Şimdi Ara

Ehliyet sınavına kaç gün çalışsam alırım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
5.594
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • selamlar 10 ekimde bildiğiniz gibi ehliyet sınavı var ben sürücü kursuna kaydoldum küçük bir kitap verdiler ama hiç çalışmadım. eğer o sınavı kazanamazsam stajere kalıcam ama ben kendime güveniyorum üniversite sınavı gibi zor olduğunu düşünmüyorum 3-4 gün baksam geçer miyim yoksa şimdiden başlasam mı? ilk yardım kolay trafik ve motora çalışacam tecrübeli arkadaşlar cevap verebilir mi

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ehliyet Sınavına Kaç Gün Çalışmalısın?

Ehliyet sınavı için çalışma süresi, bireysel becerilere ve bilgi düzeyine bağlı olarak değişir. Ancak, kapsamlı bir hazırlık için aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmalısın:

• Sınav içeriği: Ehliyet sınavı, trafik kuralları, araç bilgisi ve sürüş becerilerini kapsar. Bu konularda ne kadar bilgiliysen, o kadar az çalışman gerekir.
    • Öğrenme hızı: Herkesin öğrenme hızı farklıdır. Kendini hızlı bir öğrenci olarak görüyorsan, daha az çalışma süresine ihtiyacın olabilir.
    • Mevcut bilgi düzeyin: Daha önce trafik kuralları veya araç kullanma konusunda deneyimin varsa, daha az çalışman gerekir.
    • Motivasyon seviyen: Çalışmaya ne kadar motive olursan, o kadar çok ilerleme kaydedersin.

Genel olarak, ehliyet sınavına hazırlanmak için 1-2 ay ayırman önerilir. Ancak, bu süre aşağıdaki faktörlere bağlı olarak değişebilir:

• Önceki bilgi düzeyin
    • Sınavın zorluk derecesi
    • Çalışma sıklığın ve etkinliğin

Ehliyet Sınavına Nasıl Çalışılmalı?

Ehliyet sınavına çalışmak için en etkili yöntemler şunlardır:

• Resmi ders kitabı ve kaynakları kullan: Sürücü kursları ve online platformlar, resmi sınav içeriğine uygun ders kitapları ve kaynaklar sağlar.
    • Pratik soruları çöz: Sınav formatına benzer pratik sorular çözmek, bilgi düzeyini test etmene ve zayıf noktalarını belirlemene yardımcı olur.
    • Sınav simülasyonlarına katıl: Bazı sürücü kursları veya online platformlar, gerçek sınav ortamına benzer simülasyonlar sunar.
    • Araç kullanma alıştırması yap: Mümkünse, deneyimli bir sürücü ile araç kullanma alıştırması yap. Bu, sürüş becerilerini geliştirmene ve sınavdaki park etme veya diğer manevralar gibi görevleri tamamlama konusunda güven kazanmana yardımcı olur.

Unutma, ehliyet sınavı için çalışmayı erteleme. Zamanında ve düzenli bir şekilde çalışarak, sınavda başarılı olma şansını artırabilir ve güvenli bir sürücü haline gelebilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bu senin okuduğunu anlama kapasitene bağlı.
  • Geçmiş sınav sorularını çöz. Aynı sorular geliyor zaten genelde. Bu konuda hiç bilgin yoksa çalış hepsine.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • okulda az buçuk biyoloji öğrendiysen,arabalar hakkında 3-5 birşey biliyorsan geçmiş 2yıla ait sorularıı çöz.92 aldım ben.
  • Sorular kolay ama ogreneyim de bu bilgiler hayatta lazim olur diye dusunmeyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çalışmadan 88 aldım üniversiteyi kazandığına göre 30 dk çıkmış sorulara göz gezdirmen yeterli lisedeki trafik dersinden hiç bi farkı yok.
  • Hiç çalışmadım verdikleri kitap olduğu gibi duruyor mantık yürütürsen hiç zor gelmiyor

Not: otomotiv mezunuyum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: babaeski39

Hiç çalışmadım verdikleri kitap olduğu gibi duruyor mantık yürütürsen hiç zor gelmiyor

Not: otomotiv mezunuyum.

Otomotiv muhendisi olduktan sonrami sinava girdin?

• 2 kere kitabı baştan sona oku soruları çöz geçersin.
  • FerrOfficial kullanıcısına yanıt
    Hayır o sırada okuyordum öğrenciydim
  • son 6 ayın sorularına çalışmıştım ben geçen sene, kitaba da 1-2 saat çalıştım 92 mi ne aldım
  • kitaba baktım 6 soru çözdüm hepsi doğru çıktı trafik ve insan konusunda. motora çalışacam birazda soru çözsem tamamdır heralde
  • Sen asıl dreksyona çalış,yazılıyı geçersin her türlü.
  • bro hafif tempoda 1 hafta çalış tamamdır
    zaten sorular hep benzer çıkıyor
    ne çıkacak ki zaten
  • 2010'da sınava 1 gün kala geçmiş yıllara ait sorulara şöyle bir bakarak girdim. Bu bile yetmişti yazılı sınavı geçmeme,biraz bilgi birazda kulağınıza çalınan şeyler varsa yazılı işini elbet atlatırsınız.

Önemli olan direksiyon sınavı şuan zorlaştığını söylüyorlar,umarım öyledir. Ona iyi çalışıp hakkınızla kazanın,kendinizi sürekli geliştirip trafik kurallarını bilin,uygulayın yeter.
  • kitaptaki konuları boşver. direk test kısmı var kitap üzerindeki şıkları karalamadan ayrı bir kağıtta a,b,c,d diye şıkları işaretle ve soruları çöz. kendi kendini test et. test bitince kontrol et. yanlış yaptıklarına (-) koy. eksileri tekrar çöz. eksilerden tekrar yapamadıklarına ikinci eksiyi ver. bu şekilde sonuna kadar git. yani bir süre sonra sorularla doğru cevapları eşleştirebilecek hale geleceksin. başarı şansın %100. 2-3 gün sana yeter. bol şans.
  • Son 2 senenin Çıkmış sorularını çözün, ben öyle yapmıştım, hatalarınıza bakın, doğru yanlışları sayın, geçersiniz. Direksiyon içinde birkaç günlük pratik yeter, park ederken felan öne ve arkaya 1er tane tabure koymanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: manisa_tr

kitaptaki konuları boşver. direk test kısmı var kitap üzerindeki şıkları karalamadan ayrı bir kağıtta a,b,c,d diye şıkları işaretle ve soruları çöz. kendi kendini test et. test bitince kontrol et. yanlış yaptıklarına (-) koy. eksileri tekrar çöz. eksilerden tekrar yapamadıklarına ikinci eksiyi ver. bu şekilde sonuna kadar git. yani bir süre sonra sorularla doğru cevapları eşleştirebilecek hale geleceksin. başarı şansın %100. 2-3 gün sana yeter. bol şans.

hocam baktım test kısmına çok kolay yanlışım çıkmadı heyecana gerek yokmuş
  • Belki çok klişe olacak ama ben kursa da gitmedim kitap da okumadım ve tek sınavda tamamını geçtim. Tabi arabalara meraklı olduğum için sürekli trafik, motor vs ile ilgili gazete yazıları dergi vs okurdum.

• Ben kitaba bakmadim bi tane eski sinav cozdum 78 aldim

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.