Şimdi Ara

EFSANELERİN EFSANESİ 331.DÖNEM FEDAİLERİ(Aralık-2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (20. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76.187
Cevap
37
Favori
2.185.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • up...diyorum başkada bişey demiyorum...
  • ama fazla up.. dersen adminlerde ufff yaparlar vallahi Paşa Abinde kurtaramaz seni...
  • adminlerimin canı sağolsun başka bi forumda buluşuruz artık paşa abi ben seni bırakmam.....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibo_seba

adminlerimin canı sağolsun başka bi forumda buluşuruz artık paşa abi ben seni bırakmam.....

Eyw. kardeşim benim...
  • quote:

Orjinalden alıntı: paşa 76

quote:

Orjinalden alıntı: ömer41

arkadaşlar benim bir sorum var.şimdi biz aralık celbi için 1 ağustosta başvurumuz başlıyor ya.şimdi bu başvuruyu erken yapmak yada geç yapmak bize birşey kazandırır yada kaybettirir mi.yani örneğin son gün yapsam bu başvuruyu benim aralıkta gidememe gibi bir ihtimalim çıkar mı.

şimdi senin durumunu bir anlayalım durumun nedir? Askerlik kararın alınmış durumdamı? Yeni mezunmusun, tecillimisin vs vs vs durumunu net söyle ona göre cevaplıyayım...

yeni mezunum.
  • quote:

quote:

quote:

arkadaşlar benim bir sorum var.şimdi biz aralık celbi için 1 ağustosta başvurumuz başlıyor ya.şimdi bu başvuruyu erken yapmak yada geç yapmak bize birşey kazandırır yada kaybettirir mi.yani örneğin son gün yapsam bu başvuruyu benim aralıkta gidememe gibi bir ihtimalim çıkar mı.

şimdi senin durumunu bir anlayalım durumun nedir? Askerlik kararın alınmış durumdamı? Yeni mezunmusun, tecillimisin vs vs vs durumunu net söyle ona göre cevaplıyayım...

yeni mezunum.

Yedek subay aday adayları, erken sevk dilekçelerini hangi tarihlerde ve hangi makamlara vermelidirler?

a. Grupları itibarıyla emsallerinin sevk edileceği celp döneminden önce erken askere alınmak isteyen yedek subay aday adayı yükümlüler, askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi aslı veya bir sureti ve örneği Bkz: EK-7 bulunan dilekçe ile; kayıtlı bulundukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına (Tıp doktorları kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine) gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda TABLO-1’de yazılı tarihlerde müracaat edebilirler. İl ve ilçe askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik daireleri ise, aşağıda TABLO-2’dedir.

TABLO-1

YEDEK SUBAY CELP DÖNEMLERİNE GÖRE ERKEN SEVK MÜRACAAT TARİHLERİ

CELP DÖNEMLERİ
    BAŞVURU TARİHLERİ
    BAŞVURU MAKAMI

ŞUBAT Tıp.Dr. Celbi
    01 ARALIK-31 OCAK
    As.Ş.Bşk.lığı

NİSAN Krş. Snf. Celbi
    01 ARALIK-25 ŞUBAT
    As.D.Bşk.lığı

HAZİRAN Tıp Dr. Celbi
    01 NİSAN-31 MAYIS
    As.Ş.Bşk.lığı

AĞUSTOS Krş. Snf. Celbi
    01 NİSAN-25 HAZİRAN
    As.D.Bşk.lığı

EKİM Tıp Dr. Celbi
    01 AĞUSTOS-30 EYLÜL
    As.Ş.Bşk.lığı

ARALIK Krş. Snf. Celbi
    01 AĞUSTOS-25 EKİM
    As. D.Bşk.lığı

Hemen şubeye bir git durumunu öğren gidebileceğin en erken tertip 33-1. dönem (aralık)... Durumuna göre (çünkü hala durumunu net olarak bilmiyoruz) seni yönlendireceklerdir... Şubeye gidip durumun netleştikten sonra bizede haber ver... Sonra istediğin soruya cevap alabilirsin...
  • eyw. kardeşim...

quote:

Orjinalden alıntı: ibo_seba

adminlerimin canı sağolsun başka bi forumda buluşuruz artık paşa abi ben seni bırakmam.....
  • benimde bir sorum olacak paşa herşeyden anlıyomuş gibi duruyo.paşa sen cevap verebilirmisin ben forumu baştan sonuna kadar okudum bulamadım.sadece geyik var bide asalın sitesinden kopyala yapıştır bilgiler var.şimdi ben diplomamı aldım şubeye gittim ilk müraacat için ordaki görevliler 7 temmuzdan sonra işlem yapabileceklerini söylediler.erken sevk dilekçesi verme tarihide 1 ağustos değil kim söylüyo size bunları dedi.eylülde başlayacakmış.ben ne zaman yapmam lazım kimin dediği doğru anlamadım şimdi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: frisbyy

benimde bir sorum olacak paşa herşeyden anlıyomuş gibi duruyo.paşa sen cevap verebilirmisin ben forumu baştan sonuna kadar okudum bulamadım.sadece geyik var bide asalın sitesinden kopyala yapıştır bilgiler var.şimdi ben diplomamı aldım şubeye gittim ilk müraacat için ordaki görevliler 7 temmuzdan sonra işlem yapabileceklerini söylediler.erken sevk dilekçesi verme tarihide 1 ağustos değil kim söylüyo size bunları dedi.eylülde başlayacakmış.ben ne zaman yapmam lazım kimin dediği doğru anlamadım şimdi.

paşa abi bi ilgilenirmisin bende merak ettim diplomayı aldım hiçbişey yapmadım 1 ağustosu bekliyodum...
  • paşa abi efsane olma yolunda ilerliyosun
  • quote:

benimde bir sorum olacak paşa herşeyden anlıyomuş gibi duruyo.paşa sen cevap verebilirmisin ben forumu baştan sonuna kadar okudum bulamadım.sadece geyik var bide asalın sitesinden kopyala yapıştır bilgiler var.şimdi ben diplomamı aldım şubeye gittim ilk müraacat için ordaki görevliler 7 temmuzdan sonra işlem yapabileceklerini söylediler.erken sevk dilekçesi verme tarihide 1 ağustos değil kim söylüyo size bunları dedi.eylülde başlayacakmış.ben ne zaman yapmam lazım kimin dediği doğru anlamadım şimdi.

Arkadaşım sence ASAL'ın resmi sitesinde yazanlarmı doğrudur,yoksa bir şubedeki memurun söylediklerimi doğrudur?Bunu bir düşün.

Askerlik şubeleri enteresan yerlerdir.5 sene önce lise diplomasıyla ilk tecilimi yaptırmadan evvel memlekette peder bey gidip sormuş tecil için neler lazım diye sadece diplomasıyla gelip müracat etmesi yeterli demişler.

Subeye gittiğimde tecil için geldim dediğimde soyunman lazım muayene edeceğiz dediler ama tecil için geldim dediğimde olsun muayenesiz tecil olmaz dediler.Birde birsürü fotoğraf ve kimlik fotokopisi istediler.Bunu diyende yüzbaşı.Peder beye fotoğraf muayene filan gerekmez diyeninde rütbesi aynı.Eve koşturup fotoğrafları aldım,kırtasiyede kimlik fotokopisi çektirdim.Sonra tekrar şubeye.Tecil için gelen herkeste benim durumumda.Bu kadar tantana olacağını kimse bilmiyor tabi.

Neyse en son binbaşı vardı soyunmuş bir halde adamın karşısındayım.Tecil kağıdını onaylayacak.Gayet babacan bir tavırla bana şöyle dedi:Ya delikanlı tecil için geldiysen soyunmana gerek yoktu.Sana kim söyledi bunu.Sonrada bana ve tecil için gelen kişilere muayene geyiği yapan arkadaşı hafif yollu azarladı.Bilmediğin işlere karışma gibisinden.

Yani diyeceğim odur ki şubelerde her söyleneni doğru kabul etme.Bak ASAL'ın resmi sitesi var.İtiraz eden olursa askere alma dairesi başkanlığından iyi biliyorsunuz heralde dersin.Tabi bu söylediğim memurlar için geçerli.Yüzbaşıya filan böyle deme sakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltar6 -- 4 Temmuz 2009; 10:51:17 >
  • Evrakları bağlı olduğum askerlik şubesine yani memlekete götürecem. Açaba erken sevkim kabul olursa 1 ay sonra gidip gene memlekettenmi alacam evrakları yoksa istanbulda herhangi bir yerden alabilirmiyim?
  • Yok arkadaşım ne 7 temmuzu ne eylülü. Ben 5 senedir bu günü bekliyorum. Daha geçengün aradım şubeyi gene bi dünya ahret soruları sordum Bana dedilerki GİT İSTEDİĞİN YERDE MUAYNE OL ORDAN ALDIĞIN EVRAKLERI 3 AĞUSTOSTA bağlı bulunduğun asal daire başkanlığına götür! dediler.
    quote:

Orjinalden alıntı: baltar6

quote:

Arkadaşım sence ASAL'ın resmi sitesinde yazanlarmı doğrudur,yoksa bir şubedeki memurun söylediklerimi doğrudur?Bunu bir düşün.

Askerlik şubeleri enteresan yerlerdir.Lse diplomasıyla ilk tecilimi yaptırmadan evvel memlekette peder pey gidip sormuş tecil için neler lazım diye sadece diplomasıyla gelip müracat etmesi yeterli demişler.

Subeye gittiğimde tecil için geldim dediğimde soyunman lazım muayene edeceğiz dediler ama tecil için geldim dediğimde olsun muayenesiz tecil olmaz dediler.Birde birsürü fotoğraf ve kimlik fotokopisi istediler.Bunu diyende yüzbaşı.Peder beye fotoğraf muayene filan gerekmez diyeninde rütbesi aynı.Eve koşturup fotoğrafları aldım,kırtasiyede kimlik fotokopisi çektirdim.Sonra tekrar şubeye.Tecil için gelen herkeste benim durumumda.Bu kadar tantana olacağını kimse bilmiyor tabi.

Neyse en son binbaşı vardı soyunmuş bir halde adamın karşısındayım.Tecil kağıdını onaylayacak.Gayet babacan bir tavırla bana şöyle dedi:Ya delikanlı tecil için geldiysen soyunmana gerek yoktu.Sana kim söyledi bunu.Sonrada bana ve tecil için gelen kişilere muayene geyiği yapan arkadaşı hafif yollu azarladı.Bilmediğin işlere karışma gibisinden.

Yani diyeceğim odur ki şubelerde her söyleneni doğru kabul etme.Bak ASAL'ın resmi sitesi var.İtiraz eden olursa askere alma dairesi başkanlığından iyi biliyorsunuz heralde dersin.Tabi bu söylediğim memurlar için geçerli.Yüzbaşıya filan böyle deme sakın.
  • quote:

Yedek subay aday adayları, erken sevk dilekçelerini hangi tarihlerde ve hangi makamlara vermelidirler?

a. Grupları itibarıyla emsallerinin sevk edileceği celp döneminden önce erken askere alınmak isteyen yedek subay aday adayı yükümlüler, askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi aslı veya bir sureti ve örneği Bkz: EK-7 bulunan dilekçe ile; kayıtlı bulundukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına (Tıp doktorları kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine) gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda TABLO-1�de yazılı tarihlerde müracaat edebilirler. İl ve ilçe askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik daireleri ise, aşağıda TABLO-2�dedir.

TABLO-1

YEDEK SUBAY CELP DÖNEMLERİNE GÖRE ERKEN SEVK MÜRACAAT TARİHLERİ

CELP DÖNEMLERİ
    BAŞVURU TARİHLERİ
    BAŞVURU MAKAMI

ŞUBAT Tıp.Dr. Celbi
    01 ARALIK-31 OCAK
    As.Ş.Bşk.lığı

NİSAN Krş. Snf. Celbi
    01 ARALIK-25 ŞUBAT
    As.D.Bşk.lığı

HAZİRAN Tıp Dr. Celbi
    01 NİSAN-31 MAYIS
    As.Ş.Bşk.lığı

AĞUSTOS Krş. Snf. Celbi
    01 NİSAN-25 HAZİRAN
    As.D.Bşk.lığı

EKİM Tıp Dr. Celbi
    01 AĞUSTOS-30 EYLÜL
    As.Ş.Bşk.lığı

ARALIK Krş. Snf. Celbi
    01 AĞUSTOS-25 EKİM
    As. D.Bşk.lığı

Hemen şubeye bir git durumunu öğren gidebileceğin en erken tertip 33-1. dönem (aralık)... Durumuna göre (çünkü hala durumunu net olarak bilmiyoruz) seni yönlendireceklerdir... Şubeye gidip durumun netleştikten sonra bizede haber ver... Sonra istediğin soruya cevap alabilirsin...

Bu durumda benim 1 ağustos damı gitmem gerekiyor. 84 doğumluyum. 2 sen önce tecil yaptırmıştım en son.
  • sarman61 arkadaşım işimi hemen halledeyim diyorsan şimdi gidip askerlik kararını aldırabilirsin.O son başvuru olayı kendi şubenin bağlı bulunduğu daire başkanlığına yapılacak.Mesela Karaman'lı vatandaş Konya'ya başvuracak.Sadece onun için 1 Ağustos'a kadar bekleyeceğiz.Askerlik şubesine gitmek için beklemeye gerek yok.Fakat bu kadar telaş yapmanızada gerek yok.Ağustos ayında başvurupta gidemeyen duymadım hiç.Geçen sene Ekim'de başvurusunu yapıp Aralık'ta asker olan arkadaşlarım var.Rahat olun yani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltar6 -- 4 Temmuz 2009; 13:30:23 >
  • Yok aslında telaş değil benimki. Ben ağustos ayında memlekete gidecem. Kütüğümün kayıtlığı olduğu yere yani. O yüzden tam olarak sistemi anlamaya çalıştım.

Şimdi anladığım kadarı ile istediğim bir gün gidip muayne olup evraklarımı alarak. Memlekete gittiğim de de erken sevk için başvurumu direkt yapabilirim. Yanlış anlamadıysam.
  • bende istanbuldayım ama kütük trabzonda hatta ikametgahıda seçimde oraya aldırmıştım.başvuruyu direk ordan yapmayı düşünüyorum bu tarafa düşme olasığın var falan diyolar tabi şans işi alakasız biryerde olabilir.
  • benim kardeşim ağustosta asker ben ise nasipse aralıkta şimdi iki kardeş aynı anda asker olmaz diye birşey varmı.bunu ayrıca şubede belirtmem mi gerekiyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Yok aslında telaş değil benimki. Ben ağustos ayında memlekete gidecem. Kütüğümün kayıtlığı olduğu yere yani. O yüzden tam olarak sistemi anlamaya çalıştım.

Şimdi anladığım kadarı ile istediğim bir gün gidip muayne olup evraklarımı alarak. Memlekete gittiğim de de erken sevk için başvurumu direkt yapabilirim. Yanlış anlamadıysam.

Evet sadece dilekçe için beklememiz gerekiyor.Yanlız memleketinizin neresi olduğu önemli.Örneğin kütüğü Tokat'ta olan kişinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlığı Sivas'ta.Ama kütüğü Konya olanın askerlik daire başkanlığı yine Konya.Bu söylediğim 1 Ağustos'tan itibaren verilecek erken sevk dilekçesi için geçerli.Askerlik kararını herhangi bir şubede aldırabiliyoruz.

Tabi bende ASAL'da yazanlar üzerine yorum yapıyorum.Şubelerde her zaman değişik durumlar olabilir.Birkaç mesaj yukarda ki arkadaşa Eylül'de geleceksiniz demişler mesela.Düşünün yani ASAL'ın resmi sitesinde 1 Ağustos diye yazıyor ama memur arkadaş böyle söylemiş.Yani bu tip bilgisizler ve işi ağırdan almak isteyen kişiler çıkabilir.Yeni mezunların yapması gerekenler hakkında ASAL'da şöyle denmiş:

YEDEK SUBAY ADAY ADAYLARININ ASKERLİK KARARI NASIL ALINIR?

YURT İÇİNDEN:

a. Dört yıl ve daha fazla süreli fakülte akademi, yüksekokul ve enstitüleri bitirenler ile yurt dışı yüksek öğrenim kurumlarını bitirip dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim gördüklerine dair YÖK. Başkanlığınca denkliği onananların, iki ay içerisinde aşağıda yazılı belgelerle yerli veya ikametlerine en yakın askerlik şubesine müracaat ederek askerlik kararını aldırmaları gereklidir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltar6 -- 4 Temmuz 2009; 21:35:40 >
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.