Şimdi Ara

Elektirikli Bisiklet

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar arkadaşlar öncelikle şimdiden yardımı dokunan herkeze çok teşekkür ederim...

Forum içerisindede kontrollerini yaptım ama yakın tarihli bir net cevaba ulaşamadım benim sorum açık ama karışık malesef'ki

Elektirikli bisiklet türü bir şey almayı düşünüyorum aracım var normalde B sınıfı ehliyetim'de var istanbul için OKMEYDANI-BAŞAKŞEHİR güzergahında kullanmayı işe gitmeyi planlıyorum maliyet açısından çok yüksek olmasın diyorum çünkü yatırım veya gelecek baglanabilecek bir araç olmadıgı nı düşünüyorum ama bir sıkıntım şu bunlar için A1 ehliyetine ihtiyaç varmıdır ? araştırmalar üstüne net cevaplar malesefki yok olanlar'da BEN KULLANIYORUM SORUN YOK gibisinde şeyler söylemişler veya bunların woltaj durumlarına göre sınıflandırıldıgı karışık bir metin hazırlanmış sürücü kursuna gidiyorum diyorki evet ehliyete ihtiyaç var. Satıcı firmalar ile görüşüyorum hayır yok diyor'lar ama nihayetinde her iki tarafta ticaret peşinde olabilir diye düşünüyorum bunun doğru olan durumu nedir veya nasıl bir şey alsam B sınıfı ehliyet ile kullanım saglayabilirim ne yapsam benim için sorun çıkmaz bunlar için cevapları alırsam çok minnettar olacagım ...

• Merhaba arkadaşım, ehliyet sorusu gerçekten kafa karıştırıcı ama net bilgiyi trafik şubeden, emniyetten alabilirsin. varsa bir yasa onlar daha iyi bilir.
    bende yeni aldım ucuza buldum ikinci el. STMAX 406L 250W max. 25km/h ama 22'den fazla gitmedi hiç(yokuş inerken ibre tavan yapıyo). aküleri düşmüş 30km (sıfır akü 70-80km yazıyor) civarı yol alıyor. iş için kullanıyorum 4-5km civarı yolum var.
    ulaşım sorununa birebir çözüm. ulaşım masrafını düşün zaten yaklaışık 1 senede kendini amorti eder pratik kullanımı da yanına kar kalır.
  • Uğur YURTSEVEN kullanıcısına yanıt
    Yeni ehliyet yasasına bir göz atın. Bazı youtube kanalları da bu konuyu işlemişti.
    Yasaya göre 1 Ocak 2016 dan itibaren moped sınıfı araçları, yani motor hacmi 50cc ve altı olan 45 km/h hızı geçmeyen buna uygun elektrikli veya akaryakıtlı araçlar, B sınıfı ehliyet sahipleri kullanabiliyor olması lazım.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.