Şimdi Ara

Eğitim Kanalı İçin Kamera Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, hocalarımızı topladık dersleri çekmeye başladık ama baktım karanlık çıkmış ya da görüntü çok kötü. Kamera bakmam lazım ya da elimdeki kamera ile bir şey olur mu?

Nikon d5100 -18/55 lens
    Boya wm6 kablosuz mikrofon
    Normal bir tripod

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çekim yaptığınız mesafe nedir? Kötü kamera aslında pek yoktur, kötü ışık vardır. Çekim yaptığınız kişinin olduğu yeri ışıklandırabilirseniz elinizdeki kamera iş görecektir.
  • AnacoN kullanıcısına yanıt
    Hocam en fazla 2 metre olabilir. Dijital bir kamera aldım sony, çözünürlük çok iyi ama hd değil. Ama pc ye atınca hd den farksız. Soft box alsam çekim sonrası programla işlesem. Zaten çıkışı seçiyoruz 1080p olarak çıkıyor. Youtube da 1080p olarak görünecek. Çözünürlükte gayet iyi aslında. Sony aldım kamera olarak, elimde şuan 18 55 lensli nikon d5100 ve Sony dijital kamera oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 metre hiç problem değil o kameralar için. Soft box görüntüsü güzel ama pahalı olabilir biraz. Çünkü bir tane değil 3 tane almanız lazım. sağ sol ve ön'den ışık vermeniz lazım. Maliyeti sizi zorlarsa kendi ışık kaynağınızı kendinizde yapabilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AnacoN

2 metre hiç problem değil o kameralar için. Soft box görüntüsü güzel ama pahalı olabilir biraz. Çünkü bir tane değil 3 tane almanız lazım. sağ sol ve ön'den ışık vermeniz lazım. Maliyeti sizi zorlarsa kendi ışık kaynağınızı kendinizde yapabilirsiniz.
    Çok teşekkürler hocam, ışık alacağım tanesi 35 liradan kalanları da dışarıdan temin edip kendim yapacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İnternette softbox yapımı için birçok video mevcut. Burada önemli nokta ışık kaynağının önüne aydinger (aylinger miydi yoksa) kağıdı gibi birşey koyup ışığın obje arkasında gölge oluşturmasını engellemek.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.