Şimdi Ara

EFSANELERİN EFSANESİ 331.DÖNEM FEDAİLERİ(Aralık-2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (23. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76.187
Cevap
37
Favori
2.185.335
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: baltar6

quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

Tamam o zaman. Yalnız muayne olma olayını bir türlü anlamadım. Onuda bana açıklarmısınız rica etsem. Ne yapmalayım. Nerdeki askerlik şubesine gidip muayne olmalıyım. Yanımda ne olmalı muayne olmaya giderken.

Yeni mezun olanların ne yapması gerektiği konusunda ASAL'da şöyle denmiş:

YEDEK SUBAY ADAY ADAYLARININ ASKERLİK KARARI NASIL ALINIR?

YURT İÇİNDEN:

a. Dört yıl ve daha fazla süreli fakülte akademi, yüksekokul ve enstitüleri bitirenler ile yurt dışı yüksek öğrenim kurumlarını bitirip dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim gördüklerine dair YÖK. Başkanlığınca denkliği onananların, iki ay içerisinde aşağıda yazılı belgelerle yerli veya ikametlerine en yakın askerlik şubesine müracaat ederek askerlik kararını aldırmaları gereklidir.

(1) Dilekçe, (As. Ş. Bşk.na hitaben) (Dilekçe örneği için Bkz.:EK-1)

(2) Diploma veya mezuniyet (Çıkış) belgesi aslı ve üç adet fotokopisi,

(3) Nüfus cüzdan aslı ve iki adet fotokopisi,

(4) 8 Adet vesikalık fotoğraf,

b. Askerlik kararınızın alınması esnasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için, varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz ameliyat veya tedavilere ait sağlık raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene eden ilgili tabibe mutlaka bildiriniz.

c. Askerlik kararı aldırmak üzere, askerlik şubesine davet edildiğinizde; hapis (Tutuklu), hasta veya yurt dışında işçi-işveren iseniz, o yılın 31 EKİM tarihine kadar durumunuzla ilgili belgeleri bulunduğunuz yerdeki konsolosluk aracılığıyla askerlik şubesine gönderilmesini sağlamanız gereklidir.

ç. Askerlik şubesine son yoklama için davet edildiği halde, o yılın 31 EKİM tarihine kadar askerlik kararını aldırmayanlar veya mazeret belgelerini göndermeyenler, yoklama kaçağı suçundan para cezasına çarptırılırlar. Bu suçun emsallerinin sevkine kadar işlenmesi halinde, askerî mahkemelerde yargılanırlar. Askerî mahkemelerce bir yıldan fazla hapis cezası verilmesi halinde, yedek subaylık hakkını kaybedebilirsiniz.

d. Askerlik kararını yabancı askerlik şubesinden aldıracak olanların yukarıda sayılan belgelerden birer tane fazla getirmesi gereklidir.

Yeni mezun arkadaşlar kendilerine en yakın askerlik şubelerine ne zaman isterlerse başvurabilirler.Askerlik kararı aldırmak için belirlenmiş bir tarih yok.Yeni mezunlar için mezun oldukları yılın 31 Ekim tarihine kadar şubeye gelip askerlik kararı aldırmaları gerekir deniyor.Erken sevk dilekçesi başka bir konu.Önce bu işi halletmek gerekiyor.
    Zaten şubeye gittiğimizde ne yapmamız gerektiği söylenecektir.

Yani bu durumda ben bu belgelerle birlikte ne yakın askerlik şubesine gitmem yeterli oluyor. Yanlış anlamadıysam. İşyerinden izin alıcam git gel 2 sefer yapmamak için bu kadar fazla soru soruyorum. Malumunuz askere gidene kadar emekçiyiz. :)
  • EVET 1 AĞUSTOS TAN SONRA...

quote:

quote:

quote:

Tamam o zaman. Yalnız muayne olma olayını bir türlü anlamadım. Onuda bana açıklarmısınız rica etsem. Ne yapmalayım. Nerdeki askerlik şubesine gidip muayne olmalıyım. Yanımda ne olmalı muayne olmaya giderken.

YURT İÇİNDEN:

a. Dört yıl ve daha fazla süreli fakülte akademi, yüksekokul ve enstitüleri bitirenler ile yurt dışı yüksek öğrenim kurumlarını bitirip dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim gördüklerine dair YÖK. Başkanlığınca denkliği onananların, iki ay içerisinde aşağıda yazılı belgelerle yerli veya ikametlerine en yakın askerlik şubesine müracaat ederek askerlik kararını aldırmaları gereklidir.

b. Askerlik kararınızın alınması esnasında sağlık durumunuzun tam olarak tespit edilebilmesi için, varsa önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz ameliyat veya tedavilere ait sağlık raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene eden ilgili tabibe mutlaka bildiriniz.

c. Askerlik kararı aldırmak üzere, askerlik şubesine davet edildiğinizde; hapis (Tutuklu), hasta veya yurt dışında işçi-işveren iseniz, o yılın 31 EKİM tarihine kadar durumunuzla ilgili belgeleri bulunduğunuz yerdeki konsolosluk aracılığıyla askerlik şubesine gönderilmesini sağlamanız gereklidir.

ç. Askerlik şubesine son yoklama için davet edildiği halde, o yılın 31 EKİM tarihine kadar askerlik kararını aldırmayanlar veya mazeret belgelerini göndermeyenler, yoklama kaçağı suçundan para cezasına çarptırılırlar. Bu suçun emsallerinin sevkine kadar işlenmesi halinde, askerî mahkemelerde yargılanırlar. Askerî mahkemelerce bir yıldan fazla hapis cezası verilmesi halinde, yedek subaylık hakkını kaybedebilirsiniz.

d. Askerlik kararını yabancı askerlik şubesinden aldıracak olanların yukarıda sayılan belgelerden birer tane fazla getirmesi gereklidir.

Yeni mezun arkadaşlar kendilerine en yakın askerlik şubelerine ne zaman isterlerse başvurabilirler.Askerlik kararı aldırmak için belirlenmiş bir tarih yok.Yeni mezunlar için mezun oldukları yılın 31 Ekim tarihine kadar şubeye gelip askerlik kararı aldırmaları gerekir deniyor.Erken sevk dilekçesi başka bir konu.Önce bu işi halletmek gerekiyor.

Yani bu durumda ben bu belgelerle birlikte ne yakın askerlik şubesine gitmem yeterli oluyor. Yanlış anlamadıysam. İşyerinden izin alıcam git gel 2 sefer yapmamak için bu kadar fazla soru soruyorum. Malumunuz askere gidene kadar emekçiyiz. :)
  • Az önce maltepe askerlik şubesinden geldim kapıdaki asker arkadaşla( zeki) lafladık şimdi boşuna bekleme çok uğraşırsın dedi 1-2 gün içinde yeni sisteme geçilicek her şey çok daha hızlı olucak, cuma sabah 8 gibi gel fazla uğraşmazsın gibi bi muhabbet geçti aramzda.Yanlz arkadaşmdan 2 fotoğraf benden 6 fotoğraf istendi çokmu yakşklıyım acaba :) Demem o ki bu hafta değil haftaya gidin arkadaşlar oralarda heba olmamak için bide nolur ne olmaz 6 fotoğraf diploma kimlik fotokopisi ..
  • EVET 1 AĞUSTOS TAN SONRA...

quote:

quote:

quote:

YURT İÇİNDEN:

• sarman61 tabi çalışıyorsan haklısın arkadaşım.Ters bir durum olursa bana kızma.Sadece ASAL'da yazanları aktarıyorum.Gayet net bir şekilde mezun olduğunuz yılın 31 Ekim tarihine kadar istediğiniz bir askerlik şubesine başvurarak askerlik kararınızı aldırmanız gerekir denmiş.Memurlar başka birşeyler söylerlerse bilemem.Mesela bazı arkadaşlarada başvurular Eylül'de başlayacak demişler.Kısacası karar senin.
  • İyi o zaman 1 ağustosa kadar beklemedeyim o zaman. iznide 1 ağustosdan sonra herhangibir gün alarak bu işlemleri 1 günde yapabilirim herhalde hayırlısıyla.

Bu işlemlerden sonra aşağıdaki işlemleri yapıyorum o zaman.

Yedek subay aday adayları, erken sevk dilekçelerini hangi tarihlerde ve hangi makamlara vermelidirler?  

a. Grupları itibarıyla emsallerinin sevk edileceği celp döneminden önce erken askere alınmak isteyen yedek subay aday adayı yükümlüler, askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi aslı veya bir sureti ve örneği Bkz: EK-7 bulunan dilekçe ile; kayıtlı bulundukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına (Tıp doktorları kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine) gitmek istedikleri celp dönemlerine göre aşağıda TABLO-1’de yazılı tarihlerde müracaat edebilirler. İl ve ilçe askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik daireleri ise, aşağıda TABLO-2’dedir.

TABLO-1

YEDEK SUBAY CELP DÖNEMLERİNE GÖRE ERKEN SEVK MÜRACAAT TARİHLERİ

CELP DÖNEMLERİ
    BAŞVURU TARİHLERİ
    BAŞVURU MAKAMI

ŞUBAT Tıp.Dr. Celbi
    01 ARALIK-31 OCAK
    As.Ş.Bşk.lığı

NİSAN Krş. Snf. Celbi
    01 ARALIK-25 ŞUBAT
    As.D.Bşk.lığı

HAZİRAN Tıp Dr. Celbi
    01 NİSAN-31 MAYIS
    As.Ş.Bşk.lığı

AĞUSTOS Krş. Snf. Celbi
    01 NİSAN-25 HAZİRAN
    As.D.Bşk.lığı

EKİM Tıp Dr. Celbi
    01 AĞUSTOS-30 EYLÜL
    As.Ş.Bşk.lığı

ARALIK Krş. Snf. Celbi
    01 AĞUSTOS-25 EKİM
    As. D.Bşk.lığı

AÇIKLAMA: Nisan-Ağustos-Aralık karışık sınıf celp dönemlerinde, tıp doktorlarının erken sevk müracaatları; Nisan celbi için 28 Şubat, Ağustos celbi için 30 Haziran ve Aralık celbi için 31 Ekim tarihlerine kadar kabul edilir. Şubat -Haziran-Ekim celp dönemlerinde sadece tıp doktorları silah altına alınmaktadır.

TABLO-2

ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIKLARI

(İlçe askerlik şubeleri dahildir)
    BAĞLI OLDUKLARI ASKERLİK DAİRESİ BAŞKANLIKLARI

Adana, Gaziantep, Hatay, İçel, Kilis, Osmaniye
    Adana

Afyonkarahisar, Eskişehir, Kütahya, Uşak
    Afyon

Ankara, Çankırı, Kırıkkale
    Ankara

Aydın, Denizli, Muğla
    Aydın

Bursa, Balıkesir, Bilecik, Çanakkale
    Bursa

Çorum, Amasya, Samsun
    Çorum

Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak
    Diyarbakır

Erzurum, Ardahan, Bayburt, Erzincan, Iğdır, Kars
    Erzurum

Isparta, Antalya, Burdur
    Isparta

İstanbul
    İstanbul

İzmir, Manisa
    İzmir

Kastamonu, Bartın, Karabük, Sinop, Zonguldak
    Kastamonu

Kayseri, Kırşehir, Nevşehir, Niğde
    Kayseri

Kocaeli, Bolu, Sakarya, Yalova, Düzce
    Kocaeli

Konya, Aksaray, Karaman
    Konya

Malatya, Adıyaman, Elazığ, Kahramanmaraş, Tunceli
    Malatya

Sivas, Tokat, Yozgat
    Sivas

Tatvan, Ağrı, Bingöl, Bitlis, Hakkari, Muş, Van
    Tatvan

Tekirdağ, Edirne, Kırklareli
    Tekirdağ

Trabzon, Artvin, Giresun, Gümüşhane, Ordu, Rize
    Trabzon

b. Yüksek lisans, ihtisas, doktora vb. nedenlerle sevk tehirli iken, erken askere gitmek isteyenlerden; sevk tehiri bitim tarihi gitmek istediği celp döneminden sonra olanlar, sevk tehiri teklifini yapan kuruma başvurarak, sevk tehirleri iptal yazılarının sevk tehirini yapan makama (MSB Askeralma Dairesi Başkanlığı / Askerlik Dairesi Başkanlığı) gönderilmesini sağlamaları ve bu teklif üzerine MSB Askeralma Dairesi Başkanlığınca / Askerlik Dairesi Başkanlığınca verilen sevk tehiri iptal emirlerinin ilgili askerlik şubelerine aşağıda TABLO-3’teki tarihlere kadar ulaşması gerekmektedir.

TABLO-3

CELP DÖNEMLERİ
    İPTAL YAZILARININ ASKERLİK ŞUBELERİNE ULAŞMASI GEREKEN TARİHLER
    SINIFLAR

ŞUBAT CELBİ
    31 ARALIK
    TIP DOKTORLARI

NİSAN CELBİ
    28 ŞUBAT
    KARIŞIK SINIF VE TIP DR.

HAZİRAN CELBİ
    30 NİSAN
    TIP DOKTORLARI

AĞUSTOS CELBİ
    30 HAZİRAN
    KARIŞIK SINIF VE TIP DR.

EKİM CELBİ
    31 AĞUSTOS
    TIP DOKTORLARI

ARALIK CELBİ
    31 EKİM
    KARIŞIK SINIF VE TIP DR.

c. Erken sevki uygun görülenler, şartlarının değişmesi halinde, sevke katılmayıp sevk evraklarını almayabilirler. Erken sevkini isteyenlerden, sevk evrakını aldığı halde test ve mülâkata katılmayanlar, bakaya suçundan cumhuriyet başsavcılıklarına bildirilirler ve kendi grubu ile sevkleri sağlanır.
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: jakaboli

@baltar6 teşekkürler bilgi için.

Rica ederim arkadaşım.Kopyala yapıştır yapıyoruz zaten.

ASAL'ın sitesinde askerlikle ilgili merak ettiğimiz hemen hemen herşeyin cevabı verilmiş.Fakat benim aklımda ki tek sorunun cevabı malesef yok.

Mezuniyetten sonra 2 yıllık tecilini kullanmayıp askere gitmek için dilekçe verenler birliklerine teslim olacakları günden ne kadar zaman öncesine kadar vazgeçerlerse 2 yıllık tecillerini kullanabilirler?Yada şöyle sorayım bir kere gitmek istiyorum diye dilekçe verdikten sonra cayma şansı varmıdır?Bu iki sorunun cevabını çok merak ediyorum.

Bunu şunun için soruyorum,hani şimdi başvururuz atıyorum Ekim yada Kasım ayında askerlik 5 aydan 12 aya çıkarsa ne yaparım diye düşünüyorumda.Öyle birşey olursa 2 yıl tecili kullanmak istiyorum.Bu yüzden büyük merak içindeyim.Bu cayma ve cayma süreleri hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa beni Prometheus gibi aydınlatırlarsa minnettar olurum.

1.si Askerlik kararın alındıktan sonra vazgeçme süren yok gitmezsen kaçaksın...

2.si Kısa dönemin kalkması gibi bir durumdan endişe etmenede gerek yok, Son MGK toplantısındada sorduruldu yok öyle birşey kalbini ferah tut kardeşim

Paşa Abi...
  • Askerlik kararı aldırmak için 1 Ağustos'u bekleme zorunluluğu gibi bir durum yok.Şubeye 1 Ağustos'tan önce gidilmez diye bir kanunda yok.Bu mantıkla bakarsak okulunu Şubat'ta bitirende var Eylül'de bitirende var.Tekrar söylüyorum erken sevk dilekçesi tarihleri başka birşey,yeni mezun olupta askerlik kararı aldırmak başka birşey.

Açık bir şekilde diplomanızı aldıktan sonra 2 ay içinde yada en geç mezun olduğunuz yılın 31 Ekim tarihine kadar başvurup askerlik kararınızı aldırın deniyor.

sarman61 arkadaşım sen çalışıyorsun madem izin sıkıntında varmış o zaman beklemek istiyorsan beklersin.Önce şubeye gidip askerlik kararı aldırmak zorundasın zaten.Sonra ne yapacağın şubede söylenir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: paşa 76

quote:

quote:

ASAL'ın sitesinde askerlikle ilgili merak ettiğimiz hemen hemen herşeyin cevabı verilmiş.Fakat benim aklımda ki tek sorunun cevabı malesef yok.

Mezuniyetten sonra 2 yıllık tecilini kullanmayıp askere gitmek için dilekçe verenler birliklerine teslim olacakları günden ne kadar zaman öncesine kadar vazgeçerlerse 2 yıllık tecillerini kullanabilirler?Yada şöyle sorayım bir kere gitmek istiyorum diye dilekçe verdikten sonra cayma şansı varmıdır?Bu iki sorunun cevabını çok merak ediyorum.

Bunu şunun için soruyorum,hani şimdi başvururuz atıyorum Ekim yada Kasım ayında askerlik 5 aydan 12 aya çıkarsa ne yaparım diye düşünüyorumda.Öyle birşey olursa 2 yıl tecili kullanmak istiyorum.Bu yüzden büyük merak içindeyim.Bu cayma ve cayma süreleri hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa beni Prometheus gibi aydınlatırlarsa minnettar olurum.

2.si Kısa dönemin kalkması gibi bir durumdan endişe etmenede gerek yok, Son MGK toplantısındada sorduruldu yok öyle birşey kalbini ferah tut kardeşim

Paşa Abi...

Abi iyide 329 ların başlığına bakıyorum son 1.5 aya kadar başvurularının kesin olarak kabul edilip edilmediğini bilmeyenler vardı.Yani son 1.5 aya kadar hiçbir şey kesinleşmiyor.O manada sordum yani.Hani daha kesinleşmediği için vazgeçme durumu olabilirmi diye merak ettim.
  • quote:

quote:

quote:

Paşa Abi...

Aslına bakacak olursan bu sorununda cevabı Asal'da var...

Erken sevki uygun görülenler, şartlarının değişmesi halinde, sevke katılmayıp sevk evraklarını almayabilirler. Erken sevkini isteyenlerden, sevk evrakını aldığı halde test ve mülâkata katılmayanlar, bakaya suçundan cumhuriyet başsavcılıklarına bildirilirler ve kendi grubu ile sevkleri sağlanır.

Durum bundan ibaret...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAŞA -- 7 Temmuz 2009; 16:19:37 >
  • Yukarıda ki yazı senin soruna cevap olmuştur umarım...
  • quote:

Yukarıda ki yazı senin soruna cevap olmuştur umarım...

"Erken sevki uygun görülenler, şartlarının değişmesi halinde, sevke katılmayıp sevk evraklarını almayabilirler."

Abi sağol valla çok açık bir ifade olmasada olumlu bence.Tabi şartlarının değişmesinden kasıt ne olabilir orası başka bir mesele.Bir mazeret bildirilirse olabilir gibi anladım ben.

Şubemizden sevk evraklarını alacağımız tarihlerde 01 - 30 KASIM arası olduğuna göre evrakları almadığımız sürece sorun yok o zaman.Tabi bir mazeret bildirerek.
  • quote:

quote:

Yukarıda ki yazı senin soruna cevap olmuştur umarım...

"Erken sevki uygun görülenler, şartlarının değişmesi halinde, sevke katılmayıp sevk evraklarını almayabilirler."

Abi sağol valla çok açık bir ifade olmasada olumlu bence.Tabi şartlarının değişmesinden kasıt ne olabilir orası başka bir mesele.Bir mazeret bildirilirse olabilir gibi anladım ben.

Şubemizden sevk evraklarını alacağımız tarihlerde 01 - 30 KASIM arası olduğuna göre evrakları almadığımız sürece sorun yok o zaman.Tabi bir mazeret bildirerek.

Aynen öyle sevk evraklarını almadığın sürece (sarı zarf) bir problem yok...
  • Bizim bu 33-1 ler bir ekol olacak galiba donanimhaber.com da :)
  • quote:

Bizim bu 33-1 ler bir ekol olacak galiba donanimhaber.com da :)

Bizim dönem çok farklı olacak (her dönem aynı şeyler söylenir) Ama bizim dönem gerçekten sağlam olacak...
  • quote:

Umarım böyle bir dönem olur.İlker beyin 2 ay önceki konuşmasından sonra fena halde bunalıma girdim valla.Bildiğiniz gibi değil.
    Gerçi sonradan böyle birşeyin olması çok zor olsa bile 2-3 yıl sürer dedi ama bir kere laf ağızdan çıktı işte.

O değilde asteğmen olursak rütbelerimizimi sökecekler ne yapacaklar merak ediyorum.Düşünsenize erlere emir verirken birden kendimizi aynı koğuşta bulursak fena olur.
  • quote:

quote:

Umarım böyle bir dönem olur.İlker beyin 2 ay önceki konuşmasından sonra fena halde bunalıma girdim valla.Bildiğiniz gibi değil.
    Gerçi sonradan böyle birşeyin olması çok zor olsa bile 2-3 yıl sürer dedi ama bir kere laf ağızdan çıktı işte.

O değilde asteğmen olursak rütbelerimizimi sökecekler ne yapacaklar merak ediyorum.Düşünsenize erlere emir verirken birden kendimizi aynı koğuşta bulursak fena olur.

Bomba olur vallahi... bomba olurda Paşa Abin 76'lı bu saatten sonra benmi emir alıcam veletlerden...
  • Bağlı olduğum şubeye mail attım, kısa zamanda cevap geldi. Yeni mezun olduğumu, aralık celbi için başvuracağımı belirttim. Başvuru için belirli bir tarihin olup olmadığını (özellikle 1 Ağustos) sordum. Aldığım cevap; en kısa zamanda istenilen belgeleri getirmem gerekiyormuş.

Yeni mezun arkadaşlar 1 Ağustos u beklemeye gerek yok şubeden aldığım bilgiye göre...
  • quote:

Bağlı olduğum şubeye mail attım, kısa zamanda cevap geldi. Yeni mezun olduğumu, aralık celbi için başvuracağımı belirttim. Başvuru için belirli bir tarihin olup olmadığını (özellikle 1 Ağustos) sordum. Aldığım cevap; en kısa zamanda istenilen belgeleri getirmem gerekiyormuş.

Yeni mezun arkadaşlar 1 Ağustos u beklemeye gerek yok şubeden aldığım bilgiye göre...

Her zaman söylediğim gibi en azından bir kere şubenize gidip durumunuz hakkında bilgi almanız... Misal Paşa abiniz zamanında kendini tecilli sanıyorken 1,5 yıl kaçak dolaşmışım, askerlik şubem gelen evrağı işleme almadığı için Haberim yoktu tabi olur olmaz düzelttirdim, yeni mezun arkadaşlara gelince önceden askerlik kararları alınmamışsa (ki bu olabiliyor bendede öyleydi 76'lı olunca şubeyle pek haşır neşir oluyorsunuz) gitsinler askerlik kararlarını aldırsınlar... sevk tarihi olarak aralık verirlerse ne ala yok 1 sene sonraya sevk tarihi verirlerse (sıklıkla olabiliyor) işte o zaman 1 Ağustos itibariyle erken sevk için başvuracaksınız...
  • quote:

quote:

Bağlı olduğum şubeye mail attım, kısa zamanda cevap geldi. Yeni mezun olduğumu, aralık celbi için başvuracağımı belirttim. Başvuru için belirli bir tarihin olup olmadığını (özellikle 1 Ağustos) sordum. Aldığım cevap; en kısa zamanda istenilen belgeleri getirmem gerekiyormuş.

Her zaman söylediğim gibi en azından bir kere şubenize gidip durumunuz hakkında bilgi almanız... Misal Paşa abiniz zamanında kendini tecilli sanıyorken 1,5 yıl kaçak dolaşmışım, askerlik şubem gelen evrağı işleme almadığı için Haberim yoktu tabi olur olmaz düzelttirdim, yeni mezun arkadaşlara gelince önceden askerlik kararları alınmamışsa (ki bu olabiliyor bendede öyleydi 76'lı olunca şubeyle pek haşır neşir oluyorsunuz) gitsinler askerlik kararlarını aldırsınlar... sevk tarihi olarak aralık verirlerse ne ala yok 1 sene sonraya sevk tarihi verirlerse (sıklıkla olabiliyor) işte o zaman 1 Ağustos itibariyle erken sevk için başvuracaksınız...

Yeni mezun arkadaşlar için son nokta budur.
  • 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.