Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: El Mukteda

quote:

Orijinalden alıntı: bandits18

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

tinerle temizlemiş diş firçasi da olur tabi ama ben eski bi ekran kartımi 2000 wat elektrik supurgesiyle temizlemistim tabi kapasitorlere degdirmeden toz dan zerre kalmamisti dediğimolay 2 3 sene onceydi o karti da satmistim alan arkadasta hala kullaniyor

tinerle temizlemesinin esas sebebi; zamala ısınan lehimler reçine bırakır. o reçineyi en iyi tiner temizler. kontak sprey veya alkolle de temizlenebilir.

Bende votka var onunla temizlesem olur mu? :D

votkayı bilmem de saf alkol olabilir o da temizleyicidir. votkayla ekran kartı temizlemek, dolarla sigara yakmak gibi birşey olsa gerek

Temizledim 8 dakka pişirdim şuan soğuyor kart bakalım çalışacakmı :d

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

tinerle temizlemiş diş firçasi da olur tabi ama ben eski bi ekran kartımi 2000 wat elektrik supurgesiyle temizlemistim tabi kapasitorlere degdirmeden toz dan zerre kalmamisti dediğimolay 2 3 sene onceydi o karti da satmistim alan arkadasta hala kullaniyor

tinerle temizlemesinin esas sebebi; zamala ısınan lehimler reçine bırakır. o reçineyi en iyi tiner temizler. kontak sprey veya alkolle de temizlenebilir.

votkayı bilmem de saf alkol olabilir o da temizleyicidir. votkayla ekran kartı temizlemek, dolarla sigara yakmak gibi birşey olsa gerek

haydi bakalım inşallah çalışır.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

DÜZELDİ KART :D :D eskisinden iyi oldu hiç bir sorun kalmadı 200derecede 8dakka pişirdim :D

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

DÜZELDİ KART :D :D eskisinden iyi oldu hiç bir sorun kalmadı 200derecede 8dakka pişirdim :D

gözün aydın hocam afiyet olsun

• Akşama Bende Bi Fırında 9800 GT Yapcam.. Hadi Hayırlısı =)
  • arkadaşlar fırınlama yöntemini güzel bulmuşunuz ama yanlış bir yöntem eğer kullandığınız kart arızalanırsa böyle birşeye kalkışmayın çünkü ısıyı fazla kaçırabilir pcb ve çipe zarar verebilirsiniz katı kapasitörlere o kadar güzenmeyin onlarında patladığını gözümle gördüm bu işlemde pcıexpress girişinizede zarar verebilirsiniz tavsiyem kullandığınız kart bozulursa muhakaka servise gönderim böyle merdiven altı uygulamalar denemeyin zararlı çıkablirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: vatan1991
    arkadaşlar fırınlama yöntemini güzel bulmuşunuz ama yanlış bir yöntem eğer kullandığınız kart arızalanırsa böyle birşeye kalkışmayın çünkü ısıyı fazla kaçırabilir pcb ve çipe zarar verebilirsiniz katı kapasitörlere o kadar güzenmeyin onlarında patladığını gözümle gördüm bu işlemde pcıexpress girişinizede zarar verebilirsiniz tavsiyem kullandığınız kart bozulursa muhakaka servise gönderim böyle merdiven altı uygulamalar denemeyin zararlı çıkablirsiniz.

Garantisi bitmiş kart hocam. Ya çöpe atacaksınız ya da fırına

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ya elimde boş boş duran eski kartım msi-1950 pro(üç senelik emektar) var.Takınca sistem çalişiyor,ama windows ortamında bazı yerlerde renkli noktalar ve oyunlarda renkli çizgiler oluşuyor.Bu işlemle düzeltebilirmiyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: KSBeyaz

ya elimde boş boş duran eski kartım msi-1950 pro(üç senelik emektar) var.Takınca sistem çalişiyor,ama windows ortamında bazı yerlerde renkli noktalar ve oyunlarda renkli çizgiler oluşuyor.Bu işlemle düzeltebilirmiyim?

büyük ihtimalle düzelir.
  • tinersiz tozunu aldım fırını koydum çıkardım.Şimdi soğumasını bekliyorum.Bakalım ne olcak?

Frından çıkardıkdan sonra yanık kokusu geldi.Ekran kartı birde biraz kararmış gibi.Sisteme takarsam acaba diğer bileşenlere zarar verir mi?
  • quote:

tinersiz tozunu aldım fırını koydum çıkardım.Şimdi soğumasını bekliyorum.Bakalım ne olcak?

Frından çıkardıkdan sonra yanık kokusu geldi.Ekran kartı birde biraz kararmış gibi.Sisteme takarsam acaba diğer bileşenlere zarar verir mi?

tabi bu risk her zaman var, herhangi bir kısa devre oluştuysa, güç kaynağının aşırı yüklenmesine ve diğer bileşenlerin zarar görmesine sebebiyet verebilir.
  • kart ölüydü şimdi resmi ölü oldu

Eskiden 5 tane renkli çizgi varken şimdi bu 4 katına çıkdı

Kart bozuk diye denedım.Gene bozuk ve değişen bir şey yok
  • quote:

kart ölüydü şimdi resmi ölü oldu
    Eskiden 5 tane renkli çizgi varken şimdi bu 4 katına çıkdı
    Kart bozuk diye denedım.Gene bozuk ve değişen bir şey yok

Gerçekten üzücü tek teselli karta ihtiyacın olmayışı. :)) ama ekrandaki
    çizgilerin artması gerçekten çok tuhaf olduğu gibi kalması, kartın hiç
    çalışmaması veya kartın düzelmesi gerekirdi bu 3 dışında başka bir
    şey olması gerçekten çok ilginç belki bizim yaşaadığımızla arızadan
    farklı bir sorun vardır ekran kartında...

• valla 3 senelik kartı bunun 2,5 senesini düzgün olarak çalişdi.Geceleri bilgisiyar açık kalıyordu dl felan. 7 24 saat nerdeyse açik bir sistemim vardı.İlk önce wow oynarken bir patch sonrası ekranda renkli çizgiler oluşdu.Patchden kaynaklandiğini düşünmüşdüm.Sonra ekran kartının stabilitesinin bozulduğunu anladım.Ekran kartının hızını baya şürerek sistemi açmaya başlamışdım ilk başlarda renkli çizgiler azaldı sonra giderek artmaya başladı o halde bile.Böyle 6 ay kullandım ve sonra yeni bir ekran kartı aldım.Benim kartdaki sorun bilgisiyar 24 saat açık durmasından,grafik kartı kullanılmasa bile giden voltajdan,elektrik sisteminin belii bir noktadan sonra yıpranmasıydı.elimde ati hd 5870 varken denemekden zarar gelmez diye denedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSBeyaz -- 26 Şubat 2011; 20:03:34 >
  • Hacı şimdi izledim videoyu gerçekten güzel iş çıkarmışın yapmak isteyipte bir türlü cesaret edemeyen arkadaşlar için ilham kaynağı olmuşsun.Sonuçta boru değil kartı veriyosun 200 dereceye.

Neyse uzatmayayım tekrardan eline koluna sağlık.
  • Elektronikçi olarak bu fırınlama işi çok yanlış. Kartın kurtulacağı varsa bile kurtulmayabilir. Şimdilik çalıştı diye ileride aynı arızayı tekrarlamayacağı belli olmaz.

Garip karakterler gösterme, çizimlerde problemi, ekran kartı üzerindeki hafıza modüllerinden yapar. Uygun bir ısı tabancası, sıvı lehim, entegre kalıpları ve reçineli flux ile işin ehli tarafından onarılabilir. Bu şekilde çok kart onardım.
  • Elimde windowsta ve dos ekranında garip karakterler çıkartan bir 7600GT ve devamlı hızlarını çok düşürmeme rağmen çakılan 8800GT var
    zaten gözden çıkarmıştım bir deniycem az sonra sonuçları bildiririm
  • Bugün arkadaşın ekran kartına (8400GS) bu yöntemi uyguladım ve sonuç çok iyi oldu. Fırınlama öncesinde çizgilerden dolayı görüntüden hiçbirşey anlaşılmıyordu, fırınlama sonrası görüntü normale döndü. Evdeki davulumsu fırını 240 derece civarına ayarladım (200 deniliyordu gerçi ama evde voltaj düşüklüğü var. Ben de 240 olsun bari dedim ). Ekran kartını fırını ısıttıktan sonra 6 dk fırınladım. Kart katı kapasitörlere sahip olmamasına rağmen sıcaklıklardan dolayı kapasitörlerde bir sorun olmadı (Çok şükür ). Aynı probleme sahip arkadaşlar yapmaya çekiniyorlarsa hiç durmasınlar. Çok eğlenceli bir olay.

• quote:

Orijinalden alıntı: JeFFreY.JeY

Elimde windowsta ve dos ekranında garip karakterler çıkartan bir 7600GT ve devamlı hızlarını çok düşürmeme rağmen çakılan 8800GT var
    zaten gözden çıkarmıştım bir deniycem az sonra sonuçları bildiririm

İnşaallah iki kartını da kurtarırsın. Sonuçları sabırsızlıkla bekliyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: gece görüşü

Bugün arkadaşın ekran kartına (8400GS) bu yöntemi uyguladım ve sonuç çok iyi oldu. Fırınlama öncesinde çizgilerden dolayı görüntüden hiçbirşey anlaşılmıyordu, fırınlama sonrası görüntü normale döndü. Evdeki davulumsu fırını 240 derece civarına ayarladım (200 deniliyordu gerçi ama evde voltaj düşüklüğü var. Ben de 240 olsun bari dedim ). Ekran kartını fırını ısıttıktan sonra 6 dk fırınladım. Kart katı kapasitörlere sahip olmamasına rağmen sıcaklıklardan dolayı kapasitörlerde bir sorun olmadı (Çok şükür ). Aynı probleme sahip arkadaşlar yapmaya çekiniyorlarsa hiç durmasınlar. Çok eğlenceli bir olay.

Katı kapasitörsüz kartı kurtaran ilk kişisiniz hem de 240 derecede. hadi hayırlı
    olsun o zaman ama ben yine de katı kaposterli olmayan kartları fırınlamadan
    önce iki kere düşünülmesi gerektiğini hatırlatayım. Sıcak hava tabancasıyla yapma
    imkanları olanlar ilk önce sıcak hava yöntemini tercih etsinler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yelkowan -- 9 Mart 2011; 22:13:00 >

• Arkadaşın kartı sizin karttaki gibi anlaşılabilir bir görüntü vermiyordu. Sadece yatay ve dikey çizgiler vardı. Garantisi de olmayınca risk alalım dedik.

240 dereceye ayarladım fırını ama 200 dereceye bile çıktığını sanmıyorum ben. Evin elektrik tesisatı 15 seneden fazladır değişmemiş. Şebekede 200V zor görülüyor. Dolayısıyla fırının düzgün çalışıp, 200 küsür derece ısındığını düşünmüyorum.

Ayrıca anlatışınız ve bilgilendirmeniz için hem kendi adıma hem de arkadaşım adına teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.