Şimdi Ara

E5200 oc nasıl yaparım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İnternette baktım ama pek birşey anlamadım E5200 oc ile 3.2 ghz hızına yükseltmek istiyorum biostan hangi seçeneklerle ilerlemeliyim oc nedeni ilerde r7 240 alırsam sorun olmasın diye

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• çok zevkli bi işlemci, 12.5 çarpanı var. Çok seviyorum onu :))

Voltajı esirgemeden fsb artıra artıra gidersin. 4 ghzye kadar yolu var.
  • design.code kullanıcısına yanıt
    Bende onun için oc istiyorum ama biosdan hangi seçeneklere girip yapacağımı bilmiyorum

• Anakartın markası-modeli nedir? Bu işlemciler voltaj vermeden bile bir seviyeye kadar rahat gelebiliyorlar. Power vs. ekipmanların sağlam değil ise voltaj vermeden yapmanı tavsiye ederim.
  • terapi_triyaki kullanıcısına yanıt
    Asus p5ldse power liteon 250w

• DelirteJackson kullanıcısına yanıt
    Anakartın da pek oc ye elverişli değil ayrıca power da düşük. Anakartın bios undan voltaj vermeden sadece çarpan ile oynayarak 2.5 e falan rahat çekersin sanırım.
    İşlemcim 2.5 ghz zaten anakart biosundan cpu frequency var şu an 200 "200-450" yapılabiliyor benim istediğim 3.2 ghz falan yapmak cpu frequency'den mi yapılıyor

• quote:

Orijinalden alıntı: DelirteJackson

İşlemcim 2.5 ghz zaten anakart biosundan cpu frequency var şu an 200 "200-450" yapılabiliyor benim istediğim 3.2 ghz falan yapmak cpu frequency'den mi yapılıyor

evet ilk önce 3.0 a çek biraz kullan sorun olmaz ise frekansı arttır
    3.0 derken? 300 yaptıktan sonra f10 yapıp çıkınca oc olduğunu işlemci hızını nasıl anlarım

• quote:

Orijinalden alıntı: DelirteJackson

3.0 derken? 300 yaptıktan sonra f10 yapıp çıkınca oc olduğunu işlemci hızını nasıl anlarım

Hocam bilgisayara sağ tıkla özelliklerden bakabilirsin.
    3.0 ghz'den sonra sıkıntı 3.2 yapınca pc kendini kapatıp açıyor şu an 2.90 ghz bu şekilde
     E5200 oc nasıl yaparım

Bilgisayarım özelliklerde de '2.50 GHz @ 2.40 GHz' şeklinde görülüyor oc başarılı mı başarısız mı anlamadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DelirteJackson -- 3 Eylül 2016; 16:38:37 >
  • CPU-Z programını indir. Oradan kaç ghzye geldiğine voltaja falan bak.

Voltaj ayarı yoksa şanssızsın anakart konusunda.

Overclock başarılı mı başarısız mı bakmak için şu programlar var:

SuperPI
    Prime95
    OCCT
    IntelBurnTest
  • design.code kullanıcısına yanıt
     E5200 oc nasıl yaparım

Core Speed bazen 1700 civarı oluyor

E5200 oc nasıl yaparım

Bunda da aynı şekil cpu currentin 1742 gibi rakamları gördüğü oluyor

• O normal, sistem boştayken güç tasarrufu yapmak için hızı düşürüyor.

Bu özellik overclock yaparken genelde efektif değildir. Biostan CPU Feature bölümüne girip multi processing, virtualization haric diğerlerini kapatabilirsin.

FSB termination voltage ya da diğer adları VTT, vFSB ayarını bulup onu da biraz yükseltebilirsin.

NB Voltajını da biraz yükseltebilirsin. Ve sonra çarpanı düşürüp fsb denemeri yapman gerekir.

Fsb stabilitesi anakartla alakalı yani işlemci + anakart + ram toplamından oluşan kuzey köprüsü dediğimiz yolda veri iletiminin hatasız olması amaçlanır.
    FSB yükseltince ramlerin de hızı yükselecektir, onu ram çarpanından düşürmen lazım. Ram hızı normalden yükselmesi gerekiyorsa rame 2 v 2.1 v 2.2 v kadar verilir.

Fsb denemeleri oldukça üzün sürecektir. VTT voltajı ile çok alakalıdır. Tabi işlemciye de yeterli voltaj gitmeli. Rame de.

Örneğin çarpan 9 yaptın fsb 320 yaptın, 320 x 9 ile 2.8 ghz elde edersin. OCCT ve Prime95 testlerini yapıp tekrar ayarlayıp stabil fsbyi bulduktan sonra çarpanı 12.5 e çekebilirsin. Mesela 320 fsbde stabilite yakaladıysan çarpanı 12.5 yapmak için CPU voltajını biraz daha yükselterek 4 ghz elde edersin.

Yalnız stabilite testlerinde sıcaklık çok önemli, eğer 75 i geçiyorsan daha iyi bir soğutucuya ihtiyacın vardır.
    Ocz ve primede 2 thread çalıştır.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.