Şimdi Ara

Ekran Kartı Fırınlama! (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
694
Cevap
24
Favori
121.475
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hll olsun bilader ben böyle bi yöntem görmedim hayatımda :D
  • valla sasırmadım desem yalan olr oldukca ilginc ve işe yarıyor ben yaparken biri görse delimisin sen der
  • benim ekran kartı x550 hiç görüntü vermiyor bios ekrana falan gelmiyor pc ye götürdüm yanmış dedi bu kartı fırnlasam düzelirmi
  • Az önce ben de 8800 GT'mi fırından aldım. Birazdan montajına başlıcam. İnşallah eski haline döner
  • quote:

Orijinalden alıntı: justinxnitsuj

Az önce ben de 8800 GT'mi fırından aldım. Birazdan montajına başlıcam. İnşallah eski haline döner

merakla bekliyoruz işe yarayıp yaramadıgını
  • Ekran kartını fırılıyorum düzelsin derken aşırı sıcaktan kısa devre olan ekran kartı anakartınıza ve powersupply nize kalıcı zarar verebilir.Midyat'a pirince giderken eldeki bulgurdan olmayın derim sonra.Özellikle sıcak fırından çıktıgında şişen kapasitorler görürseniz kartı hiç takmamanızı tavsiye ederim.
  • Veee evet sanki ekran kartım hiç bozulmamış gibi şu an

Allah'a şükürler olsun kurtardık kartı.. Boşuna 300 lira masraf çıkacaktı şimdi.. Umarım stabil olarak devam eder..

Daha önce hem bios ekranında artifaktlar vardı, hem de windows açılmıyordu.. Şimdi bir tane bile pikselde sorun yok, hem de hemen açıldı W7.

Bu arada benim uyguladığım süre :

195 derecede 10 dakika ısıtılmış fırına koydum.. 7 dk sonra fırını kapattım, 1 dakika da sıcağında durdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: justinxnitsuj

Veee evet sanki ekran kartım hiç bozulmamış gibi şu an

Allah'a şükürler olsun kurtardık kartı.. Boşuna 300 lira masraf çıkacaktı şimdi.. Umarım stabil olarak devam eder..

Daha önce hem bios ekranında artifaktlar vardı, hem de windows açılmıyordu.. Şimdi bir tane bile pikselde sorun yok, hem de hemen açıldı W7.

Bu arada benim uyguladığım süre :

195 derecede 10 dakika ısıtılmış fırına koydum.. 7 dk sonra fırını kapattım, 1 dakika da sıcağında durdu.

böyle olumlu durumları görünce insanın bu yönteme güveni biraz dah aartıyor elimde bozuk bi kartım olsa bende hemen deneyecem ama bozulmalarını beklemem gerek

• quote:

Orijinalden alıntı: JeFFreY.JeY

Elimde windowsta ve dos ekranında garip karakterler çıkartan bir 7600GT ve devamlı hızlarını çok düşürmeme rağmen çakılan 8800GT var
    zaten gözden çıkarmıştım bir deniycem az sonra sonuçları bildiririm

8800GT ve 7600GT fırınlama sonrası 3dmark 06 ve vantage testinden başarıyla geçtiler. fazla vaktim olmadığı için ayrıntılı deneyemedim ama ilk izlenimlerim olumlu :)

7600GT de çizgiler vardı bir ara kendi düzelmişti ama windowsta kilitleniyordu şu an sorun yok.

şimdi 8800GT sahibinde bir kaç hafta kullansın en iyi öyle netlik kazanır. Bende çizgiler yoktu ama win da bile takılıyordu 3dmarkı hiç geçmiyordu. Bir ara bios mode yapıp voltajı 1.15 e çektim ve hızını 500mhz çıkardım takılmadı hiç ama bu seferde fazla ısınıyordu. Zaten sonra masaüstünde takılmaya baslamıs.
    şu anda orjinal biosu yükledim ve sıkıntı yok. Sahibinden gelen feedback ler doğrultusunda yorum yapacağım tekrar.

7600GT nin sağ alt kısmında 2siyah kondansatörün altında yuvarlak siyah bir bileşen vardı. onun dibi kaynıyordu fırında :)
    Edit: Resim büyük geldi bende sildim bakmak isteyen burdan bakabilir
    http://img26.imageshack.us/img26/8410/09032011822.jpg

Edit: 8800GT bir hafta sonra ekranında çizgiler çıkarak bozulmuştur. dün gece yine fırına attım ama daha deneyemedim sonuçları yazarım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JeFFreY.JeY -- 10 Nisan 2011; 16:14:27 >

• Acaba bunu her marka ekran kartına yapabilir miyiz ya da ne tür problemlerde işe yarar bu ?
    Çok teşekkürler video harika olmuş gerçekten
  • İnanılır gibi değil, mucize gibi 5 aydır yatan 512mb 8800gt kartım 190 derece 8 dk da dünyaya geri döndü:)) Allah razı olsun böyle paylaşımcı arkadaşlardan...
  • Ekranda noktalar oluşturan ve oyunlarda donan Gigabyte X1950 Pro fırınlama sonrası vefat etmiştir.
    Tüm DH topluluğunun ve benim başımız sağolsun...

(Rahmetliyi pek de sevmezdim, alıp pişman olduğum yegane üründü kendileri.)
  • 1-2 gün içerisinde 8800gt mi bende fırınlamayı düşünüyorum. bu iş oldukça aklıma yattı. Yeni ekran kartı arayışları içerisindeyken fırınlama işine denk geldim. Şu an da bilgisayar sadece güvenli modda açılıyor. Onda da ses yok. Fotograf görüntüleyemiyorsun. En ufak zorlamada basit bir video dahi açsan mavi ekran verip kapanıyor bilgisayar. Fırınlama işi olursa benim için çok iyi olur. 3-5 ay idare etsede yeter.
  • neden sadece 8800 GT'ler fırınlanacak duruma geliyor .. ilginç değil mi ?

zamanında niye o kadar ucuza sattıkları belli oldu
  • çok çok iyi bir video olmuş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Just4ForMe

quote:

Orijinalden alıntı: unixslax

M S İ 8800 GTS O.C MODELİ VAR BENDE VE GEÇEN HAFTA BİR TAKIP 3 4 SAAT OYUN OYANAYIM DEDİM GPU 820 MHZ 1100 2000 MHZ HIZINA RAHAT ÇIKIYOR 60 DERECEDEN YUKARI GORMUYOR BU ARADA 1280 X1024 DE OYNADAIGIMI DA BELİRTEYİM

6 AY DAHA GARANTİSİ VAR VATAN DAN VE HİCBİSORUN ÇIKARMADI VE ONCEDEN KULLANDIGIM 9800 GT VE GTS 250 KARTLARINDAN DAHA HIZLI OLDDUGUNU DA BELİRTEYİM MZAMANINNIN EN İYİ KARTI 8800 GTS

BU ARADA BENDEKİ MODEL MSİ 8800 GTS O.C EDİTİON UZERİNDE JAPON KIZ RESMİ OLAN 512 MB 256 BİT MODELİ AMA RAM DEN DOLAYI WİNDOWS KARTI 2256 MB OLARAK GORUYOR

Katılıyorum ayrıca bendekide MSI NX8800GTS O.C. EDİTİON 320MB/320BIT modeli bugün biraz o.c. yapayım dedim çok rahat o.c. oluyor 4pinli fan soketi sayesinde hızını sıcaklığa göre ayarlıyor veya evga nın programından ayarlayabiliyorsun hızını ama auto en iyisi. Az önce o.c. yaptım biraz 3dmark ta 3.5k puan farketti şu anda kart ve psu aldım oyuna para kalmadı Nfs Undercover 1680x1050 2xAA WORLD-CAR detayları High 60-70 arası fps alıyorum ağır sahnelerde 29-30 a düşüyor ki 29 un altına düşmediği sürece akıcılık devam ediyor.Çoğu oyunu high yani yüksek detayda aa lı oynatan bir kart hadi olmadı çok çok ağır bir oyunda orta detaya düşürmek gerekebilir ama daha gerek duymadım orta detaya düşürmeye.

Benim canavarda bu.

Ekran Kartı Fırınlama!

Ekran Kartı Fırınlama!

Aynı kart bende var

• saolsun videoyu hazırlıyan arkdaşa bende deneyebilirim
  • elimde görüntüde böyle lekelenme yapan 2 adet x300 var bende zevkine fırınlıyım bari
  • Böyle bir olaydan haberdar ettiği için donanımhaber takipçilerine teşekkür ederim. Kartım biraz önce yaptığım fırınlama işlemi sonucunda şu an çalışır duruma geldi. Kartım 8800 gt.
  • Palit 8500 GT fırınlama sonrası erimiştir. Çıkışlarındaki malzeme dayanamadı 200 dereceye. Bir şekilde DVIdan bağlayıp açtım ama çok daha beter olmuştu ve 10sn sonra kapadı bilgisayar. Gigabyte x1950pro yu 2 defa fırınladım ama böyle bir erime olmadı. O da çalışmadı ama en azından erimedi de. Demekki kalite var kalite var! Bu yöntemin işe yararlığı konusunda şüphelerim var artık..
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.