Şimdi Ara

Elektrik Kesintisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Yaz aylarında yazlıkta kalıyorum ve kaldiğim bölgede çok sık olmasada elektrik kesintileri oluyor. Ortalamaya vuracak olursak haftada 2 veya 3 kere diyebilirim. Bu elektrik kesintileri bilgisayara herhangi bir zarar verir mi acaba? İnternette okuduğuma göre bileşenin kalitesine göre etki ediyormuş. Yani kaliteli bir güç kaynağı var ise bir zararı dokunmuyormuş. Sizin fikirleriniz nelerdir? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Bu arada güç kaynağım Evga supernova g2 1300w. Başka bileşen gerekli ise onlarıda yazarım isterseniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• O güç kaynağına su dökülse birşey olmaz.

• Çok güçlü ve kakiteli bir psu. Bu psu bile korumuyosa biz kurda kuzu emanet emişiz.

Şaka bi yana, normal şartlarda psu sistemi korur ama varsa ümkanınınz bir usb almanız. O zaman garantiye olmış olursunuz.

• Mertesacker123 M kullanıcısına yanıt
    Kesintisiz güç kaynaklarına bakın (UPS) .Psu sisteminizi elektrik kesintilerinden korumaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sigmund_Freud

Kesintisiz güç kaynaklarına bakın (UPS) .Psu sisteminizi elektrik kesintilerinden korumaz.
    Elektrik kesintiler sistemin bütününe pek zarar vermezler aslında HDD'lerinize en büyük zararı verirler. UPS bakmanızı ben de tavsiye ederim.
  • PSU'nun kaliteli olduğunu az çok biliyordum ama elektrik kesintilerine karşı ne gibi etki yapacağını bilmiyordum. Korkacak bir şey yok o zaman.

• Tavsiyem akım korumalı bir priz ve ufak bir ups almanız elektrik kesildiginde kendi elinizle sistemi güvenli olarak kapatmanız elektrik kesintileri powerdan ziyade hdd ve ssd lerin canını okuyor elektrik geri geldiginde ise akım korumalı bir priz yoksa ve power prize takılı ve şarteli açıksa powerada zarar verebiliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Laptopta Elektrik Kaçağı?
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tamamdır hocam sağolun bilgi için.

• nexcore N kullanıcısına yanıt
    Sağolun hocam bilgi için. HDD kullanmıyorum ama 2 tame samsung evo ssd var. Okuduğuma göre ssdler hddlere göre daha az zarar görüyormuş. Yinede upsli bakacağım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertesacker123

Merhaba arkadaşlar. Yaz aylarında yazlıkta kalıyorum ve kaldiğim bölgede çok sık olmasada elektrik kesintileri oluyor. Ortalamaya vuracak olursak haftada 2 veya 3 kere diyebilirim. Bu elektrik kesintileri bilgisayara herhangi bir zarar verir mi acaba? İnternette okuduğuma göre bileşenin kalitesine göre etki ediyormuş. Yani kaliteli bir güç kaynağı var ise bir zararı dokunmuyormuş. Sizin fikirleriniz nelerdir? Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. Bu arada güç kaynağım Evga supernova g2 1300w. Başka bileşen gerekli ise onlarıda yazarım isterseniz.

Alacağın 1 ya da 2 kaliteli akım korumalı priz ve 1000 VA yine kaliteli bir UPS ile isterse her gün elektrik kesilsin, hiç bir problem çıkmaz kardeşim.. :)
  • Tavsiye için sağolun arkadaşlar. Sizden sonra baktım biraz ve kaliteli bi psu varsa akım korumalı 3lü veya 4lü priz yeterli gelecektir kanısına vardım. Sizce korumalı priz yeterli gelir mi yoksa kesinlikle ups almalı mıyım?

Yazlık yerdesin sonuçta akım korumalı priz seni idare edicektir ve dedigin gibi ssd ler hdd lere nazaran daha az zarar görür şuan bende raid 850 pro kullanıyorum dün elektrikler gitti geldi akım korumalı priz olmasına ragmen bilgisayarı fişten çıkardım elektrikler geldikten sonra tekrar fişi taktım ve ilk scanning and repairing ekranımı aldım :) birkaç güne ups almayı düşünüyorum bende ama yazlık yerde kimse niye sana ups almadın demez zaten ürünlerin garantiliyse zarar görseler dahi garantiden degiştirirler.

• wolwes kullanıcısına yanıt
    Geçmiş olsun hocam. Geçen gün bir saat içinde yaklaşık beş kere elektrik gitmişti ve düzeldiğinde bilgisayar kendini iki kere kapatmıştı. Durup dururken hem de. Sonra kendiliğinden düzeldi, bir daha kapanmadı. Bende sıkıntı yok diye dokunmadım. Bende biraz önce araştırdım ve en kaliteli/özellikli UPS, Line-Interactive UPS imiş. Göz atmanı öneririm. Hem akım korumalı priz, hem de Line-Interactive UPS almayı düşünüyorum. Bundan sonrada bozulursa zaten kasayı komple camdan aşağı atmayı düşünüyorum.

Bozulursa da canımız saolsun ama dedigim gibi içiniz ferah olsun olurda elektrik kaynaklı bir problem arıza bozulma olursa garantisi varsa kolayca halledersiniz bununla ilgili birkaç konuda okumuştum forumda hatta bir konuda eve yıldırım düşmüştü bilgisayarın işlemcisi yanmış intelle irtibat kurup birebir degişim yapılmıştı.

Valla o kadar da şanssız olacağımı sanmıyorum. Şu an kaliteli UPS bakıyorum. Akım korumalı priz kolay iş zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertesacker123

Tavsiye için sağolun arkadaşlar. Sizden sonra baktım biraz ve kaliteli bi psu varsa akım korumalı 3lü veya 4lü priz yeterli gelecektir kanısına vardım. Sizce korumalı priz yeterli gelir mi yoksa kesinlikle ups almalı mıyım?

Kaliteli bir marka ve iyi bir model olması şartıyla akım korumalı priz de yeterli gelecektir kardeşim.. ama UPS olmadan elektrikler şak diye gidince hiç bir kayıt yapamadan bilgisayarın kapanacağını da unutma.. önemli işlerin varsa, sürekli kaydet ya da daha kesin çözüm UPS almalısın, aksi halde kesinlikle şart değil elbette.. :)
    Çok iyi olur üstelik bu alıcagınız parçalar uzun süreli kullanım için tamam teknoloji bu yarın ne getirecegi belli olmaz ama bu akım korumalı prizle bu ups in yenisi çıktı bunları atıyım,satıyımda yenisini alayım diyeni hiç görmedim ekran kartı gibi degil sonuçta bu parçalar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwes -- 13 Ağustos 2016; 13:31:17 >
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    Bilgi için teşekkürler. Konu hakkında bilgi sahibi birine benziyorsunuz. Acaba bana kaliteli bir marka önerir misiniz?

Aynen öyle. Ayrıca çok da pahalı bileşen değiller. Kaliteli bir tane bulunca on yıl kullan sıkıntı çıkarmazlar diye düşünüyorum. İşte insan her gün bir şey öğreniyor. Daha dün UPS denen aletten haberim yoktu.

• Angelmax kullanıcısına yanıt
    1000 va yetmiyebilir benim başima geldi elektirik gidince oyundayken pc ye reset attiriyordu.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.