Şimdi Ara

EFSANELERİN EFSANESİ 331.DÖNEM FEDAİLERİ(Aralık-2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (27. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76.187
Cevap
37
Favori
2.185.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • vay tertiplerime bak bee... bende dün itibariyle tecilimi kaldırdım artık ağustos 1'den itibaren gidip erken sevk dilekçesi dolduracam,,, bütün tertiplerime selamlar hepimiz için hayılrısı olsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferyilmazz

vay tertiplerime bak bee... bende dün itibariyle tecilimi kaldırdım artık ağustos 1'den itibaren gidip erken sevk dilekçesi dolduracam,,, bütün tertiplerime selamlar hepimiz için hayılrısı olsun

hadi bakalım hakkına hayırlısı umarım erken sevk dilekçen kabul olurda bizimle beraber bot bağlarsın...

Paşa Abi...
  • bizim kayseri şube bugünde işlem yapmıyo, herkes kararını aldırdı biz hala beklemedeyiz. ne kadar saçma bir iş ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dogansc

bizim kayseri şube bugünde işlem yapmıyo, herkes kararını aldırdı biz hala beklemedeyiz. ne kadar saçma bir iş ya.

Çevre ilçelere git orda yaptır...(sakin olur oralar, ben öyle yapmıştım)
  • quote:

Orjinalden alıntı: paşa 76

quote:

bizim kayseri şube bugünde işlem yapmıyo, herkes kararını aldırdı biz hala beklemedeyiz. ne kadar saçma bir iş ya.

kalabalıktan değil, sistem çalışmıyo diye sistemi bahane ediyolar abi.
  • quote:

quote:

quote:

olsun sen yinede taciz et arada (başka başka kişilere arattır şubeyi) bazende işlerine gelmediği için sallamıyorlar, sen çevre ilçelerin askerlik şubelerini ara gel yaparız derlerse atla git...

(bu arada bazı şubelerde gerçekten sistem yenileme çalışması var...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAŞA -- 9 Temmuz 2009; 13:25:56 >
  • Diplomasını alıp tecilini kaldırmayan arkadaşlar bence bi an önce o işin peşine düşün,,,ağustosun 1inden itibaren şubeler bayaa kalabalık olacak gibi gözüküyor...Bana da sistem yarım yamalak çalışıyor sonra gel istersen dediler ya da beklersen akşama kadar halledebiliriz dediler ben beklerim dedim sabah 10 da gittim akşam 4 gibi işim bitti,,, , Şubelerdekilerin dediklerine pek aldırmayın tamam sistemde sorun var ama pek sıra olmadığı için işiniz hemen de hallolabilir... kolay gelsin...

İlk gittiğinzde size 3 Tane dilekçe verecekler
    not:(Bir tanesi önemli o dilekçeye İSTEMİYORUM yazacaksınız)

Diğer dilekçelerde ise Hobileriniz ,anne adı ,baba adı ,fobilerinizi,Komanda olmak istiyormusunuz istemiyor musunz? onları yazacaksınız

Sonra şubedekilere teslim edeceksiniz onlar alıp bilgisayara girecek elinize bir dosya verecek sonra o dosyayla komutanın yanına gideceksiniz...

Komutana o dosyada birkaç yer imzalatacaksınız NOT: Yanınızda diplomanın aslını kesinlikle götürün komutan benden istedi, diplomanın arkasındaki tc nosuna, anne , baba adına dikkat edin yanlışlık olmasın...

Sonra sizi askeri hastaneye sevkedecekler muayene için : muayeneyi pek kafanıza takmayın hiç ameliyat oldun mu dedi? olmadım dedim SAĞLAM damgasını vurdu biraz formalte gibi geldi bana... ama muayenede gözlük kullanan bir arkadaşı bayaa uğraştırdılar çocuğun işi diğer güne kaldı

Sonra yapmanız gereken tek şey ağustos 1 ' i beklemek eğer bu söylediklerimi şimdi yaparsanız ağustosun 1inden itibaren sadece bi dilekçe yazmaaya gidersiniz ama halletmesseniz bu anlattığım işlemleri o kalabalıkta yapmak zorunda kalırsınız tercih size kalmış...Kolay gelsin

Önemli : Orda 2 saat kalem sırası beklemek istemiyorsanız yanınıza bir adet siyah tükenmez kalem alın !!! Ben eğer yanıma kalem alsaydım işlerim çok daha erken bitebilirdi ama mavi falan değil sadece siyah tükenmez kalem,,,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyilmazz -- 9 Temmuz 2009; 17:31:23 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferyilmazz

Diplomasını alıp tecilini kaldırmayan arkadaşlar bence bi an önce o işin peşine düşün,,,ağustosun 1inden itibaren şubeler bayaa kalabalık olacak gibi gözüküyor...Bana da sistem yarım yamalak çalışıyor sonra gel istersen dediler ya da beklersen akşama kadar halledebiliriz dediler ben beklerim dedim sabah 10 da gittim akşam 4 gibi işim bitti,,, , Şubelerdekilerin dediklerine pek aldırmayın tamam sistemde sorun var ama pek sıra olmadığı için işiniz hemen de hallolabilir... kolay gelsin...

İlk gittiğinzde size 3 Tane dilekçe verecekler
    not:(Bir tanesi önemli o dilekçeye İSTEMİYORUM yazacaksınız)

Diğer dilekçelerde ise Hobileriniz ,anne adı ,baba adı ,fobilerinizi,Komanda olmak istiyormusunuz istemiyor musunz? onları yazacaksınız

Sonra şubedekilere teslim edeceksiniz onlar alıp bilgisayara girecek elinize bir dosya verecek sonra o dosyayla komutanın yanına gideceksiniz...

Komutana o dosyada birkaç yer imzalatacaksınız NOT: Yanınızda diplomanın aslını kesinlikle götürün komutan benden istedi, diplomanın arkasındaki tc nosuna, anne , baba adına dikkat edin yanlışlık olmasın...

Sonra sizi askeri hastaneye sevkedecekler muayene için : muayeneyi pek kafanıza takmayın hiç ameliyat oldun mu dedi? olmadım dedim SAĞLAM damgasını vurdu biraz formalte gibi geldi bana... ama muayenede gözlük kullanan bir arkadaşı bayaa uğraştırdılar çocuğun işi diğer güne kaldı

Sonra yapmanız gereken tek şey ağustos 1 ' i beklemek eğer bu söylediklerimi şimdi yaparsanız ağustosun 1inden itibaren sadece bi dilekçe yazmaaya gidersiniz ama halletmesseniz bu anlattığım işlemleri o kalabalıkta yapmak zorunda kalırsınız tercih size kalmış...Kolay gelsin

yahu ne yapacağımızı şaşırdık.şubemiz bize ağustosta gel diyor başka şubelerde ise böyle işlem yapılıyor.napıcaz şaşırdım.

• yahu ne yapacağımızı şaşırdık.şubemiz bize ağustosta gel diyor başka şubelerde ise böyle işlem yapılıyor.napıcaz şaşırdım.

Ağustosta gel diyor çünkü yarın itibariyle 329. dönemin sevk evraklarını vermeye başlayacaklar, tek sebebi budur...
  • Ben bugün askerlik kararı aldım 331. dönem için. Nisan 2010 a attilar. Erken sevk için Ağustos'da tekrar gideceğim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Weezer

Ben bugün askerlik kararı aldım 331. dönem için. Nisan 2010 a attilar. Erken sevk için Ağustos'da tekrar gideceğim.

weezer bize ağustosta gel dediler.sen nasıl aldırdın o kararı.
  • Erken sevk dilekcesini bizzat kayseriye getirmeyi düşünüyorum (asal daire başkanlığı orada) kalabalık olurmu?
    quote:

quote:

quote:

• Herkese hayırlı akşamlar ! Bende 331. dönemde gitmek isteyenlerdenim, okul yeni bitti ce gidip tecili kaldırıcam. Ancak konuyla ilgili bir kaç sorum var. Öncelikle:

1- Götürmem gereken evraklar nelerdir?
    2- Ehliyet, sertifika v.s gibi şeyleri tecili bozdururken mi götürüyoruz?
    3- Sağlıkla ilgili, sol dizimde menisküs yırtığı var, bunu belgeleyen bir mr sonucuda var tarihi biraz eski, bu belgeyi yine tecili bozarken mi götürücem, tarihinin ne olup olmadığı önemli mi?

Bilgili arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
  • quote:

Orjinalden alıntı: recep41

quote:

Ben bugün askerlik kararı aldım 331. dönem için. Nisan 2010 a attilar. Erken sevk için Ağustos'da tekrar gideceğim.

weezer bize ağustosta gel dediler.sen nasıl aldırdın o kararı.

Benim kütük Kandıra'da oraya gittim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sine_man

Herkese hayırlı akşamlar ! Bende 331. dönemde gitmek isteyenlerdenim, okul yeni bitti ce gidip tecili kaldırıcam. Ancak konuyla ilgili bir kaç sorum var. Öncelikle:

3- Sağlıkla ilgili, sol dizimde menisküs yırtığı var, bunu belgeleyen bir mr sonucuda var tarihi biraz eski, bu belgeyi yine tecili bozarken mi götürücem, tarihinin ne olup olmadığı önemli mi?

Birkaç sayfa önce gerekli evraklar yazılmış ben yine kısaca yazayım arkadaşım...

1)
    Dört kimlik fotokopisi
    Dört diploma fotokopisi
    3 YA DA 4 adet resim benden bunları istediler

2)
    Ben şubede kimsenin ehliyet sertifika falan getirdiğini görmedim zaten olsada onları alıp bakacak kadar kimse ilgilenmiyor( ama sınav günü falan belki işine yarayabilir )

3)
    İşlemlerini halletmeye gideceğin gün kesinlikle yanında mr sonucunu götür muayene olurken doktora göster işine yarayabilir ;)
  • 4 yıllık üni. mezunu oldum haziran sonu,
    aralık celbi için başvurcam, kasımda diyenler vardı kasım celbi yokmuydu ;? Aralıkta ne zaman teslim olunacak ?
  • ben kocaelideyim.şubem ise sakarya.şimdi gitsem sakaryaya orda aldırsam askerlik kararımı ağustostaki işlemlerimi ve muayene işlemlerimide oradamı yapmam gerekir yoksa onları kocaelide yapabilirmiyim.
  • quote:

Grupları itibarıyla emsallerinin sevk edileceği celp döneminden önce erken askere alınmak isteyen yedek subay aday adayı yükümlüler, askerlik şubesinden aldıkları askerlik durum belgesi aslı veya bir sureti ve örneği Bkz: EK-7 bulunan dilekçe ile; kayıtlı bulundukları askerlik şubelerinin bağlı olduğu askerlik dairesi başkanlıklarına (Tıp doktorları kayıtlı bulundukları askerlik şubelerine) 1 ağustos itibariyle müracaat edebilirler.

ASKERLİK DAİRESİ BAŞKANLIĞINA
    .................

.................................. Askerlik Şubesi Başkanlığına kayıtlı yedek subay aday adayıyım.

.................................. Celp Döneminde sevke tâbi olmama rağmen, ailevi sebepler dolayısıyla (İş zorunlulukları vb.) …………….. Aralık Celbinde silah altına alınmak istiyorum.

Gereğini arz ederim.

Tarih:

(İmza)

Adı ve Soyadı

Rütbesi

ADRES :

Tel. :

EKİ :
    EK-A (Askerlik Durum Belgesi Fotokopisi)

Paşa Abi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ozzyouz

4 yıllık üni. mezunu oldum haziran sonu,
    aralık celbi için başvurcam, kasımda diyenler vardı kasım celbi yokmuydu ;? Aralıkta ne zaman teslim olunacak ?

YEDEK SUBAY ADAYLARI İÇİN :

Yedek Subay Adaylarının askerlik kararı aldırmaya giderken bulundurması gerekli belgeler:

Dilekçe, (As.Ş.Bşk.na hitaben)(Dilekçe örneği için Bkz.:EK-1) EK-1

ASKERLİK ŞUBESİ BAŞKANLIĞINA
    ................

.......................... tarihinde dört yıllık yüksek okuldan (Fakülte, akademi, enstitüden) mezun oldum.

Yedek subay adayı olarak askerlik kararımın alınmasını arz ederim.

Tarih:

(İmza)

Adı ve Soyadı

ADRES :

Tel. :

EKLER :
    EK-A (8 Adet Fotoğraf)
    EK-B (3 Adet Diploma veya Mezuniyet Belgesi Fotokopisi)
    EK-C (2 Adet Nüfus Cüzdanı Sureti)

Diploma veya mezuniyet (Çıkış belgesi) aslı ile üç adet fotokopisi,

2 Adet nüfus cüzdanı sureti,

8 Adet vesikalık fotoğraf,

Varsa, önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz ameliyat veya tedavilere ait sağlık raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene eden ilgili tabibe mutlaka bildiriniz.

Hapis (Tutuklu) hasta veya yurt dışında işçi-işveren iseniz, o yılın 31 EKİM tarihine kadar, durumunuzla ilgili belgelerin askerlik şubesine gönderilmesini sağlamanız gereklidir.

Askerlik kararını yurt dışından aldıracak olanların yukarıdaki belgelerle birlikte T.C. Elçilik veya Konsolosluklarına müracaat etmeleri gereklidir.

Yurt dışında yüksek okul bitirenler için; yukarıdaki belgelere ilave olarak YÖK. tarafından düzenlenecek dört yıl ve daha fazla süreli lisans eğitimi gördüğüne dair denklik belgesi ile diploma aslı ve üç adet fotokopisi ve üç suret Türkçe tercümesi (Türkçe tercüme noter veya konsoloslukça onaylı olmalıdır) gereklidir.

Yedek Subay sevkinde;

Yabancı askerlik şubelerinden sevkini yaptıracak olanların vereceği dilekçe örneği: (Bkz.: EK-4)

................

.......................... Celp Döneminde sevke tâbi yedek subay aday adayıyım.

Sevkimin şubenizden yapılmasını arz ederim.

Tarih:

(İmza)

Adı ve Soyadı

ADRES :

Tel. :

Test ve mülakat merkezine giderken ;

Askerî birlik ve kurumlara cep telefonu, çağrı cihazı, kayıt ve yayın yapan cihaz götürmeyiniz.

Sabah çok erken saatlerde test ve mülâkat merkezinde bulunmak zorunda değilsiniz. Sabah 08.00’de test ve mülâkat merkezinde bulunmanız uygundur.

Test ve mülâkat işlemleri bir gün içerisinde bitirildiğinden, sağlık sınıfları hariç aynı gün geri dönmeniz mümkündür.

Test ve mülâkat merkezinde yapılacak açıklamaları dikkatle dinlemeniz, testten sonraki hareket tarzını öğrenmeniz gereklidir.

Test ve mülâkat merkezine giderken varsa; dalgıç, balıkadam, uçucu, planör, paraşütçü, spor branşları veya meslek ve sanatınızla ilgili sertifika ve belgelerin fotokopisini birlikte götürünüz.

Test ve mülâkat neticesinde tespit edilen sınıf ve statülerinizi test ve mülâkat merkezlerince size tebliğ edilen tarihte en yakın askerlik dairesi başkanlığı veya test ve mülâkat merkezi komutanlığından öğrenebilirsiniz.

Sevki sırasında rahatsız olanlar;

Geçirmiş olduğu trafik kazası ve/veya ağır hastalık sebebiyle sivil sağlık kuruluşları tarafından haklarında sağlık raporu düzenlenenler, raporları ile birlikte askerlik şubelerince askeri hastaneye sevk edilerek alacakları raporlara göre işlem yapılır.

Askerlik şubesi tarafından sevk edilmeden alınan sağlık raporları geçerli kabul edilmez. Bu şekilde rapor alarak sevke katılmayanlar hakkında bakaya işlemi yapılır. Mazeretlerine ait yazılı ifadeleri alınarak askerî mahkemeye verilirler.

Kısa kısa, tekrar tekrar bilgiler...

1 önceki sayfadada yazmıştım daha fazla bilgi istersen tekrar sor... bir an önce git askerlik kararını aldır, eğer aralık ayına verirlerse sorun yok ama vermezde ileri tarihe verirlerse erken sevk için 1 ağustos itibarıyla erken sevk dilekçesi göndereceksin, bu arada aralıktan önce 1 tertip daha var fakat sadece doktorlar için....

Paşa Abi...
  • quote:

Orjinalden alıntı: sine_man

Herkese hayırlı akşamlar ! Bende 331. dönemde gitmek isteyenlerdenim, okul yeni bitti ce gidip tecili kaldırıcam. Ancak konuyla ilgili bir kaç sorum var. Öncelikle:

YEDEK SUBAY ADAYLARI İÇİN :

Yedek Subay Adaylarının askerlik kararı aldırmaya giderken bulundurması gerekli belgeler:

Dilekçe, (As.Ş.Bşk.na hitaben)(Dilekçe örneği için Bkz.:EK-1) EK-1

................

.......................... tarihinde dört yıllık yüksek okuldan (Fakülte, akademi, enstitüden) mezun oldum.

Yedek subay adayı olarak askerlik kararımın alınmasını arz ederim.

Tarih:

(İmza)

Adı ve Soyadı

ADRES :

Tel. :

EKLER :
    EK-A (8 Adet Fotoğraf)
    EK-B (3 Adet Diploma veya Mezuniyet Belgesi Fotokopisi)
    EK-C (2 Adet Nüfus Cüzdanı Sureti)

Diploma veya mezuniyet (Çıkış belgesi) aslı ile üç adet fotokopisi,

2 Adet nüfus cüzdanı sureti,

8 Adet vesikalık fotoğraf,

Varsa, önceki yıllarda geçirmiş olduğunuz ameliyat veya tedavilere ait sağlık raporlarınızı yanınızda bulundurunuz ve muayene eden ilgili tabibe mutlaka bildiriniz.

Hapis (Tutuklu) hasta veya yurt dışında işçi-işveren iseniz, o yılın 31 EKİM tarihine kadar, durumunuzla ilgili belgelerin askerlik şubesine gönderilmesini sağlamanız gereklidir.

Askerlik kararını yurt dışından aldıracak olanların yukarıdaki belgelerle birlikte T.C. Elçilik veya Konsolosluklarına müracaat etmeleri gereklidir.

Yurt dışında yüksek okul bitirenler için; yukarıdaki belgelere ilave olarak YÖK. tarafından düzenlenecek dört yıl ve daha fazla süreli lisans eğitimi gördüğüne dair denklik belgesi ile diploma aslı ve üç adet fotokopisi ve üç suret Türkçe tercümesi (Türkçe tercüme noter veya konsoloslukça onaylı olmalıdır) gereklidir.

Yedek Subay sevkinde;

Yabancı askerlik şubelerinden sevkini yaptıracak olanların vereceği dilekçe örneği: (Bkz.: EK-4)

................

.......................... Celp Döneminde sevke tâbi yedek subay aday adayıyım.

Sevkimin şubenizden yapılmasını arz ederim.

Tarih:

(İmza)

Adı ve Soyadı

ADRES :

Tel. :

Test ve mülakat merkezine giderken ;

Askerî birlik ve kurumlara cep telefonu, çağrı cihazı, kayıt ve yayın yapan cihaz götürmeyiniz.

Sabah çok erken saatlerde test ve mülâkat merkezinde bulunmak zorunda değilsiniz. Sabah 08.00’de test ve mülâkat merkezinde bulunmanız uygundur.

Test ve mülâkat işlemleri bir gün içerisinde bitirildiğinden, sağlık sınıfları hariç aynı gün geri dönmeniz mümkündür.

Test ve mülâkat merkezinde yapılacak açıklamaları dikkatle dinlemeniz, testten sonraki hareket tarzını öğrenmeniz gereklidir.

Test ve mülâkat merkezine giderken varsa; dalgıç, balıkadam, uçucu, planör, paraşütçü, spor branşları veya meslek ve sanatınızla ilgili sertifika ve belgelerin fotokopisini birlikte götürünüz.

Test ve mülâkat neticesinde tespit edilen sınıf ve statülerinizi test ve mülâkat merkezlerince size tebliğ edilen tarihte en yakın askerlik dairesi başkanlığı veya test ve mülâkat merkezi komutanlığından öğrenebilirsiniz.

Sevki sırasında rahatsız olanlar;

Geçirmiş olduğu trafik kazası ve/veya ağır hastalık sebebiyle sivil sağlık kuruluşları tarafından haklarında sağlık raporu düzenlenenler, raporları ile birlikte askerlik şubelerince askeri hastaneye sevk edilerek alacakları raporlara göre işlem yapılır.

Askerlik şubesi tarafından sevk edilmeden alınan sağlık raporları geçerli kabul edilmez. Bu şekilde rapor alarak sevke katılmayanlar hakkında bakaya işlemi yapılır. Mazeretlerine ait yazılı ifadeleri alınarak askerî mahkemeye verilirler.

Kısa kısa, tekrar tekrar bilgiler...

bir an önce git askerlik kararını aldır, eğer aralık ayına verirlerse sorun yok ama vermezde ileri tarihe verirlerse erken sevk için 1 ağustos itibarıyla erken sevk dilekçesi göndereceksin...

Paşa Abi...
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.