Şimdi Ara

Ekranda renkli çizgiler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar, yaklaşık 1-2 aydır bu problemi yaşıyorum fakat pek fazla bilgisayarla ilgilenemediğimden dolayı sürekli aksattım ve uğraşmadım. Sorunu kısaca açıklayayım, bir uygulamadan çıktıktan sonra ekranım resimdeki hali alıyor. Problemin monitör kaynaklı olabileceğini düşündüm ve monitörümü laptop'a bağladım fakat bu problemi yaşamadım. Yani sorun pc ile alakalı. Çoğu zaman mavi ekrana kadar gidiyor problem. Seslerde de takılma gerçekleşiyor bu olay olurken. 2-3 kez format attım ve farklı sistemler yükledim fakat aynı problem devam etti.
     Ekranda renkli çizgiler.

• VCR kullanıcısına yanıt
    Ekran kartınız nedir? ne zamandır kullanıyorsunuz. Birde PSU nedir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: VCR

Merhabalar, yaklaşık 1-2 aydır bu problemi yaşıyorum fakat pek fazla bilgisayarla ilgilenemediğimden dolayı sürekli aksattım ve uğraşmadım. Sorunu kısaca açıklayayım, bir uygulamadan çıktıktan sonra ekranım resimdeki hali alıyor. Problemin monitör kaynaklı olabileceğini düşündüm ve monitörümü laptop'a bağladım fakat bu problemi yaşamadım. Yani sorun pc ile alakalı. Çoğu zaman mavi ekrana kadar gidiyor problem. Seslerde de takılma gerçekleşiyor bu olay olurken. 2-3 kez format attım ve farklı sistemler yükledim fakat aynı problem devam etti.
     Ekranda renkli çizgiler.

grafik kartında problem olabilir. Son olarak en güncel driver yüklü ise. ısılar ne durumda grafik kartının?. Garanti var ise garantiye yollamanızı öneririm.

• dJ_bLoW kullanıcısına yanıt
    Nvidia GeForce 9600 GT kullanıyorum. En güncel sürümü yüklü diyor nvidia experience programında. 2 yıldır kullanıyorum, psu modeline ve ısı değerlerine az sonra bakma fırsatım olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VCR -- 6 Mayıs 2014; 17:44:25 >
  • Bellekler gidici gibi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Grafen kullanıcısına yanıt
    +1 Bellek frekans hızını düşürüp tekrar deneyin..msi afterburner dan yapabilirsiniz bu işi..gts250 eco da 200 düşürerek kendim bu sorunu yaşadım böyle çözdüm bellekler gidici.
  • VCR kullanıcısına yanıt
    Eski bir kart. En az 5-6 senesi rahat var. uzun süredir mi kullanıyorsunuz yeni mi aldınız.
    Bu hata tamamen ekran kartından kaynaklı bir durum.

1- Kartınız arıza yapmış olabilir.

2- PSU kartı yeteri kadar besleyemediği için bu hataya sebep olabilir.

Yapılması gereken; Kartı başka bir PC var ise ona takarak deneyin. Sorunun kartta yada PSU da olduğu anlaşılır.

iyi forumlar..
  • Hepinize teşekkür ediyorum 8 gibi eve geçince dediklerinizi deneyeceğim.
  • Sorunun ekran kartından kaynaklandığını anladım yeni bir ekran kartı ve psu aldım sorun çözüldü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VCR -- 12 Mayıs 2014; 12:46:33 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.