Şimdi Ara

Electro ve Davul'dan Anlayanlardan Yardım İstiyorum !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2 arkadaş grup kurma çalışmalarına başladık . Ben davulcu , arkadaşım electrocu olacak . Bassçıyı daha sonra bulacas .

Şimdi sizlere bir kaç sorum olacak .

Electro'dan anlayanlara :

1 - Electro çalmaya başlamadan önce bir süre klasik gitar çalmak gerekiyor mu ?
    2 - Markası Esp olan Explorer bulduk . Fiyatına 400 $ dedi adam . O fiyat normal mi ? Peki bu gitar nasıl ?

Davul'dan anlayanlara :

1 - Marka olarak hangi marka seçilmeli ? TAMA mı ? YAMAHA mı ? Yoksa başka bir marka mı ? Zil olarak hangi markayı seçmeliyiz ?

Bir de şunu söylemek istiyorum . Gittiğimiz bir müzik aletleri satan yerde adam şunu iddia etti : ''TAMA çok yılda 250-300 Milyon $ reklama harcıyor . Bu fiyatları da davulları pahalıya satarak müşterilerden çıkarıyor . Shagg'ın ( Umarım doğru yazdım ) 1000$'lık davullarının aynısını TAMA 2000$'a satar . O yüzden TAMA'ya çok fazla bağlı kalma ! ''

Adamın dedikleri hakkında ne düşünürsünüz ? Haklı mı ?

Yardımcı olan herkese teşekkür ederiz

• Dawul olarak pearl tavisye edebilirim, zillere gelince ülkene ve kaliteye sadık kalıp İstanbul tercih et derim. Özellikle Alchemy Agop serisi tek kelimeyle muhteşem. Pedala gelince davulla beraber geleni de kullanabilrsin ama yok olmaz dersen Tama Iron Cobra'nı al gönlün rahat olsun Power Glide tavsiye ederim. Zil aksamlarında Pearl'den şaşma, LP(Latin Percussion)'a gelince de Meinl'ı te geçerim.

Şimdiden başarılar
  • 1 - Electro çalmaya başlamadan önce bir süre klasik gitar çalmak gerekiyor mu ?
    CEVAP : KESİNLİKLE HAYIRR

2 - Markası Esp olan Explorer bulduk . Fiyatına 400 $ dedi adam . O fiyat normal mi ? Peki bu gitar nasıl ?
    CEVAP: FİYAT GAYET İYİ AMA EXPLORER GİTAR PEK ÖNERMEM YAPACAĞINIZ TARZA BAĞLI.

1 - Marka olarak hangi marka seçilmeli ? TAMA mı ? YAMAHA mı ? Yoksa başka bir marka mı ? Zil olarak hangi markayı seçmeliyiz ?
    CEVAP: YAMAHA STAGE CUSTOM SERİES EN GÜZELİDİR.
    ZİLDE DE İSTANBUL MEHMET SERİES YADA ALCHEMY SERİES KULLAN. SABİAN DA İŞ GÖRÜR

sevgilerr.
  • Satıcılar Zilbiyan mı nedir onları öneriyor . Kusura bakmayın yazamadım adını

Biz Heavy Metal ve Hard Rock tarzında müzik yapmayı düşünüyoruz . Hadi hayırlısı ... İşallah herşey yolunda gider
  • King_Artur ;

Davulda Stagg ve SunRise nasıl ?

Bir de o satıcının TAMA hakkındaki yorumlarına katılıyor musunuz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Gerko

King_Artur ;

Davulda Stagg ve SunRise nasıl ?

Bir de o satıcının TAMA hakkındaki yorumlarına katılıyor musunuz ?

Ya adam bi yandan haklı ancak o kadar abartmayalım stagg ile tama karşılaştırılamaz. Dışardan bakışta hiçbir fark göremio olabilrsinz ki wardır nese önemli olan kullanılan ağaç 6ply 5ply olaylarıdır yani kaç kat ne çeşit malzeme kullanılıyor, ses tonu burda biter.

Bence eğer yni başlıyacaksan we seni gerçekten idare we de tatmin etmesini istiosan Pearl ya da Yamaha tavsiye ederim tabi benim düşüncem Pearl'den yana.

Davul derilerine gelince davulun kendi üstünde gelenler çok dandik oluyoü hem ses bakımından hem de dayanıklılık. Bu konuda ise REMO'nun PowerStroke3 serisini tavsiye ederim tek kelimeyle muhteşem(Bnde war kullandım ordan biliorm). Evans alcam dersen g1genera coated tercihimdir.

Baget olayına da biraz deyineyim; Zildjian bagetler var gösterişli bence ve isme aldanmamak lazım, sonuçta zil markası olarak en iyisi olabilir fakat bence bagette en iyi denebilecek 3 marka var; Ahead/Vic Firth/Pro-Mark bunlara alternatif olarak Vaget de war.

Son olarak sölemek istediğim şey, asla marka saplantın olmasın onun bunun dediği çok önemli değil, kendi kulaına güven, tonunu beğendiğin tarzına gidecek en iyi sesi sound'u veren ekipman'ı al.

• Aga markaya takılmayalım diyorsun da . Ben LArs Ulrich'e özenerek başlıyorum bu işe ve o da TAMA kullanıyor . Yani TAMA almazsam içimde hep bir burukluk olacak . Anlatabildim mi ? Kendimi tatmin edecem yani
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben de Lars'a özenerek başlamıştım ama ilk davulum Maxton idi....nese ama tabi sen bilrsn madem ona özeniosun o zmn Tama Swingstar Çift Kroslu al
  • En az 1000 $ girecek ama olsun
  • 
Sayfa: 1

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.