Şimdi Ara

EA oyunları 269 TL!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
73
Cevap
0
Favori
2.433
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Aynen şimdi bakdım gülümsedim. TR PSN hesabı acmadım daha ya ben. Merak ettiğim psn de böyle xbox live marketde mi böyle ? biz hadi usa, endonezya falan hallediyor xbox dakiler napıyor ?
  • Bişey sorucam ama iskembeden sallamayın bilgisi olan vevap versin.

Oyunların fiyatlarını belirlemede firmalar etkisi oluyor mu yoksa tamamen yerel distribütörün elinde mi? Yani EA şunu Türkiye de 270 e satayım demiyordur bence,Anal denen tecavüzcülerin işi olduğunu düşünüyorum. Cod Ghosts hatırlarsanız Ps4 için 280 tl fiyatlara çıkmıştı D&R da falan. Ubisoftun EA nin alakası yok bence yanlış mıyım? Biliyorsunuz Tr Store'da ki oyunlar Analla işbirliği içerisinde fiyatları değiştiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Danny Santos -- 17 Haziran 2015; 16:55:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Rimesia R kullanıcısına yanıt
    Ya senin dediğin doğru yada çok saf bi kitle var türkiyede. Heralde bu oyunlar satıyor 200 240 lira civarından ki bu adamlar bu fiyatları çekebiliyor. Bilmiyorum ya artık ne deyceğimizi de şaşırdık. İndirim kovalıyoruz hemen almıyoruz çıkan oyunları takılıyoruz yani öyle. Endonezya psn'e bakıyoruz sürekli ama hard disk 500gb bunu da unutmamak lazım. Yine internetten getirtecez edecez bi şekilde alacaz türkiye psn'i takip bile etmiyorum facebook twitter gibi yerlerden o duruma geldim artık
  • Alan kerizler olduğu sürece bu fiyattan satmaya devam edecekler.
  • Ya kardeşim benim net bilgim yok ama şöyle bi örnek vereyim sana belki açıklayıcı olur. Steam ilk fiyatları düşürdüğünde kur 1.5 dolardan sabitlenmişti aral games 2. gün müdahale edip tekrar fiyatları yükseltmişti. Yani steam de hala 1.5 dolardn satılan triple A dediğimiz AAA yapımlar var ve fiyatları yurt dışında 60 dolar. Gerisini sen kafanda kur düşün taşın. Steam'e bir sürü şikayet mail'i atıldı cevap olarak türkiyedeki firmalar yüzünden fiyatları geri yükselttik diye geri dönüş yaptılar.
  • Hong Kong un gozunu sevem.Bu camiada isini bilmeyen iyi opulur

• Rash_x kullanıcısına yanıt
    Evet bende mail atmistim steam e o durumla ilgili.İşte demek ki oyun firmalarına kizmamak lazim. Aral oyunun popularitesine göre,marka değerine göre fiyat çekiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Danny Santos -- 17 Haziran 2015; 17:09:14 >
  • Bu fiyatlardan alan vardır. Herkesi kendiniz gibi güncel oyun fiyatlarını psn kardeşliğini biliyor sanmayın. Adamın çocuğu zırlıyor babaaaaa fifa diye adam eli mahkum dr teknosa gibi yerlere gidiyor. Ne fırıldak döndüğünü ne bilsin. Ps3 ilk çıktığında fat kasayı mağazadan pes le birlikte alıp yıllar boyu aynı oyunu oynayan adam biliyorum yeni futbol oyunu çıktığından haberi bile yok. Olsa belki 300tl verip yenisini alacak.

• tr dil desteği geldiği için insanları sömürelim demişler ama yemezler
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Dediğin doğru valla, ilk ps2 gördüğümde 4 yıl aynı futbol oyununu oynadık ama çocukduk be abi internet falan da yoktu. Şimdi bu zamanda ps4 almayı bilen adam az 2-3 foruma baksa etrafa kulak verse öğrenmesi lazım bunları ya. Cidden yazık günah bu paralara. Oyun oynamayı hepimiz seviyoruz yediğimizden içtiğimizden kısıyoruz para ayırıp alıyoruz yani bu kadar acımasızlık da olmaz diyorum. Üniversitede lisede okuyan adamlar ps4'e oyun alıp oynaması imkansız türkiyede. Ama aral'ın kafasına göre bu fiyatları çekmesi de devletin suçu. Parti falan demiyorum siyaset yapıyor diye düşünmeyin genel olarak mecliste bizim dilimizden anlayan veya dediklerimize kulak veren 1 vekil yok. Varsada benim cahilliğim ben bilmiyorum diyecem ama olsa duyardık görürdük illaki. Tek oyun değil bu teknoloji anlamında herşeyi pahalı kullanıyoruz ya
  • Baktımda yeni çıkacak oyunların çoğu 270tl ve üstü bir oyun en kral oyun bile olsa 180tl geçmemesi lazım bunun üstündeki oyunları psnden almayın böyle fiyatlara satmıyacaklar nasıl olsa alıyorlar diye indirim yapmıyorlar şimdi o oyunları kimse almazsa bu sefer derler 1 tane oyun bile satamadık bu fiyata diye fiyatı indiirler mecbur
  • Her sene çıkan oyunlara bu kadar para verilmez.
  • çıkar çıkmaz almayın,illa ki düşecek o fiyatlar...
  • Daha önce de yazdım, şimdi de yazarım. Aral'ın yaptığı güzelliği görmeyen vardır belki diye.

Oyunlar Avrupa'da, (Euro bölgesinde) 60€ olarak çıkıyor ve bütün ülkelerde aynı fiyattan satılıyor. Her ülkenin yerel mağazasında da bu fiyattan satılıyor, daha büyük şirketlerin elinde olan mağazalarda da. Öncelikle şu fiyat olayına bir bakalım. Bu adamlar sizce 60€ satılan bir oyundan kar etmiyor mu?

Bu 60€ içinde;

Yapımcı veya geliştirici firmanın belirlediği fiyat (kar)

+

Oyunları ülkeye getirip satan, distribütör firmanın karı

+

Oyunun satıldığı mağazanın karı (herhalde mağazalar yok parasına satmıyordur.)

+

Ülkelerde bulunan vergiler

+

Taşıma bedeli vs. gibi ufak tefek şeyler.

Şu yukarıdaki maddelerin hepsi dahil olmak üzere oyun fiyatları tüm ülkelerde sabit olarak 60€ olarak belirlenmiş durumda.

Gelelim bizim ülkemize. (Euro bölgesine dahil olduğumuz için fiyatlar Euro üzerinden hesaplanmıştır.) Yukarıda sayılanların hepsi bizim ülkemizde de mevcut. Bizim ülkemizde ek olarak sadece ÖTV olayı var diye biliyorum. Kimse, Taşıma bedeli de var." diye kandırmaya çalışmasın. Oyunun üretildiği yerden, Yunanistan'a veya İtalya'ya hatta Kıbrıs'a bu oyunlar ışınlanmıyor. Oyun Almanya, Fransa vs. ülkelerde de üretilmediği taktirde ve dağıtım noktası bu ülkeler değilse, hatta o ülkeler bile olsa mevcut şehir dışındakilerde bile dağıtım bedeli çıkıyor ortaya fakat ne olursa olsun fiyat hep sabit, 60€.

ÖTV oranını tam bilmemekle birlikte, en fazla %20 olduğunu umuyorum. Düz bir hesap yapınca oyun fiyatları en fazla 219 TL civarına denk geliyor. Bu şekilde bile fiyatlar uçuk ki Euro düşse fiyatlar düşmüyor ancak çıktığı anda direkt zam geliyor. Ek olarak oyunların ARAL'a direkt olarak 60€ üzerinden geldiği düşünmüyorum. Eğer o şekilde geliyor olsa bile kendi karı ve mağaza karı ile (60€ içinde olduğu için.) fiyatların en fazla 219 TL civarında tutulması gerekirdi ki dediğim gibi ARAL'a 60€'dan gelmiyordur.

• Deluxe Edition fiyatına bakarsak kadın futbolcular ile maç yapabiliyoruz. (Farklı anlamda)
    Yada EA bizimle maça başlamış bile.

• Yani, bu duruma en çok yakışan video

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Or-Chan -- 17 Haziran 2015; 21:03:54 >
  • İlk defa mı görüyosunuz bu fiyatları ilk gelen müşterileri itinayla öperiz uygulaması bu almayın efendim bu fiyatlara oyun falan aldırmayın da
  • Bu fiyat ne böyle ya bu fiyatlarla her eve birkac oyun nasil girsin gencler çoluk çocuk kendini genc hisseden ihtiyar delikanlı dayım nasıl alsın bu oyunu tüm dünyada aşırı pahalı oyunlar.

• Nextgen PS4 çü kardeşlerimiz ağlar sızlar aldırır babacıklarına üzülme

https://www.youtube.com/watch?v=nm9jjNyh8f4
  • quote:

Orijinalden alıntı: PlayforFun

Daha önce de yazdım, şimdi de yazarım. Aral'ın yaptığı güzelliği görmeyen vardır belki diye.

Oyunlar Avrupa'da, (Euro bölgesinde) 60€ olarak çıkıyor ve bütün ülkelerde aynı fiyattan satılıyor. Her ülkenin yerel mağazasında da bu fiyattan satılıyor, daha büyük şirketlerin elinde olan mağazalarda da. Öncelikle şu fiyat olayına bir bakalım. Bu adamlar sizce 60€ satılan bir oyundan kar etmiyor mu?

Bu 60€ içinde;

Yapımcı veya geliştirici firmanın belirlediği fiyat (kar)

+

Oyunları ülkeye getirip satan, distribütör firmanın karı

+

Oyunun satıldığı mağazanın karı (herhalde mağazalar yok parasına satmıyordur.)

+

Ülkelerde bulunan vergiler

+

Taşıma bedeli vs. gibi ufak tefek şeyler.

Şu yukarıdaki maddelerin hepsi dahil olmak üzere oyun fiyatları tüm ülkelerde sabit olarak 60€ olarak belirlenmiş durumda.

Gelelim bizim ülkemize. (Euro bölgesine dahil olduğumuz için fiyatlar Euro üzerinden hesaplanmıştır.) Yukarıda sayılanların hepsi bizim ülkemizde de mevcut. Bizim ülkemizde ek olarak sadece ÖTV olayı var diye biliyorum. Kimse, Taşıma bedeli de var." diye kandırmaya çalışmasın. Oyunun üretildiği yerden, Yunanistan'a veya İtalya'ya hatta Kıbrıs'a bu oyunlar ışınlanmıyor. Oyun Almanya, Fransa vs. ülkelerde de üretilmediği taktirde ve dağıtım noktası bu ülkeler değilse, hatta o ülkeler bile olsa mevcut şehir dışındakilerde bile dağıtım bedeli çıkıyor ortaya fakat ne olursa olsun fiyat hep sabit, 60€.

ÖTV oranını tam bilmemekle birlikte, en fazla %20 olduğunu umuyorum. Düz bir hesap yapınca oyun fiyatları en fazla 219 TL civarına denk geliyor. Bu şekilde bile fiyatlar uçuk ki Euro düşse fiyatlar düşmüyor ancak çıktığı anda direkt zam geliyor. Ek olarak oyunların ARAL'a direkt olarak 60€ üzerinden geldiği düşünmüyorum. Eğer o şekilde geliyor olsa bile kendi karı ve mağaza karı ile (60€ içinde olduğu için.) fiyatların en fazla 219 TL civarında tutulması gerekirdi ki dediğim gibi ARAL'a 60€'dan gelmiyordur.

Peki dijitalde de mi kdv ötv taşıma vergisi distribitör karı varda fifa 270 TL? :)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.