ARKADAŞLAR DVD LERDE -+ FARKI NEDİR MESELA FİLM YAZACAKSAK HANGİSİ DATA HANGİSİ VE HANGİ HIZLARDA KULLANMALIYIZ BENDE SONY DRU 720A VAR COK MEMNUNUM BELKİ DAHA ÖNCE BUNUN KONUSU GEÇMİŞTİR AMA BULAMADIM TEŞEKKÜRLER...
Bu konuda her zaman dvd (+) medyalar (-) medyalara göre daha iyidir. Sorunsuzca kullanılır ve rahat da okunur. Özellikle dvd video uygulamalarında dvd +r önerilir hep.
+ veya - birbirine göre üstünlüğü yok diye biliyorum.Bu hep tartışılmıştır ama kesin bi cevabı yok.
dvd+r genelde filmler için kullanılıyor oğu kişinin tercihi böyle dvd-r ise data yedeklemek için tercih ediliyor ama ikisininde birbirinden farkı yok zira şuanda piyasada bulunan çoğu yeni nesil dvd-playerlar her ikisinide sorunsuzca okuyabiliyor ayrıca dvd-ram ide okuyan playerlar mevcut piyasada
quote:
Orjinalden alıntı: Wolverine
Bu konuda her zaman dvd (+) medyalar (-) medyalara göre daha iyidir. Sorunsuzca kullanılır ve rahat da okunur. Özellikle dvd video uygulamalarında dvd +r önerilir hep.
DVD + R yazıcılar her ikisine de (+R / -R) yazabiliyor mu,yoksa sadece +R ye mi yazabiliyor?Elimde birkaç tane -R var ve dvd +R yazıcımla buna yazamıyorum.
Aralarında 2 tane büyük fark var.
1)Seek times: Yani dvdyi playera taktıktan sonra okuma süresi. dvd+r ler keisnlikle dvd-r lere göre çok daha iyi seek times'a sahip.(tabiki seek time medya kalitesine göre de çok değişir)
2)Multisession: İkisine de sonradan dosya yazılabiliyor fakat dvd-r lere sonradan yazılan dosyalar bazı dvdromlar ve dvdplayerlar tarafından okunamıyor ama dvd+r lere sonradan yazılan dosyalar her alette rahatlıkla okunabiliyor.
Sonuç: Fiyatlarda belirgin bir fark yoksa daha yeni teknolojiye sahip olan dvd+r tercih edilmelidir.
fılmlerde (+) genelde
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme