Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (22. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.363
Cevap
32
Favori
162.641
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: multisongohan

bakyn gelinen seviyede artyk bu i?in geri dönü?ü yok ?imdi bu röpörtajda anlatylan ?eyler çok bo? ?eyler o zaman dünyada metro var ama biz yapmayalym minübüse bineriz deme ?ansymyz varmy türkiye gümrük birli?i sözle?mesi ile birlikte ister istemez her alanda globalle?me sürecinin içine girdi artylary eksileri tarty?ylar eksileri türkiye adyna daha fazladyr sebeplerine girmeyece?im yani sonuçta bu i? olacak birde kar?y olanlar sizden bahsetmiyorum mesela röpörtajda diyorki dvb-t2 yanly?tyr olmmaly falan filan peki do?rusunu söyle dedi?inde cevap yok klasik türk manty?y ihtiyaç olany yasakla ama alternatif göster diyince kimse alternatif göstermez iptv bir yere kadar bir kere daha 4.5g için yeterli fiber altyapy yokken ip tv çok zor çanak bir yere kadar bence müstakil ev kolay ancak dü?ünüm 20 katly site çana?y taktyn tamam sonra hadi bakalym yok merkezi sistem yok her daireye priz hatty üzerinden kablo çek bir sürü alavere dalavere yok sinyal gücü alt katlara do?ru yetmez yani anlatmaya çaly?ty?ym bu günün ?artlarynda mantyklysy bu ilerisi ne olur o bir soru i?areti gelelim 81 ilde olacak my evet olacak baz istasyonuna benzer bir sistem ile hem sayysal radyo dab+ yada dab plus hemde tv yayyny dvb-t2 olacak

Peki Hocam Vatandaşların buna geçmesi için bir yaptırım olur mu? bu anten kirliliğine çözüm bulmaları için TÜRKSAT4A'yı kapatmaları lazım sadece o zaman çözüm bulurlar ve herkes Karasala geçer. Bunun öyle yada böyle çözülmesi lazım Ülke NASA Üssü gibi gözüküyor o kadar çok çanak anten var ki

• benim tahminimle alıcılar hevc olduğu için tuzlu olucak ya çok yeni nesil tvler yada sadece merakaden alıp kullancak anca, kimse durp dururken 200+ tl masraf yapmaz fta için...yani 2017 ilk yayın olsada kullanımı 5-10 seneleri bulur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2016; 0:22:23 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

benim tahminimle alıcılar hevc olduğu için tuzlu olucak ya çok yeni nesil tvler yada merakaden alıp kullancak anca, kimse durp dururken 200+ tl masraf yapmaz fta için...yani 2017 ilk yayın olsada kullanımı 5-10 seneleri bulur...

Hocam, PC için bu yeterli olur mu? şimdi alsam izlenilebilir kanal çıkar mı?

http://tr.aliexpress.com/item/Digital-satellite-DVB-t2-usb-tv-stick-Tuner-with-antenna-Remote-HD-TV-Receiver-for-DVB/1762667746.html?spm=2114.010208.3.1.qaLqN3&ws_ab_test=searchweb201556_0,searchweb201602_5_10017_10005_10006_10034_10021_507_10022_10032_10020_10018_10019,searchweb201603_8&btsid=63594719-687f-41c8-be85-37cafd0918e0

• backend kullanıcısına yanıt
    h.264 o h.265 destekli bakıcan oda 50 dolardan aşağı değil(android tabanlılar)....pc için h.265 usb ben bile goremedim zaten... bindik bir alaamete gidiyoz kıyamate h.265 olayı biraz beni üzdü açıkçası az kişi faydalancak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2016; 0:25:39 >
    ben heralde bu konu ile ilgilenen arkadaşlara meseleyi anlatamadığımı düşünüyorum bunu sadece size yönelik söylemiyorum ya yorumları okuyorum öyle şeyler yazılmış ki tabi herkes kendi görüşünü söylemekte özgür ama yani yıl 2016 arkadaşlar konu ile ilgili hep güncel olmayan şeyleri anlatıyolar ya kardeşim yıl olmuş 2016 biraz araştır bakalım ne olmuş ne bitmiş

yatırım olur mu sormuşsunuz evet yatırım zaten yapılıyor hukuk ile ilgili kısım çözüldü kule inşaatı 2017 de bitecek 2016 yılı içinde analog antenler komple sökülecek 2016 yılı içinde kanallar dvb-t2 test yayını yapabilecekler 2017de analog radyolar tarih olacak istanbulda bir istasyon dinliyorsunuz mesela artvine gidiyorsunuz aynen yayına devam ve parazit yok aynısı tv için geçerli kulelerin dışında türkiyenin her tarafına antenler takıldı takılmayada devam ediyor yalnız sayısal yayın için en düşük frekans boş bırakıldı 4.5g o frekansı almadı ayrıca ab muktesebatı gereği yasal bazı durumlar var daha ne olsun gelelim türksat 4-a ya 4b uydusu ku bant ile uydu üzerinden internet hizmeti verecek 4a ise talebe göre tv ve radyo frekansları boşaltılıp uydu üzerinde 4.5g için kullanıla da bilir ayrıca dvb-t2 de kanal sayısı az çok kanal izlemek isteyen uydudan izleyebilir bu tabi arz taleb olayı ve ulaştırma bakanlığının olmaz sa olmaz bir projesi bu ubak ın sitesinde konu ile ilgili broşürü bulabilirsiniz daha ne olsun umarım anlatabilmişimdir

şimdi alırsan izleyemezsin
  • quote:

şimdi alırsan izleyemezsin

sonrada alsa izleyemez o cihaz hevc destekli değil..... sadece h.264 destekli tv dvbt-2 alıcılar şimdiden çöp oldu diyebilriiz....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2016; 0:32:20 >
  • kerimcem K kullanıcısına yanıt
    evet doğru hevc desteği olmalı
  • quote:

evet doğru hevc desteği olmalı

bence hevce geçmekle 2017 için ölü bir dvbt2 doğmuş olucak hem alıcıları tuzlu , dahili dvbt2 h.264 destekli tüm teknoloji daha kullanmadan şimdiden çöp oldu çöp.....anca merakeden yada çok yeni nesil tv si olan kullancak anca...2017-2018 gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2016; 0:38:01 >
    arkadaşlar bunun bir tane çözümü var oda şu uydu recieverlar bildiğim kadarıyla mpeg2 bu ssadece mpeg2 li reciver ile h.264 üzerinden yayın yapan bir uydu kanalını izleyebiliyormusunuz yoksa izleyemiyormusunuz bütün mesele bu şekilde çözülecektir

cihaz fiyatı diyorsunuzhttp://www.amazon.co.uk/Edision-proton-Hybrid-DVB-T2-Cable-Receiver/dp/B019EFWNS8/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1459892736&sr=8-1&keywords=dvb-t2+hevc

bu bu cihazın bügünkü fiyatı ortalama 1 yıldan az var bu fiyat daha da düşer eğer pahalı diyorsanız dvb-t2 öldü diyorsunuz unutmayın bu ülkede daha hd yayın yok iken hd tv ler satıldı yıllar öncesinden umarım ne demek istediğim anlaşılmıştır

• multisongohan M kullanıcısına yanıt
    kardeşim onun vergisi var curtu var şu an uydu sektöründe h.265 destekli en dandiği bile 300 tl kaymeden başlıyor....devlet desteği olmassa o iş 300 tlden aşağı başlamaz türkiyede...yurtdışı fiyatlarını boşu boşuna hiç verme orada oye 32 euroya satılan bir ürünün bizde kaça çıktığı malum...hele türkiyede ilk hd uyduları nekadar fahiş fiyata sattıklarını sende bilirsin... kısaca devlet desteği teşviği olmassa çok az kişi kullancak...

Sorry, this Seller doesn’t deliver to Turkey...
    zaten adam türkiyeye satış bile yapmıyor kimbilir yapsa ücreti ne olur allahbilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2016; 1:01:23 >

rtük uygun fiyata dvb-t2 cihazları satacak yakında bununla ilglili yönetmelikler çıkabilir...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

rtük uygun fiyata dvb-t2 cihazları satacak yakında bununla ilglili yönetmelikler çıkabilir...

inş oyle olur, yoksa turkish fahiş piyasaya esnafa kalırsak halimiz duman uydu sektöründeki h.265 destekli cihazlar bizde çok pahalı bildiğin kazık...zaten çanak kaldır dayatması için mutlaka destek olmalı....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2016; 1:10:03 >
    siz uydu reciever in 300tl olduğunu söylüyorsunuz ben ise uydu ile ilgisi olmayan bir sitemden bahsediyorum daha önemlisi sizde bilirsiniz ki bu taşıtlara takılan uydu sistemleri hava kara deniz 2-7 bin tl arasında değişir 300 bile olsa taşıt sahipleri bunu hiç düşünmeden alır hd tv ler çıktı hd yayın yok sd recieverdan yayın izleniyordu sonra hd reciverler alınmadımı bu ülkede ben şahsen olumsuz bakış açısının sağlam bir temele dayanmadığını düşünüyorum
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    taşıt ayrı mesele konu, ülkenin %95+ sında herkes evine çanağını kurmuş bilmem 200 tl civarında aılıcısını almış diyelim düzenini kurmuş tutupda devlet olarak ben hevc getirdim çanağı at ama fiyatı 300+ tl dersen kusurabakma ama o iş yaş kimse pek yanaşmaz hem daha az kanal için...devlet desteği olması şart...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 6 Nisan 2016; 1:22:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kerimcem

quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

inş oyle olur, yoksa turkish fahiş piyasaya esnafa kalırsak halimiz duman uydu sektöründeki h.265 destekli cihazlar bizde çok pahalı bildiğin kazık...zaten çanak kaldır dayatması için mutlaka destek olmalı....

1 nisanda 4.5g başladı internet paketim var turkcell bayisinden taşınabilir wi-fi alayım dedim her bayi farklı fiyat veriyor bir bayi 200 tl diyor diğer bayi 250 tl diyor diğer bayi 300 tl diyor ama turkselin kendi sitesinde 135 tl yazıyor türkiye burası serbest ticaret herkes kafasına göre ...
    rtük dvb-t2 cihazları satacak bunlar çok düşük fiyata herkesin alabileceği rakam olacak .....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

bakın bir kere bunu bir mecburiyetmiş gibi algılamanız yanlış hiç kimse size yada bir başkasına çanağı at diyemez yani bence şöylesi daha doğru pc var laptop var tablet var akıllı telefon var ancak ihtiyacınız ve tercihleriniz doğrultusunda bu 4 ünden birini seçebilrsiniz mesela benim evimde arçelik crt tv sd scart mini reciever var
  • 50 - 60 Dolar kimse için sıkıntı yaratmaz diye düşünüyorum. mutlaka bunu küçük kar marjı ile getiren dış ticaret firmaları olacaktır. zamanında çift çanak alanlar. bunlara para vermek için çekinmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi backend -- 6 Nisan 2016; 15:15:38 >
  • http://m.aliexpress.com/item/1762667746.html?tracelog=storedetail2mobilesitedetail

Bu cihaz Türkiye'de çalışır mı beyler? Çalışırsa hangi kanallar çeker? hd kanalları izleyebilir miyiz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çalışmaz h.265 destekli bakıcan zaten yaynlarda 2017 de başlıycak..
  • 
Sayfa: önceki 2021222324
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.