsin.
  • önemli dosyalar var mutlaka kurtarmalıyım ama xp değil benim sistem 7 nasıl yapabilirim
  • quote:

önemli dosyalar var mutlaka kurtarmalıyım ama xp değil benim sistem 7 nasıl yapabilirim

Google'da aratırsan live XP CD'si diye veya Windows XP CD version diye hemen bulrsun iso şeklinde
    boş bir CD'ye yazarasın laptop'unla. Direk bozuk bilgisayarından boot edersin. Yükleme yapmana gerek yok. Portable (taşınabilir) Windows'un zaten CD üzerinden çalışıyor. Programın içinde HDD bad sector tamiri yapan süper programlarda mevcut. Benim her zaman bilgisarımın baş ucunda durur kurtrma CD'si. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mathe

quote:

önemli dosyalar var mutlaka kurtarmalıyım ama xp değil benim sistem 7 nasıl yapabilirim

Google'da aratırsan live XP CD'si diye veya Windows XP CD version diye hemen bulrsun iso şeklinde
    boş bir CD'ye yazarasın laptop'unla. Direk bozuk bilgisayarından boot edersin. Yükleme yapmana gerek yok. Portable (taşınabilir) Windows'un zaten CD üzerinden çalışıyor. Programın içinde HDD bad sector tamiri yapan süper programlarda mevcut. Benim her zaman bilgisarımın baş ucunda durur kurtrma CD'si. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.

Live xp cd'si yaptım neyse açtım,Chckdisk ile c: deki badsectorleri buldu 2-3 saat sürdü bu arada hala ses geliyor hdd'den.Fakat işlemden sonra yine bir sonuç olmadı Siyah ekrana gelmeden kitleniyor.PC deki kırmızı ışık yanıyor.AMa sistem açılışındaki bip sesi her zamanki gibi geliyor.

• yukarı
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.