Şimdi Ara

Ekran kartı alım rehberi 'Bit mi MegaByte mı?' özel video (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
217
Cevap
18
Favori
10.487
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi hangi akıllı HD4850 gibi eski bir kartla GTX650 GT640 gibi güncel kartları karşılaştırmayı akıl etmiş, GB ve bit in önemsiz olduğunu kanıtlayacağım diye?

Bi kere HD4850'nin mimarisi, GTX650 ile GT640'a göre çok eski bir mimari tabiki GTler kat kat fark atar. Sizin test biraz Ferrari ile Şahinin karşılaştırılmasına benzemiş.

Ayrıca ekran kartı seçiminde esas bellek boyutu ve bit genişliği önemlidir, GPU'yu
    ve bellek hızını overclock edebilirsiniz fakat bellek boyutu ve bit genişliğini değiştiremezsiniz.

@Speed-Step

Abi sen çoğu insanın bellek boyutu ve bit genişliğine göre ekran kartı seçtiğini
    söylemişsin. Fakat bizim millet "bit genişliği"nden de anlamıyor ki.
    İşte o zihniyet:
    -Bir ekran kartı 4 GB mi? OOOVVVV tamam o zaman crysis 3'ü ultra high full HD açar. bit genişliği mi? GPU mu? bellek hızı mı? mimari mi? onlarda ne?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crash95 -- 2 Eylül 2013; 23:50:29 >

• Arkadaşlar güzel noktalara değinmişsiniz güzel bir çalışma ancak daha detaylı olabilridi.

Aklıma gelen sorular ve çelişkiler ?
    1- 128 bit olan ekran kartı bellek hızı ne 64 bit olanın ne ? (tahminim 128 olan GDDR3, 64Bit olan GDD5 kullanıyor)

2- Bellek miktarı önemsiz derken sıfır olarak piyasada en az 1gb bulunduğu için diyorsunuz diye tahmin ediyorum, 2 el alıp GTA4 oynayacak ve GTA5 alacak kişi kaç mb karar kılmalı

3- Eskimeye başlayan bir pc var üzerinde anakartı PCI ex v1 yada v2 yeni alacağı orta düzey bir ekran kartında v3 PCI ex var ne kadar performasn kaybı yaşar, yada orta seviye yada giriş seviye bir kartı PCI ex v3 tam anlamıyla kullanıyormu? Anakart değiştirelimmi ?

4- Ekran kartı alacak kişinin ekranının çözünürlüğü ne? çözünürlük arttıkça alacağı ekran kartında neye dikkat etmeli? videoda 1280*720 olarak örnek vermişsiniz ancak çoğu kişinin yanılgısı dandik makina toplayıp ilk işi evde kimse yok iken salondaki LCD yanına kasayı kurmak oluyor.

5- Güç ihtiyacı hakkında daha detaylı bilgi? zamanında 5770 diye bir ekran kartım vardı ve o zamanlar 17"tüplü monitör kullanıyordum. oyunların hepsi full ayarlarda (düşük çöz.) sıkıntısızdı sonra 1920*1080 bir mönitör aldım ve verdim ayarı 20dk sonra bir patlama sesi bir sis bulutu ve güç kaynağının yağı duvardan pekmez gibi süzülüyordu. O gün anladımki ne kadar yüklenirsen o kadar güç çekiyormuş ;)

6- Oyunlarda efekler low da olsa bile ekran çözünürlüğü ne ise net görüntü almak için o çözünürlüğe çıkarıyoruz ve gerekirse grafik low a çekiyoruz. Bu konuda daha detaylı bilgi ve ekran kartının donanımı ile ilişkileri, Örneğin GTA oynucak isen geniş alan ihtiyacından dolayı mb yüksek ekran kartı, fizik için nvidia, işte Crysis te DX11 yerine DX9 oynarsan bu kartta çözünürlüğü ve garafik ayarlarını medium alabilirsin gibi ip uçları, oyun kasıyor yada akıcı değil ise ilk fiziği kapat sonra shadow low yap, blur efekten kurtul vb.
    Nvidianın oyun ayarları için kullandığı profil yazılımını kullandım ancak şu an için kendi yaptığımız ayarlar kadar iyi olmuyor. Özellikle ekran kartı iyi olsa bile tam anlamı ile diğer parçalar tam uyumlu olmayınca tanımladığı ayarlarda akıcı oyun oynanamıyor.

Arkadaşlar bu soruları sormamın sebebi maddi durumu olmayan acaba hangi parçayı değiştirsem bir kaç fazla oyun çalıştırabilirim derdinde olan babasında aldığı 2 kuruş harçlık ile yada haftalık 3 kuruş para ile sömürülen arkadaşların tek eğlecesi olan bilgisayarlarına almaya çalıştıkları bir parçada daha önem kazanmaktadır.
    Parası olan zaten hepsinden bol kepçe koy diyeceği için kasma sorunu olmaz

• guzel noktaya deyinilmis egitici bir video.

+rep

• önce para lazım para oldumu öyle bir alınır ki...

• beklek veri yolu olayini baya aciiklamissiniz fakat bellek miktari olayina hic konusmadiniz. yani 1 gb 2 gb 4 gb olunca ne olur ? bu aciklasaniz

iyi olur. cunku videonun basinda iki sey var demistiniz. birini acikladiniz digerini aciklamadiniz

• Çok güzel video Daha detaylı ve güncel ekran kartlarının olduğu videolar istiyoruz

• Ekran kartı seçimi şöyledir.Paranız ne kadardır ?

2000-5000tl yoksa 150 liramı

Çift titan sli dan 7990 quadfire a hatta 4 tane titana kadar yolu olan bi seçenekler bolluğu paradan bahsedin gerisi otomatik gelir.

• Teşekkürler harika bir video olmuş zaten insanlar biraz şu forumun Donanım bölümüne baksa ekran kartı bölümüne baksa ne kadar yanlış seçimler yaptığını anlayacaktır
  • quote:

Orijinalden alıntı: C28_

Arkadaşlar güzel noktalara değinmişsiniz güzel bir çalışma ancak daha detaylı olabilridi.Aklıma gelen sorular ve çelişkiler ?1- 128 bit olan ekran kartı bellek hızı ne 64 bit olanın ne ? (tahminim 128 olan GDDR3, 64Bit olan GDD5 kullanıyor)2- Bellek miktarı önemsiz derken sıfır olarak piyasada en az 1gb bulunduğu için diyorsunuz diye tahmin ediyorum, 2 el alıp GTA4 oynayacak ve GTA5 alacak kişi kaç mb karar kılmalı 3- Eskimeye başlayan bir pc var üzerinde anakartı PCI ex v1 yada v2 yeni alacağı orta düzey bir ekran kartında v3 PCI ex var ne kadar performasn kaybı yaşar, yada orta seviye yada giriş seviye bir kartı PCI ex v3 tam anlamıyla kullanıyormu? Anakart değiştirelimmi ?4- Ekran kartı alacak kişinin ekranının çözünürlüğü ne? çözünürlük arttıkça alacağı ekran kartında neye dikkat etmeli? videoda 1280*720 olarak örnek vermişsiniz ancak çoğu kişinin yanılgısı dandik makina toplayıp ilk işi evde kimse yok iken salondaki LCD yanına kasayı kurmak oluyor.5- Güç ihtiyacı hakkında daha detaylı bilgi? zamanında 5770 diye bir ekran kartım vardı ve o zamanlar 17tüplü monitör kullanıyordum. oyunların hepsi full ayarlarda (düşük çöz.) sıkıntısızdı sonra 1920*1080 bir mönitör aldım ve verdim ayarı 20dk sonra bir patlama sesi bir sis bulutu ve güç kaynağının yağı duvardan pekmez gibi süzülüyordu. O gün anladımki ne kadar yüklenirsen o kadar güç çekiyormuş ;)6- Oyunlarda efekler low da olsa bile ekran çözünürlüğü ne ise net görüntü almak için o çözünürlüğe çıkarıyoruz ve gerekirse grafik low a çekiyoruz. Bu konuda daha detaylı bilgi ve ekran kartının donanımı ile ilişkileri, Örneğin GTA oynucak isen geniş alan ihtiyacından dolayı mb yüksek ekran kartı, fizik için nvidia, işte Crysis te DX11 yerine DX9 oynarsan bu kartta çözünürlüğü ve garafik ayarlarını medium alabilirsin gibi ip uçları, oyun kasıyor yada akıcı değil ise ilk fiziği kapat sonra shadow low yap, blur efekten kurtul vb. Nvidianın oyun ayarları için kullandığı profil yazılımını kullandım ancak şu an için kendi yaptığımız ayarlar kadar iyi olmuyor. Özellikle ekran kartı iyi olsa bile tam anlamı ile diğer parçalar tam uyumlu olmayınca tanımladığı ayarlarda akıcı oyun oynanamıyor.Arkadaşlar bu soruları sormamın sebebi maddi durumu olmayan acaba hangi parçayı değiştirsem bir kaç fazla oyun çalıştırabilirim derdinde olan babasında aldığı 2 kuruş harçlık ile yada haftalık 3 kuruş para ile sömürülen arkadaşların tek eğlecesi olan bilgisayarlarına almaya çalıştıkları bir parçada daha önem kazanmaktadır. Parası olan zaten hepsinden bol kepçe koy diyeceği için kasma sorunu olmaz

+1

• 4850 şuan çöp

• Bende 4850 ddr 5 256 bit var.Mennunum karttan bf 3 higda 30 fps oynuyorum.2 yıl daha goturur benı.Psu dan dolayı oc yapamıyoru ama

• ben ekran kartını modeline bakarım en üstü oysa onu alırım ya 3 yada 2 sli ne olursa olsun onlara önem veririm bıt miş gbmiş önemsiz en son modeli alacaksınız

• 4850 için gülen arkadaşlar sanırım ya herkesi kendileri gibi sanıp yukarı bakıyorlar yada işsizin aşsızın halinden anlayamıyorlar.Profesyonel olarak oyun oynamayacak adam,maddi durumu belli adam GTX770 mi alsın? F/p oranı yüksek kartları seçmeye çalışıyorlar.Küçümsemeye yada başka tepkiler vermeye gerek yok.

Geçen gün kuzene idare etsin diye ekran kartı aldık.150 tl gibi bir fiyat ile GT630 aldık ama 7 Sene önce aldığım 3870 DDR4 ekran kartım kadar performans veremedi.GT630 ferrari 3870 şahin mi? 3870'in bellek hızı ve güç tüketimi ile bile 630'a tokat atar.

Gelgelelim değerler önemli,önemli ama para ve kişisel tercihler de önemli.AA yapmayacak,full ayarlarda profesyonel oyun oynamayacak adam için biçilmiş kaftan ekran kartları hala 4850 ve benzer jenerasyonlardır.

Siz paranızı çöpe atmaya devam edin.Zaten sizler sayesinde ne fiyatların bağlılığı ne de fiyatlarda revizyonlar gerçekleşiyor.Bütün bu fiyat politikalarının arkasında siz bilinçsiz kullanıcıların olduğunu unutmayın.

• İki adet sorum olacak. İlk olarak nvidia ve ati arasındaki fiyat farkının neden olduğunu merak ediyorum. Sırf komponent olamaz diye düşünüyorum. İkinci olarak Firmaların watt başına işlem gücünü açıklaması bu kadar mı zor. TDP değerlerin de dahi netlik yok üç farklı grafik gücüne sahip kart ama ne hikmetse aynı tdp değerine sahip. Herhangi bir kaynağa sahip olan varsa paylaşırsa sevinirim.

• Bize boyle seyler lazim cok tesekkurler mesut abi :)

• Emeğinize sağlık çok güzel video olmuş.

• çok çok iyi düşünülmüş ve hazırlanmış bir video. teşekkürler.
  • Spor arabalar icin video yapmissiniz bir de kamyonlar icin (quadro ve firepro) yapin da donem donem forumda acilan konular olsun, ozelden gelen mesajlar olsun azalsin.

Eskiden abi senin bilgisayarda ne oyun oynanir 6gb ramle diyen adam bu videodan sonra senjn ekran kartin "tırtmış" diye jesaj atmis. Hala guluyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yarın izlerim..kısaca özet geçecek biri olursa ne yapmalıyız yani? ekran kartını değişicem 2 3 ay sonra.
  • Güzel anlaşılır ve öğretici yararlı video olmuş batıl temel konular bitince video serisini kesmeyin daha karmaşık ince detaylara da girin anlaşılır bir dil ile mesela bu video da ki örnekler gibi örnekler le basitleştirerek anlamayı kolaylaştırın :) arkadaşıma izletiyorum bu videoları gerçekten anlıyor öğreniyor :) ben anlatınca yarım yamalak anlıyor :/

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.