Babalar böyle. Benim babam kendisi araba sürmeyi bilmez ama bana vermezdi. Kendisi korkardı trafiğe çıkmaya, babası zamanında vermemiş o da böyle olmuş. |
Ehliyetim olduğu halde babamın uzun yolda araç kullandırmaması!! (2. sayfa)
-
-
250km uzun yol ne ara oldu?
Daha önce çok hata yapmışsan, babanın gözünü korkutmuşsan yada seni trafikte bayıltabilecek bir rahatsızlığın varsa vermek istememesi normal. Bunlar haricinde vermiyorsa suç babandadır. Netice de en iyi öğrenim tecrübe etmektir. Kitaplarda yazan kırmızı da dur, sol şeritte hızını arttır sağa geç gibi bilgiler bir yere kadar. Bir de gece vakti kullandırmak istemeyebilir zira yağmur yağınca falan cidden biraz zorlanıyorsun. Memleketin yollarının bir çoğu halen daha kapkaranlık. Araba ne bu arada?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Adamin kendi arabasi vermez
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Kardeş uzun yol çok farklı bir şey be. 7 yıl önce iki akrabamı kaybetmiş biri olarak söylüyorum. Dün 2000 kilometrelik turdan geldim. Akrabamın yaptığı kazada hatası yoktu. Karşı taraf yolda uyumuş. Bizimkinin şeride geçmiş. Bizimki de kurtaramamış. Benim ileri sürüş eğitmim var. Buna rağmen uzun yolda gözümü yoldan değil bir saniye yarım saniye bile ayırmam. Kendine dikkat ettiğin kadar karşı tarafa da dikkat etmen lazım. Önüne tek şerit yolda tır çıkacak yavaş giden çıkacak virajda asla sollamaman önünü tamamen görmeden sollamaman araca tamamen güvendiğin ve geçebileceğinden emin olduğun yerde sollaman lazım.
Ben ilk sürüşlerimde sessiz sakin giderim dersen sıkıntı olacağını zannetmiyorum. Araçla 200.000 km, motosikletle 30.000 km yapmış biri olarak halen uzun yolda temkinli kullanırım. Gelirken otobanda yarım saat kadar 160 ın altına hiç düşmedim. Bunun dışında da güzergahım antalya-fethiye-ölüdeniz-alaçatı-çeşme-akçay-bursa idi. Tur bittiğinde eşime sordum, riskli bir hareketimi gördün mü diye. Kendisi araç kullanmıyor ve hızdan korkar. Hiç riske girdiğimi görmediğini söyledi. Ben de hızlı kullanmama rağmen asla risk almadım hiçbir kaza atlatmadık. Ancak şu var, buz hızlarda yapacağın ve yapacağımız bir hata çok büyük sonuçlara mal olabilir. Bu yüzden uzun süre bu hızda kullanmamam lazımdı. Sonradan kendime kızdım. Oldum olası hızı seven birisiyim. Sürüş eğitimini bu yüzden aldım. Motosiklet üzerinde 220 görmüşlüğüm var. Son 7 senedir hiç kazam yok, ufak kaza dahi. İkarus sendromu diye bir şey vardır. Bunlara asla güvenmemek gerek. Çok sevdiğim altın elbiseli adam barkın bayoğlu abim motosiklet üzerinde milyon km tecrübesi vardır, aldığı eğitimleri yazsak kitap olur, karşı tarafın bir hatası yüzünden vefat etti. Asla oldum dememek lazım. Ayrıca mutlaka sürüş eğitimi almak lazım. İyi sürücü kazayı manevra ile atlatan değil kaza riskine hiç girmeyendir.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
size katılıyorum insan onu da o yaşta anlayamıyor. 21 yaşındayım, 3 sene önceki araçla çektiğim videoların alayı el freni, makas yüksek hız vb iken şu dönemlerde çektiğim storyler hız limitleri dahilinde tatlı tatlı gitmekten ibaret. 3 yılda insan çok fazla büyüyormuş ve 3 sene öncesi için tek kelimem var Allah korumuş.
-
250 km uzun yol değil ancak işin içine otoban girdiği için bu tabiri kullandım. Araç transporter. Geçmişte bir hata yapmadım senelerdir araç kullanmama rağmen ehliyetimi aldığımda arkadaşlarımla çıkabilmek için baya beklemiştim. Sanırım güven problemi var.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Öncelikle başınız sağ olsun. Bu tarz durumlar kader ile alakalı ecel geliyorsa durdurulamıyor maalesef. Zaten hep bir anlık hatalar ve dalgınlıklar yüzünden kazalar oluyor. Sürüş zaten tecrübe işidir gide gele kazanılacak bir reflekstir. Hızı ben de severim ama beni korkuttuğu gerçeğini değiştirmez. Sizin gibi ben de ileri sürüş eğitimi alsam iyi olur sanırım
ahahajgtjs tır şoförleri trafik bilir de otomobil sürücülerinin çoğu bilmez.
-
sevgili genç arkadaşım yaşın ve ehliyetin çok genç ve yeni..
ayrıca uzu yolda tehlike yüzdesi şehiriçine oranla çok fazla.
gece özellikle yola çıkan biri olarak 1993 senesinde ehliyet aldım
ne sürücüler gördüm..(
baban haklı onunla sürüş tecrübeleri yapmanı öneririm seni ve yapabildiklerini görsün.
ayrıca araç kaçırma arkadaşlar mazot parası olayını şimdilik komple unut..
senin sağlığın adına..
dediklerimi saçma gelebilir ama bir gün anlayacaksın belki baba olduğunda bilemedim.
-
Arkadaşlar çok güzel tavisyeler veriyorsunuz, böyle tavsiyelerle konu sahibi arkadaş uzun süre uzun yola çıkamaz, özgüvenini yıkıyorsunuz. Elbet bir yerden başlamalı. Alın gidin arabayı, sakin sürün ne olacak ki. Ertelerseniz hiç bir zaman özgüveniniz oturmaz.
-
biz bunları konu sahibini örselemek için değil onun beden ve yaşamsal hakkını koruma adına öneriyoruz.akşam sekiz haberlerinde hep buna benzer görüntüler var..
ve uzunyolda sağ şeritden dahi gidemeyen genç profiller görüyorum gece ve gündüz olmak üzere.
uzunyol farklıdır 1 senelik şoför için uygun değildir tek başına..
yapılan hataların toleresi şehir içiyle mukayese edilemeyecek kadar keskin ve sivridir.
lütfen gereksiz gazlamayın tecrübesiz bireyleri.
kontrollü bir tecrübeli vb durumlar haricinde..
-
sonuç olarak size nasıl bir fayda sağladı bu konu. babanız araç verdimi hadi git gel diye. merak ettim ben şimdi.
-
Maalesef şuan için vermedi ama oturup konuştuk dediği şu, bir süre yanımda sür güvenimi kazan sonrasında zamanla olur.
en iyisini demiş.
Uzun yolda araç kullanmak aslında şehir içine göre çok daha basittir, bas git o kadar, vites değiştirme yok dönüş yok manevra yok.
Ama çok daha yüksek hızlarda kullandığın için çok daha risklidir de aynı zamanda!
Şehir içi kazada tampon giderken şehir dışı 100km+ hızlarda hayat gider. yoksa zor olduğundan değil, daha tecrübeli ve dikkatli olmanı gerektirdiğinden.
-
konunun özeti bu.
baba doğru söylemiş.
-
+1
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X