Şimdi Ara

EFSANELERİN EFSANESİ 331.DÖNEM FEDAİLERİ(Aralık-2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (21. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76.187
Cevap
37
Favori
2.185.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: ömer41

benim kardeşim ağustosta asker ben ise nasipse aralıkta şimdi iki kardeş aynı anda asker olmaz diye birşey varmı.bunu ayrıca şubede belirtmem mi gerekiyor.

Sizin durumunuz isteğe bağlı.Yani gitmek istemezseniz kardeşiniz askerden gelene kadar sevk tehiri yapabilirsiniz.Bu durumla ilgili ASAL'ın sitesinde şöyle denmiş:

SEVK TEHİRİ ESASLARI

İki kardeşten biri askerde ise askerlik hizmet sırası gelenin sevki, baba veya dul annenin isteğine bağlı olarak, askerdeki kardeşinin hizmeti bitinceye kadar tehir edilir.

İki kardeş aynı celp grubunda sevke tâbi ise baba veya dul annenin isteğine bağlı olarak kardeşlerden birinin sevki, diğerinin terhisine kadar tehir edilir.

http://www.asal.msb.gov.tr/
  • quote:

Orjinalden alıntı: baltar6

quote:

benim kardeşim ağustosta asker ben ise nasipse aralıkta şimdi iki kardeş aynı anda asker olmaz diye birşey varmı.bunu ayrıca şubede belirtmem mi gerekiyor.

Sizin durumunuz isteğe bağlı.Yani gitmek istemezseniz kardeşiniz askerden gelene kadar sevk tehiri yapabilirsiniz.Bu durumla ilgili ASAL'ın sitesinde şöyle denmiş:

SEVK TEHİRİ ESASLARI

İki kardeşten biri askerde ise askerlik hizmet sırası gelenin sevki, baba veya dul annenin isteğine bağlı olarak, askerdeki kardeşinin hizmeti bitinceye kadar tehir edilir.

İki kardeş aynı celp grubunda sevke tâbi ise baba veya dul annenin isteğine bağlı olarak kardeşlerden birinin sevki, diğerinin terhisine kadar tehir edilir.

http://www.asal.msb.gov.tr/

anladım.yani bizim isteğimiz olmadığı takdirde bir sorun yok.teşekkürler.
  • ASAL'da yazılanlara göre isteğe bağlı.Ama siz yinede şubenize gittiğinizde sorun bence.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baltar6 -- 4 Temmuz 2009; 22:10:08 >
  • quote:

Selam torunlar. Benm abim 327.KD ben kısmetse 329 KD. olacağım. Gördüğün gibi no problem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyro06 -- 5 Temmuz 2009; 13:37:07 >
  • Bir sorum olacak:

Aralık 2009'da gitmek istiyorum, asalın sitesine göre başvurular 1 ağustos'ta başlıyor ancak bir arkadaşımın dediğine göre onun arkadaşı başvurmaya gittiğinde ağustos dönemi dolmuş, aralık ayı için başvurmuş onda da çok az kontenjan kalmış demişler. Sizce doğruluk payı nedir, panik yapmalı mıyım?
  • Merhaba arkadaşlar. Bende kısmetse aralık ta askerim. 331. Dönem. Yanlız bir sorum var. Aralık için başvuru kayıtları 1 Ağustos ta başlıyormuş. Bu tarihten önce başvuru alıyorlarmı ya da illa ki 1 Ağustos a kadar bekleyeceğiz mi? Eğer öyleyse yarın boşu boşuna askerlik şubesine gitmeyeyim diyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: r10aldinho_

Bir sorum olacak:

Aralık 2009'da gitmek istiyorum, asalın sitesine göre başvurular 1 ağustos'ta başlıyor ancak bir arkadaşımın dediğine göre onun arkadaşı başvurmaya gittiğinde ağustos dönemi dolmuş, aralık ayı için başvurmuş onda da çok az kontenjan kalmış demişler. Sizce doğruluk payı nedir, panik yapmalı mıyım?

bu askerlik şubelerininde çivisi çıktı.kardeşim başvurular başlamadan kontenjan nasıl dolar merak ediyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: baltar6

quote:

Orjinalden alıntı: frisbyy

benimde bir sorum olacak paşa herşeyden anlıyomuş gibi duruyo.paşa sen cevap verebilirmisin ben forumu baştan sonuna kadar okudum bulamadım.sadece geyik var bide asalın sitesinden kopyala yapıştır bilgiler var.şimdi ben diplomamı aldım şubeye gittim ilk müraacat için ordaki görevliler 7 temmuzdan sonra işlem yapabileceklerini söylediler.erken sevk dilekçesi verme tarihide 1 ağustos değil kim söylüyo size bunları dedi.eylülde başlayacakmış.ben ne zaman yapmam lazım kimin dediği doğru anlamadım şimdi.

Arkadaşım sence ASAL'ın resmi sitesinde yazanlarmı doğrudur,yoksa bir şubedeki memurun söylediklerimi doğrudur?Bunu bir düşün.

Askerlik şubeleri enteresan yerlerdir.5 sene önce lise diplomasıyla ilk tecilimi yaptırmadan evvel memlekette peder bey gidip sormuş tecil için neler lazım diye sadece diplomasıyla gelip müracat etmesi yeterli demişler.

Subeye gittiğimde tecil için geldim dediğimde soyunman lazım muayene edeceğiz dediler ama tecil için geldim dediğimde olsun muayenesiz tecil olmaz dediler.Birde birsürü fotoğraf ve kimlik fotokopisi istediler.Bunu diyende yüzbaşı.Peder beye fotoğraf muayene filan gerekmez diyeninde rütbesi aynı.Eve koşturup fotoğrafları aldım,kırtasiyede kimlik fotokopisi çektirdim.Sonra tekrar şubeye.Tecil için gelen herkeste benim durumumda.Bu kadar tantana olacağını kimse bilmiyor tabi.

Neyse en son binbaşı vardı soyunmuş bir halde adamın karşısındayım.Tecil kağıdını onaylayacak.Gayet babacan bir tavırla bana şöyle dedi:Ya delikanlı tecil için geldiysen soyunmana gerek yoktu.Sana kim söyledi bunu.Sonrada bana ve tecil için gelen kişilere muayene geyiği yapan arkadaşı hafif yollu azarladı.Bilmediğin işlere karışma gibisinden.

Yani diyeceğim odur ki şubelerde her söyleneni doğru kabul etme.Bak ASAL'ın resmi sitesi var.İtiraz eden olursa askere alma dairesi başkanlığından iyi biliyorsunuz heralde dersin.Tabi bu söylediğim memurlar için geçerli.Yüzbaşıya filan böyle deme sakın.

Şimdi ben bu haftasonu küçük bir tatilde oldugum için şu anda cevap verebiliyorum, arkadaşımında dediği gibi o şubedeki memurun bk yemesi, herşey net bir şekilde ASAl ın sitesinde yazıyor... her türlü sorunuza cevap vermeye çalışırım arkadaşlar...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

quote:

Orjinalden alıntı: paşa 76

Yedek subay aday adayları, erken sevk dilekçelerini hangi tarihlerde ve hangi makamlara vermelidirler?

a. Grupları itibarıyla emsallerinin sevk edileceği celp döneminden önce erken askere alınmak isteyen yedek subay aday adayı yükümlüler, askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi aslı veya bir sureti ve örneği Bkz: EK-7 bulunan dilekçe ile; kayıtlı bulundukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına (Tıp doktorları kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine) gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda TABLO-1�de yazılı tarihlerde müracaat edebilirler. İl ve ilçe askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik daireleri ise, aşağıda TABLO-2�dedir.

TABLO-1

YEDEK SUBAY CELP DÖNEMLERİNE GÖRE ERKEN SEVK MÜRACAAT TARİHLERİ

CELP DÖNEMLERİ
    BAŞVURU TARİHLERİ
    BAŞVURU MAKAMI

ŞUBAT Tıp.Dr. Celbi
    01 ARALIK-31 OCAK
    As.Ş.Bşk.lığı

NİSAN Krş. Snf. Celbi
    01 ARALIK-25 ŞUBAT
    As.D.Bşk.lığı

HAZİRAN Tıp Dr. Celbi
    01 NİSAN-31 MAYIS
    As.Ş.Bşk.lığı

AĞUSTOS Krş. Snf. Celbi
    01 NİSAN-25 HAZİRAN
    As.D.Bşk.lığı

EKİM Tıp Dr. Celbi
    01 AĞUSTOS-30 EYLÜL
    As.Ş.Bşk.lığı

ARALIK Krş. Snf. Celbi
    01 AĞUSTOS-25 EKİM
    As. D.Bşk.lığı

Hemen şubeye bir git durumunu öğren gidebileceğin en erken tertip 33-1. dönem (aralık)... Durumuna göre (çünkü hala durumunu net olarak bilmiyoruz) seni yönlendireceklerdir... Şubeye gidip durumun netleştikten sonra bizede haber ver... Sonra istediğin soruya cevap alabilirsin...

Bu durumda benim 1 ağustos damı gitmem gerekiyor. 84 doğumluyum. 2 sen önce tecil yaptırmıştım en son.

Sarman61 kardeşim tahminime göre senin erken sevk için başvurmana gerek yoktur çünkü senin sevk edilecegin tarih 2 sene önceden bellidir... bende 2 sene önce tecil ettirdiğim zaman bana verdikleri Askerlik Durum belgemde sevk edileceğim tarih: 31/11/2009 olarak belli... Seninde sevk edilecegin tarih bellidir ve tekrardan erken sevk için başvurmana gerek yoktur. Bir an önce şubene git ve Askerlik durumu hakkında belgeni al, orada sevk edilecegin tarih yazar aralıksa sorun yoktur ki büyük ihtimalle aralıktır... başka sorun olursa buradayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAŞA -- 6 Temmuz 2009; 11:40:16 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: ahmetkarakus

bende istanbuldayım ama kütük trabzonda hatta ikametgahıda seçimde oraya aldırmıştım.başvuruyu direk ordan yapmayı düşünüyorum bu tarafa düşme olasığın var falan diyolar tabi şans işi alakasız biryerde olabilir.

Nerde oturdugun farketmez... Kütüğün neredeyse ona göre işlem yapılır ve kütüğünün bağlı oldugu Aşkerlik şb. başkanlığına bağlı olarak sınava giresin...

ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIKLARI

(İlçe askerlik şubeleri dahildir)

Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize : Trabzon ASKERLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞI
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

quote:

Yedek subay aday adayları, erken sevk dilekçelerini hangi tarihlerde ve hangi makamlara vermelidirler?

a. Grupları itibarıyla emsallerinin sevk edileceği celp döneminden önce erken askere alınmak isteyen yedek subay aday adayı yükümlüler, askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi aslı veya bir sureti ve örneği Bkz: EK-7 bulunan dilekçe ile; kayıtlı bulundukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına (Tıp doktorları kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine) gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda TABLO-1�de yazılı tarihlerde müracaat edebilirler. İl ve ilçe askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik daireleri ise, aşağıda TABLO-2�dedir.

TABLO-1

YEDEK SUBAY CELP DÖNEMLERİNE GÖRE ERKEN SEVK MÜRACAAT TARİHLERİ

CELP DÖNEMLERİ
    BAŞVURU TARİHLERİ
    BAŞVURU MAKAMI

ŞUBAT Tıp.Dr. Celbi
    01 ARALIK-31 OCAK
    As.Ş.Bşk.lığı

NİSAN Krş. Snf. Celbi
    01 ARALIK-25 ŞUBAT
    As.D.Bşk.lığı

HAZİRAN Tıp Dr. Celbi
    01 NİSAN-31 MAYIS
    As.Ş.Bşk.lığı

AĞUSTOS Krş. Snf. Celbi
    01 NİSAN-25 HAZİRAN
    As.D.Bşk.lığı

EKİM Tıp Dr. Celbi
    01 AĞUSTOS-30 EYLÜL
    As.Ş.Bşk.lığı

ARALIK Krş. Snf. Celbi
    01 AĞUSTOS-25 EKİM
    As. D.Bşk.lığı

Hemen şubeye bir git durumunu öğren gidebileceğin en erken tertip 33-1. dönem (aralık)... Durumuna göre (çünkü hala durumunu net olarak bilmiyoruz) seni yönlendireceklerdir... Şubeye gidip durumun netleştikten sonra bizede haber ver... Sonra istediğin soruya cevap alabilirsin...

Bu durumda benim 1 ağustos damı gitmem gerekiyor. 84 doğumluyum. 2 sen önce tecil yaptırmıştım en son.

Sarman61 kardeşim tahminime göre senin erken sevk için başvurmana gerek yoktur çünkü senin sevk edilecegin tarih 2 sene önceden bellidir... bende 2 sene önce tecil ettirdiğim zaman bana verdikleri Askerlik Durum belgemde sevk edileceğim tarih: 31/11/2009 olarak belli... Seninde sevk edilecegin tarih bellidir ve tekrardan erken sevk için başvurmana gerek yoktur. Bir an önce şubene git ve Askerlik durumu hakkında belgeni al, orada sevk edilecegin tarih yazar aralıksa sorun yoktur ki büyük ihtimalle aralıktır... başka sorun olursa buradayım...

ÖRNEK BELGE

T.C.
    M.S.B.
    ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIĞI
    ÇORUM

ASAL : 4400-..............-05/Yd.Sb.( ) 12 Eylül 2007

KONU : Askerlik Durumu.

BELGE

1. Aşağıda kimliği yazılı yükümlünün 30 Kasım 2008 tarihine kadar askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası yoktur.

2. Bu belge yükümlünün isteği üzerine verilmiştir.

(İMZA VE MÜHÜR)
    Yusuf DEMİRÖZ
    Personel Yüzbaşı
    Askerlik Şubesi Başkanı
    KİMLİĞİ :
    HAKAN ŞANLITÜRK, İBRAHİM-FATMA oğlu
    Doğum:1981, Köy/Mah: DÜZCE MERKEZ-KAYMAKÇI KÖYÜ
    Aile Sıra No : 6 Cilt No : 219 Sıra No : 50
    DOĞUM YERİ : 34 İSTANBUL, 1417 İSTANBUL MERKEZ
    ADRESİ :81 DÜZCE, 1292-DÜZCE MERKEZ

ASKERLİK BİLGİLERİ :
    T.C. KİMLİK NUMARASI : 15789456274
    ASKERLİK NUMARASI : 09 003 81 0915
    GRUP NUMARASI-TERTİBİ : 200/98
    SON YOKLAMA TARİHİ : 12/09/2007
    STATÜSÜ : YEDEK SUBAY ADAYI
    ASKERLİK KARAR MADDESİ : 28.MAD. ASKERLİĞE ELVERİŞLİDİR
    MEZUN OLDUĞU OKUL EKONOMETRİ
    : GAZİ ÜNİ İKDİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAK.

MEZUNİYET TARİHİ : 05/06/2007
    MESLEĞİ : EKONOMETRİ
    SEVK EDİLECEĞİ TARİH : 30/11/2008 (BENDE 31/11/2009 yazıyor)
    ERTELEME BİTİM TARİHİ : 12/09/2007
    EN SON ERTELEME SEBEBİ : EYT FERAGAT/İPTAL
  • quote:

Orjinalden alıntı: leco

Merhaba arkadaşlar. Bende kısmetse aralık ta askerim. 331. Dönem. Yanlız bir sorum var. Aralık için başvuru kayıtları 1 Ağustos ta başlıyormuş. Bu tarihten önce başvuru alıyorlarmı ya da illa ki 1 Ağustos a kadar bekleyeceğiz mi? Eğer öyleyse yarın boşu boşuna askerlik şubesine gitmeyeyim diyorum.

ASAL da ne yazıyorsa o... evet bekleyeceksin ama durumunuzu tam kavramanız açısından en az bir kez askerlik şubenize yada yabancı şubeden bilgi almanızda fayda var arkadaşlar bazı bilgiler geneli ilgilendiririr fakat bazı bilgiler sadece kişileri bağlıyor o yüzden en sağlıksı bir kez olsun şubenize gidin ve bilgi alın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: r10aldinho_

Bir sorum olacak:

O demiş bu demiş... askerlik sürecinde ve askerde dediki demişler hiç bitmez... O yüzden en sasağlıklı bilgi sizin gidip direkt şubelerden alacagınız bilgilerdir, kontenjan doldu deseler bile siz dilekçenizi GÖNDERİN... %80 kabul olur...
  • quote:

Orjinalden alıntı: leco

Merhaba arkadaşlar. Bende kısmetse aralık ta askerim. 331. Dönem. Yanlız bir sorum var. Aralık için başvuru kayıtları 1 Ağustos ta başlıyormuş. Bu tarihten önce başvuru alıyorlarmı ya da illa ki 1 Ağustos a kadar bekleyeceğiz mi? Eğer öyleyse yarın boşu boşuna askerlik şubesine gitmeyeyim diyorum.

Sen yinede git... Her zaman diyorum durumunuzu netleştirmek açısından şubeye 1 kez olsun gitmekte fayda var... (Birde o tarihten önce erken sevk için başvuru yapamazsın)
  • Başka soru varsa Paşa Abiniz burada herzaman yardımcı olmaya hazır...
  • tatile gitmeden, bugun gidip askerlik kararımı aldırıym dedim telefonla aradım şubeyi, sistem falan bilmem bişeyler dedi tam anlamadım haftaya gelin dedi. askerlik şubeleri ne zaman faaliyete geçecek paşa abi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dogansc

tatile gitmeden, bugun gidip askerlik kararımı aldırıym dedim telefonla aradım şubeyi, sistem falan bilmem bişeyler dedi tam anlamadım haftaya gelin dedi. askerlik şubeleri ne zaman faaliyete geçecek paşa abi?

Aradım şimdi 1-2 şubeyi sanırım genelde bir sistem yenilemesi var... bir kaç güne oturturlar sistemi... (oturtmak zorundalar 329. dönemin işlemlerini yapacaklar)
  • boşuna tasalanmayın 1 ağustostan önce başvuru kabulü yok ayrıca ağustos tertibi gitmeden bizim devre için işlem yapılmıyor yani asal daki 1 ağustos tarihi kesin ve net olan
  • quote:

Orjinalden alıntı: alphi

boşuna tasalanmayın 1 ağustostan önce başvuru kabulü yok ayrıca ağustos tertibi gitmeden bizim devre için işlem yapılmıyor yani asal daki 1 ağustos tarihi kesin ve net olan

Asal'ın sitesindede böyle diyor zaten...

Paşa Abi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: alphi

boşuna tasalanmayın 1 ağustostan önce başvuru kabulü yok ayrıca ağustos tertibi gitmeden bizim devre için işlem yapılmıyor yani asal daki 1 ağustos tarihi kesin ve net olan

ilgilendiğin için teşekkür ederim paşa abi eline sağlık.
  • 
Sayfa: önceki 1920212223
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.