Şimdi Ara

Elektrik Kesintisi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
540
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: MogoLKhan

1000 va yetmiyebilir benim başima geldi elektirik gidince oyundayken pc ye reset attiriyordu.

Yeter kardeşim, çok abartmaya gerek yok.. 10 - 15 dakika dayansa tam yükte bu sürede kaydedip bilgisayarı kapatabilirsin herhalde..
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    1000 va nın kapasitesi 600w denk geliyor total war attila , bf4 oynarken elektirik gidince pc reset atıyordu 2. el online ups aldım 1 yıllık 1000va da elimde kaldı gitti 250 tl boşa
  • quote:

1000 va nın kapasitesi 600w denk geliyor total war attila , bf4 oynarken elektirik gidince pc reset atıyordu 2. el online ups aldım 1 yıllık 1000va da elimde kaldı gitti 250 tl boşa

2. el üründe öyle olması normal tabi ki kardeşim.. 1 senelik kullanılmış ürünle sıfır bir modelin performansı aynı olmaz hiç bir zaman..
  • Angelmax kullanıcısına yanıt
    yok 1000 va ups yi 0 almışdim bu reset olayi başlayinca 2. el online ups aldim yaniz alacak arkadaşlara önerim tuncmatikden uzak durmaya çalişsinlar .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam sistemi yazabilir misini acaba?
    1300w diyince merak ettim ne var bunu kullanicak

• tolga1105 T kullanıcısına yanıt
    Hocam almışken en iyisini alan bir insan olduğum için böyle bir güç kaynağım var. Aslında bunun 1800w olanı vardı galiba, onu alacaktım. Neyse sisteme gelirsek i7 4790k, Titan X, 16gb ram, 500gb ssd x2, Gaming 5 anakart var. İdare eder işte.

• quote:

yok 1000 va ups yi 0 almışdim bu reset olayi başlayinca 2. el online ups aldim yaniz alacak arkadaşlara önerim tuncmatikden uzak durmaya çalişsinlar .

Anladım kardeşim.. UPS almayı düşünen arkadaşların işine yarar bu bilgiler.. Reset olayı başka bir problemden kaynaklı da olabilir.. Mesela RAM'ler yapabilir bunu.. çıkarıp tekrar takarsan sorun düzelecektir.. ama arızalandı ise RAM'ler işe yaramaz elbette..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mertesacker123

Hocam almışken en iyisini alan bir insan olduğum için böyle bir güç kaynağım var. Aslında bunun 1800w olanı vardı galiba, onu alacaktım. Neyse sisteme gelirsek i7 4790k, Titan X, 16gb ram, 500gb ssd x2, Gaming 5 anakart var. İdare eder işte.

Tabi canim idare eder.
    Titan X derken 1000 serisinden once cikandan bahsediyosunuz sanirim cunku 4790 islemci var.

Aynen hocam Maxwell serisi Titan X. Geçen yaz Amazondan almıştım. Şansımada iyi kart çıktı acayip oc oluyor. 1080 falan bırakmıyor ortada.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mertesacker123

Aynen hocam Maxwell serisi Titan X. Geçen yaz Amazondan almıştım. Şansımada iyi kart çıktı acayip oc oluyor. 1080 falan bırakmıyor ortada.

Adinin titan olmasi yeter hocam
    Sikintisiz bol fpsli gunlerde kullanin

Sağolun hocam.

• Zamanında çok ağzım yandı bu elektrik kesintilerinden . Modem, ekran kartı, anakart, Psu'lar yandı . Şimdi aldığım PSU'nun baya koruması var sıkıntı olmuyo ilerde nolur bilmem . Senin Evga 1300W tüm şehrin elektrik sistemini koruyacak özelliğe sahiptir çok kaliteli . Ama yinede Yazılımsal hasarlar almamak için bi UPS almalısın .
  • Tavsiyen için teşekkürler dostum. En kısa zamanda UPS ve akım korumalı priz alacağım.

• En hunharca elektrik kesintilerinin ve akım gel-git inin sık sık cereyan ettiği yerde yaşıyorum kardeşim.Eski OEM Aopen 300W psunun güç verdiği sistemimi 3 girişli akım korumalı priz ile 7 sene kadar korumayı başardım , yeni sistemimi de 2 seneye yakındır 5 li akım korumalı priz ile yine eskisi kadar sık olmasa da benzer elektrik senaryolarını yaşayarak sorunsuzca kullanmaya devam ediyorum.

Yani burada şu önem kazanıyor , üretim yılı ve teknolojisi 10 sene öncesinin de olsa , eğer akım korumalı priz vasıtasıyla ana prize bağlanıyorsa psu o kadar da önemli değil fakat, kesinlikle psu içerisindeki teknoloji önemsizdir demek de yanlış olur.Sen günümüz teknolojisi ile üretilmiş kaliteli bir psu kullanıyorsan ve akım korumalı prizle şebekeye bağlanıyorsan bunların yanına koyabileceğin en ciddi önlem arkadaşların da söylediği gibi Ultimated Power Suppy / Kesintisiz Güç Kaynağı olabilir bu üçü varsa pc ye yıldırım düşmedikten sonra diğer senaryolarda bir zarar gelmez diye düşünüyorum.

• Provisioner kullanıcısına yanıt
    Cevabın için teşekkürler dostum. İlk iş olarak akım korumalı priz, en kısa sürede de UPS alacağım. Zaten dediğin gibi bunlar var ise bilgisayara hiçbir şey olmaz.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.