Şimdi Ara

Ekran kartı alım rehberi 'Bit mi MegaByte mı?' özel video (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
18
Favori
10.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ekran kartı nasıl mı alınır! tabiki parayla . oO

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jubeii -- 2 Eylül 2013; 2:19:28 >
  • Güzel video olmuş. halen smart response ve mekanik raid+ssd raid ile smart respone incelemesi yapmanızı umuyorum. tek beklediğim video bu.

halen daha popüler olan satılan vs kelimesini duyar duymaz 4850 geldi aklıma,sizde söyleyince :D iyi güldüm :) halen o kartı alanlar ve önerenlerin olduğu bir dünyada yaşıyoruz.

• Kart Almak Yerine Direk Kendim Yaptım,Fırından Yeni Çıktı.Nasıl Olmuş?

Ekran kartı alım rehberi 'Bit mi MegaByte mı?' özel video

*VGA Chipset Modeli HD 7999

*VGA Slot PCI Express 23.0

*Hafıza 64 GB

*Bellek Tipi GDDR19

*Bellek Hızı 90.000 Mhz

*Bellek Arayüzü 11.000 Bit

*Çekirdek Hızı 52.000 Mhz

*Bağlantı Özellikleri Dvi,Hdmi,Vga,Display Port,Mini Display Port,Av,Scart,S-Video,Araç Çakmak Soketi

*Tdp Değeri 2.200 W (Ankara Enerjisa Başkent Sponsorluğunda Bu Kartı Alana Mamak Samsun Yolu Dutluk Mh.Karşısındaki Trafo Hediye Edilecek)

*Sıcaklık Boşta 10 C Yükte 30C

*Mimari AMD 'GCN'

*Bilgi İşleme Gücü 47.1 Tera Flop

*Fiyat 43,000 TL ( Mazda 3 2013 Yada Mazda Rx8 2007 İle Takas Olunur,Mazda 6 Veya Mazda Skyactiv Cx-5 de Olabilir)

Not:Herhangi bir kasaya sığamayacağı için,özel kasa yaptırana dek sandıkta çalıştırılmaktadır.Ebatları soracak arkadaşlara istinaden Konya etliekmeği örnek olarak verilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssbrutality -- 2 Eylül 2013; 4:12:35 >

• Şimdi benim anlamadığım nokta şu .

Tek gpu lu gtx 780 902 mhz işlem gücüne sahip, vatanda 2000 tl ve üst seviye diye adlandırılıyor .

Tek gpu lu gtx 770 1058 hatta zotacta 1097 , hatta msı da 1150 mhz işlem gücüne sahip ama bir alt seviye diye adlandırılıp 700 tl ucuza satılıyor .

E hadi gtx 780 384 bit , 3gb , gtx 770 256 bit , 2 gb deseniz , gtx 780 6008 mhz bellek hızına sahipken , gtx 770 7010 mhz bellek hızına sahip. Burdada sorun yok . Peki gtx 780 nin , 770 den üstün kılan özelliği hangisi ?

Hatta işi biraz daha karıştırmak gerekirse titan 876 mhz işlem gücüyle nasıl hepsinden hızlı olabiliyor ? Titanı tabloda 780 den hızlı gösteren tek şey cuda çekirdeği . Bunlada alakası olduğunu sanmıyorum. Kesin atladığım biryer var.

Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi :D

Kısaca soruma gelirsek , bir ekran kartını hangi özelliği ile diğerinden daha hızlı olduğunu anlayabiliriz ?

• kartın birinin diğerinden çok ucuz olup çok performanslı olması mümkün değil fiyatı kadar performans marka değeri ve diğer ihtimalleri göz önünde bulundurmassak
    gpu hızı düşük olan kartın gpu hızı yüksek karttan daha performanslı olmasının sebebi gpu transistör sayısı olabilir frekans performansı tam olarak belli etmeyebilir

aslında bu işin teknolojisinden pekde anlamaya gerek yok karşılaştırmalara ve performans testlerine bakarak karar verebilirsiniz testler nekadar yanıltıcıda olsa arada çok büyük fark olmayacaktır

üreticiler kartların performansını belirleyen tüm bu detayları kartın kendi içerisindeki veri transferine göre ayarlıyor sizlere kalansa kullanım amacına yönelik ihtiyacınızı karşılayacak max ekonomi ile alacağınız kartı belirlemek

herşey bir yana eğer ekran kartı için verebileceğiniz para belli ise elinizdeki paraya karşılık üç aşa beş yukarı birkaç seçeneğiniz oluyor bu sebeple tüm bunları en iyi şekilde bilseniz bile işinize yaramaz

herkez en iyisini bilir listenin en üstündekidir fakat bu işin sonu elinizdeki para ile sınırlıdır

parası çok olana seçenek çok bir ev parasına oyun bilgisayarı toplanır

• quote:

Orijinalden alıntı: SkyTech74

quote:

Orijinalden alıntı: biggame

orada 4850 deyilde 5850 yada 6850 olsaydı orası bitmişti hep bunlar casperı v firmaları sevindirecek tarzdan videolar 4850nin uadili onun segmentindeki450 veya 440tır böyle fiyatına göre karşılaştırmak doğru deil her nesilde zaten kartların performansı artıyor birde destek bitince yeni oyunlarda yeni cıkanlar aradaki farkı acıyor inceleme yaparken bi sorun hangi kartlar daha uygundur inceleme icin bi anket yapın millet burada aldanmasın gidipte bite bakmayalım o zaman alalım demesin 128 bit daha iyidir aynı kartta ama üretici hızları yakın tutarsa birbirine

GTS 450'nin rakibi HD 5770'dir 4850'nin rakibi değildir.

yahu ben orada onu demedim ki 4850 yerine yanlış yazmışım ama anlayana zaten hd 5850 yada hd 6850 olsaydı videoda bit önemli dicektiler bu arada teknolojide önemli

• quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07

Şimdi benim anlamadığım nokta şu .

Tek gpu lu gtx 780 902 mhz işlem gücüne sahip, vatanda 2000 tl ve üst seviye diye adlandırılıyor .

Tek gpu lu gtx 770 1058 hatta zotacta 1097 , hatta msı da 1150 mhz işlem gücüne sahip ama bir alt seviye diye adlandırılıp 700 tl ucuza satılıyor .

E hadi gtx 780 384 bit , 3gb , gtx 770 256 bit , 2 gb deseniz , gtx 780 6008 mhz bellek hızına sahipken , gtx 770 7010 mhz bellek hızına sahip. Burdada sorun yok . Peki gtx 780 nin , 770 den üstün kılan özelliği hangisi ?

Hatta işi biraz daha karıştırmak gerekirse titan 876 mhz işlem gücüyle nasıl hepsinden hızlı olabiliyor ? Titanı tabloda 780 den hızlı gösteren tek şey cuda çekirdeği . Bunlada alakası olduğunu sanmıyorum. Kesin atladığım biryer var.

Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi :D

Kısaca soruma gelirsek , bir ekran kartını hangi özelliği ile diğerinden daha hızlı olduğunu anlayabiliriz ?

mimarisi ve teknolojisi eni cıkanın driver desteği daha geniş ve yeni oyunlara uyumludur birde zaen yeni cıkan eskisinden hızlı olmalı k
    değiştirelim bu arada mimari ve teknoloji başı cekmektedir

• quote:

Orijinalden alıntı: peters

Şimdi sayenizde bellek ve bit'e bakmıyoruz ve kanıtlarla bunların önemsiz oldunu anladık satıcı firmalarda bunların haricinde işlemci hızı ve bellek hızı yazıyor.Birde paralel işlemci hızları yazılı değil heralde buda çok önemli ama yazmıyor.Şimdi örneğin ekran kartı alacam iki kart arasında kaldım hd 7850 2gb gdd5 256bit işlemci hızı:860mhz,bellek hızı:4800,7790 1gb gddr5 256bit işlemci hızı:1075mhz,bellek hızı:6400mhz.Bu hesaba göre 7790 dahamı yüksek performans verir.

Hani kanıt nerede? bellek bant genişliği ve bellek miktarının önemsiz olduğunu kanıtlayan testler nerede ??denk gpu lar ve denk gddr bellekler ile yapılmış testler olmadan Mesut Çevik in bu tarz bir açıklama yapmaması gerekirdi dediğim gibi kısmen söyledikleri doğru ama söyleşinin genelinden yanlış bir ana fikir çıkıyor malesef!bu konuda fırsat bulduğumda kapsamlı testleride içeren bir yazı hazırlayacağım o zaman bit ve bellek miktarınında önemli olduğu ortaya çıkacak en basiti aynı markanın gtx 680 2gb ı ile gtx 680 4gb ı arasında özellikle 2560x1600 çözünürlükte ortalama 3 karelik bir fark olmuştu ekran kartı bölümü müdavimleri hatırlayacaktır tüm bu testleri derleyip bir araya getirmek gerekiyor anlaşılan.

• quote:

Orijinalden alıntı: TeufeL-07

Şimdi benim anlamadığım nokta şu . Tek gpu lu gtx 780 902 mhz işlem gücüne sahip, vatanda 2000 tl ve üst seviye diye adlandırılıyor .Tek gpu lu gtx 770 1058 hatta zotacta 1097 , hatta msı da 1150 mhz işlem gücüne sahip ama bir alt seviye diye adlandırılıp 700 tl ucuza satılıyor .E hadi gtx 780 384 bit , 3gb , gtx 770 256 bit , 2 gb deseniz , gtx 780 6008 mhz bellek hızına sahipken , gtx 770 7010 mhz bellek hızına sahip. Burdada sorun yok . Peki gtx 780 nin , 770 den üstün kılan özelliği hangisi ? Hatta işi biraz daha karıştırmak gerekirse titan 876 mhz işlem gücüyle nasıl hepsinden hızlı olabiliyor ? Titanı tabloda 780 den hızlı gösteren tek şey cuda çekirdeği . Bunlada alakası olduğunu sanmıyorum. Kesin atladığım biryer var. Babam böyle pasta yapmayı nerden öğrendi :DKısaca soruma gelirsek , bir ekran kartını hangi özelliği ile diğerinden daha hızlı olduğunu anlayabiliriz ?

Merhaba,http://www.hwcompare.com/14625/geforce-gtx-770-vs-geforce-gtx-780/
    Genellikle spect olarak karşılaştıracağım zaman kullandığım sitelerden birisi, özet geçmek gerekir ise;
    Gpu yongası gk101-gk110,diğer yandan gtx770te dikkat ederseniz gpu işlemci hızı ve bellek hızı 780'den yüksek bu da aradaki performans farkını birazda olsa indirgiyor fakat aynı şekilde gtx780 üzerinde minik bir oc yapmanız aslında asıl farkı gösterecektir performans olarak.
    Diğer farkları toplu olarak yazayim,unified shaders farkı ki bana göre gerçekten büyük bir fark 1536-2304 yani neredeyse 800birim gibi bir fark var bu da ekran gtx770'de çizimi yapan 1536tane elemanınız gtx780'de ise 2304tane elemanınız var anlamına geliyor basitce :) Aynı şekilde doku üniteleri yani texture units gtx770'te 128adet gtx780'de ise 192adet, render yani yüzey modelleme yapan üniteler ise gtx770'te 32adet iken gtx780'de 48adet.
    Bu yüzdendir ki gtx780 daha performanslı bir kart oluyor, umarım açıklayabilmişimdir çünkü anlatımım gerçekten kötüdür :)
    Diğer yandan yazmadan geçemedim bana sorarsanız tek gtx780 almak yerine eğer anakart ve psu uygunsa iki adet gtx770 alınması performans açısından çok daha faydalı olur keza gtx770 ile gtx780 arasındaki kabataslak performans farkı %27-%29 arasında değişiyor(bu oyun performansından ziyade teknik bilgiler doğrultusunda).
    Saygılar

• Ekran kartından anlayan arkadaşlar direk 8. dakikadan itibaren seyredebilirler başları :)

• quote:

Orijinalden alıntı: svideoz

quote:

Orijinalden alıntı: peters

Şimdi sayenizde bellek ve bit'e bakmıyoruz ve kanıtlarla bunların önemsiz oldunu anladık satıcı firmalarda bunların haricinde işlemci hızı ve bellek hızı yazıyor.Birde paralel işlemci hızları yazılı değil heralde buda çok önemli ama yazmıyor.Şimdi örneğin ekran kartı alacam iki kart arasında kaldım hd 7850 2gb gdd5 256bit işlemci hızı:860mhz,bellek hızı:4800,7790 1gb gddr5 256bit işlemci hızı:1075mhz,bellek hızı:6400mhz.Bu hesaba göre 7790 dahamı yüksek performans verir.

Hani kanıt nerede? bellek bant genişliği ve bellek miktarının önemsiz olduğunu kanıtlayan testler nerede ??denk gpu lar ve denk gddr bellekler ile yapılmış testler olmadan Mesut Çevik in bu tarz bir açıklama yapmaması gerekirdi dediğim gibi kısmen söyledikleri doğru ama söyleşinin genelinden yanlış bir ana fikir çıkıyor malesef!bu konuda fırsat bulduğumda kapsamlı testleride içeren bir yazı hazırlayacağım o zaman bit ve bellek miktarınında önemli olduğu ortaya çıkacak en basiti aynı markanın gtx 680 2gb ı ile gtx 680 4gb ı arasında özellikle 2560x1600 çözünürlükte ortalama 3 karelik bir fark olmuştu ekran kartı bölümü müdavimleri hatırlayacaktır tüm bu testleri derleyip bir araya getirmek gerekiyor anlaşılan.

Videoyu izlemedin galiba 64 bitlik gt640 128bitlik ağabeyi gt640 dan ve 256bit lik hd4850 den daha iyi ve hatta 650 bazı testlerde yaklaşıyor bunun sebebide bellek hızı ve saat hızıdır 64bitlik kartta gddr5 bellek kullanılıyor diğerleri dd3 fiyat olarakta birbirine yakın.Bundan ala kanıtmı olur.

• fiyat olarak 4850 şuan itibariyle gt630 un rakibi olarak gösterilebilir gt640 ile kıyaslamak biraz uçuk kalmış. Bant genişliği konusunda ise Mesut abinin dediği çok doğru olsada kıyaslama eksik olmuş. alt seviye ekran kartında bu kıstas geçerli olsada üst seviyede farkını çok büyük ihtimal ortaya koyacaktır. Bu videoda bant genişliği, bellek miktarı kıyaslamasından çok teknoloji farkı kıyaslaması yapılmış. Birkaç eksiği olsada bilgilendirici çok güzel bir çalışma emeğinize sağlık.

• Ekran kartlarının bütün özelliklerini tanıtan bir video olsa çok iyi olurdu. Ama bu da güzel teşekkürler.
  • 1,5GB 192bit Gtx 670m akar.. Adam gelmiş 64 bit ekran kartı 2GB diye hava atıyor. Sonra da o oyun Crysis 3 mü diye soruyor.

• Nvidia'ya fazla ağırlık vermişsiniz, yazılım teknolojilerini falan anlatmışsınız; ama ATİ yada AMD nin bu yönünden bahsetmemişsiniz hiç, misal Crossfire, Eyefinity, Hydravision gibi. AMD kullanıcılarınıda bu konuda bilgilendirirseniz müteşekkir oluruz belki bilmediğimiz birşeylerde çıkar.

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt
    crossfire bildiğin çoklu kart düzeneği. eyefinity surround monitor..
    bunlar teknoloji ise eğer, nvidia nın physx,cuda sı ne acaba ?

kısa cevap: amd de teknoloji mi var?
  • Gerekli bir çalışmaydı, iyi olmuş.Teşekkürler.
  • Ender bu tarz ikili programlarda başkaları konuşurken odaklanma sorunu yaşıyor kameraya mı yoksa diğer kişiye mi bakacak kafası karışıyor mantıklı olan iki kişi konuşurken birbirlerine bakar ve dinlerler söz sırası kendisine geçtiğinde konuşmanın şekline göre karşısındakine ve kameraya bakarak konuşur. Sinema filmi çevirmiyoruz Ender sürekli kameraya bakmana gerek yok son zamanlarda bocalamaktan canının sıkılmaya başladığıda dikkatten kaçmıyor kendi kendine stres yapıyorsun :D

• quote:

Orijinalden alıntı: ©hosen

Bir otomobil alırken " dizel olsun az yaksın, abs,esp, hava yastığı olsun, kliması olsun vs.vs." diye öğüt vermeye benzemiş. Test sürüşü yok performans bilgileri yok, güvenlik test sonuçları yok. Bu bakış açısıyla gidip gelly'de alabilirsiniz volvo'da, tamamen şansa kalmış. Demem o ki;

Genellemelerden artık vazgeçip gerçek testler benchmarklar yapsanız. Güncel oyunlarda, hangi kart ne performans vermiş görsek. Tamam anlıyorum; zahmetli ve uzun soluklu, sabır gerektiren, sürekli güncellenmesi gereken bir iş ama sizin işiniz zaten bu değil mi? Lütfen artık genelleme değil gerçek testler ve karşılaştırma tabloları yapın. Saygılar.

konuyla alakası yok ama

volvo ile geely kıyaslamasına ufak bi not düşmek isterim. o beğenmediğimiz geely, volvoyu satın aldı

• AMD karta büyük haksızlık olmus. AMD 8. nesil Kartları çıkartıyor. siz 4.nesili değerlendiriyorsunuz. Nedeni ise fiyatlarinin ayni olmasi. Keske su videoyu yaparken birde 2senelik kartlari alım listenizden çıkartın diyeydiniz. Okadar bit bellek diyonuz da üretim Teknolojileri hic mi önemli degil.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.