Şimdi Ara

Ego Otobüsüne Çarptım (Yattı Parası) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
68
Cevap
3
Favori
23.743
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kasko otobüsün yatma parasını karşılaması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: Sparkling

Mesela otobüs suçlu konumda olsa dahi, diyelimki otobüs arkadan çarptı.Yine yattı parası denen şeyi çarptığı sürücüden alıyorlar mı?

hayır öyle birşey olamaz. zamanında kuzenin aynasını alıp gitti ego, tutturdu ben rapor isterim vs. diye bizimkisi ozamanlar polis falanda geliyordu tabi. neyse aldı aynanın parasını adamlardan

@STasdemir

belediyelerin kanuni dayanakları olmadan aldıkları okadar çok para var ki...
    bunu garipsemek biraz zor

valla ben çok merak ettim bu konuyu araştırcam

• quote:

Orijinalden alıntı: STasdemir

quote:

Orijinalden alıntı: suicide

quote:

Orijinalden alıntı: Sparkling

Mesela otobüs suçlu konumda olsa dahi, diyelimki otobüs arkadan çarptı.Yine yattı parası denen şeyi çarptığı sürücüden alıyorlar mı?

hayır öyle birşey olamaz. zamanında kuzenin aynasını alıp gitti ego, tutturdu ben rapor isterim vs. diye bizimkisi ozamanlar polis falanda geliyordu tabi. neyse aldı aynanın parasını adamlardan

@STasdemir

belediyelerin kanuni dayanakları olmadan aldıkları okadar çok para var ki...
    bunu garipsemek biraz zor

valla ben çok merak ettim bu konuyu araştırcam

aslında dayanakları çok basit ticari bir faaliyet söz konusu resmi bir araç olmasından kaynaklanan bir durum yok ticeri bir araç olması önemli burda aynı araç kiralama rent a car ların durumu gibi kiralık arabalar kaskoludur kiralarsınız ama kaza yaparsanız tamir günü kadar parayı tahsil ederler.. ego ve iett belediyeye bağlı ticari araçlar ve belediyelerin bu konularda kaybı oluyor belki oha dieceksiniz ama yanlış bilmiyorsam iett de bir otobüsün saatlik dikkat saatlik kazancı 70 ile 100 tl arası 3 gün yattıgını düşünün 3 x 24 = 72 saat eder 72 x 80tl = 5.760 tl eder belediyeler büyükşehir oldugu için arkalarında güçlü bir avukat ordusu vardır en az 6-7 avukatla bu işe soyunurlar onların masrafıda sizden alınır fatura açık olarak 8 bin tl ile 10 bin tl kadar bişey çıkar..

burda belediyenin yasal dayanagı tamamen türk ceza kanunların bunun için özel bir kanun yada karayolları trafik kanununda böyle bir madde yok türk ceza kanununa göre ticari amaçlı bir kişiyi yada yeri ticari faaliyetini engellerseniz engellediginiz gün kadar edilen zarar ödenir.

• Ego otobüsü nedir?
    Camında "Benim gibisini Google'da arasan bulamazsın!" yazanlar mı?
  • allah böyle bir kaza ile karşı karşıya bırakmasın kimseyi.kaza masrafından çok yattı parası gidecek.
  • tren kazası çok daha vahim.bir yakınım kamyonla trene çarptı.kamyon pert oldu ,ayrıca 2 kamyon parası ceza geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Ego otobüsü nedir?

ANKARAYA ait toplu taşıma araçlarının genel ismi
  • İşte bu yüzden devamlı olarak hatalı olan iett şoförlerini şikayet ediyorum. Yolcuyken ya da araç kullanırken kurallara uymayan iett şoförlerini şikayet etmekten çekinmeyin.http://www.iett.gov.tr/bireysel_basvuru.php adresinden T.C kimlik numaranız ile gerekli işlemleri halledin, hemen cevaplanıyor hatta bir süre geçtikten sonra bile şikayetin durumu hakkında bilgi e-postası yolluyorlar. Dünya o şoförlerin sandığı kadar küçük değil, kimseye acımamak lazım. Bir örnek;

Ego Otobüsüne Çarptım (Yattı Parası)

quote:

Orijinalden alıntı: garcia1905

istanbulda i.e.t.t otobüsleride bu şekilde dielim siz otobüse çarptınız hasar verdiniz ve araç 3 gün tamirde kaldı bu parayı sizden tahsil ediyorlar e koca otobüsün yaklaşık günde en az 30 servis atar 3 günlük hasılatını düşünün 10 bin tl gibi paraları sollar gider allah korusun dielim:D i.e.t.t ye dikkat edin..

birde şu var istde i.e.t.t şöförleri böyle bir güvenceleri oldugu için dümdüz giderler sakın inatlaşmayın aman diyim:D

• peki olayın tam tersi olursa ben günlük 100 tl ile çalışan biriyim(misal)
    herhangi bir ticari araç çarptıgında benim iş kaybım olan zararı karşılayacakmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: murat_sönmez

peki olayın tam tersi olursa ben günlük 100 tl ile çalışan biriyim(misal)
    herhangi bir ticari araç çarptıgında benim iş kaybım olan zararı karşılayacakmı

bu şekilde mahkemeye başvurursanız ve avukatınız becerikliyse neden olmasın olmaması için hiç bir sebeb yok..

bir örnek vericem benim avukat bir tanıdıgım var adam üstüne su sıçratan bir taksi şöförünü daha sonra mahkemeye verip kuru temizleme masrafını ve mahkeme masraflarını karşı tarafa ödetmişti.

yani burda olay tamamen sizin haklılıgınıza ve hak taleb etmenize kalıyor.

dielimki bir servis şöförü haksız yere aracı bağlandı mahkemede haklılıgı ıspatlandı tabiki devlet bu adama servisin orda yattıgı gün kadar kazancı ödemek zorunda bunun bir sürü örneği var ztn ego ve iett nin tek farkı saatlik kazançlarının çok fazla olması..

• quote:

Orijinalden alıntı: funkmaster

Ego otobüsü nedir?

Yakın zamanda fiilen hukuki bir karşılığı kalmayacak olan kurumumuz..Ankara büyükşehir belediyesine bağlı olarak çalışan Elektirik Gaz Otobüs dairesinin kısa ismi..Zamanında elektirik ayrı bir kurum olarak ayrınlıca geriye G'si ve O'su kalmıştı..Yakın zamanda G'sini sattılar şimdi kalan O, onunda şuan ihale çalışmaları sürüyor yakın zamanda onuda satınca toptan ortadan kalkacak tarihe gömülecek kurumumuz..Aynı zamanda özel talimatlarla çalışanlarının key paralarını bir türlü ödemeyen kurum

Ancak çok eskiden beri EGO çalışanları "e"rken "g"elen "o"turur diye gıcık bir geyik yaparlar keza hiç sevmem bu geyiği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 13 Kasım 2010; 16:04:16 >

• iett ye çarpma taşa çarp derler
  • gerçekten idari işlem başlattıklarına inanmıyorsunuz değil mi :)
    quote:

Orijinalden alıntı: atiyba

İşte bu yüzden devamlı olarak hatalı olan iett şoförlerini şikayet ediyorum. Yolcuyken ya da araç kullanırken kurallara uymayan iett şoförlerini şikayet etmekten çekinmeyin.http://www.iett.gov.tr/bireysel_basvuru.php adresinden T.C kimlik numaranız ile gerekli işlemleri halledin, hemen cevaplanıyor hatta bir süre geçtikten sonra bile şikayetin durumu hakkında bilgi e-postası yolluyorlar. Dünya o şoförlerin sandığı kadar küçük değil, kimseye acımamak lazım. Bir örnek;

quote:

istanbulda i.e.t.t otobüsleride bu şekilde dielim siz otobüse çarptınız hasar verdiniz ve araç 3 gün tamirde kaldı bu parayı sizden tahsil ediyorlar e koca otobüsün yaklaşık günde en az 30 servis atar 3 günlük hasılatını düşünün 10 bin tl gibi paraları sollar gider allah korusun dielim:D i.e.t.t ye dikkat edin..

birde şu var istde i.e.t.t şöförleri böyle bir güvenceleri oldugu için dümdüz giderler sakın inatlaşmayın aman diyim:D

• quote:

İşte bu yüzden devamlı olarak hatalı olan iett şoförlerini şikayet ediyorum. Yolcuyken ya da araç kullanırken kurallara uymayan iett şoförlerini şikayet etmekten çekinmeyin.http://www.iett.gov.tr/bireysel_basvuru.php adresinden T.C kimlik numaranız ile gerekli işlemleri halledin, hemen cevaplanıyor hatta bir süre geçtikten sonra bile şikayetin durumu hakkında bilgi e-postası yolluyorlar. Dünya o şoförlerin sandığı kadar küçük değil, kimseye acımamak lazım. Bir örnek;

quote:

öğrendiğim iyi oldu saolun

• Hiç olmazsa lafta kalmayıp üzerime düşeni yapıyorum, benim içim rahat:)

quote:

Orijinalden alıntı: rubinstein

gerçekten idari işlem başlattıklarına inanmıyorsunuz değil mi :)
    quote:

..........

• quote:

Hiç olmazsa lafta kalmayıp üzerime düşeni yapıyorum, benim içim rahat:)

quote:

quote:

..........

bende sizin gibi rahatsız olduğum konularda üstüme düşeni yapıp mail atarım kurumlara, kamuoyu baskısı sorunları çözmede çok önemlidir ama çoğu insan işe yaramayacağını düşünüp es geçiyor

• olay ostimdemi oldu ?
    geçenlerde aynı olayı yaşamış birilerini görmüşdüm göbeğin orada...
    G.olsun
  • quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

kasko otobüsün yatma parasını karşılaması lazım.

kasko neden karşılasın? sonuçta kasko sadece senin arabanın masraflarını karşılar karşı tarafla ilgili bir yükümlülüğü yok
  • doğru olan o tabi ama ben de defalarca değişik kurumların değişik çalışanları hakkında şikayetçi oldum. bir süre sonra her şikayete aynı cevabı verdiklerinin farkına vardım.
    quote:

Hiç olmazsa lafta kalmayıp üzerime düşeni yapıyorum, benim içim rahat:)

quote:

quote:

..........

• arkdasrlar size bir sorum var 3 yıl önce belediye kiralama azıcık sürtüm cüzdan kdr yeri boyanadcaktı yattışı şusu busus 300 lira dedi memur evi aradıo ebnde param yok biras idare et abicim dedim tamm sen paran olunca gel dedi
    3 yıl gecti tebligat şu bu v.s hiç bişi gelmedi evimize 10 yıl sora bu 5000 lira olup gelir mi nasıl yapıyım
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.