Şimdi Ara

DVB-T & DVB-T2 Ana Konu (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.363
Cevap
32
Favori
162.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: oqsijen

Arkadaşlar öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Benimde birtakım sorularım mevcut eğer bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim,
    Acaba Ankara ve İstanbulda DVB-T2 yayınları için kurulan verici antenlerden Bursa'ya da kurulacak mı?
    Birde Ankara daki test yayınları hala devam etmekte mi bu yayınları izleyebilen varmı? Diğer şehirlerden bu test yayınlarını izlemek mümkün mü?
    Umarım bir an önce kaliteli bir karasal yayın sistemine ulaşırız araçlarımızda ve mobil ortamlarda bu yayınlar çok güzel bir çözüm olacak.

Acaba Ankara ve İstanbulda DVB-T2 yayınları için kurulan verici antenlerden Bursa'ya da kurulacak mı?

bildiğim kadarıyla istanbul çanakkale ve kesin olmamakla birlikte ankaraya bu kulelerden kurulacak bursaya böyle bir kule inşa edilmeyecek fakat reklamlarda yeni yeni gösterilen bir şirket var global tower anladığım kadarıyla bu şirket yakın bir zamanda bu sektöre girecek bursaya ve diğer illere dvb-t2 yayınları baz istasyonuna benzer bir sistemle verilecek sistemle yani istanbul çanakkale ve olursa ankara da ana vericiler olacak diğer illere global tower gibi şirketlerin kurduğu yada kiraladığı kulelere takılan vericiler ile aktarılacak

Birde Ankara daki test yayınları hala devam etmekte mi bu yayınları izleyebilen varmı? Diğer şehirlerden bu test yayınlarını izlemek mümkün mü?

euro 2016 futbol şampiyonası naklen trt4k üzerinden 4k olarak dvb-t2 şeklinde test amaçlı yayınlandı sonuç başarılı şu an yayın var mı bilmiyorum ama kişisel tahminim vardır diye düşünüyorum

• bu arada yakın bir zamanda evlere internet hizmeti mobil olarak verilecek ve büyük ihtimal bu kuleler çok daha önemli hale gelecek özellikle 5g mobil olarak bu kuleler vasıtası ile ev kullanıcılarının hizmetine uygun fiyata ve yüksek hız ve kalitede sunulabilir. tower system
  • quote:

Orijinalden alıntı: multisongohan

Televizyonumda DVB-T2 var ve İstanbul'da çamlıca tepesini görebilecek konumdayım. Çatıya sırf bu iş için büyük bir klasik anten kurdum ve DVB-T2 test yayınlarını izleyebilmek için belli aralıklarla test yapıyorum ancak hiçbir kanal çıkmıyor.
  • şu an dvb-t2 yi istanbulda hiçbir şekilde izleyemezsiniz çünkü dvb-t2 küçük çamlıca tv ve radyo kulesi henüz inşaat aşamasında dvb-t2 yayınını en erken izlemeniz için en kötü ihtimalle tahmini 1 yıl var
  • globel tower yani turkcellin kurduğu şirket mi dvb-t2 antenlerinin kuracak peki anten a.ş kuracaktı????
    turkcell 4.5g çok zayif kimse apt tepesinde baz istasyonu kurdurmak istemiyor burada globel towerla açığı kapatmak istiyor...
    dvb-t2 yayınlar izmirde hiç yok zaten turkiye genelinde yok....
    Yunanlıların sakiz adasindaki yayınları yakaliyorum dvb-t yayın veriyorlar kanalları sd yayin olarak 576i den veriyorlar yani bizim analog karasal ile aynı renkler pek beğenmiyorum belki secam olduğunu icindir bizm analog yayınları daha net ve pal.....
    inşallah yakında bütün turkiyeye DVB-T2 yayını gelir temiz ve net görüntü seyrederiz....

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

şu an dvb-t2 yi istanbulda hiçbir şekilde izleyemezsiniz çünkü dvb-t2 küçük çamlıca tv ve radyo kulesi henüz inşaat aşamasında dvb-t2 yayınını en erken izlemeniz için en kötü ihtimalle tahmini 1 yıl var

Cevap için teşekkür ederim. Benim için pek gerekli bir teknoloji değil ara sıra test için bakıyorum ama kanal çıkmıyor. Projenin ilk başlamasından itibarende çok yıl geçmiş.
  • quote:

Orijinalden alıntı: efem-35

globel tower yani turkcellin kurduğu şirket mi dvb-t2 antenlerinin kuracak peki anten a.ş kuracaktı????
    turkcell 4.5g çok zayif kimse apt tepesinde baz istasyonu kurdurmak istemiyor burada globel towerla açığı kapatmak istiyor...
    dvb-t2 yayınlar izmirde hiç yok zaten turkiye genelinde yok....
    Yunanlıların sakiz adasindaki yayınları yakaliyorum dvb-t yayın veriyorlar kanalları sd yayin olarak 576i den veriyorlar yani bizim analog karasal ile aynı renkler pek beğenmiyorum belki secam olduğunu icindir bizm analog yayınları daha net ve pal.....
    inşallah yakında bütün turkiyeye DVB-T2 yayını gelir temiz ve net görüntü seyrederiz....

global tower benim bildiğim artık ayrı bir şirket turkcell in değil zaten ben global tower yada onun gibi şirketler dedim anten aş o şirketlerin kulelerini ve cihazlarını kiralayabilir bence doğru olanda bu çünkü hazırı varken ayrıca kendisi kurmak istemeyebilir

• Konuyu hortlatayim 2016 sonuna geldik hala lafını eden yok.demek ki bu proje de rafa kalktı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yerli üreticiler vestel falan artık tunersiz tv üretiyor karasal yayını falan öldürdüler artık.

• Biliyorsunuz herşeyden önce t2 ihalesinin yapılası lazın önceki ihale iptal edilmişti.

Hatta ihale başlamadan önce dvb-t2 baya bi gündem olmuştu ama ihale iptal olunca o heyecan kayboldu bütün herşey bu teknolojinim gündem olmasına bağlı emin olun t2 yayın ihalesi bir olsa 1 yıla kalmaz tüm türkiyede olur ama türkiyede bu sistem çok hantal ilerliyor.

Yaklaşık 5 yıldır bu dvb-t2 yi takip ediyorum edindiğim bilgi ve tecrübelere göre bence 2020 den önce bu iş olmaz...

İyi haber bu konu bu aralar hafiften dillendiriliyor eğer bi gündeme oturtulabilir ve ihale süreci hızlandırılırsa bu iş daha erken olabilir...

• sanki o kuleleri mobil iletişim için dikiyoz gibisinden reklam yapılıyor karasalla ilgili hiç bir ibare yok bizdeki uydu sektorunun devlete baskısıyla bir cacık olmaz burası türkiye bir kilo muz alın yiyin en iyisi, bu ülkeye en iyi yakışçak şey muzdur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 17 Ekim 2016; 13:30:30 >
  • arkadaşlar projenin rafa falan kalktığı yok inşaat devam ediyor kule 2017 haziranda açılacak fotoğraflar videolar çalışma var yapmayın arkadaşlar t2 ihalesine gelellim yapılacak arkadaşlar inşallah kule bittiğinde ihale yapılmış olur arkadaşlar o kulleler önemli karamsar olmayın olcak inşallah ben 1 yıla bu iş bitecek diyorum
  • multisongohan M kullanıcısına yanıt
    Bu Dvb-t den once Dab radyoya gecersek sasirmam

Bu arada bu dvb-t2 yayinlari h265 kodek mi kullanacak,h264 mu?

Bilgi var mi net olarak?

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Bu Dvb-t den once Dab radyoya gecersek sasirmam

Bu arada bu dvb-t2 yayinlari h265 kodek mi kullanacak,h264 mu?

Bilgi var mi net olarak?

radyoda dab plus sistemine önce geçemeyiz bakın öncelikle küçük çamlıca tv radyo kulesinin tamamlanıp hizmete açılması şart birde ihale aynı zamanda olur yani tv ihalesi ayrı radyo ayrı olmaz

kesin bilgi tv dvb-t2 hevc x265 sesi he-aac radyo ise dab plus he-aac olacak
  • Son durum ne?
  • kule inşaatı devam ediyor 2017 haziran kule açılacak
  • quote:

kule inşaatı devam ediyor 2017 haziran kule açılacak

Bilgi için teşekkürler.

Teledünya ve Kablo Tv kullanıyorum. 2 oda da Teledünya 2 oda da ise Kablo Tv (Analog yayın) bağlı. Kablo Tv olan tv lerden birine Türksat uydu da bağlı, ama bir tv sıkıntı çıkarıyor. Karasal yayın gelse ona da o şekilde yayın alınabilir, malum 1 Temmuz 2017 de Kablo Tv kapanıyor. 1 Temmuz' a kadar bir çare bulacağız herhalde, ya da mutfakta olan o tv yi kullanmaktan vaz geçeceğiz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Savisvasa

quote:

Bilgi için teşekkürler.

Teledünya ve Kablo Tv kullanıyorum. 2 oda da Teledünya 2 oda da ise Kablo Tv (Analog yayın) bağlı. Kablo Tv olan tv lerden birine Türksat uydu da bağlı, ama bir tv sıkıntı çıkarıyor. Karasal yayın gelse ona da o şekilde yayın alınabilir, malum 1 Temmuz 2017 de Kablo Tv kapanıyor. 1 Temmuz' a kadar bir çare bulacağız herhalde, ya da mutfakta olan o tv yi kullanmaktan vaz geçeceğiz.

lnb yi kontrol etmeyi deneyin olmuyorsa lnb yi değiştirin .gerçi bu kadar bağlantının olduğu düzeneklerde problem her zaman çıkabilir .birde uydudan gelen kablo 25-30 metre aralığındaki bir mesafenin üzerine çıkmamalı

• quote:

quote:

quote:

Bilgi için teşekkürler.

lnb yi kontrol etmeyi deneyin olmuyorsa lnb yi değiştirin .gerçi bu kadar bağlantının olduğu düzeneklerde problem her zaman çıkabilir .birde uydudan gelen kablo 25-30 metre aralığındaki bir mesafenin üzerine çıkmamalı

Sanırım ben anlatamadım.

Bir tv sıkıntı çıkarıyor derken, Kablo Tv (Analog yayın) sonlandığında demek istemiştim. Sıkıntı çıkaracak anlamında...
    1 Temmuz 2017 tarihine kadar karasal yayına geçemezsek ki, geçemeyeceğiz belli mutfakta ki tv de yayın izleyemeyeceğiz diye düşünüyorum. Ya da o zamana kadar Türksat Kablo yeni kampanyalar çıkarıp bir güzellik yapar belki biz abonelerine...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bilgi için teşekkürler.

Sanırım ben anlatamadım.

Bir tv sıkıntı çıkarıyor derken, Kablo Tv (Analog yayın) sonlandığında demek istemiştim. Sıkıntı çıkaracak anlamında...
    1 Temmuz 2017 tarihine kadar karasal yayına geçemezsek ki, geçemeyeceğiz belli mutfakta ki tv de yayın izleyemeyeceğiz diye düşünüyorum. Ya da o zamana kadar Türksat Kablo yeni kampanyalar çıkarıp bir güzellik yapar belki biz abonelerine...

pardon durum şimdi anlaşıldı o zaman bekleyip görelim derim

• 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.