Şimdi Ara

EKRAN KARTI ALICAM İŞLEMCİ KORKUTUYOR YARDIMINIZI ESİRGEMEYİN LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
612
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • işlemcim Athlon II X2 250 AM3 3.0GHz 2MB Cache. ekran kartımı maddi sıkıntılardan dolayı 3 5 ay önce satmıştım forum aracılıgıyla. GIGABYTE OC 4850 kullanıyordum hicbi sıkıntı yasamadım işlemciyle ilgili. Şimdi yeni bi ekran kartı almayı düsünüyorum bütce 300 civarı 6850 almayı düsünüyordum ta ki işlemci yetmez tarzı diger konulardaki yazıları okuyana dek. 6850 ya da GTX560 alsam ne gibi zararını görürüm ya da yararını göremem yardımcı olabilecek bi arkadas varsa cok sevinirim. Ve ekran kartı tavsiyeniz var mı bu işlemci ve bütceye göre ?? teşekkürler şimdiden.

• yok mu yardım edebilecek..
  • psu nedir?
  • HİGHPOWER ELEMENT 500 WATT hocam. yardımcı olursan cok sevinirim ne yapmalıyım sence maddi acıdan sıkıntım yok pek fazla. ama bi işlemci ye de ekstra 250 lira veremem. ekran kartına ayırdıgım max 300 tl var su an.
  • güncel..
  • Amd fx x4 4100 işini görür.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • karafaruk19 arkadaşım adam ekran kartı tavsiyesi istiyor işlemci değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Tavsiyesi Bekliyorum
    12 yıl önce açıldı
    Ekran Kartı Tavsiye AcilL lütfen
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bi oneri bekliyorm arkadaslar yardim lutfen..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Karti yarin aldim aldim yoksa yalan olucak lutfen yardim beyler

• çok aydınlatıcı olurmu bilemiyorum ama yardımcı olmak adına yazıyorum
    benim işlemci e5700 çözünürlük 1920x1080 ram 4gb işlemcim gördüğün gibi çok düşük gtx560 kullanıyorum cod mw2 veya mw3 gibi oyunları full ayarda rahatça oyunuyorum zaten çok kasan oyunlar değil
    en son oyunlardan specops line örneği vereyim onda da en kasan sahnede full grafik açık 40 fps ye düşüyor onun dışında dirt2 v 3 gibi oyunları 35-60 fps ile oynuyorum
    kısaca kaybın olacak bu %20 ila %40 olabilir tam bir değer veremem elbet atıyorum 6850 aldın mw3 te i5 varken minimum 70 fps olacakken senin işlemci ile minimum fps 40 larda gezinir gibi bir örnek vereyim
    daha kötü olacağını pek sanmıyorum tabi yorumum gtx560 a göre 6850 ile gtx560 ı karşılaştır ona göre daha net birşey aklında oluşur
    aşırı kasan bf3 gibi oyunlara bulaşmazsan piyasadaki bir çok oyunu rahatça oynayabilirsin eskisi gibi değil oyunlar bir süredir yerinde sayıyor yoksa şimdiye dek benim işlemci ile oynayacak yeni oyun bulamazdım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZEPHYR -- 11 Ağustos 2012; 0:03:49 >

• Hocam bence sorun olmaz olmadi oc yaparsin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Cok sagolun beyler peki baska ekran karti konusunda tavsiyenz varmi fiyat 300 max

• 6850 alın derim. 5770 alırsanız 4850 ile arasındaki farkı cok fazla hissetmezsiniz. Daha dogrusu 4850 den 5770 e geçmek değmez. İşlemci oc yapmayı biliyorsanız yapın. Yoksa o kart ile devam edin.
  • Overclock blmiorm ama cok riskli bi islem degilse yapablrm. Tesekrler arkadaslar ilginiz icin.

• evet araştır et işlemcine oc yapabilirsen 3-5 fps daha kazanabilirsin
  • Yardm eden arkadaslara tesekurler. Xfx cift fanli 6850 aldm. Almisken psu yu da deistrym dedm 650 watt ocz 80 plus bronze aldm umarm dogru terch olmuştur

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail963

Yardm eden arkadaslara tesekurler. Xfx cift fanli 6850 aldm. Almisken psu yu da deistrym dedm 650 watt ocz 80 plus bronze aldm umarm dogru terch olmuştur

psu konusu hem biraz ihmal ediliyor hem de gereğinden fazla abartılıyor. 650w gibi bir güç harcamaka için 2 tane 6850 ile 4 adet HDD kullanıp işlemciyi de Overclocklamak lazım (voltaj ile). Tabi burada fiyat önemli 100 tl yi pek geçmemek lazım psu da eğer abartılı bir ssitem yoksa

ekran kartları da artık eskisi kadar sorun olmuyor. İyi denebilecek kartlar 150$ ın altına bulunabiliyor günümüzde. Bir zamanlar 256bit kartlara bir sistem parası vermek gerekiyordu aşağı yukarı...

ben her zaman nvidia derim öncelikli olarak. Fiyat ve işlemciye görede ari'ye kaçılabilinir

• Evet hocam haklsn ama 150 liraya aldm psu yu dandik bi 500 watt a 100 lira vermektense 80 plus. Bronze bi psu ya 150 vermek daha mantkli geldi. Bi sorum olacak konusu degil ama bilgnz vardr belki dirt3 bf3 gbi oynlarda yarm saat oynadktan snra pc kapaniyor islemciden diye dusunuyorm termal macunu yenilesem yardmci olrmu 2 senedr yenilemedm. Bosta sicaklgi 52 53 derece islemcinin. Diger parcalari ztn dun aldm.

• quote:

Orijinalden alıntı: ismail963

Evet hocam haklsn ama 150 liraya aldm psu yu dandik bi 500 watt a 100 lira vermektense 80 plus. Bronze bi psu ya 150 vermek daha mantkli geldi. Bi sorum olacak konusu degil ama bilgnz vardr belki dirt3 bf3 gbi oynlarda yarm saat oynadktan snra pc kapaniyor islemciden diye dusunuyorm termal macunu yenilesem yardmci olrmu 2 senedr yenilemedm. Bosta sicaklgi 52 53 derece islemcinin. Diger parcalari ztn dun aldm.

150 de çok saılmaz zaten ama 100 liraya dandik 500w psu olmaz 30 liraya falan olur :)

işlemci ısısnı heaven benchmark'ı pencere modda çalıştırırken ölçebilirsin. 90 a yaklaşıyorsa fena... Yanlız işlemci kritik dğere gelirse genelde pc kapanır restart yerine. Bios dan ayarlara bakabilirsin. Bir de ekran kartına fazla overclok yapıyorsan o da görüntü kitlenmesine veya resete neden olabilir. Termal macun birkere sürüldükten sonra senelerce orda kalıyor ama arda temizlemek için işlemci fanını falan çıkarttıysan dağılmış olabilir.

• hocam genelde o sorunlar ya psu un yetmez yeter ama miniumuma yeter yada termal macxun yada kasan pisleniştir temizle (not:350 w harcayan bir ekran kartı en az 650w psu olacak ki tam performans versin
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.