Şimdi Ara

Ekran Titremesi Sorunu ve Ses Kartı Çakışması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
1.894
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Öncelikle bilgisayarım ile ayrıntılı bilgiyi sizlere sunuyorum:

DxDiag, MSInfo, Everest Report

Anakart Adı: Asus M2N
    BIOS Türü: AMI
    BIOS Sürümü: 0408
    Sistem BIOS Tarihi: 01/12/07
    Görüntü BIOS Tarihi: 06/12/19
    CPU Adı: AMD Athlon(tm) 64 Processor 4000+
    Monitör: Samsung SyncMaster 793MG
    Ekran Kartı: ASUS X1050 Series

Bütün ayrıntılar dosyalarda olmasına rağmen burayada yazıyorum.

Şimdi sorunuma değiniyorum:
    Monitörümde aşırı bir biçimde ekran titremesi var. Bazen olmuyor, özellikle oyunlarda hiç belli olmuyor ve çok rahat oynayabiliyorum. Çok sık olmamakla beraber bazen ekran kartı driverımda sorun oluyor ve yeniden yüklüyorum düzeliyor. Web Projelerimden her hangi birine başladığımda, web bazlı programlar açık olduğu için titreme aşırı belirginleşiyor. Ve bütün monitörü sarabiliyor. Ekranı 100 Mhz de bile çalıştırdım. Ancak öyle kullanamazdım ve haliyle düzelttim. O haldede titreme devam ediyordu. Sadece Bios Güncellemesi yapmadım. Online oyun bile yazdım ancak hiç bios güncellemedim. Ve disket sürücüde kullanmıyorum. Ne disketi var, ne sürücüsü. Bu önemli olan ilk sorunum ve Bios güncellemesi yaparsam düzeleceğine inanıyorum.

Önemli olan diğer sorunumda
    Microsoft'un LifeChat Lx-3000 isimli kulaklığında müzik dinlerken aynı anda kamera açamıyorum. Kamera açarsam müzik dinleyemiyorum. Biri açılınca diğeri donanımda yokmuş gibi hata veriyor. Usb Bant Genişliği aşıldı diyor ve diğerini reddediyor.

Sorunlarımı bana anlayabileceğim bir dilde anlatabilirseniz memnun olurum. Anakartı tamiri bile yapabilirim ancak daha önce yapmadığım birşeyi yapmakta zorlanıyorum ve artık bilgisayarda bilmediğim birşeye oyalanacak vakit bulamıyorum. Beni sakın yanlış anlamayın, haftada bir uyuduğum bi uyku düzenim var ve yakında bi mola vermezsem sağlığımın bozulacağından şüpheleniyorum. Ve elimdeki iş bitene kadar yapabileceğim tek ara bu mesajı yazmak için harcadığım ara sanırım. Konu ile ilgili bilgili birinden yardım alabilirsem sevinirim.

Tekrar yardımlarınız için teşekkür ederim
    Başarılarınızın devamını diliyorum..
    İyi Çalışmalar Dilerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sycmørk -- 5 Ekim 2009; 7:53:35 >

• Sorunun Çözümü:

Bütün Driverlerın Güncelleştirilmesi
    Service Pack'in 2'den 3'e Yükseltilmesi

ile düzeltilmiştir. Bu parçalardan kullanan arkadaşlarım varsa, verilen driverların çok eski olduğunu ve yeni driverları indirmeleri gerektiğini unutmasınlar.
  • bendede ekran titremesi sorunu var ama sanırım monitörden dolayı benimki
    Monitör =AOC marka 20''lik bi monitör.
  • Monitörler genelde bozukdukları zaman ekran titremesi yaparlar. Ama çoğu zaman sürücüler güncelleştirilmediği için, ekran ayarları yanlış olarak ayarlandığı için yada buna benzer sorunlar nedeniylede olabiliyor. Bütün kontroller bittikten sonra başka bi kasada da denediğinde hala ekranın titriyorsa, yenileme vakti gelmiş demektir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC de ses çıkmıyor...Ses sorunu
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.