Şimdi Ara

ekran kartı fanı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
903
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ekran kartının fanı dönüyor sonra bi süre sonra kendiliğinden duruyor neden ve pc boştayken ekran kartının ısısı bu yüzden 55 derece neden dönmüyor bu fan fişi takılı dediim gibi yavaş dönüyor sonra duruyor pili bitmiş bişey gibi çalışıor

• Sıcaklığa bağlı olarak fan hızı da düşer...
  • sence 55 derece olduğunda dönmesi gerekmiyor mu 55 dereceyken açtım baktım durmuştu hemde pc boştayken
  • Büyük ihtimalle ekran kartının fanı pininden kurtulmuş ve fan motoru boşa dönüyor (pervaneyi döndüremiyor). Özellikle şu kibrit kutusu boyutlarındaki dandirikten Çin malı fanlarda çok sık görünen bir durum (benimki fırlayıp kasanın içinde tur atmıştı). Ekran kartının garantisi devam ediyorsa iade edebilirsin ama garantiye gidecek geri gelecek diye beklemene değmez 8-10 liraya var o fanlardan alıp kolayca takabilirsin kendin (garanti varsa buraya kadar tabi...). Güzel bir kartsa ve garantisi yoksa doğru düzgün bir ekran kartı fanı almanı öneririm.
  • ati hd2600 pro sence nasıl fan alayım bide nerden alabilirm mağaza ismi söyler misin?
  • quote:

Orjinalden alıntı: botancudi

ati hd2600 pro sence nasıl fan alayım bide nerden alabilirm mağaza ismi söyler misin?

ATI'yi pek sevmem ben NVIDIA'cıyım... Şu an Nvidia daha iyi yeni kart alınacaksa Nvidia tavsiye ediyorum. Pro için bişey diyemiyorum çünkü üzerinde fan ya da saat hızları üreticiden üreticiye değişebiliyor. Örneğin aşağıda iki örnek var:

Ekran kartı fanı için hangi markanın hangi ürününü önereceğime gelince bu tamamen bütçene bağlı ancak orta seviye kartlar için çok ciddi bir soğutmaya gerek yok. 50YTL'den fazla verme Zalman falan alma bence.

ekran kartı fanı

/>

• quote:

Orjinalden alıntı: thunderwatcher

quote:

Orjinalden alıntı: botancudi

ati hd2600 pro sence nasıl fan alayım bide nerden alabilirm mağaza ismi söyler misin?

ATI'yi pek sevmem ben NVIDIA'cıyım... Şu an Nvidia daha iyi yeni kart alınacaksa Nvidia tavsiye ediyorum. Pro için bişey diyemiyorum çünkü üzerinde fan ya da saat hızları üreticiden üreticiye değişebiliyor. Örneğin aşağıda iki örnek var:

Fan yada saat hızları tabikide üreticiden üreticiye göre değişecek.Asus un 8500GT'si ile Msı'ın 8500GT'si aynı mı?İkiside nvidia.Her üretici kendine göre fan koyar bellek

frekanslarınıda kartın üzerindeki çiplere göre değiştirebilir."Ati alma Nvidia al" cümlesi saçma sapan bir cümledir.Çünkü her farklı testle sonuçlar farklı olur.Anasayfadaki

ekran kartı testlerine bakabilirsin.Ekran kartı önerisi tavsiye isteyenin istediği aralıkta hangi ekran kartı öne çıkmışsa önerilir.Lütfen cevaplarınızda fanatiklik yapmayın...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekran Kartı Fanları Dönmüyor
    2 yıl önce açıldı
    EKRAN KARTI
    23 yıl önce açıldı
    Ekran kartı
    geçen hafta açıldı
    Daha Fazla Göster

• Fan yada saat hızları tabikide üreticiden üreticiye göre değişecek.Asus un 8500GT'si ile Msı'ın 8500GT'si aynı mı?İkiside nvidia.Her üretici kendine göre fan koyar bellek

frekanslarınıda kartın üzerindeki çiplere göre değiştirebilir."Ati alma Nvidia al" cümlesi saçma sapan bir cümledir.Çünkü her farklı testle sonuçlar farklı olur.Anasayfadaki

ekran kartı testlerine bakabilirsin.Ekran kartı önerisi tavsiye isteyenin istediği aralıkta hangi ekran kartı öne çıkmışsa önerilir.Lütfen cevaplarınızda fanatiklik yapmayın...

Cümlelerimin "saçmalığını" yargılamayı kamu oyuna bırakıyor ve fikrini kaale almıyorum arkadaşım. Ben böyle saçmaladım sen istiyorsan başka türlü saçmalarsın. Bana göre, benim gözlemlerime göre "Ati alma Nvidia al" son derece doğru bir cümledir. İşine gelirse... Cevaplarımda ne yapacağımı da sen dahil kimseye soracak değilim (site yöneticisi olmadığı sürece). Varsa bir bilgin koyarsın ortaya aksi halde diğer üyelerin mesajlarını yargılamak sana düşmez. Ok?

Fanatiklik dediğin şeyi de ister yaparım ister yapmam. Herkesin kendi tespitleri kendi gözlemleri vardır. Benimkiler de bu yönde. Bununla bir sorunun varsa o da senin sorunun. İyi forumlar.

• Sen kendi gözlemlerin tespitlerinle gel, bende kanıtlanmış sonuçlarla geleyim bakalım nvidia mı ati mi?
    Sorması ayıp, kendi gözlemlerinle kaç kartı test ettin? Sonuçları göster bakalım...
    Şu sonuçlara bir bak; umarım ati ile nvidia yı ayırt edebilecek bilgiye sahipsindir...

ekran kartı fanı

ekran kartı fanı

ekran kartı fanı

ekran kartı fanı

ekran kartı fanı

"Ati alma nvidia al" cümlesi ne kadar doğru bak bakalım.Nvidiacı olabilirsin ama böyle olduğun için ati alınmaz dersen ben buna itiraz ederim.Kimsenin yanlış bilgiler

almasını istemem.Biraz yeni haberleri takip etseydin atinin 4870X2 ye karşılık nvidianın elinin kolunun bağlı kaldığını bilirdin.Kendini zorladı GTX280' çıkardı kartın

arıza yapmadığı gün yok.Neyse nvidiacı kardeş, sen nvidia demeye devam et, ama bunun sonunu da düşün...
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• arkadaşlar görende biriniz ati kart üreticisi biriniz nvidia üreticisi sanacak.

botancudi hocam kartın garantisi varsa hiç uğraşmayın ama yok sa

http://www.firebal.net/asp/index.asp

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerem -- 6 Aralık 2008; 15:56:37 >
  • şuan 4870 üzerine kart tanımam
  • valla hangisinin fiyat performansı iyiyse onu alırım.Babamın oğlumuda sanki marka tutucam.Baktım fiyat iyi performans iyi direk satışa getiririm ötekine geçerim hiç bakmam gözünün yaşına
  • Bilader ben size hiçbir şey demiyorum... Adam 8500 ayarında karttan bahsediyor siz adama 4800 diyorsunuz... Biri parmak sokuyor abuk sabuk tablolar koyuyor ortaya... Bana "dikkat ettiysen, takip ettiysen" diyip duran arkadaş: adam 8500 diyor heeeeeey!! Yeni kartları sokup durmayın adamın gözüne 8500 ayarı kartlarda 8500,8600 ve 8800'de Nvidia'nın rakibi hangi ATI? Sen onun karşılaştırmasını getir koy. Marka babamın markası değil bana ne hangisi öne geçmiş son üründe.. Ben piyasayı ve kullanıcı yorumlarını takip ederim ve buna göre de O KLASMANDA OLAY NVIDIA'DIR!!! 89'dan beri bilgisayar kullanırım 90'lardan beri ekran kartı alır satarım o yüzden dandirik test sonuçlarıyla bilmediğiniz şeyleri biliyormuş gibi yapmayın.
  • Arkadaşlar kendi aralarında kapışadursun, biz sorulan soruya cevap verelim.

HD2600 için piyasada satılan soğutuculardan birini al kullan.
    Al mesela sana bir örnek, nette biraz araştırsan daha fazlasını da bulabilirsin.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=100800280

Kolay gelsin..
  • 8500GT Sadece bir örnek, şu aralar piyasada fiyatı 100 ytl'nin altına düşmüş ilk aklıma o geldi.Senin cümlelerin birbiriyle çelişiyor daha;

quote:

Marka babamın markası değil bana ne hangisi öne geçmiş son üründe.. Ben piyasayı ve kullanıcı yorumlarını takip
    ederim ve buna göre de O KLASMANDA OLAY NVIDIA'DIR!!!

Bu takibinin sonuçlarını çok merak ediyorum, biraz açıklasan keşke. Ben takip ettim sonuç nvidia demekle olmuyor bu işler.Bide 8500 ayarındaki kart X1950

üst sınıftaki 8600, 8800 ünkilerde 2600XT'dir.Sen biraz açsan olayı şurası iyiydi şurası kötüydü desen anlicaz ama hala hiç bir belge hiç bir test sonucu olmadan

nvidia deyip duruyorsun.Ben 5 yıl fx5200 kullandım.En alt sınıfın bir üst modeli olmasına rağmen fanlı modelini aşırı ısınmadan dolayı yakarak çöpe atmak zorunda

kaldım.Neyse battın batacağın kadar kıvranıp duruyorsun.1 zıplarsın 2 zıplarsın 3. de sınırsızı yersin oturursun yerine.90'dan beri kullanıyorum demekle olmuyor bu işler.

git kanıtla kardeşim kartlarının iyi olduğunu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YnsTz -- 7 Aralık 2008; 11:13:49 >

• thunderwatcher piyangomusun sen ?

yazdığın yorumlara çoluk cocuk bi tarafıyla güler,ben ati yi sevmem nvidia tavsiye ederim ne demek ya,sana mı kalmış 2 firmayı değerlendirmek

ayrıca bence bi sorun yoktur büyük bi ihtimal,50 C çok yüksek sayılmaz,fanı otomatik devrededir,belki yazılımsal bir denge bozukluğu olabilir,yinede için rahat etmezse bi teknik servise gösteriver

değerli zamanımı bu konuya harcadğım içinde herkesten özür diliyorum :)
  • quote:

Orjinalden alıntı: tylor

Kaveden çağırıyorlar okeye 4.lazımmış,aman kaçırma
  • kahvede işim olmaz ama bu konuşmaları görüpte cevap yazacak değeri verdiğim için kendime ve zamanıma acıdım
    daha komik şeyler bulabilirsin biraz zorlarsan
    quote:

Orjinalden alıntı: Albatros

quote:

Orjinalden alıntı: tylor

Kaveden çağırıyorlar okeye 4.lazımmış,aman kaçırma
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.