Şimdi Ara

EFSANELERİN EFSANESİ 331.DÖNEM FEDAİLERİ(Aralık-2009) KD. ve YD. SUBAY ADAYLARI (30. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
76.187
Cevap
37
Favori
2.185.338
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • torunumun torunuda sayfa açtı vay be benim askerliğim bitti o zaman.. allah yardımcınız olsun arkadaşlar ama çok erken başlamışsınız askerliği düşünmeye daha çok zaman var önünüzde bunları düşünmek için, erken baya bi bizim torunlar gelsin hele ondan sonra açardınız bu ne acele..neyse bizim bitiyo işallah sizde hayırlısıyla bitirirsiniz...kolay geçiyo sadece bunu bilin ayrıcalıklısınız her zaman..
  • Askerde olan bir arkadaşla gerçekleştirdiğim konuşma...

13:34Serdar
    sen neler yapıyorsun

ankara

acemi

13:34Zafer
    KISA DÖNEMMİ UZUN MU

13:34Serdar
    okanla beraberiz

uzun

:D

13:35Zafer
    YAPMA yaw aynı yere mi düştünüz

13:35Serdar
    onun120 kalmış ben 47 gün oldu

13:35Zafer
    zor geçiyomu

13:35Serdar
    önümüzdeki hafta izmirdeyim

eziyetle geçiriyorlar

a.q.

sen neler yapıyorsun

13:36Zafer
    way a.q bende tecili kaldırdım aralıkta yedek subay sınavına girecem
    hacı üni bitti şimdi aralıkta bakacas ya kısa dönem ya astek

13:37Serdar
    inş. valla çok rahatlar

13:37Zafer
    astekler mi rahat kısa dönemler mi hacı

13:38Serdar
    astekler

askeriyeye at kendini dalgana bak valla

13:38Zafer
    hacı bakalım ne olacak kısmet yaa eee acemide neler yaptrıyorlar

13:39Serdar
    ot yolmak en başta geliyor

kışın gelirsen yırtarsın

biz o kadar değil 1. alay allah sabır versin çocuklara

13:41Zafer

giderken neler götürdün serdar aldılar mı kapıdan

13:41Serdar
    silüs kimlik bide ben

burda herşeyi veriyorlar

sakın zaten getirme bişey çok hırsız var

13:42Zafer
    ok hacı eywallah... Eee nasıl kısalarla uzun dönemler anlaşabiliyor mu?

13:43Serdar
    valla biz gittikten sonra onlar gelicekmiş hiç poşet görmedim daha

13:47Zafer
    Heee hacı dolaplarda kilit warmı?

13:47Serdar
    yok oğlum ne kilidi...Kesinlkle Yasak
  • Arkadaşlar herkese merhaba;
    Ben de Temmuz başında diplomamı aldım. Şimdi işlemlerime başlamak istiyorum. İşlemleri ne sırada yapacağımdan tam emin değilim. Buraya yazayım, bilen arkadaşlar cevaplarsa süper olur:

Şimdi ilk başta Ek-1 denen dilekçeden hazırlayıp bulunduğum şehirdeki askerlik şubesine gidiyorum (8 fotoğraf, diplomamın aslı ve 3 fotokopisi ayrıca 2 tane de nüfus sureti[Gereken başka birşey var mı?]).

Buradan askerlik durum belgesi alıyorum. Bu aldığım belgeyle birlikte Ek-7 deki dilekçeyi birleştirip Ankaraya yolluyorum ve gelecek cevabı bekliyorum. Şu an yapacağım işlemler bunlar mıdır ? İlgilenenlere cok teşekkür ederim.
  • Dilekçeleri onlar sana verecek sen yazdığın bu işlemleri git şubede yap, ama 2değil 4 kimlik fotokopisi götür 4diploma fotokopisi ve aslı, 8resim kimi 4diyo kimi 8 anlamadım sen yine 8 götür başka bişi yok şimdilik ama şimdi gideceksen bütün gününü orada geçirecek gibi hazırla kendni uzun sürebilir...ağustostan sonrada git erken sevk dilekçeni ver ;) okadar
  • arkadaşlar mademki faceebook ta grubuz var herkesin katılmasını bekliyorum ...özellikle paşa abi senide bekleriz...orada takıldığım yerlerde tartışmaya devam ederiz.....grşrmek üzere....
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibo_seba

arkadaşlar mademki faceebook ta grubuz var herkesin katılmasını bekliyorum ...özellikle paşa abi senide bekleriz...orada takıldığım yerlerde tartışmaya devam ederiz.....grşrmek üzere....

Ewet paşa abimizide bekliyoruzzzzz ve tabi tüm 33-1.dönemleride

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zaferyilmazz -- 12 Temmuz 2009; 19:46:12 >
  • bende gruba üye oldum ş.akgül

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi goro1982 -- 13 Temmuz 2009; 0:04:15 >
  • hoşgeldin goro1982...
  • zaferyılmaz...sanırım sende bursalısın,toprağım benim....
  • Benim gibi kilo problemi olanlar için yönetmelik. ALINTIDIR

BOYA GÖRE STANDART AĞIRLIK ÇİZELGESİ
    Boy Ağırlık Ağırlık
    Ayakkabısız Üst Sınır Alt Sınır
    Cm Kg. Kg.
    ---------------------------------------------------------------------------
    150 55 43
    151 56 44
    152 56 45
    153 57 45
    154 57 46
    155 58 46
    156 59 47
    157 60 48
    158 61 48
    159 61 49
    160 61 50
    161 62 50
    162 63 51
    163 64 51
    164 64 52
    165 65 53
    166 66 53
    167 67 54
    168 68 54
    169 68 55
    170 69 55
    171 70 57
    172 71 58
    173 71 58
    174 72 58
    175 72 59
    176 73 60
    177 75 61
    178 75 61
    179 76 62
    180 77 63
    181 78 64
    182 79 65
    183 80 66
    184 81 66
    185 82 67
    186 83 68
    187 84 69
    188 85 69
    189 86 70
    190 87 71
    191 88 72
    192 89 73
    193 90 74
    194 91 75
    195 92 76
    196 93 77
    197 94 78
    198 95 79
    199 96 80
    200 97 81
    201 98 82
    202 99 83
    203 100 84
    204 101 85
    205 102 86
    206 103 87
    207 104 88
    208 105 89
    209 106 90
    210 107 91
    Madde 33 - (Değişik : 30/1/1997 - 97/9106 K.)
    A) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın, Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 30 kg. (dahil) fazlalığı.
    B) 1. 20 yaşına girdiği halde boya göre ağırlığın,Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 31-40 kg. (dahil) fazlalığı.
    NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık istirahatsiz rejimden sonra; yükümlülerde en az bir defa ertesi yıla bırakma veya en az 1 yıl sevki geciktirme işleminden sonra uygulanır.
    C) 33. Maddenin A, B ve D dilimlerindeki hastalık ve arızaların tedavi ve nekahat halleri.
    D) 1. Boya Göre Standart Ağırlık Çizelgesindeki üst sınırdan 41 kg.(dahil) veya daha fazla olan şişmanlıklar.
    NOT: Bu fıkra subay ve astsubaylarda 1 yıllık zayıflama rejiminden sonra uygulanır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: zaferyilmazz

Dilekçeleri onlar sana verecek sen yazdığın bu işlemleri git şubede yap, ama 2değil 4 kimlik fotokopisi götür 4diploma fotokopisi ve aslı, 8resim kimi 4diyo kimi 8 anlamadım sen yine 8 götür başka bişi yok şimdilik ama şimdi gideceksen bütün gününü orada geçirecek gibi hazırla kendni uzun sürebilir...ağustostan sonrada git erken sevk dilekçeni ver ;) okadar

Asal'a göre ;

YEDEK SUBAY ADAY ADAYLARININ ASKERLİK KARARI NASIL ALINIR?

YURT İÇİNDEN:

a. Dört yıl ve daha fazla süreli fakülte akademi, yüksekokul ve enstitüleri bitirenler ile yurt dışı yüksek öğrenim kurumlarını bitirip dört yıl ve daha fazla süreli yüksek öğrenim gördüklerine dair YÖK. Başkanlığınca denkliği onananların, iki ay içerisinde aşağıda yazılı belgelerle yerli veya ikametlerine en yakın askerlik şubesine müracaat ederek askerlik kararını aldırmaları gereklidir.

(1) Dilekçe, (As. Ş. Bşk.na hitaben) (Dilekçe örneği için Bkz.:EK-1)

(2) Diploma veya mezuniyet (Çıkış) belgesi aslı ve üç adet fotokopisi,

(3) Nüfus cüzdan aslı ve iki adet fotokopisi,

(4) 8 Adet vesikalık fotoğraf,
  • Yarın yada olmadı en geç çarşamba günü askerlik şubesine gitmeye niyetliyim. Hayırlısıyla bu hatfa şu işi halledersek rahatlıcam.
  • Dün bir amcayla konuşuyordum konu askerlikten açıldı... Bana ne dedi biliyormusunuz... Ben Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaydım, Cumhurbaşkanının mühürü bendeydi, bütün izinler filan benden geçerdi, kraldım kral... ( içimdem yuh a.q. dedim)...

Dönünce bizde böyle sallıyacakmıyız acaba...

Paşa Abi ; Bir gün dayanamadım Yüzbaşının enseye bir tokat, önce kızdı ama sonra güldük beraber kanka olduk, hafta sonu kız tavlamaya çıkardık beraber...

jonywayt ; Bana demezmi yat çabuk 100 şınav, ya bırak dedim komutanımya yak bir sigara kendine gel, sende var birşeyler anlat bakalım...

ibo_seba ; Kantine düşmüşüm paraya para demiyorum, eve para gönderiyorum, araba aldım bir tane, birde araba ahhhh biraz daha kalsaydım holding olurdum beeee...

zaferyilmazz; Ya depoda içiyoruz mezemiz tam kantinciyle, yemekhanedekileri kafalamışız bi kuş sütümüz eksik... Her akşam alem her akşam alem, az daha kalsak alkolik olacaktık beeee...

goro1982; Bi baktım alt tertip yeni gelenlerden biri bizim süleyman gel lan dedim gel, abi komutan çagırdı dedi, dur dur dedim, çıkardım cep telefonunu komutana bi telefon, Süleyman benime artık içtimaya filanda katılmayacak dedim, o oldu çocugu kral yaptım orda...

recep41; Nasıl sıkılmışım, yemin ettik, dağıtıma 5-6 gün var, ben gidiyorum dahada bekleyemem dedim, çıktım komutana , yap bi babalık dedim 5-6 günden vallahi baba adammış git dedi sana kafa izni...

sarman61; Koşuyoruz yoruldum kesildim aman dedim ya ben çıkıyorum siz devam edim bu cesaretim yüzbaşının hoşuna gitmiş... Çıktık sonra beraber kahve içtik, muhabbetimiz koyu ondan sonra içtima fşlan yok tabi...]

Paşa Abi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PAŞA -- 13 Temmuz 2009; 10:22:35 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: paşa 76

Paşa Abi ; Bir gün dayanamadım Yüzbaşının enseye bir tokat, önce kızdı ama sonra güldük beraber kanka olduk, hafta sonu kız tavlamaya çıkardık beraber...

Abi bunda koptum. :D

Aklıma Cem Yılmaz geldi.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sarman61

quote:

Abi bunda koptum. :D

Aklıma Cem Yılmaz geldi.

Gidip gelenlerin hepsi komutan...
  • quote:

Orjinalden alıntı: ibo_seba

zaferyılmaz...sanırım sende bursalısın,toprağım benim....

Way ibo bursalı mısın hemşehrim benim
  • quote:

Dün bir amcayla konuşuyordum konu askerlikten açıldı... Bana ne dedi biliyormusunuz... Ben Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaydım, Cumhurbaşkanının mühürü bendeydi, bütün izinler filan benden geçerdi, kraldım kral... ( içimdem yuh a.q. dedim)...

jonywayt ; Bana demezmi yat çabuk 100 şınav, ya bırak dedim komutanımya yak bir sigara kendine gel, sende var birşeyler anlat bakalım...

ibo_seba ; Kantine düşmüşüm paraya para demiyorum, eve para gönderiyorum, araba aldım bir tane, birde araba ahhhh biraz daha kalsaydım holding olurdum beeee...

zaferyilmazz; Ya depoda içiyoruz mezemiz tam kantinciyle, yemekhanedekileri kafalamışız bi kuş sütümüz eksik... Her akşam alem her akşam alem, az daha kalsak alkolik olacaktık beeee...

goro1982; Bi baktım alt tertip yeni gelenlerden biri bizim süleyman gel lan dedim gel, abi komutan çagırdı dedi, dur dur dedim, çıkardım cep telefonunu komutana bi telefon, Süleyman benime artık içtimaya filanda katılmayacak dedim, o oldu çocugu kral yaptım orda...

recep41; Nasıl sıkılmışım, yemin ettik, dağıtıma 5-6 gün var, ben gidiyorum dahada bekleyemem dedim, çıktım komutana , yap bi babalık dedim 5-6 günden vallahi baba adammış git dedi sana kafa izni...

sarman61; Koşuyoruz yoruldum kesildim aman dedim ya ben çıkıyorum siz devam edim bu cesaretim yüzbaşının hoşuna gitmiş... Çıktık sonra beraber kahve içtik, muhabbetimiz koyu ondan sonra içtima fşlan yok tabi...]

Paşa Abi...

Abi koparttın beni sabahsabah Alemsin
  • quote:

Dün bir amcayla konuşuyordum konu askerlikten açıldı... Bana ne dedi biliyormusunuz... Ben Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayındaydım, Cumhurbaşkanının mühürü bendeydi, bütün izinler filan benden geçerdi, kraldım kral... ( içimdem yuh a.q. dedim)...

Paşa Abi...

• Koptum valla yak bi cigara :D
  • paşa alemsin
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.