Şimdi Ara

EKRANDA ÇİZGİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkdaşlar,bilgisayarı daha yeni aldım.her bişeyini yükledim.fakat windowsun bazı yerlerine bastığım zaman monitörde çok ince ve çabuk geçen bi çizgi çıkıo...neden kaynaklanıyo nasıl çözerim???

• ekran kartından yapar 64 ün altı ve XP ise yapar yada ekrankartı yuvasına tam oturmamış olabilir bi kontrol et
  • dostum ekran kartı atı radeon 9800pro,işletim sistemi xp proffessional,monitor samsung 957mb.....ekran kartıyla mı oynayayım.bazı şeylere basınca çok hızlı bi şekilde ve çok ince çizgi oluyor...ekran kartını yeniden yüklesem...
  • son driverlerini kontrol et ekran kartının
  • bende sony 21" monitör var bende bile o çizgiler var.o çizgilerin amacı ekrandaki manyetik elektriği emmek aynen arabaların arka camlarındaki resistans telleri gibi
  • yok öle değil...böle bazı şeylere bastığımda görünür bi çizik geçio hemen...arada sırada oluyo...monitörün kendi çizgileri deil..
  • arkadaşın bahsettiği sony veya diğer trinitron türevlerindeki çizgi değil.

muhtemelen ekran kartından kaynaklı.

nedenleri şunlar olabilir.

1. ekran kartı driver eskidir veya doğru yüklenememiştir.
    driver uninstall yap. driver cleaner diye bir program var. onu indirip düzgün bir şekilde kalıntıları da temizle. sonra da en güncel driver netten indirip kur.

2. ekran kartın aşırı ısınıyor ise sapıtabilir.
    fanı kontrol et. kasa sıcaklığını kontrol et. o/c yapıyorsan hızları düşür. artifact tester programını indirip artifact ölçümü yap. normal hızlarda da artifact varsa kartta bir sorun var diyebiliriz.

3. sanmıyorum ama.. ekran kartını sök. agp yuvasını üfleyerek falan temizle. toz olmasın içinde. sonra da ekran kartını güzelce takıp bir dene...

4. ekran kartı bozulmuştur. garanti varsa gönder. yoksa soğuk su....

aklıma gelenler bunlar...

• şimdi,bilgisayarı alalı 1-2 hafta oldu...ve ekran kartının takılmasında bir sorun olduğunu düşünmüyorum.baktım çok sağlam.sürücüsü yeni olmalı haliyle daha yeni aldım.şeye girince oluyor sağ tıklayıp özellikler ordan ayarlar,ordan gelişmişe basınca çok ince yani görmesi zor bi çizgi oluyor.ekran kartını tekrar yükledim,bi değişiklik olmadı...monitörden olabilir mi???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi theozer -- 3 Mart 2005, 23:52:42 >
  • dostum onlar ekran kartından degil monıtorunden kaynaklanıyo sa ortadan sola dogru çıkıyosa kesın monıtorun nerden bildin dersen bbenım basıma geldi monıtoru yenı arızadan aldım ve bu forumda 3 4 kısının basına daha geldı bu ve samsung monıtorde olmus hatalı bı serı varmıs sanada ondan denk gelmıs
  • ne dicem şimdi ayarlar gelişmiş sorun gider kısmında donanım ivmesi bölümünde o çubuğu en düşüğe getirince sorun düzeliyor...sorun nerdedir bu durumda??
  • Aynı durum bendede vardı agp yi uflemeni tavsiye ederim oda olmazsa ekran kartıııı
  • muhtemelen ekran kartı ama driver güncellemesini denemekte fayda var.
  • monitorden kaynaklanıyor sanırım.samsung monitorlerde bu arızalardan bayagı yakınanlar oldu.
    samsung.com.tr den teknik servisin telefonunu al ve onlarla temasa gec.onlar evine kargo yollatıp monitoru aldıracaklar.2hafta sonra teslim ederler.
    Kolay Gelsin.
  • Kardeş ekran kartını yeni aldın diye driveri yeni olcak diye bişey yok sen en iyisi ayarlar dan bak sürücün kaç eğer eski ise...

http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_66.93 bunu indir. okkkkkk
  • o overclock tan dolayı oluyor biraz fazlaca değerlere cektiğinde ayarları ince cizgiler cıkarbiliyor.artifact yani.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.